Bazen benim bebek saatlerce uyumuyor kv diyor ki yani artık diyelim uyuttuk uyuyalı yarım saat felan olmuş ama emzireli iki buçuk saat diyor elleme uyusun yeni uyudu vs diyorum ki aç ama ne, yapim. Neredeyse dicek aç kalsın yeter ki uyusun zor uyudu. Bu tarz zamanlar da mama veriyorum. Sütü sağıp vermek en güzeli bende bi daha öyle yapacam. Geçen banyo yaptı kalkmadı uzun saatler uyurken göğüs tutmuyor ama biberonu tutuyor saçma şekil deAy kızlar az evvel çok şükür ki lohusalık zamanını hiç kimse olmadan geçirmişim dedirttiler. Yahu tamam 4 4 lük her şeyi bilen biri değilim evet ilk çocuğum tecrübesiz gibi görünebiliriz ama artık içinde bulunduğumuz çağ değişti her bilgiye anında ulaşabiliyoruz illa birinin yanımızda olmasına gerek yok. Buraya soruyoruz daha önce tecrübe etmişlerden öğreniyoruz hatta yaşayanlardan daha doğru bilgileri alıyoruz.
Burdaki her anne gibi ben de bebeği konusunda çok hassas biriyim. Umursamaz olamıyorum asla.
Annenlerdeydim.Bebeğimi 22:30 da emzirdim. Kv lere geçtik . Kv, görümcem ve eşimde vardı odada 00:30 oldu altını değiştirdim lavaboya git elini yıka dikişli bölgenin bakımını yap kurut diyesiye kadar bebek ağladı diye ayağa alıp sallamış uyutmuşlar . Arabada idik yoldan geldik bebekler de çok seviyor biliyorsunuz normaldi uykusunun olması. Bebeğim resmen derin uykuya geçmiş. 2 saat olmuştu emzireli tamam ama hani süreci tekrar sıfırlayım diye emzirip 4 saatlik uykuya geçelim istiyordum .Emziremedim uyandırıp da. Neyse dedim 1 saat daha bekleyim 01:30 olsun öyle emzireyim . 1 saat diye uyumadım bebiş yine uyanmadı. Yarım saat bekledim uyanmadı. Islak bezle yüzünü sil ayağını gıdıkla vs yine uyanmadı . 02:30 oldu 4 saat önce emzirmiş oldum en son . Artık emzireyim dedim olmadı . Sinir oldum çocuğumu kim size uyutun dedi. 40 günlük bebek daha gece 4-5 saat aç aç kesintisiz uyuması ne kadar doğru ! Deli oldum bir sürü de ağladım . Yani her şeyi söyleyecek miyim akıl edin emmeden karnı doymadan niye uyutuyorsunuz . Kv görümcemin ayağına vermiş keyifli keyifli sözde bebek seviyorlar bebekle ilgileniyorlar vallahi sinir oldum. O kadar iyiki dedim ki bebeğim kendim büyütmüşüm iyiki gelmelerine karşı çıkmışım yoksa tonca fikir ayrılığı tonca istemediğin şeyleri yapma olayı , bir de ses çıkaramazsan içine dert olursa daha vahim. İnanın daha rahat geçirmişim o süreci . Hayır eşime de kızdım altını değiştirip el yıkayanlara gidip geliyorum emziriyorum biliyorsun söylesene uyutturmasana . Bilemedim diyor.
Neyse Sütümü sağıp iyi kötü biberonla içirdim. 3:30 oldu ben daha uyuyacağım lanet olsun
Bizimki de böyle tam dalamıyor gibi uykuya. Bu gece mesela hiç uyumadıkDün bir de 10.30da yıkadım gece rahat uyusun diye 2ye geliyordu uyuyup tam daldıgında . Hayır uyuyor uykuyu sürdüremiyor kımıl kımıl. Sonra 5 gibi de kalktı emdi yine gazlandı cıkartıp uyuyana kadar sabah 7.30 oldu. Küçük kızı okula kaldırcam göndercem diye de uyuyamadım. Simdi 3 saatlik uykuyla zombi gibi gezcem bütün gün artık. Cts günü gündüz iyi gibiydi uykusu hah dedim damla etki ediyorm heralde ertesi gün yine nöbetlerdeyiz. Yok yani ben mi yanlış yaptım yapıyorum bir seyleri bilmiyorum ama su bir gercek ki ben uyuyan cocuk doguramıyorum bu sefer de tutturamadık
Yok valla uyumuyorlar gündüz neyse de bari gece emip emip uyusalar nolur ben yine 2 saatte bir kalkmaya razıyım ama emzirip uyuyabilsek yeterkiSabaha doğru emzirdim uyutması 1 saati geçti az bişi uyumaya gittim eşim uyanmış o sıra. Bebişin de diğer beslenme saati gelmiş. Eşim annesini uyandırmış doymadı herhalde diye mama yapmışlar tam yedirirken girdim içeri, beslenme saati geldi zaten niye mama veriyosunuz emzircem diye. Eşim diyo ki E yeni yattın sen yeni emzirmedin mi. Yeni yattım çünkü bebeğin uyuması 2 saat sürüyor zatensanıyo ki emip çat diye uyuyor
Ben bilmem sen söyle ne kadar kaldıYok valla uyumuyorlar gündüz neyse de bari gece emip emip uyusalar nolur ben yine 2 saatte bir kalkmaya razıyım ama emzirip uyuyabilsek yeterkineyse surda kaç ay kaldı ki gaz işinin bitmesine
Senin mental dayanıklılığının hastasıyımneyse surda kaç ay kaldı ki gaz işinin bitmesine
Ya benim eşimin uyku konusunda genetigi cok saglam. Ama yani benzeye benzeye uyku konusunda bana cekmişler. Cok zor uyurum zor dalarım ufacık seyde uyanır geri yatamam gündüzleri uyuyamam hayatta vs vs. Kv dogdugunda dua ediyordu hep uykuları babasına ceksin bebekken bile koydugum yerde uyurdu diye fekat tabi ki de tutmadıEşim de aynısını diyor Derya, bizim genetikten olmuyor üçüncüyü zorlamaya gerek yok diyeartık kaç saat uyudum diye değil de çok şükür bir gün daha bitti, sıkıntıların bitmesine bir gün daha yaklaştım diye bakmaya çalışıyorum. Ha tabii gecenin ortasında tuvalete bile gidemediğim, bebenin 7/24 esiri gibi bir şey olduğum için ağladım, banyo yapamamaya, büyük çocuğumun ilk kez karne törenine gidemeyecek olmama da üzgünüm ama o düşünceleri köpürtmek istemiyorum, yoksa hepten fena olucam.
