2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 83 40,7%
  • erkek

OY: 107 52,5%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,5%
  • ikiz kız/erkek

OY: 7 3,4%
  • üçüz / çoğul

OY: 2 1,0%

• Ankete Katılan
    204
Yavrum ben de öyle yapmaya çalışıyorum da şu an, kaç günde düzene oturttun ve mamayı bıraktın mı şu an? Benim sütüm geliyor ama her seferinde tutamıyor memeyi, uyuyor devamlı o yüzden dünden beri sağıma başladım iyi oldu. Bir de pompa ne kullanıyorsun, ekstra takviye vs alıyor musun?
Yavrum benim kac gündür aklimdasın asla girip bakamiyorum. Duşa zor giriyorum. Nasılsınız iyi misin nasıl gidiyor. Sağlıkla büyüt yavrunu inşallah.

3 günde düzene oturdu 3 günlükken başladım sağmaya. 6.gün normal sütüm geliyordu artık ama tamamen bosalttiği için mamayı yavaş yavaş azalttim.Mamayı tamamen biraktim son 3 gündür. Memeyi benimki hala tutamiyor ucu yok. Silikon uç aldık mamajoonun onla emiyor.Ona çok alıştı doktor problem yok az daha buyusun alir dedi. Pompa lansinoh elektrikli kullandım başka hic takviye almadım.

Oh oh maşallah 🤩 Severiz meme kenelerini yeter ki emsinler 😍 İyi şükür yavrum meme ucu acıları dışında her şey yolunda şimdilik 🥰 Ben de onu geçirmek için mücadeleye devam 🥹
Silikon dene istersen mamajoonun silikon ucunu kullaniyorum ben cok işime yaradı. Benim de ucu dümduz hamileyken cikikti ilk emmede minicik kaldi

Yavrum benim kac gündür aklimdasın asla girip bakamiyorum. Duşa zor giriyorum. Nasılsınız iyi misin nasıl gidiyor. Sağlıkla büyüt yavrunu inşallah.

3 günde düzene oturdu 3 günlükken başladım sağmaya. 6.gün normal sütüm geliyordu artık ama tamamen bosalttiği için mamayı yavaş yavaş azalttim.Mamayı tamamen biraktim son 3 gündür. Memeyi benimki hala tutamiyor ucu yok. Silikon uç aldık mamajoonun onla emiyor.Ona çok alıştı doktor problem yok az daha buyusun alir dedi. Pompa lansinoh elektrikli kullandım başka hic takviye almadım.
Sağol anam hepimiz aynı haldeyiz galiba üç günde bir şarja takıyorum telefonu ajfksj

Ben de bugün başladım sağmaya sağdıkça mutlu oluyorum yemin ederim ama ciğer gibi oldu uçları artık sağdım biraz dinlendiricem uçlarını. Meme ucun çökük mü senin de? Bana çok çökük geliyor ama hemşire yok değil dedi, emzirdikçe çıkar dedi. Sağdıktan sonra çok büyüyor ucu, her zaman tutamıyor uyuyakalıyor hep benimki ama ucundan mıdır uykudan mıdır anlayamadım çıldırıciim ya. Çiftli mi kullanıyorsun tekli mi?

Söylerim çünkü yengemin kardeşinde oldu aynı durum. Uzun süre teyzesi baktı çocuğa. Çocuk teyzesine anne diyordu annesine ismiyle hitap ediyordu. Gerçi annesinin de pek umrunda değildi hiç alakası yoktu çocukla.
Şu anlık idare etmeye çalışıyorum ama çok canımı sıkıyor sürekli sürekli söylüyor. Bir de aynı şeyleri elli kere söyleyerek seviyor kafası şişiyor insanın. Annesinin kaymağı ne ya hangi annesi 🤦‍♀️🤦‍♀️ Özellikle ben annecim diye seviyorum onun yanında belki anlar diye. Ama yok. Az önce eşimde çocuk duruyor kucağında illa kendi alacak ben de istiyorum ki eşim alışsın yalnız bakacağız çünkü. Ondayken hemen elinden alma derdinde. Zaten çalışıyor adam bir gün evde onda da kendi ilgilensin yani bırak da. Ben de inadına ne olsa eşimi çağırıyorum babası sen al babası sen yap diye. Ay zormuş valla böyle iç içe.
Bak o son dediğin hepsinden daha sinir bozucu. Orange da bu dertten muzdaripti. Size ne ya yapamazsa da öğrenir. Sonsuza kadar öyle mi kalacak bilmiyor diye koca koca adamlar hayret bir şey. Annem eşime devamlı hadi şunu sen giydir hadi kucağına al falan diyor ki adam alışsın korkmasın diye. Kv’m gelse sen bırak sen yapamasın dese vallahi çok sinir olurdum. Ama bizimki asla kurmaz o cümleleri bilakis oğlum şöyle beceriklidir böyle kahramandır her şeyi yapar her şeyi becerir modundadır. Hatta bir şeyi yapamasın dalga geçeyim mesela eşimle hemen bir açıklama yapar. İşte şu sebepten yapamadı yoksa yapardı bilmem ne der hemen. Ama gerçekten bu da sinir bozucu 😂😂
Sesli sevme huyu hepsinde var canım ben valla annemi de uyardım geçen anne çocuk ağlıyor sen onu susturmak için ondan daha çok ses çıkarıyorsun valla kafam kaldırmıyor dedim. Görümcem de böyleydi geçen sene kendi çocuğunu bir seviyordu Allahım yan mahalle duyar yani yeteeerr diye bağırası geliyor insanın 😕

