Bebek arabasına atıp götürsen durmaz mı o kadar? Bazı bebekler arabayı seviyor gezerken uyuyor kaş bıyuk cok uzun işlem diil ya olabilir gbi geldi bana sankiBenim de kaşımi biyigimi aldirmam lazim mesela derdim bu yapamadim
Hangi uygulama bu beybi
Yarın 7 hafta doluyor bizim 1-2 gündür cok net fsrkediyorum gülüyor arada yüzünü severek sıkıştırıyorum hafif cok hoşuna gidiyor öpücük sesi yapıyorum ona da gülmeye basladı. Durduk yere gülmüyor da bazı hareketlerime tepki olarak gülmeye basladı yeni yeni. Tahminimce 10 güne daha bariz gülmeleri baslıcakKızlar Osman gönülal yaşamın 6. Haftasinda bebek sosyal gülümseme yapmalıdır diyor .biz 6. Haftayı bitirdik hala bilinçli bi gülümseme yok siz ne durumdasınız?
Evet normalde kasim anasıydim bebis erken geldi Ekim anası oldum ama Aralık grubunda da takip ettiğim anneler vardı. Ay bilmiyorum ama aklıma şey geldi emzigi hep gezdirirken uyusun diye veriyorum, şimdi meme için oturunca ağlıyor, ayakta alıyor benim memeyi. Acaba buna mi alıştı diyorum yani ayrica emzigi de dediğim gibi cok cok emmiyor önlük olduğu için ağzından atamıyor bir nevi mecbur kalınca emiyor ben uyuyunca çekiyordum önlüğü. Bakalım doktor ne dicekSeninki 3 aylık mı oldu. Bu arada emzik sonradan meme reddi yapmaz diye biliyorum hani doğar doğmaz verseydin belki o risk vardı ama bebek artık memeden süt geldiğini biliyor ondan yapmaz atak dönemidir veya mide gazı çok oluyordur ondan ağlayabilir
senin sözün senettir benim içinYani bilmiyor da sallıyor gibi geldi banabu kadar gazlı cocuga 6 danla günde ne yapar. Her emmeyle gazlanıyor bu cocuklar. Ben basta 4 damla verdim sonra 6 sonra 8e cıkardık hala daha woaa harika cok fayda gördük diyemiyorum biraz rahatlattı ama gibi geliyor
Derya seninle günlerimiz de aynı çocuklar da benzerYa bi cocuk 3 dkkadan fazla kendi kendine uyur vaziyette kalmaz mı? Ya pışpışlıcan ya sallıcan ya attıgı emzigi agzına geri tıkıcan. Yanından ayrılabildigim max süre 5 dk falan yanında hep bi adam lazım uyusun diye vallahi yoruldum kitlenip kalıyorum basıma agrılar girdi yine gözlerim patlıcak agrıdan
Çok teşekkür ederim silikon ucla deneyim bide aşırı yara çünkü etleri kopmuş gibi ağlıyorum hep hatta doktora gidicem yarın hangi bölüm bakar acabaBenim bebeğim sarılık olmadı ama her zaman öyle bir risk olduğu için doktor her ihtimale karşı mama takviyesi önermişti. İlk günler 30 cc ile başladık, sonrasında 40-45 ccye kadar çıktık ama aynı zamanda ya emziriyordum ya sağıp veriyordum sütümü. 5 gün kadar mama verdik sonrasında anne sütüyle devam ettik. Sağım sütü epey arttırdı o günlerde, benim de yaralarım kötüydü ve meme uçlarım çökük hala silikon uçla emziriyorum, tavsiye ederim epey azaltıyor acıyı en azından rahatlayana kadar kullanabilirsiniz bence. 15.güne kadar gaz sancısı olmuyor bebeklerde, altı da temizse ve hala ağlıyorsa açtır demişti bize hemşire. Gerçekten de 15.günde başladı gaz/kaka sancıları. Takviye olarak Solgar’ın süt arttırıcısından çok çok memnun kaldım, ekstra Humana’nın çayını içiyorum, tavsiye ederim. Yaralara Garmastan, Lansinoh balm ve gümüş kapak kullandım dönüşümlü olarak, balmdan memnun kaldım. Mama olarak da Hipp kullandık, kaşık biberonla verdik. Çok geçmiş olsun
Ben de öncesi yapıyorum. Sonrasında çok işimiz oluyor gaz çıkarma, hıçkırık tutması derkenKızlar siz beslenme öncesi yada sonrası mı alt değişimi yapıyorsunuz? Ben öncesi yapıyorum, ilk zamanlar uykusu açılsın diye. Şimdi kendi uyanıyor zaten, bas bas bağırıyor gece yarısı ilk altını alayım yok elimi yıkayım derken.. ama kuruyorda beslenme sonrası hemde uykuya dalıyor memede o da işime geliyor bölünmüyor bir daha uykusu
