2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 83 40,7%
  • erkek

OY: 107 52,5%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,5%
  • ikiz kız/erkek

OY: 7 3,4%
  • üçüz / çoğul

OY: 2 1,0%

• Ankete Katılan
    204
Kızlar bu bebeklerin ağzından burnundan balgam gelmesi normal mi? Bugün ilk defa böyle bir şey oldu kusacak sandım ama böyle tükürüklü bir balgam geldi burnu da biraz aktı o sırada. Son günlerde kusma ve Hıçkırığı da başladı. Hemen hemen hemen sınav sonra az bir şey kusuyor ve hıçkırık tutuyor.
İkinci sorum bebeğin beslenmesi güzel maşallah. Ama gün içerisinde hemen hemen iki emmesinde bir kaka yapıyor. Kakası sarı renkte yarı sulu yarı katı gibi bilmiyorum nasıl tarif edebilirim? Acaba çok mu sık yapıyor?
Kusma ve hıçkırık bizde de sık oluyor kakası da bazen baya suluya yakın bazen orta halli çok uzun süreli sıvı olmadığında normaldir gibi geldi sürekli sıvı besleniyorlar. Balgam bilemedim sarımsı sütlü de kusuyor bazen bizimkisi o tarz bir şey olabilir mi ki çok hasta bir hali yoksa balgam değildir belki

7-24 onda yatiyor. Yumuşak değil ki onun eleştirisi şeklinden ötürüydü omurgaya zararlı mı acaba diye doktoruma da sordum hayır değil kullanabilirsin dedi. Ki insanlar bu amaçla yapmışlar zaten bebek daha güvenli hissetsin konforlu uyusun diye. Bu junolarda güvenli olmayan kısım dönmesi. Bebek dönmeye başladığında kullanılmaz ya da yüzüstü yatirilmaz anlaşıldığı gibi:) zaten 4 ay diyor ama ben max 2 ay kullanırız diye düşünüyorum. Kisa kullanim olsa da ben memnunum en azından yenidoganlikta uyku sorunu yaşamadan alıştırmış olacağım.
İçim rahatladı ya aşırı kullanışlı bir şey. Dün ilk kez juno yatakta aramızda uyuttum. Eşimde çok heves etmişti. Bende kullanayım daha sık aşırı kurtarıcı ve bebekte rahat ediyor bencede

Hayırlı olsun bebişiniz son zamanlar geçmiyor artık 🫠
Teşekkür ederim çabucak gelsin seninki de bende aynıydım sürekli hurma yürüyüş egzersiz deniyordum😄her halükarda canı isteyince ve canı istediği şekilde geliyor bebe ama yine belki etki eder egzersiz falan activating labor egzersizleri var youtube da yorumları baya iyi

2 ayrı emzik denedim emiyor ama meme istiyorsa onu atıp yine mızmızlanıyor emmek istiyor. Gündüz böyle bir olayımız yok her şey akşam başlıyor. Gece yine sakin maşallah ama o gece uykusuna geçene kadar çok yoruyor beni.
Daha çok minikler ya adapte olamıyorlar gece gündüz olayına bence canm karanlık oda falan dene bakalım mutlaka bı işaret verecektir rahat ettiği şeyi

Başta bebiş geldi odaya benle bi sorun yoktu sonra uyurken inleme gibi minik minik ses çıkarmaya başladı ve emmeye başladığı an uyuya kalıyordu dediler ki bebek yorgun doğmuş oksijen vericez götürdüler bebeği sonra dediler ki bebeği besledik mama ile ve sürekli olarak kusuyor beslenme bozukluğu tanısıyla yatırdılar sonra işin içinden hafif crp yüksekliği çıktı crpsi yükseldiği için solunumda sıkıntı ve kusma oluyormuş öyle böyle derken pazartesiden beri ogluşum orda yatıyor çok üzülüyorum memelerim sağmaktan yara oldu hergün çıkan sütümü götürüyorum bakalım iyiye gidiyor bugün hiç kusmamıs yavrum ama ne zaman çıkacağını bilmiyorum sadece yoruldum oğlumu istiyorum 🥺
Oyy kıyamam ben sana yaaa 😔😔 ben de kendime anca geliyorum. Ablamın bebişte de benzer şeyler olmuştu. O da 6 gün falan kalmıştı. Ama sonrası mükemmel tabiki hiç bir sıkıntı yok. Bir kaç gün sabır sadece çok iyi bakılıyor ona şüphe duymıcaz. Biz iyi olalım bebişler de iyi olsun. Ben 1 günde bile tükendim gibi oldu uyuyamaması doymaması sürekli ağlaması falan yormuş yani max yarım saat kesintisiz uyumuşum onda da eşimi başında beklettim nefesini kontrol ediyordu. Böyle olmasındansa tam tetkikler yapılsın cihazlara bağlı dursun gerçekten bişey olmadığında kavuşalım daha iyi gerçekten

