• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 83 39,9%
  • erkek

OY: 109 52,4%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,4%
  • ikiz kız/erkek

OY: 8 3,8%
  • üçüz / çoğul

OY: 3 1,4%

• Ankete Katılan
    208
Kızlar ben 2025 Ocak annelerinden geliyorum Aralıkta doğum yaptım 38+2 de bebeğin ciğerine amniyon sıvısı kaçmış, sarılık vs derken 1 hafta küvözde kaldı. 3500 doğdu 1 hafta sonra 2500 olarak çıktı :( Sütüm hemen gelmedi hastane tipi sağım makinesi kiraladık uğraşmayla çay kaşığından başladık yemek kaşığına ulaştık vs o esnada uçları yara oldu. İnternette tavsiye edilen her şeyi yaptım bebiş çıkıp emmeye başlayınca iyice kötü oldu, çok acıyor. Lansinoh 20 mm silikon uç aldım bugün denedim ucunda boşluk kaldı bebek çekemedi yani bende işlemedi, Avent aldım bir de kargoya verilecek. Tavsiyelerinizi bekliyorum çok zordayım
Çok geçmis olsun sağlıkla şansla büyüsün. Ben ilk günden beri mamajoo kullaniyorum. Benimki çok pis alıştı şimdi de sadece onla emebiliyor bıraktıramiyorum ama kullanisli.

Sıkma canını benim de öyle aman aman yok, mama takviyesi veriyorum hala. Zamanla daha da çoğalacak diye bekliyorum. Dinlenmek ve su içmek de çok önemli özellikle uyku.
Hangi mama kullaniyorsun cnm dinleniyorum sagolsun annem destegi cok oluyor suda tuketiyorum bestlak damla kullandim iki kutu bitirdim hicbir ise yaramadi

Cabım su torbası güvenli mi benim arkadaşımın üstüne patlamışrı düğününden iki hafta önce
Bende şöyle bişey var. 10 dkda ısınıyor 3-4 saate kadar ılık kalabiliyor. Regl olduğumda kullanıyordum. Sıcak su torbasından aşırı korktuğum için böyle bişey almıştım
Elite Elektrikli Şarjlı Sıcak Su Torbası

Öncelikle çok çok geçmiş olsun. Ben de meme ucu sıkıntısını aşırı yaşadım. Özellikle sağ meme ucum artık ayrılmış kopacak vaziyete gelmişti. Garmastan biraz fayda etti, onu sürüp en azından bir gece ya da 4-5 saat o göğsü emzirmiyordum. Sonra ayva çekirdeğini denedim o da iyi geldi en azından acının şiddetini azalttı diyebilirim. Benim göğüs ucum hiç yoktu o yüzden tutmakta da sorun yaşadık başta. O süreç daha da yıpratıyor göğüsleri. Soğanın da iyi geldiğini duydum ama denemedim açıkçası. Süt için de burda bir kaç arkadaş solgarın takviyesini önermişti bende baya işe yaradı. Onun dışında tahin ya da tahin helvası ve hurma cidden işe yarıyor. Umarım en kısa zamanda her şey yoluna girer, moralinizi yüksek tutun
Çok teşekkür ederim geçti mi peki yaralarınız

Aynı sıkıntıyı yaşadım hastane tipi maalesef mahvediyor. Benim kanamaya başlamıştı artık. Emzirme danışmanı bana kantaron yağını önermişti. Sür 15 dk açık bırak sonra kapat emzirmeden önce de ıslak bezle silsen yeter dedi. Zaten cilt emiyor çok bişeyi kalmıyor. Benim dışta bişey kalmadı ama hala içten içe sanki damarlardan acı var. Bu zorlu yolda Allah sabırlar versin gerçekten. Ben de ne yapsam geçiremedim en iyisi kantaron yağı oldu ama asla sıfırlanmıyor
Evde var bir de onu deneyeyim bebek ilk içine çekmeye bağladığında aklım çıkacak gibi oluyor sonra heralde uyuşuyor :/

Canım sürekli şerbetli tatlı çekiyor. Tatlı yemek istiyorum deli gibi sizde ds oluyor mu lohusalıktan mı vitamin felan mı kaybettim. Genel de çok bi düşkünlüğüm yok tatlıya karşı nadir ister canım

Ya ben de avent le veriyodum mamayı ama doktor meme reddini 3. 4. ayda yapar biberon zaten kesinlikle verme dedi. Şaştım kaldım, var mı böyle bir şey duydunuz mu? Kaşık biberonla 3 sefer versem ancak doyar çocuk
Valla hic umrum degil . Kasik masik olmadi yarisi cocugun ustunde her mama yemede ust degistiriyoduk , zaten ciglik kiyamet . Kilo verdi cocuk biberonla kendine geldi. Bana kalirsa iskence etme cocuga ama tabiki annesi olarak yine sen bilirsin. Ben once meme mama meme sekilnde gittim suan mamayi 4/5 saatte bi veriyorum onun sebebi de doymuyo🤣

Evde var bir de onu deneyeyim bebek ilk içine çekmeye bağladığında aklım çıkacak gibi oluyor sonra heralde uyuşuyor :/
Çok iyi anlıyorum seni valla ben kendimi kasmaktan başım falan ağrıyor çenem kitleniyor :( şimdi şimdi bi tanesi biraz daha iyileşti az acıyor ama diğeri of of of. Bu arada sütyen takarsan daha az acıyor. Kendi halinde sallanırlarsa daha çok acıyor aklında olsun. Biraz tutması lazım bişeyin.

