Kızlar selam doğumla ilgili endişelendiğim bir konu var size onu danışmak istiyorum. Belki hatırlayanlar çıkar. Ben önceden hem özelde hem devlette kontrolümü yaptırıyordum ta ki 21. haftamda özeldeki doktorumun bana "sen bu çocuğu hayatta normal doğuramazsın, bu çocuk iri olacak" demesi ve benim bu hekimi internette araştırdığımda kendisini tam bir sezaryen doktoru olduğunu, hastalarını son anda korkutup zorla sezaryene soktuğunu öğrendikten sonra ben bu hekimi bıraktım ve şu an sadece şehir hastanesinde takibimi yaptırmaktayım. Geçtiğimiz günlerde bir tane hamilelik takip uygulamasındaki bir forumda benim burada şehir hastanesinde doğum yapmış bir hanımefendiye doğum tecrübesini nasıl olduğunu sordum, kendisi de bugün bana cevap verdi, demiş ki, "ebeler falan çok iyiydi çok anlayışlıydı doğum yapılacak olan oda tek kişilikti, yalnız en büyük kötü yanı şu doğumum 12 saat sürdü ve 12 saat o odada tek başıma yapayalnız kaldım telefonumu bile içeri sokmadılar, şimdi gülümseyerek hatırlıyorum ama o an korkunçtu. Bir daha doğursam özelde doğururum." demiş. Ben de bundan aşırı korkuyorum çünkü ilk doğumum zaten tecrübesizim hani bu zorlu süreci tek başıma saatlerce yönetebilir miyim bilmiyorum bu yüzden çok korkuyorum eşim de inadına gibi zaten özel hastanelere karşı ön yargılıydı. Bir de bu bahsettiğim sezaryenci doktor yüzünden eşim artık hepten önyargılı, ben kendisine acaba özelde mi doğursam diye her fikir beyan ettiğimde bana "sen özelde doğurmaya kalkarsan seni kesinlikle kesecekler seni ameliyata sokacaklar adamların derdi ameliyat skoru" diyerek beni her seferinde vazgeçirdi bugüne kadar. Açıkçası şimdi ne yapmam gerektiğini bilmiyorum sizin fikirlerinize ihtiyacım var. 8-10 saat 12 saat tek başıma sancı çekmekten de çok korkuyorum, gereksiz yere sırf doktorun üşenmesi veya ameliyat skoru alması için sezaryene girmekten de çok korkuyorum. Nolur bana bir akıl verin