• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 83 39,9%
  • erkek

OY: 109 52,4%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,4%
  • ikiz kız/erkek

OY: 8 3,8%
  • üçüz / çoğul

OY: 3 1,4%

• Ankete Katılan
    208
Alerji ilk günden kan veya mukus yapmamıştı bizde, aşırı gaz yapmıştı. Bu konuda benim güvenebileceğim doktor sayısı bir tane maalesef. İlkinde teşhis konulana kadar çok uğraştım. Kan, mukus falan 4. ayda belirti verdiler galiba ama öncesinde de alerji vardı sonuçta. Kaka kıvamını tam göremiyorum çünkü bez hemen emiyor, gözüme çarpan bir durum olmadı ama. Relactaz ishal mi yaptı? Gaz sancısına iyi geldi mi peki?
Gaz sancisina cok iyi geldi, hatta onu verdigimiz gunlerde gece 6-7 saatlere kadar uyudu, bu kadar uzun sure uyuyunca beslenemiyor panigi yapip biraktim. Simdi artik maks 3 saatte bir uyaniyor ama su aralar kaka kivami biraz sivi, gaz nedeniyle degil ama sivi olmasindan dolayi alerji olasiligini goz onune alalim dedi doktor, ama henuz diyete baslamadik. Bahsettiginiz doktor Istanbul’da mi? Bir de sut ve sut urunleri diyeti yapinca bu cocuklar ek gidaya geciste de yiyemeyecek mi bunlari? Gecen gun 9 aylik bebegi olan bir anne ile karsilastim, herseyi yedim, gaz maz dinlemeden, simdi bebegim de herseyi yiyor bayilarak dedi, diyet olayini sorguladim biraz 🙄.

Gaz sancisina cok iyi geldi, hatta onu verdigimiz gunlerde gece 6-7 saatlere kadar uyudu, bu kadar uzun sure uyuyunca beslenemiyor panigi yapip biraktim. Simdi artik maks 3 saatte bir uyaniyor ama su aralar kaka kivami biraz sivi, gaz nedeniyle degil ama sivi olmasindan dolayi alerji olasiligini goz onune alalim dedi doktor, ama henuz diyete baslamadik. Bahsettiginiz doktor Istanbul’da mi? Bir de sut ve sut urunleri diyeti yapinca bu cocuklar ek gidaya geciste de yiyemeyecek mi bunlari? Gecen gun 9 aylik bebegi olan bir anne ile karsilastim, herseyi yedim, gaz maz dinlemeden, simdi bebegim de herseyi yiyor bayilarak dedi, diyet olayini sorguladim biraz 🙄.
Diyet işi bir seçim, benim gittiğim kimi uzmanlar da ye dediler bana ama asıl sevdiğim doktor şimdi için değil, ileride başka alerjik hastalıklara yakalanmasın diye diyet yapacaksın dedi. Benim için bu yeterli oldu. Bahsettiğim Dr Ankara'da ama İstanbul'da alerji derneği başkanı bir karı koca vardı, ismi Figen'di galiba kadının. Randevu bulamadığım için gidememiştim ona. Evet bu diyette ek gıdaya geçişte de o gıdalar yenilmiyor. Diyet zamanla açıldıkça yiyor çocuklar da. Hepimizin çocukları iyi olsunlar 🙏🏻🤍

Comotomo ve philips avent yenidoğan kullanıyorum ben arada, sıkıntı yaşamadım. Comotomo daha hızlı akıyor avent çok yavaş, ilk günler çekemiyordu bile
Comotomoyla verdiğimde 80 cc yi bitiremiyor yarım saate. Uyumuyor artık çekmeyi bırakıyor sıkılıyor o kadar yavas😅 avent daha da yavaşsa vay hallerine bebislerin