Kızlar bu arada kaç kilo verdiniz ben 69dan 59'a dusmusum. 64le hamile kalmistim jfjfhf
Oh maşallah kız. Ben 75ten 67ye düşmüştüm şimdi bence yine almaya başladım annem öyle bir yedirme içirme modunda ki. Sürekli ben gidince zaten kendine bu kadar bakmazsın kilo verirsin diyor 🥴

Silikon dene istersen mamajoonun silikon ucunu kullaniyorum ben cok işime yaradı. Benim de ucu dümduz hamileyken cikikti ilk emmede minicik kaldi
Aldım kuzum da asla kabul etmedi bebek 😣 Üç beş emzirmede denedim farklı anlarda hepsinde de çırpındı emmemek için bir daha denemedim o yüzden. Benimkinin uçları normal zamanda içinde olurdu uyarınca çıkardı ama sanırım artık tahrişten olsa gerek hep dışarıda kızarık bir görünümde 😣

Bilin bakalım kim doğuma gittiğini bilmediği gece 3 kere kustu fjsldjsks sezaryende de 3 kere kustum, doktor Zofer vurdurdu defalarca. 2 gün hastanede kaldık ya orda da aynıydım devamlı serum aldım. Eve geldim gece torba torba kustum, bu sabah PRILAM İÇTİM İKİ TANE ahfksjdkskksj edahandro edahandro şakaydı gerçek oldu 🤣

Oh maşallah kız. Ben 75ten 67ye düşmüştüm şimdi bence yine almaya başladım annem öyle bir yedirme içirme modunda ki. Sürekli ben gidince zaten kendine bu kadar bakmazsın kilo verirsin diyor 🥴
Kız ben zaten bu şeker diyetinden zayiflamistim da bu kadar gidecegini tahmin etmiyodum

Kız ben zaten bu şeker diyetinden zayiflamistim da bu kadar gidecegini tahmin etmiyodum
Olsun olsun daha iyi valla. Ben de valla son 2 ayda kendi halimeyken hiç kilo almıyordum +10 kiloda devam ediyordum son 2 haftaya girince bıraktım biraz o arada aldım 2 kilo. 12 kilo almış oldum. Hamileliğin ilk haftasında 67ye düştüm işte 4 kilo fazlam kalmıştı. Yarın bir tartılayım bakalım 70 oldum mu geri 😕 Hedefim bebek ek gıdaya geçene kadar 60 kilo olmak 😅

Kizlarcim 3 gündür kızımla urastim burun temizliği gerçekten onemli ben hem yıkayıp çektiğim halde tikaniyodu cigerlerde hırıltı başlamıştı nefes alması hızlanmıştı kendi doktorumuz o gün yoktu diğer doktora götürdüm müşahade de kalmasını istedi bizde başka yere götürdük orda ciğer filmi çekti tekrar kan aldılar mahfoldu kızım ben aglicaktim artık bayilcakti ağlamaktan ciğerleri temiz geldi tahlilleride normaldi yatişa gerek görmediler ama kendi doktorumuz bizi 2 kez aradı Allah razı olsun herkese gerçekten işini hakkıyla yapan doktorlarla karşılaştırsın şimdi duzeldik iyiyiz doktor kontrollerini aksatmayin 6 aylık olana kadar düzenli gidin bebek olduğu için ihmale asla gelmiyo 😔
geçmiş olsun canım bu çaresizlik insanı mahvediyor. ben de medipol mega da doğum yapmıştım orada bir doktora gittik ama numarasını almak aklıma gelmedi. bi daha aylık kontrole gelirsiniz demişti. sen hangi doktora gidiyorsun. benim büyük oğlan hastaydı bebeğe bulaştı diye korkuyorum çünkü zor nefes alıyor bence. sf sıkıyorum ama bi değişiklik yok 😞

Sağol anam hepimiz aynı haldeyiz galiba üç günde bir şarja takıyorum telefonu ajfksj

Ben de bugün başladım sağmaya sağdıkça mutlu oluyorum yemin ederim ama ciğer gibi oldu uçları artık sağdım biraz dinlendiricem uçlarını. Meme ucun çökük mü senin de? Bana çok çökük geliyor ama hemşire yok değil dedi, emzirdikçe çıkar dedi. Sağdıktan sonra çok büyüyor ucu, her zaman tutamıyor uyuyakalıyor hep benimki ama ucundan mıdır uykudan mıdır anlayamadım çıldırıciim ya. Çiftli mi kullanıyorsun tekli mi?
Meme ucum dümdüz sağdıkça çıkıyor ama benim kız azcık cazgır ve sabırsız o yüzden silikon uçla emiyor hala. Deneyelim diyoruz hiç tahammulu yok. Tekli kullaniyorum sağma makinesini ben 15 er dk sayip 2 saat dinlendiriyordum. Bir de 3. gün emziriyordum kalanı sağıyordum.Böylece bir meme komple bosaliyordu diğer meme dolu kaliyordu. Sonra uyaninca ayni sey diger memeye.