Ben öncesinde değiştiriyorum altını sonra emzirip uyutuyorum. Gece uykusunda da çok fazla uykusunu açmamaya çalışıyorum loş ışıkta falan değiştiriyorum.Kızlar siz beslenme öncesi yada sonrası mı alt değişimi yapıyorsunuz? Ben öncesi yapıyorum, ilk zamanlar uykusu açılsın diye. Şimdi kendi uyanıyor zaten, bas bas bağırıyor gece yarısı ilk altını alayım yok elimi yıkayım derken.. ama kuruyorda beslenme sonrası hemde uykuya dalıyor memede o da işime geliyor bölünmüyor bir daha uykusu
Evet sonrası da uzun yani. Uyusada omzuma kaldırıyorum pat patlıyorum, çıkmazsa dizime sırt üstü yatırıp tekrar omzuma alıyorum, hareket edince öyle çıkarıyor genelde, uyanır gibi oluyor göğsüme doğru indirip orda 3 4 dk uykusunun ağırlaşmasını bekleyip kundaklıyorumBen de öncesi yapıyorum. Sonrasında çok işimiz oluyor gaz çıkarma, hıçkırık tutması derkenpeki memede uyuyunca gaz çıkartmayı nasıl yapıyorsunuz
Benimde öyle oluyor, sessiz olup fazla uyaran vermemeye çalışıyorumBen öncesinde değiştiriyorum altını sonra emzirip uyutuyorum. Gece uykusunda da çok fazla uykusunu açmamaya çalışıyorum loş ışıkta falan değiştiriyorum.
Kendilerince iyilik yapalım derken çok zorlayıcı olmuş senin için, unuttukları için bebekle ilgili şeyleri hemen uyusun ağlamasın derdindeler, gerçekten kimse olmaması muhteşem bir şey, bana gelip gidiyor annemle kayınvalidem ama annem karışmıyor, kv de laf etmiyor ama bir şeyler yaptıkça dokunuyor bana, bebeğimi oğlum, annem sözleriyle sevmesi, ağladığında koşup alması gibi beni geriyor.. en çok bu dönemde anne isteği var ama anlamaları biraz zor oluyor. Eşlerde önemli sanki basireti bağlanmış gibi bir şey demiyorlar onlarda bizim kadar yoğun hisler yokAy kızlar az evvel çok şükür ki lohusalık zamanını hiç kimse olmadan geçirmişim dedirttiler. Yahu tamam 4 4 lük her şeyi bilen biri değilim evet ilk çocuğum tecrübesiz gibi görünebiliriz ama artık içinde bulunduğumuz çağ değişti her bilgiye anında ulaşabiliyoruz illa birinin yanımızda olmasına gerek yok. Buraya soruyoruz daha önce tecrübe etmişlerden öğreniyoruz hatta yaşayanlardan daha doğru bilgileri alıyoruz.
Burdaki her anne gibi ben de bebeği konusunda çok hassas biriyim. Umursamaz olamıyorum asla.
Annenlerdeydim.Bebeğimi 22:30 da emzirdim. Kv lere geçtik . Kv, görümcem ve eşimde vardı odada 00:30 oldu altını değiştirdim lavaboya git elini yıka dikişli bölgenin bakımını yap kurut diyesiye kadar bebek ağladı diye ayağa alıp sallamış uyutmuşlar . Arabada idik yoldan geldik bebekler de çok seviyor biliyorsunuz normaldi uykusunun olması. Bebeğim resmen derin uykuya geçmiş. 2 saat olmuştu emzireli tamam ama hani süreci tekrar sıfırlayım diye emzirip 4 saatlik uykuya geçelim istiyordum .Emziremedim uyandırıp da. Neyse dedim 1 saat daha bekleyim 01:30 olsun öyle emzireyim . 1 saat diye uyumadım bebiş yine uyanmadı. Yarım saat bekledim uyanmadı. Islak bezle yüzünü sil ayağını gıdıkla vs yine uyanmadı . 02:30 oldu 4 saat önce emzirmiş oldum en son . Artık emzireyim dedim olmadı . Sinir oldum çocuğumu kim size uyutun dedi. 40 günlük bebek daha gece 4-5 saat aç aç kesintisiz uyuması ne kadar doğru ! Deli oldum bir sürü de ağladım . Yani her şeyi söyleyecek miyim akıl edin emmeden karnı doymadan niye uyutuyorsunuz . Kv görümcemin ayağına vermiş keyifli keyifli sözde bebek seviyorlar bebekle ilgileniyorlar vallahi sinir oldum. O kadar iyiki dedim ki bebeğim kendim büyütmüşüm iyiki gelmelerine karşı çıkmışım yoksa tonca fikir ayrılığı tonca istemediğin şeyleri yapma olayı , bir de ses çıkaramazsan içine dert olursa daha vahim. İnanın daha rahat geçirmişim o süreci . Hayır eşime de kızdım altını değiştirip el yıkayanlara gidip geliyorum emziriyorum biliyorsun söylesene uyutturmasana . Bilemedim diyor.
