Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

  • kız

    OY: 66 41,0%
  • erkek

    OY: 86 53,4%
  • ikiz kız

    OY: 2 1,2%
  • ikiz erkek

    OY: 2 1,2%
  • ikiz kız/erkek

    OY: 3 1,9%
  • üçüz / çoğul

    OY: 2 1,2%

  • Ankete Katılan
    161
Lohusalıkta iyi olur evet, sen bebeyle ilgilenirsin o evi yemeği falan halleder seni rahatlatır en azından. Sonra zaten alışırız bence bebeler çok zor olmazsa, ilk zamanlar destek önemli ama kendi anam tercihim olur benim.
 
Kendi annişim tedavi alıyor ya bi de yaşı var, onun döneminde bebekler kendi kendine büyüyordu onun bebek açısından desteği 0'a yakın olurdu ndfj
 
Araştırdığın yataklar arasında olmasına sevindim. Umarım kullanıslı olur benim icinde. Bizim yatak odasında yer konusunda sıkıntımız yok. Benim için sadece kullanışlılık(mantıklılık) ve dediğin gibi birazda görseli önemliydi. park yatağın görüntüsünden dolayı bi kararsız kalıyordum. Kullananların bazıları memnun bazıları memnun değil bel ağrısından çok şikayet ediyorlar. bazıları o yüzden başta anne yanı öneriyorlar.
Ama bende karar veremiyordum. Yani dönem dönem kullanabileceği farklı şeyler almak istemiyordum. Ne zaman odasına geçiş yapmak dogru ona bile karar veremedim acıkcası cok farklı görüşler var. O yüzden başlangıçta hangi yatakla başlayacagımıda cok bilemedim. Zaten odasına beşik vs gibi şeyler almak istemiyorum. montessori yatak odasından yapmak istiyorum. Birazda büyük olacak şekilde bizde gider arada yatarız zaman geçiririz çocukla birlikte diye. Yani olmuşken biraz uzun soluklu ve kullanışlı şeyler olsun istiyorum. Bu anne yanı bizi ne kadar götürür bende onu merak ettim montessori yatağa geçene kadar götürürse mesela süper olur hayaller hayatlar olmaz umarım
 
Montessori çok mantıklı bence de, yanına uzanmak vs için. O zamana kadar götürür mü bilemiyorum odasını 6 ay sonra da ayıran var 5 sene sonra da ayıran var, o anne babaya bağlı biraz. Bunlar 9 kiloya kadar taşıyor, ortalama 8-9 ay falan.
 
Arkadasımın vereceği diğer üründe otomatik ana kucağı. Bu otomatik ana kucakları hakkında ne düşünüyorsunuz? Sallama özelliği hakkında?
Ben manuel ana kucagı almayı düşünüyordum motor gelişimi icinde sanki onlar daha iyi.
 
8-9 aysa ara bi geçiş birşeye ihtiyacımız olabilir gibi duruyor.
2 sene ayırmayın diyen de var 6 ay sonra odasına gecirdim diyende var. bende şuan sağlıklı olan hangisi karar veremiyorum. O konuyu araştırmaya pek sıra gelmedi.
Şuan öncelik listemde emzirme ve uyku eğitim kısmı.
 
Otomatik sevenler de var ama geneli manuel seviyormuş canım. Arkadaşınla tamamen zıt şeyler almışız
 
Otomatik sevenler de var ama geneli manuel seviyormuş canım. Arkadaşınla tamamen zıt şeyler almışız
Hahahahhaa Eşimin yeğenine hediye olarak manuel almıştık. Onun gelişimi için daha sağlıklı olduğunu düşünmüştük. Hatta onlarda çok memnun kaldılar bebiş çok sevmiş üzerinden alamıyorlarmış yemek uyku vs herşeyi onda yapıyormuş. bize video çekip gönderiyorlar çok sevdi diye bende manuelden yanaydım bilemedim otomatik konusunda bakalım.
 
