2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 85 40,1%
  • erkek

OY: 109 51,4%
  • ikiz kız

OY: 3 1,4%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 9 4,2%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    212
Hatta bak kitabı var bizim doktorun. . Daha bak kızlar için 11 gram yeterli diyor

Eklentiler

• Screenshot_2025-01-17-13-46-29-744_cn.wps.xiaomi.abroad.lite.jpg
    105,6 KB · Görüntüleme: 23
Şimdi baktım 14 günde günlük 25 gram almış, doktor da iyi dedi ama hemşireler biraz panikletip üzdü beni. Bir de 3580 doğdu 3340a düştü, ordan hesaplanıyormuş canım, ona bakınca 810 gram almış görünüyor. Biraz daha düzeldi moralim. Aslan da almaya başlamıştı daha da hızlanır sen merak etme, benim kızım hemen hızlıca alınca şimdi az geldi o yüzden üzüldüm.

desteğe tekrar çağırırsan bensiz bakamiyosunuz iste diye daha çok söz sahibi olacak. eltinin çocuklarına olan senin çocuguna da yapılacak. evet desteksiz zor ama bir rutin oluşacak orange . biraz sabret . bunaldıkca buraya yaz . suan denize düştün yılana sarılmayı göze aliyosun ama sen herseyi yapabilirsin. zaten sana izin vermediği için bocaliyosun. bir hafta daha geçsin kendin başardığını gördükçe rahatlayacaksin insALLAH.

Kızlar benim bebeği manuel ana kucağına oturtunca hep kusuyor sonrasında böyle bir şey yaşayan var mı aranızda ?

Nasıl yapıyorsun anam? Doktor tarif etti de Ata’nınki geçtiyse taktik alırım sjfkd
Ya ben göz pınarına serçe parmağımla hafif masaj yapıyordum dairesel hareketlerle. İşe yaramadı bence. Sonra bi yerde okudum mu izledim mi hatırlamıyorum, biraz daha sert bastırıp aşağı doğru çekiyorum, yani göz kenarından bastırıp burnun kenarından aşağı çekiyorum. Öyle olunca ya çapak geliyor ya gözyaşı geliyor zaten açıldığını öyle snladım

Kilo konusunda dertli biri olarak yaptığım araştırmalar neticesinde söyleyebilirim ki gayet iyi almış Kumral hiç sıkma canını. Günde 25 gram kız bebek için ideal. Başka bir doktorla görüştüm ben persentil içerisinde olduğu sürece rahat ol dedi bana, içim ferahladı. Doğan çocuk büyür gerekirse özel mama yer yine büyür ama senin psikolojin düzelmez dedi kendime geldim valla. Ben çok takmıştım kilo konusunu ama şuan saldım. Doymadığını anlıyorsam mama veriyorum hemen zehir değil sonuçta. Sen içini ferah tut gayet iyi Merco

Sağlıkla büyüt bebeğini canım Yemek içmek etkili mi bilmiyorum ben doğum yapalı 45 gün oluyor dolaba hesaplamadım ama 5-6 litre süt koydum. Yemek içmek etkili mi bilmiyorum gece de dahil 2 bardak su içiyorum her kalktığımda . 3 litreyi geçiyordur bol su içiyorum . Onun haricinde 4-4 lük beslendiğimi düşünmüyorum 12-13 te kahvaltı yapıyoruz. Düşün yani. Akşam yemek. Tatlı türevlerini tüketiyorum hiç sevmem ama canım çekiyor . Bebeği bir memeden emzirirken diğer memeden süt resmen şar şar akıyor zor yetiştiriyorum pompayı. Mochi nin şu silikon pompası var ya 300-400 liralık olan ondan kullanıyorum . Geçici olsun diye almıştım doğum öncesi ama baya baya iş gördü bende. Sürekli emzirip sürekli sağıyorum ve bol su içiyorum başka da yeme içme konusunda farklı bir şey yapmıyorum . Fakat şöyle bir durum var, ben gebe kalmadan 3 ay denedik ve olmayınca dr gitmiştin kan vs vermiştim kan sonucumu aldım ama dr A gösteremeden hamile kaldığımı öğrenmiştim ondan sonra da hiç dr A gitmedim bunun için. Ama ben araştırmıştım süt hormonu olan prolaktin değerim yüksekti ve bu hamileliğe engelmiş. Hani şu süt korur dedikleri olay da burdan geliyormuş. Ben suya sağmaya bağlıyordum ama galiba büyük pay bu hormonun. Yine de tavsiye edeceğim sık emzirmek sürekli sağmak ve bol su.

kızlar kaleidon damla kullanan var mı aranızda? bize dün dr yazdı da probiyotikmiş.

Kızlar özel aşılar için bir takvim filan verdiler mi?
Rota için 2 seçenek var 2 -4 ya da 3-5. Aylar
Ama menenjit için başlangıç ayına göre takvimi doktor ayarlıyor 1 yas öncesi ya da sonrası ilk uygulama yapılmasına göre dozları da çok değişiyor üstelik

Gerçekten mi? Günde 25 gram detayını hesaplamadığım için yaprak dökümü leyla gibi çöktüm resmen ya. Doktor iyi normal dedi de hemşireler bozdu, aç kalmış falan dediler bir baktım alması gereken kiloymuş zaten. Lohusaya beben aç kalmış demek de ne bileyim. İlla bidon gibi şişmesi mi gerekiyor anlamadım ya, gelenekselcilik de anaları yıpratıyor bence. Başka bir doktora daha götüreceğim içim rahat etsin.

Orangegreysky canim mesajları okudum. Gündüz bir uzun uykusu olsa bence toparlarsin kısa sürede duruma adapte olursun. Gaz vs. Gibi durumlar bugün var yarın yok. Gece de gaz cikarmayla uğraşmadiginda emzir yatir yapınca her şey çözülür bence. Biraz zamana ve sabra ihtiyacın var. Hislerin çok normal korkman endiselenmen çok normal. Kızımın hastanede kucağıma ilk verdiklerinde bi de yalnız kaldığımız ilk günde öyle bir korktum ki çaktırmamaya da çalıştım ama s.ctk dedim yani. Sonra bi baktım uyuyacagini uyanancagi saati hissediyorum hani ağlama şeklinden ne istiyor anlarsın diyorlar ya yalnız kalınca anladım ben onun dilini. Atıyorum herkes gazı var ondan huzursuz derken ben hayır ortam sıcak geldi o yüzden dedim. Soydum rahatladı. Uykusu geldi dediler hayır bezinden rahatsız oldu dedim. Değiştirdim rahatladı. Boyle boyle kendi düzenimi de olusturdum. Kolay olmayacak belki ama yakinda sonu çok güzel olacak çiçeğim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…