Neyse Sütümü sağıp iyi kötü biberonla içirdim. 3:30 oldu ben daha uyuyacağım lanet olsun
Dün bir de 10.30da yıkadım gece rahat uyusun diye 2ye geliyordu uyuyup tam daldıgında . Hayır uyuyor uykuyu sürdüremiyor kımıl kımıl. Sonra 5 gibi de kalktı emdi yine gazlandı cıkartıp uyuyana kadar sabah 7.30 oldu. Küçük kızı okula kaldırcam göndercem diye de uyuyamadım. Simdi 3 saatlik uykuyla zombi gibi gezcem bütün gün artık. Cts günü gündüz iyi gibiydi uykusu hah dedim damla etki ediyorm heralde ertesi gün yine nöbetlerdeyiz. Yok yani ben mi yanlış yaptım yapıyorum bir seyleri bilmiyorum ama su bir gercek ki ben uyuyan cocuk doguramıyorum bu sefer de tutturamadıkDerya seninle günlerimiz de aynı çocuklar da benzerşuan ben de bi yandan ayağımda sallıyorum bi yandan emziği sürekli ağzına tıkıyorum ne gazı bitiyor ne hıçkırığı relaktaz kullanıyordunuz iyi geldi mi?
Öncesinde aldıysam sonrasında almıyorum canım. Ama bazen öncesinde alsam da sonrasında kaka yapıyor, mecbur alıyorumKızlar siz beslenme öncesi yada sonrası mı alt değişimi yapıyorsunuz? Ben öncesi yapıyorum, ilk zamanlar uykusu açılsın diye. Şimdi kendi uyanıyor zaten, bas bas bağırıyor gece yarısı ilk altını alayım yok elimi yıkayım derken.. ama kuruyorda beslenme sonrası hemde uykuya dalıyor memede o da işime geliyor bölünmüyor bir daha uykusu
Eşim de aynısını diyor Derya, bizim genetikten olmuyor üçüncüyü zorlamaya gerek yok diyeDün bir de 10.30da yıkadım gece rahat uyusun diye 2ye geliyordu uyuyup tam daldıgında . Hayır uyuyor uykuyu sürdüremiyor kımıl kımıl. Sonra 5 gibi de kalktı emdi yine gazlandı cıkartıp uyuyana kadar sabah 7.30 oldu. Küçük kızı okula kaldırcam göndercem diye de uyuyamadım. Simdi 3 saatlik uykuyla zombi gibi gezcem bütün gün artık. Cts günü gündüz iyi gibiydi uykusu hah dedim damla etki ediyorm heralde ertesi gün yine nöbetlerdeyiz. Yok yani ben mi yanlış yaptım yapıyorum bir seyleri bilmiyorum ama su bir gercek ki ben uyuyan cocuk doguramıyorum bu sefer de tutturamadık
Sabaha doğru emzirdim uyutması 1 saati geçti az bişi uyumaya gittim eşim uyanmış o sıra. Bebişin de diğer beslenme saati gelmiş. Eşim annesini uyandırmış doymadı herhalde diye mama yapmışlar tam yedirirken girdim içeri, beslenme saati geldi zaten niye mama veriyosunuz emzircem diye. Eşim diyo ki E yeni yattın sen yeni emzirmedin mi. Yeni yattım çünkü bebeğin uyuması 2 saat sürüyor zatenDün bir de 10.30da yıkadım gece rahat uyusun diye 2ye geliyordu uyuyup tam daldıgında . Hayır uyuyor uykuyu sürdüremiyor kımıl kımıl. Sonra 5 gibi de kalktı emdi yine gazlandı cıkartıp uyuyana kadar sabah 7.30 oldu. Küçük kızı okula kaldırcam göndercem diye de uyuyamadım. Simdi 3 saatlik uykuyla zombi gibi gezcem bütün gün artık. Cts günü gündüz iyi gibiydi uykusu hah dedim damla etki ediyorm heralde ertesi gün yine nöbetlerdeyiz. Yok yani ben mi yanlış yaptım yapıyorum bir seyleri bilmiyorum ama su bir gercek ki ben uyuyan cocuk doguramıyorum bu sefer de tutturamadık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?