Elektrikli bana zor geliyor bi de ben elektrikli şeylere hiç güvenemiyorum patlar gibi geliyor sen bi yemek yaparken yanına taşırsın E çamaşır asarken yine taşıman lazım, bi misafirliğe gitsen götüremezsin (götürmek ister misin bilmem bazıları götürüyor ve iyi geliyormuş) falan o yüzden bilemedim yoksa çok sempatik duruyolar
 
Evet söküp götürenler varmış umarım o annelerden olmam
Biraz dogal ortamında büyüsün istiyorum birşeylere bagımlı olmadan birşeylere alışmadan. Çocuk yetiştirme konusunda en çok ben zorlacakmışım gibi geliyor
 
Ben çok saldım, bu zamana kadar şu şekilde büyütücem deyip o şekilde büyütebileni görmedim çünkü jdkf yine okuyorum izliyorum oluru nedir bakıyorum ama zaman gösterecek artık
 
Ben çok saldım, bu zamana kadar şu şekilde büyütücem deyip o şekilde büyütebileni görmedim çünkü jdkf yine okuyorum izliyorum oluru nedir bakıyorum ama zaman gösterecek artık
Deme öyle deme. Ben eğitimciyim. Çocuğun gelişim dönemlerinde kritik evreler var sonrasında telafisi yok freud amcaya göre. Diğer amcalarımıza göre farklı görüş sunanlarda var ama onlarda telafisi olsa bile çok zor çok emek ister diyo. Ama yinede bir kriz bıraktıgından bahsediyor. Sende psikolog olarak belki biliyorsundur. O yüzden özellikle 0-6 yaş kişiliği ve diğer gelişim alanları için çok önemli. Bana kalırsa 0-18 cok önemli Düşündüğümüz gibi değil yani. Baskıda iyi değil salmakta iyi değil.
 
Belki mi kişiliği için illaki önemli ya salmaktan kastım saldım çayıra değil. 1 yaşında odasına geçireyim dersin ama öyle ataklar yaşarsın ki imkansızdır yani. Yemek yemiyorsa yemesin illaki acıkınca yer, zorlamak doğru değil dersin, çocuk benim çocukluğum gibi 3 gün aç kalır, bi şekilde zorla yedirmeye çalışırsın çünkü için rahat etmez. Ya da klasik şey vardır ya tee 101 derslerinde öğretirler, çocuk ağlayınca hemen gitmek de geç gitmek de doğru değil, annelik içgüdüsüyle hadi ağlasın ben birazdan gideyim demek de herkesin harcı değil. Hamilelikten önce burada sorulan her hamilelik sorusuna bunlar ne diyo ya diyodum ama hamilelik bile hem fizyolojik hem psikolojik olarak çok farklı bi şeymiş, tarçınlı bi meyve tabağı yapıp tarçının zararlı olabileceğini öğrenince tüm meyveleri (yoğurtlamıştım da ) yıkamışlığım var. O yüzden doğrusunu, olurunu araştırıp gerisini çocuğun durumuna göre şekillendirmek bana daha doğru geliyor
 
Ben bu geçiş şeylerinden bahsetmiyorum aslında. Kritik durumlardan bahsediyorum. Örnek; tuvalet eğitimi için erken davranılmamalı geçte kalınmamalı. Tuvalette baskıcı davranılmak= cimri , gevşek ( yani hazır değil demek diyip beklemek çocuga bırakmak mesela) davranmak = savurgan kişilik yapısına sahip oluyor. Sadece bunlarlada sınırlı değil. 0-1 yas besleme dönemindede cocugun herkese güvenmesini ya da kimseye güven duymaması tamamen bebege bakım veren kişinin yaklaşımı ile alakalı bunlardan bahsediyorum. Aslında ufak basit gibi görünen şeyler önemli yapı taşları olabiliyor. Onlara çok dikkat etmek lazım.
 
