- 1 Aralık 2022
- 1.041
- 1.781
hayatım boyunca kusmayı hiç sevmedim o yüzden çok zorlanıyorum. Minnacıklar ama şimdiden etkileri çok büyük gerçekten :)
Sağlıkla gelsinler inşallah canım
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
hayatım boyunca kusmayı hiç sevmedim o yüzden çok zorlanıyorum. Minnacıklar ama şimdiden etkileri çok büyük gerçekten :)
çalışan anne adayları olarak gerçekten Allah yardımcımız olsun. şuan sadece miğde sorunu yaşıyoruz evet ama ileri ki aylarda karnımız büyüdükçe daha çok zorlanacağız keşke çalışmak zorunda olmasakta şu günlerimizi evimizde rahat geçirsekEvet, ben de çalışıyorum ve gerçekten çok zor bir de söylemedim henüz kimseye, belli etmemeye çalışıyorum, daha önceden kaybım var diye bunu 3 aydan önce söyleyesim gelmiyor, zor oluyor, suyu bende çok içiyorum, benim nefret ettiğim şeyler oldu mesela çay, nefret ediyorum, görmeye dayanamıyorum
amin canım inşallah hepimiz sağlıklı bir şekilde kucaklarımıza alırız :))Sağlıkla gelsinler inşallah canım
Bazen Ben de cok yoruluyorum ama aktif olmak benim hoşuma gidiyor, işimi ve çalıştığım insanları cok seviyorum. Evde olsaydım sürekli hamilelik düşünür, kafamda cok kurardım sanırım. Beni cok da iyi etkilemezdi evde olmak diye düşünüyorum.çalışan anne adayları olarak gerçekten Allah yardımcımız olsun. şuan sadece miğde sorunu yaşıyoruz evet ama ileri ki aylarda karnımız büyüdükçe daha çok zorlanacağız keşke çalışmak zorunda olmasakta şu günlerimizi evimizde rahat geçirsek
Bazen Ben de cok yoruluyorum ama aktif olmak benim hoşuma gidiyor, işimi ve çalıştığım insanları cok seviyorum. Evde olsaydım sürekli hamilelik düşünür, kafamda cok kurardım sanırım. Beni cok da iyi etkilemezdi evde olmak diye düşünüyorum.
çalışan anne adayları olarak gerçekten Allah yardımcımız olsun. şuan sadece miğde sorunu yaşıyoruz evet ama ileri ki aylarda karnımız büyüdükçe daha çok zorlanacağız keşke çalışmak zorunda olmasakta şu günlerimizi evimizde rahat geçirsek
Peki izin süreçlerini nasıl yöneteceksiniz arkadaşlar, Nekadar izin alabiliyoruz.İzin bittikten sonra aynı şekilde mi çalımamız gerekiyor. bir bilgisi olan var mı?
Ben Almanya'dayim, dogumdan alti hafta önce ve dört hafta sonra annelik izni var. Annelik izni bitince 3 yila kadar bire bir tercüme ile "ebeveyn zamani" denen bir izin var. Istedigin kadar aliyorsun artik 1, 1,5 iki ya da 3... Annelik izninde maas tam ödeniyor. Ebeveyn zamaninda ilk yil 60% ödeniyor. sonraki yillar izin alirsan artik ona göre dagitiyorlar. Ben maddi gücüm yeterse ki yetirmeye calisacagim iki sene almayi istiyorum. Ama bilemiyorum simdilik, tam olarak kesin bilgim de yok, danismanlik veren kurumlar var, onlardan danismanlik almak istiyorum.Peki izin süreçlerini nasıl yöneteceksiniz arkadaşlar, Nekadar izin alabiliyoruz.İzin bittikten sonra aynı şekilde mi çalımamız gerekiyor. bir bilgisi olan var mı?
Merhaba,Peki izin süreçlerini nasıl yöneteceksiniz arkadaşlar, Nekadar izin alabiliyoruz.İzin bittikten sonra aynı şekilde mi çalımamız gerekiyor. bir bilgisi olan var mı?
Ben Almanya'dayim, dogumdan alti hafta önce ve dört hafta sonra annelik izni var. Annelik izni bitince 3 yila kadar bire bir tercüme ile "ebeveyn zamani" denen bir izin var. Istedigin kadar aliyorsun artik 1, 1,5 iki ya da 3... Annelik izninde maas tam ödeniyor. Ebeveyn zamaninda ilk yil 60% ödeniyor. sonraki yillar izin alirsan artik ona göre dagitiyorlar. Ben maddi gücüm yeterse ki yetirmeye calisacagim iki sene almayi istiyorum. Ama bilemiyorum simdilik, tam olarak kesin bilgim de yok, danismanlik veren kurumlar var, onlardan danismanlik almak istiyorum.
İs garantisi var ama izin süresinde verilen para çok az maalesef (annelik izni hariç, o tam maaş), birçok kişi istediğinden erken dönüyor işe o yüzden. Ama tabi yine de güzel. ABD'de resmen sekiz hafta doğum izni. İnsanlık dışı bence.Almanda olsaydım en az 5 çocuk yaprdım heralde
Şeker yükleme gibi mi yapılacak test?Arkadaşlar bu arada sizlere bir şey anlatmak istiyorum, belki başına gelen olur. Dün öğle saatlerinde durduk yere bobreklerime sancı girdi. Isten çıkıncaya kadar da sürdü, sonra alışverişe falan gittim, hareketle birlikte geçti diye düşünüyorum. Sonra gece 1 gibi böbrek ağrısıyla kalktim, bu arada sadece sağ tarafta ve kasiklara dogru iniyor. Sabah doktorum açılır açılmaz aradım, durumu anlattım, sabah erken saatte de hafiften sistit durumu oldu (hemen gecti). Dedi hemen gel bakalım.
Önce bebegin iyi olup olmadığına baktı, her sey yolunda. 9 haftalık olduk ve hayatımda hiç bebeğimin durumunun iyi olduğunu duymamıştım. İlk kez sağlıklı kelimesini duydum, benim gibi kayıpları olan biri için ne demek bilemezsiniz içimde sevinçten kelebekler uçtu, gözlerim dolu dolu oldu. Cok değişik bir hismiş. Doktor böbreklerime ultrasonla baktı, hiçbir şey yok. Idrar testimde hiçbir şey yok. Dedim ki çok susuyorum, cok su içiyorum acaba böbreklere mi yüklenmiş oldum? Doktorum "3-4 litreye variyordur, gece susuzluktan uykumdan kalkıyorum, hayatim tuvalette geciyor, bir de uyku da uyku istiyorum" deyince beni direkt gebelik şekeri şüphesiyle iç hastalıkları uzmanına gönderdi. Yarın sabah erkenden aç karnına test yapılacak. Eğer gerçekten varsa bu kadar erken haftada gebelik şekeri tespit edilmiş olacak. Bakalım beni neler bekliyor ama açıkçası rahatım ben, yeter ki bebeğim sağlıkla büyüsün.
Bilmiyorum canım, iş yerinde iş arasında aramıştım, sormak aklıma gelmedi ama büyük ihtimal öyledir.Şeker yükleme gibi mi yapılacak test?
Oluştu canım büyüyorDurumun ne şuanda. Bebek oluştu mu?