Kızlar ben 2025 Ocak annelerinden geliyorum Aralıkta doğum yaptım 38+2 de bebeğin ciğerine amniyon sıvısı kaçmış, sarılık vs derken 1 hafta küvözde kaldı. 3500 doğdu 1 hafta sonra 2500 olarak çıktı :( Sütüm hemen gelmedi hastane tipi sağım makinesi kiraladık uğraşmayla çay kaşığından başladık yemek kaşığına ulaştık vs o esnada uçları yara oldu. İnternette tavsiye edilen her şeyi yaptım bebiş çıkıp emmeye başlayınca iyice kötü oldu, çok acıyor. Lansinoh 20 mm silikon uç aldım bugün denedim ucunda boşluk kaldı bebek çekemedi yani bende işlemedi, Avent aldım bir de kargoya verilecek. Tavsiyelerinizi bekliyorum çok zordayım

Kızlar ben 2025 Ocak annelerinden geliyorum Aralıkta doğum yaptım 38+2 de bebeğin ciğerine amniyon sıvısı kaçmış, sarılık vs derken 1 hafta küvözde kaldı. 3500 doğdu 1 hafta sonra 2500 olarak çıktı :( Sütüm hemen gelmedi hastane tipi sağım makinesi kiraladık uğraşmayla çay kaşığından başladık yemek kaşığına ulaştık vs o esnada uçları yara oldu. İnternette tavsiye edilen her şeyi yaptım bebiş çıkıp emmeye başlayınca iyice kötü oldu, çok acıyor. Lansinoh 20 mm silikon uç aldım bugün denedim ucunda boşluk kaldı bebek çekemedi yani bende işlemedi, Avent aldım bir de kargoya verilecek. Tavsiyelerinizi bekliyorum çok zordayım
Öncelikle çok çok geçmiş olsun. Ben de meme ucu sıkıntısını aşırı yaşadım. Özellikle sağ meme ucum artık ayrılmış kopacak vaziyete gelmişti. Garmastan biraz fayda etti, onu sürüp en azından bir gece ya da 4-5 saat o göğsü emzirmiyordum. Sonra ayva çekirdeğini denedim o da iyi geldi en azından acının şiddetini azalttı diyebilirim. Benim göğüs ucum hiç yoktu o yüzden tutmakta da sorun yaşadık başta. O süreç daha da yıpratıyor göğüsleri. Soğanın da iyi geldiğini duydum ama denemedim açıkçası. Süt için de burda bir kaç arkadaş solgarın takviyesini önermişti bende baya işe yaradı. Onun dışında tahin ya da tahin helvası ve hurma cidden işe yarıyor. Umarım en kısa zamanda her şey yoluna girer, moralinizi yüksek tutun

Bebisin altını acıyorum canım o keyif yaparken muslukta su isininca hemen ısınıyor zaten ıslatıp sıkıyorum. Sicacikken siliyorum. Gece gündüz hep böyle yaptım. 2 yıl + 46 gün 🤣
Belden assagisini her bezde sabunlayiver mis gbi islak mendil için şu hazır ısınıyor madem😍

Comotomoyla verdiğimde 80 cc yi bitiremiyor yarım saate. Uyumuyor artık çekmeyi bırakıyor sıkılıyor o kadar yavas😅 avent daha da yavaşsa vay hallerine bebislerin
Ben dr browns tan cok memnunum cekmezse gelmiyo cekerse de cuk cuk emiyo oyle eziyet etmiyo cocuga . Ama meme reddi yapmadi bizde hatta onu bitirince yetmiyo meme istiyo ustune kahve niyetine 🤣

Öncelikle çok çok geçmiş olsun. Ben de meme ucu sıkıntısını aşırı yaşadım. Özellikle sağ meme ucum artık ayrılmış kopacak vaziyete gelmişti. Garmastan biraz fayda etti, onu sürüp en azından bir gece ya da 4-5 saat o göğsü emzirmiyordum. Sonra ayva çekirdeğini denedim o da iyi geldi en azından acının şiddetini azalttı diyebilirim. Benim göğüs ucum hiç yoktu o yüzden tutmakta da sorun yaşadık başta. O süreç daha da yıpratıyor göğüsleri. Soğanın da iyi geldiğini duydum ama denemedim açıkçası. Süt için de burda bir kaç arkadaş solgarın takviyesini önermişti bende baya işe yaradı. Onun dışında tahin ya da tahin helvası ve hurma cidden işe yarıyor. Umarım en kısa zamanda her şey yoluna girer, moralinizi yüksek tutun
Solgarin hangi takviyesi cnm süt artirici olarak benimde sutum yok ne yapdirysam olmuyor link yada resim atarmisin