Valla ben 1 yaşında değilmişim tuvalete alıştığımda, annem zorlamamış babam gececi çalışan bi işte olduğu için gece çok sık tuvalete çıkarmış sadece çok alt bezleyen bi anne de değilmiş. Cimri de değilim gevşek de değilim ben psikolojiye olan inancımı çoktan kaybettiğim için bunlar bana fazla teorik bilgi geliyor, ya da tam tersi bunlar fazla kuralcı ve teorik geldiği için inancımı kaybetmiş de olabilirim. Freud çok biliyorsa kendi kızına penis kıskançlığı var demeseydi de travma yaratmasaydı diyesim geliyor (o sırada savunma mekanizmaları konusunda tez yazan, hem Freud'un hem kızının şeceresini çıkarmış olan ben: )

Neyse şaka maka tabii ki kişilik gelişimi için elimizden geleni yapacağız ya, güvenli bağlansın, mahremiyet eğitimini güzel verelim, kendi kendine uykuya dalmayı bilsin, kendi oyununu kurabilsin, ekran kısıtlayalım, sırf kendi egomuz tatmin olsun diye kendimize bağımlı bi çocuk yetiştirmeyelim vs vs hepimizin yapması gereken şeyler var, annelik konusunda asla yeterli hissedemicez bence ama umarım olabileceğimizin en iyisi olduğumuzu hissederiz
 
Ben aslında üstün körü detaya girmeden anlattım. Eğer biliyorsan bahsettiğimde anlarsın diye. baska özelliklerde var yani hepsi görülecek diye bir şart yok. Ama bi kişilikte bi yapının oluşmasına sebep olabiliyor illa bu cimrilik değil.

Bunuda simdi rastgele ilk yazdıgımda cıkanda kısa öz anlatabildiği için paylasıyorum.

"Bu dönemde çok sıkı, katı, cezalandırıcı davranışları içeren aile tutumları çocukların bu dönemde takılı kalmasına (anal fiksasyon) neden olabilmektedir. Bu dönemde takılı kalmış olanlar yetişkin olduklarında aşırı titizlik, cimrilik, inatçılık, aşırı düzenlilik ve kararsızlık gibi bir takım olumsuz kişilik örüntüleri sergileyebilmektedir."

Yani burdada hepsinden bahsetmiyor mesela ama biraz daha acıklayıcı en azından.
Yani ben cimri değilim diye kıyaslamaya girmen üstüne alınman biraz yanlıs oldu Bu konular derin ve cok yönlü ele alınması gerekende şeyler. Tek bir boyutu yok.

Ben sadece cocuk yetiştirmek sandığımız kadar basit değil demek istedim. Bu endişe tasaya sokmak icin değil. Her insan cocugu için en iyisini yapmak istiyor ve araştırmanın öğrenmenin ucu bucağı yok. Yani bence gebeyken bunlarada zaman ayırmak cok faydalı olabilir. Cünkü 0-1 yaş diyip geçiliyor belki ama kişilik gelişimi coktan başlıyor. Sanki biraz daha büyüyünceye bırakılıyor bu tarz seyler
 
Oioi konusunda doğru demiş kv :) bize hediye gelmıstı ilk cocugum da kullandım ötmüyor yani kendim vermezdim o parayı . Hantal birsey zaten para tuzağından başka birsey değil ikeanın sert plastikten cocuk/bebek serisi bardak tabak kaseleri bin kat daha cok iş gördü.
 
Üstüme alınmadım kuzum niye alınayım. Cimri olsam da alınmazdım olabilir :) senin verdiğin örnek üzerinden kendi örneğimi verdim. Biliyorum anlattığın şeyleri, ben inanmıyorum diyorum sadece. Teorilerden biri sadece, pozitif bilim neticede %100 doğru olsa farklı ekoller olmaz. Ben çocuğu salalım bırakalım naparsa yapsın demedim öyle mi anlaşıldı bilmiyorum, işin pratikte teoriden çok farklı olduğunu düşünüyorum diyorum. Hadi X yaşında tuvalet eğitimine başlayalım başlamazsak şöyle olur, çocuk hazır ben hazırım ama başlamayalım çünkü Freud'a göre yaşı gelmedi falan çok kitabi bilgiler. Her çocuk kendine özel, her çocuğun eğitimi de ona özel. Kişiliği otursun, gelişsin, geliştirelim ona lafım yok ama çocukla beraber ilerleyecek bi şey. 0-1 yaş deyip geçmemek lazım haklısın, anne karnında bile algıları açılan bi canlının 0-1 yaşı çok çok önemli tabii ki.

Ha bi de 3'tür "eğer biliyorsan" dediğin için burada atıp tutanlardanım sandığını düşündüğümden şunu da ekleyeyim, atıp tutanlardan değil işin eğitimini alıp inanmayanlardanım

 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…