2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    320
Ankara A life hospitala giden var mı kızlar. Memnun musunuz. Ay kusura bakmayın ben en son yazdığımdan beri çok mesaj birikmiş hepsini okumaya çalıştım da kesin vardır arada kaçanlar görmediklerim 1689341448657.png
1689341448657.png

Ay şu düşme ihtimali yüksek diyen doktorlara öyle gıcık oluyorum ki muz avokado falan çok ye canım bebegi büyütüyor diye duydum. Doktoru da kafaya takma. Doktorlar yüzünden hamilelikte resmen psikolojim bozuldu. Ki çok güçlü olduğumu düşünürdüm hep. insan psikolojisini hiçe sayıp yok düşer, yok kötü diyen doktorları anlayamiyorum
Gerçekten benimde öyle hamileliğimin tadını çıkaramadım resmen aklımda hep ya düşerse düşüncesi, olumlu düşünmeye çalışıyorum ama doktorlar baya moral bozuyor maalesef

Bide benim hiç mide bulantısı halsizlik gibi şikayetlerim yok herkes de olmayabiliyor tabi ama yine de korkuyorum acaba bebek gelişmedi ondan mı olmadı hiç diye 😞

Bende de olmadı belirti. Karartma içini.

Önceki gebeliğimde de hiç olmamıştı.

Hatta onda ilk 16 haftada 12 kilo almıştım ben nasıl olsa kusmaya başlarım diye aşırı yemiştim de, kusmayınca yediklerimin dönüşü fena olmuştu. Bu sefer ilk 10 haftada -2 kilo ile devam ediyorum çünkü rafine şekeri kestim ve spor yapıyorum.

Bu gebeliğimde keseyi çok geç gördük, öncesinde başka bir doktor E nabıza tanı atmış gebelik yok adetten kesilmiş menapoz başlangıcı diye. Görüp görüp sinir oluyorum o doktora. (tabi ki sağlık, her şey olabilir ama 32 yaşında hasta adet olmuyorsa, çift çizgi görüp geliyorsa ilk akla gelen menapoz olmamalı bence)

Sonra hastanesi kötü diye gitmediğim kendi doktoruma gittim, vajinal ultrasonla "buldu" kese ve bebeği. Diğer doktor teklif etmemişti mesela vajinal ultrason yapmayı. Önceki sezaryen dikişinin arkasına yerleşmiş o haftalarda. Karından görünmedi.

9+5'te dün gördük karından ilk defa.(arada 3 hafta gitmedim.)

Dün doktorum sordu, nasılsın kanama bulantı belirti vs bir şey var mı? Hayır dedim hiçbiri yok. Uykum bile ekstra gelmiyor. Günde 13-15000 adım attıysam yoruluyorum ağrım oluyor ama o da normal geliyor bana. Ultrasona korkarak bir girdim, küt normal olması haftasını yakalamış. O geriden gelme vs durumu da kalmamış. Cinsiyet tahmini de yaptı ama aramızdaki samimiyete dayanarak yaptı.

Yani bir sorun yoksa beklemek en mantıklı/en doğru çözüm. Bir şey olacaksa da aslında yapabileceğimiz çok şey yok. İyi düşün iyi olsun.

Kızlar bu 3 ayda zaten fazla endişeliyiz korkuyoruz doğal olarak. Onun için bir şeyleri yazarken daha dikkatli mi olsak acaba? Denize girip enfeksiyon kaparsan çocuğunu kaybedersin gibi kesin hükümler korkutucu değil mi? Aramızda enfeksiyon geçiren kişiler de var ve her geçiren kaybetmiyor psikolojik olarak daha kötü yapmanın anlamı yok bence. Önceden kayıpları olanlarımız ekstra tedirgin zaten biraz empati yaparak ve daha ılımlı şekilde yazarsak hepimiz için daha iyi olur diye düşünüyorum 💜

Gerçekten benimde öyle hamileliğimin tadını çıkaramadım resmen aklımda hep ya düşerse düşüncesi, olumlu düşünmeye çalışıyorum ama doktorlar baya moral bozuyor maalesef
Ben de aynı şekilde canım maalesef ne kadar düşünmek istemesem de travma oluştu

Kızlar bu 3 ayda zaten fazla endişeliyiz korkuyoruz doğal olarak. Onun için bir şeyleri yazarken daha dikkatli mi olsak acaba? Denize girip enfeksiyon kaparsan çocuğunu kaybedersin gibi kesin hükümler korkutucu değil mi? Aramızda enfeksiyon geçiren kişiler de var ve her geçiren kaybetmiyor psikolojik olarak daha kötü yapmanın anlamı yok bence. Önceden kayıpları olanlarımız ekstra tedirgin zaten biraz empati yaparak ve daha ılımlı şekilde yazarsak hepimiz için daha iyi olur diye düşünüyorum 💜
Aynen canım ben mesela sabahtan beri enfeksiyon düşünüyorum acaba bendede varmı kaybederimmi diye. Bazen keskin cümleler kura biliyoruz. Bencede dikkat etmemiz lazım. Kim isterse denize gider kim isterse gitmez. Benim etrafimda her kes denize girdi çoluk çoçukla dolu etrafim. Ablam hamile kaldigi günden gezdi tozdu maşallah dogurduda. Her kes aynı olucak diye bişey yok. Her kes kendi bebeğini nasil isterse öyle korur