Allah hepimize, yavrularımıza önce sağlık, sonra kolaylıkla bugünleri atlatmayı, ferahlığa kavuşmayı nasip kısmet etsin
Uykusunda ya da refleks olarak gülümsüyor ama biz konuşurken bilinçli değilBiz de 7. Haftaya gidiyoruz ama refleks olarak gülüyor. 2 3. Ayda oluyor diye biliyorum sosyal gülümsemeyi
2 saat evvel benim cocuklarım neden uyumuyorlar yeaa diye hüngür fosurt aglayan bana mı söylüyorsun bunuSenin mental dayanıklılığının hastasıyım
Bu dediklerini biz yeni yapmaya başladık yüzümüze bakmaya yeni başladıBenim okuduğum kitapta 2. Ayın sonuna kadar sosyal gülme yapılır diyor. Belki bir iki haftaya gelecektir güncelleme size. Zaten 8. Haftadan sonra da bir iki hafta geç erken olabilir bence.
Biz birinci ayı bitireceğiz bu hafta. Gözle kısa süreli takip başladı, benim sesimi duyunca sakinleşiyor, beni tanıyor gibi ve yakından bakınca yüze direk bakıyor artık. Bize gelen güncellemeler bunlar.
Benim indirdiğim uygulama atak haftası için bebeğin doğması gereken tarihi baz alıyor doğduğu tarihi değil. Yani 37'de doğdu diyelim 40'a kadar anne karnında diye hesaplıyor 40'tan sonra başlıyor süreç. Tüm konularda böyledir herhaldeBu dediklerini biz yeni yapmaya başladık yüzümüze bakmaya yeni başladıgeriden geliyor demekki bizimki ben zaten şunu anlamıyorum 37. Haftasinda doğan bebekle 40. Haftada doğan bebeklerin haftalik gelişimi nasıl aynı olabilir ?Ya da atak haftaları nasıl aynı olabilir çözemedim valla
Bu bi uygulama mı canım?6. Hafta güncellemesi
Hangi uygulama canim ben de indireyimBenim indirdiğim uygulama atak haftası için bebeğin doğması gereken tarihi baz alıyor doğduğu tarihi değil. Yani 37'de doğdu diyelim 40'a kadar anne karnında diye hesaplıyor 40'tan sonra başlıyor süreç. Tüm konularda böyledir herhalde
yok kız ama bir gülüşü var sjgjfnfnnfBizimki de böyle tam dalamıyor gibi uykuya. Bu gece mesela hiç uyumadıkben de ilk çocukta pes ettim daha çocuk falan yapmam
Harika Haftalar cano ama ücretli, ücretine değer bi uygulama mı bilmiyorum henüz atak haftasına gelmediğimiz için çözemedimHangi uygulama canim ben de indireyim
Valla keşke bir takvimi olsa bu işin de tik ata ata ilerlesek bilinmezlik de sıkıcı oluyorBen bilmem sen söyle ne kadar kaldı
Kaçıncı haftada dogum yapmıştın?Yarın 7 hafta doluyor bizim 1-2 gündür cok net fsrkediyorum gülüyor arada yüzünü severek sıkıştırıyorum hafif cok hoşuna gidiyor öpücük sesi yapıyorum ona da gülmeye basladı. Durduk yere gülmüyor da bazı hareketlerime tepki olarak gülmeye basladı yeni yeni. Tahminimce 10 güne daha bariz gülmeleri baslıcak
38+5Kaçıncı haftada dogum yapmıştın?
Zor çocuğu olup ağlamayan bizden değildir2 saat evvel benim cocuklarım neden uyumuyorlar yeaa diye hüngür fosurt aglayan bana mı söylüyorsun bunu
Eşim diyor ki niye aglıyorsun uyuyamıyorum diye mi ortanca gibi olacak diye mi ( 2 sene falan dogrudürüst uyuyamadım ortancada) dedim yok niye uyutmayı beceremiyorum diye aglıyorum (d şıkkı hepsi aslında)
Ben de aynı durumdayım çocuk asla dalmıyor ayakta sallama modası basladiYa bi cocuk 3 dkkadan fazla kendi kendine uyur vaziyette kalmaz mı? Ya pışpışlıcan ya sallıcan ya attıgı emzigi agzına geri tıkıcan. Yanından ayrılabildigim max süre 5 dk falan yanında hep bi adam lazım uyusun diye vallahi yoruldum kitlenip kalıyorum basıma agrılar girdi yine gözlerim patlıcak agrıdan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?