Çok teşekkür ederim geçti mi peki yaralarınız
Yok maalesef geçmedi ama ilk zamanki gibi dayanılmaz değil. Benim canım kolay kolay yanmaz ama ağlıyordum artık emzirirken öyle söyleyeyim. Şuan hala acıyor ama ilk zamanki yaralardan çok daha iyi

Valla hic umrum degil . Kasik masik olmadi yarisi cocugun ustunde her mama yemede ust degistiriyoduk , zaten ciglik kiyamet . Kilo verdi cocuk biberonla kendine geldi. Bana kalirsa iskence etme cocuga ama tabiki annesi olarak yine sen bilirsin. Ben once meme mama meme sekilnde gittim suan mamayi 4/5 saatte bi veriyorum onun sebebi de doymuyo🤣
Benim de aynısı oldu işte, yarısı üstüne dökülüyordu mama buz gibi oluyordu hiçbir işe yaramıyordu. Ben de o yüzden biberona geçtim ama doktor içime kurt düşürdü🥲

Hangi mama kullaniyorsun cnm dinleniyorum sagolsun annem destegi cok oluyor suda tuketiyorum bestlak damla kullandim iki kutu bitirdim hicbir ise yaramadi
Hipp kullanıyorum canım, önce aptamil denedim ama çok şekerliymiş sanırım. Hemşire hipp en ideali dedi.

Süt ve süt ürünleri süt, yoğurt, tereyağı, peynir ve bunları içeren paketli paketsiz gıdalar oluyor. Süt içerken ıkınma sebebi ne olabilir bilemiyorum ama etkilense biberonla da etkilenir gibi düşündüm.
Bence de biberondan da etkilenmesi lazım çocuğun derdini çözemedim ya 😔

Çok iyi anlıyorum seni valla ben kendimi kasmaktan başım falan ağrıyor çenem kitleniyor :( şimdi şimdi bi tanesi biraz daha iyileşti az acıyor ama diğeri of of of. Bu arada sütyen takarsan daha az acıyor. Kendi halinde sallanırlarsa daha çok acıyor aklında olsun. Biraz tutması lazım bişeyin.
Uykusuzluk falan çok zor ama razıyım meminto acısı bişeye benzemiyormuş

Yok maalesef geçmedi ama ilk zamanki gibi dayanılmaz değil. Benim canım kolay kolay yanmaz ama ağlıyordum artık emzirirken öyle söyleyeyim. Şuan hala acıyor ama ilk zamanki yaralardan çok daha iyi
Ne kadar oldu doğum yapalı? Bebiş bir kilo eksilip çıktı zaten yoğun bakımdan içi yanıyor insanın

Bebişin kakası biraz sıvı, öyle su gibi değil de sıvı yani. İlk pütürlüydü altını açınca tekrar yaptı o baya sıvıydı. Normal mi canlar

Sıkma canını benim de öyle aman aman yok, mama takviyesi veriyorum hala. Zamanla daha da çoğalacak diye bekliyorum. Dinlenmek ve su içmek de çok önemli özellikle uyku.
Hipp kullanıyorum canım, önce aptamil denedim ama çok şekerliymiş sanırım. Hemşire hipp en ideali dedi.
Bende hipp kullaniyorum cnm

Ya ben de avent le veriyodum mamayı ama doktor meme reddini 3. 4. ayda yapar biberon zaten kesinlikle verme dedi. Şaştım kaldım, var mı böyle bir şey duydunuz mu? Kaşık biberonla 3 sefer versem ancak doyar çocuk
İyide meme reddi meselesi sadece emziren annelerde yaşıyor 3-4. ayda hatta arkadaşım dedi benim kız bir ay emmedi beni diye sonra emmeye başladı dedi yani sadece meme+biberonla beslenenlerde değil bu süreç

Canım sürekli şerbetli tatlı çekiyor. Tatlı yemek istiyorum deli gibi sizde ds oluyor mu lohusalıktan mı vitamin felan mı kaybettim. Genel de çok bi düşkünlüğüm yok tatlıya karşı nadir ister canım
Benimde oluyor canım bazen çok çekiyor ama tatlıda iyi süt artırır akabinde iyi su içirtiyor şahsen bende öyle

Back