Aynen canım ben mesela sabahtan beri enfeksiyon düşünüyorum acaba bendede varmı kaybederimmi diye. Bazen keskin cümleler kura biliyoruz. Bencede dikkat etmemiz lazım. Kim isterse denize gider kim isterse gitmez. Benim etrafimda her kes denize girdi çoluk çoçukla dolu etrafim. Ablam hamile kaldigi günden gezdi tozdu maşallah dogurduda. Her kes aynı olucak diye bişey yok. Her kes kendi bebeğini nasil isterse öyle korur
sanırım herkes kendı doktorunun dedıklerı ıle hareket ederse sorun kalmaycak :))
mesela bana 3 ay ılıskı ve denız yasak dedı doktorum , ben burdan hıc sormadım denıze gırdınız mı dıye çunku bana yasak olan, baskasına olmayabılır bu çok normal ... her gebelık ve kişi farklı oluyor..
tüp bebekde degılım dogal gebelık , rısklerımde cok sukur yok ..
ama doktordan doktora her durum gbı buda degısıklık gosterıyor ..
bebek kaybettım vs dıyen gormedım enfesıyondan ya da bana denk gelmedı,
ıcınız rahat olsun artık herseyın caresı var antıbıyotık ıle çözüyorlar durumu ..
herkese saglıkla nasip olsun yavruları :dua:

sanırım herkes kendı doktorunun dedıklerı ıle hareket ederse sorun kalmaycak :))
mesela bana 3 ay ılıskı ve denız yasak dedı doktorum , ben burdan hıc sormadım denıze gırdınız mı dıye çunku bana yasak olan, baskasına olmayabılır bu çok normal ... her gebelık ve kişi farklı oluyor..
tüp bebekde degılım dogal gebelık , rısklerımde cok sukur yok ..
ama doktordan doktora her durum gbı buda degısıklık gosterıyor ..
bebek kaybettım vs dıyen gormedım enfesıyondan ya da bana denk gelmedı,
ıcınız rahat olsun artık herseyın caresı var antıbıyotık ıle çözüyorlar durumu ..
herkese saglıkla nasip olsun yavruları :dua:
Ben de ne sorsamda hep doktorumun dediyini yaptım. Her doktor her kisinin organizması farkli oluyir tabi. Birinde bişey olursa her kese olucak diye bişey yok. Sadece ben bazen kafama takiyorum olumsuz bişey gorunce acaba bendede olurmu diye

Kızlar son erikler markette alın buzluğa atın kışın aserirsek yeriz 😅 en azından keser gece ağzımda erik tadıyla uyandım fenaydı
Kız eriği nasıl saklıyorsun buzlukta yılın birinde koymuştuk çok kötü erimiş gibi sulandı falan yiyemedik bir formülü mü var acaba çok severim bende :kk77:

Merhaba sanırım benim için diyorsun bunu çünkü enfeksiyonla bebegini kaybeden çok kişi var diyen bendim
Ben uyarı amaçlı diyorum çünkü burda doktorundan çok burda yazılanları uygulayan insanlar var
En basitinden ben onu dedikten sonra denize girenlere doktorum yasakladı ama bendemi girsem sorun olurmu yazanlar oldu bunu belirtme geregi duydum
Tabikide herkesin kendi bebegi kendi hamileliği kimseyi ilgilendirmez ben uyarı amaçlı demiştim
Nasılki burda hergün mide bulantısını belirtileri dinliyoruz
Bazılarımızında hiç belirtisi olmuyor buda bizleri korkutuyor
Yani demek istediğim herkes düşüncesini rahatça paylaşabilir bence🙃🙃

Kız eriği nasıl saklıyorsun buzlukta yılın birinde koymuştuk çok kötü erimiş gibi sulandı falan yiyemedik bir formülü mü var acaba çok severim bende :kk77:
Ay koymadım daha dondurup kışın yerim dedim ama öyle oluyorsa patlar elimde 🤣

Ben de ne sorsamda hep doktorumun dediyini yaptım. Her doktor her kisinin organizması farkli oluyir tabi. Birinde bişey olursa her kese olucak diye bişey yok. Sadece ben bazen kafama takiyorum olumsuz bişey gorunce acaba bendede olurmu diye
Tabi ki öyle..
Olumsuz şeylere çok odaklanmayın.insallah herşey iyi gitsin 🌼🤲

Bide benim hiç mide bulantısı halsizlik gibi şikayetlerim yok herkes de olmayabiliyor tabi ama yine de korkuyorum acaba bebek gelişmedi ondan mı olmadı hiç diye 😞
Benm de halsizlk ve uyku hali disinda pek bir belirtim yok

Bu konuya kesinlikle katılıyorum "keskin" konuşmalardan vazgeçilmeli. Çok etkiliyor insanı çok kızıyorum şu duruma ben yazmak istedim ama kendimi frenleyemem diye korkmuştum ne güzel yazmışsın içim rahatladı 🌸

Back