Olsun olsun daha iyi valla. Ben de valla son 2 ayda kendi halimeyken hiç kilo almıyordum +10 kiloda devam ediyordum son 2 haftaya girince bıraktım biraz o arada aldım 2 kilo. 12 kilo almış oldum. Hamileliğin ilk haftasında 67ye düştüm işte 4 kilo fazlam kalmıştı. Yarın bir tartılayım bakalım 70 oldum mu geri 😕 Hedefim bebek ek gıdaya geçene kadar 60 kilo olmak 😅
Verirsin çabuk sen de yaa benim de 10 günde düştû. İlk gün 5 kilo vermiştim 10 günde kalan 5 gitti

Uyanmıyor yaaaa uyanmıyor yani. Mamadan sonra 3 saat, memeden sonra 2 saat arayla tekrar besleyin dediler ama uyuyakalıyor asla uyandıramıyorum. Aklım çıkıyor sarılık falan olacak diye
Ben Mochi manuel ile her seferinde akan sütleri topladım çok doluluk hissi varsa rahatlattım. Elektrikli pompada vardı ama daha zor geldi bana emzirdikten sonra onla uğraşmakta yoruyor. Mochi ile aynı miktarda sağdı resmen. 10-20-30 cc birinden emerken diğeri mochide birikti zaten. Beslenmeden hemen sonra sağdıklarımı enjektör ile verdim serçe parmağımızı damağına yerleştirince cuk cuk parmak emiyor o sırada enjektörle gönderdik dudağının kenarından çok rahat oldu. Kaşık biberon daha zordu. Doktor kilo kaybı çok önlem amaçlı mama yazmıştı ama emzirme danışmanı annenin sütü var dedi doktora bilgi verdi sağıp verelim diye böyle devam ettik. Sarılığın pik yaptığı zamanlarda 3-4 gün böyle yaptık sonra meme de kafası karışmaya başladı bıraktım o arada zaten emmesi de biraz daha gelişti. Ben sürekli komposto içtim bu arada birde Pregnacare Breast-Feeding takviyesini alıyorum multivitamin ve omega var içerisinde. Uykum geldiğinde o da uyuyorsa direkt uyudum dinlenmeye çalıştım. Evde sürekli çıplak gezdim resmen sürekli ten tene emzirdim onu da soydum hep.Uyuduğu zaman sürekli ıslak mendil ile uyardım altını açtık devamlı o zaman uykusu da epey açılıyordu. Bizde süreç böyle ilerledi. Zaman geçtikçe çok daha düzene girecek inşallah 🙏

Verirsin çabuk sen de yaa benim de 10 günde düştû. İlk gün 5 kilo vermiştim 10 günde kalan 5 gitti
İnşallah cano bence de annem gidince veririm ben bu kadar yemem normal zamanda 😂 Ya beni terayağlı pekmez diye bir şeye alıştırdı her gece 12de sabah da 6da yer oldum. Gözümü onla kapatıp onla açıyorum adeta. Beyaz ekmek hiç yemezken günde bir somun ekmek falan yer oldum ay çok kötü komşularrr

Meme ucum dümdüz sağdıkça çıkıyor ama benim kız azcık cazgır ve sabırsız o yüzden silikon uçla emiyor hala. Deneyelim diyoruz hiç tahammulu yok. Tekli kullaniyorum sağma makinesini ben 15 er dk sayip 2 saat dinlendiriyordum. Bir de 3. gün emziriyordum kalanı sağıyordum.Böylece bir meme komple bosaliyordu diğer meme dolu kaliyordu. Sonra uyaninca ayni sey diger memeye.
Ayy bende silikonu bırakayım diyorum az zorluyorum hemen sinirleniyor ağlıyor deliriyor. Silikonun ucunun yarısı kadar benim meme ucum çok zor kavrıyor umarım bırakabiliriz..

Valla güven çok önemli canım bende dün mesaj attım hocam Haşim bey müşahade önerdi diye hastanede yoktu anında aradi beni Allah razı olsun ne yapmam gerektiğini hemen hastane önermesi koskoca medipolun doktoru sonra tekrar ciğer filmini gönderdim yatişa gerek görmedi devlet hastanesi dedim yine hemen aradı ciğerleri temiz serumu makinayla ver dedi burnunu yıka bişey olursa hemen gel pazartesi hastanedeyim diye

Bence aklında kalacagina git sende cnm Çarşamba günü olmadı ikisinede göster birine sabah birine öğlenden sonra
Canım cok gecmiş olsun. Memnun kaldıgınız doktor kimdi. Ben de esenler medipole de bagcılara da cok uzak degilim oralardaysa 1. Ay kontrolunde götürebilirim ben de

X