Aynı sıkıntıyı yaşadım hastane tipi maalesef mahvediyor. Benim kanamaya başlamıştı artık. Emzirme danışmanı bana kantaron yağını önermişti. Sür 15 dk açık bırak sonra kapat emzirmeden önce de ıslak bezle silsen yeter dedi. Zaten cilt emiyor çok bişeyi kalmıyor. Benim dışta bişey kalmadı ama hala içten içe sanki damarlardan acı var. Bu zorlu yolda Allah sabırlar versin gerçekten. Ben de ne yapsam geçiremedim en iyisi kantaron yağı oldu ama asla sıfırlanmıyor

Canım benim ben de öyleydim artık yerleri tekmeliyodum acıdan her emzirdipimde ama geçiyor bi 10 gün sabret bu süreçte lansinoh sür ve göğüs kalkanı ile kapat yumuşasın. Rabbim yardım eder inşallah moralini yüksek tut.

Solgarin hangi takviyesi cnm süt artirici olarak benimde sutum yok ne yapdirysam olmuyor link yada resim atarmisin
IMG_8961.jpeg

Bana doktor bunu söylemişti

Benim de meme ucum çökük, silikonla emziriyorum. Nasıl hallettin eylül?

Ben dr browns tan cok memnunum cekmezse gelmiyo cekerse de cuk cuk emiyo oyle eziyet etmiyo cocuga . Ama meme reddi yapmadi bizde hatta onu bitirince yetmiyo meme istiyo ustune kahve niyetine 🤣
Ya ben de avent le veriyodum mamayı ama doktor meme reddini 3. 4. ayda yapar biberon zaten kesinlikle verme dedi. Şaştım kaldım, var mı böyle bir şey duydunuz mu? Kaşık biberonla 3 sefer versem ancak doyar çocuk

Bende elektrikle ısıtılan sıcak su torbalarından sipariş ettim. Eğer mikrodalga yoksa kiraz çekirdeğini ısıtmak zor oluyor. Fırında ısıtmak uzun sürüyor çünkü 20dk falan. Ama mikrodalga ile 2dk. İkizleri olan abim gaz sancılı bir gecede onu fırında ısıtmaktan bunalıp mikrodalga almıştı marketten 🤣
Cabım su torbası güvenli mi benim arkadaşımın üstüne patlamışrı düğününden iki hafta önce

Benim de meme ucum çökük, silikonla emziriyorum. Nasıl hallettin eylül?
Benim de öyleydi başta hemşireler çekerek veriyorları bebeğin ağzına ama canım çok acıyordu. Sonra eve gelince kendim beceremedim onu biraz sağım yaptım sağım yapınca çıkıyordu hafif o zaman veriyordum memeyi. Aslında emdikçe emdikçe çıktı, hala öyle aman aman bi ucu yok memeyi tutması 5 dk sürüyor ama sanırım emzirmekten başka çare yok, hayır meme ucu olan birini de hiç duymadım yani kim bunlar anlamadım ki

Tskrlr canm bende kullanim isnlsh bu işe yarar ya emsin isdiyorum bebiş cekiyor cekiyor bise yok ilk zmnlar yine iyi kotu vardi 1 haftadir hic emmiyor ya
Sıkma canını benim de öyle aman aman yok, mama takviyesi veriyorum hala. Zamanla daha da çoğalacak diye bekliyorum. Dinlenmek ve su içmek de çok önemli özellikle uyku.

Back