İçim rahatladı ya aşırı kullanışlı bir şey. Dün ilk kez juno yatakta aramızda uyuttum. Eşimde çok heves etmişti. Bende kullanayım daha sık aşırı kurtarıcı ve bebekte rahat ediyor bencede
Benim doktor olan arkadaşlarım da çocuklarına bundan aldı. Sorun olsa onlar almazdı diye düşünüyorum. Bir de şöyle bir dezavantajı var. Gerçekten buna çok alisiyorlar artık sigmadiklarinda başka yerde yatirmasi zor oluyormuş 😬

Emzirme konusu beni çok üzüyor cidden, dün ne güzel emmişti bugün 2-3 cok harici çocuğa memeyi aldıramadım. Bi de titreme geliyor bana mastit mi oluyorum bilmiyorum sıtma tuttu az önce resmen, sağıyorum da kalan sütü en azından süt içsin memeden olmasa bile diye
Canlarım malesef kendi derdimden grubu hiç takip edemiyorum, sizlere yazamıyorum, biz biraz zor zamanlar geçirdik. Bebeğimin kilosu %11 düştü, sarılık yoktu, çişi kakası iyiydi. Dün üç günlükken fark edildi ki dil bağı varmış. Beni ememediği için memelerim taş oldu, göğüs uçlarım ayak baş parmağım gibi oldu.. Hastane tipi süt sağma pompası kiraladım dün. Onunla sağıyorum. Ama baya acılı oluyor. O sebeple lütfen bebeklerinizin dil bağına baktırın. Benimki bence ihmal edildi. Hiç bakmadılar. Dün tesadüfen muayenede ağlayınca gördü doktor. Hepinizi çok öpüyorum. Kim doğum yaptı yapmadı takip edemedim. Umarım hepiniz çok iyisinizdir. Hepinizi seviyorum.

Bir de bebek bezini göbek bağının altına dışa katlıyoruz ya, göbek bağı düşünce hala dışa katlamaya devam ediyor muyuz? Göbek deliği bezin içinde kalabiliyor mu?

Başta bebiş geldi odaya benle bi sorun yoktu sonra uyurken inleme gibi minik minik ses çıkarmaya başladı ve emmeye başladığı an uyuya kalıyordu dediler ki bebek yorgun doğmuş oksijen vericez götürdüler bebeği sonra dediler ki bebeği besledik mama ile ve sürekli olarak kusuyor beslenme bozukluğu tanısıyla yatırdılar sonra işin içinden hafif crp yüksekliği çıktı crpsi yükseldiği için solunumda sıkıntı ve kusma oluyormuş öyle böyle derken pazartesiden beri ogluşum orda yatıyor çok üzülüyorum memelerim sağmaktan yara oldu hergün çıkan sütümü götürüyorum bakalım iyiye gidiyor bugün hiç kusmamıs yavrum ama ne zaman çıkacağını bilmiyorum sadece yoruldum oğlumu istiyorum 🥺
Ay ağladım. Aynı gün doğurduk 😢 derinden hissettim. Sağlıkls kavuş inşalah bebeğine canım.

Oyy kıyamam ben sana yaaa 😔😔 ben de kendime anca geliyorum. Ablamın bebişte de benzer şeyler olmuştu. O da 6 gün falan kalmıştı. Ama sonrası mükemmel tabiki hiç bir sıkıntı yok. Bir kaç gün sabır sadece çok iyi bakılıyor ona şüphe duymıcaz. Biz iyi olalım bebişler de iyi olsun. Ben 1 günde bile tükendim gibi oldu uyuyamaması doymaması sürekli ağlaması falan yormuş yani max yarım saat kesintisiz uyumuşum onda da eşimi başında beklettim nefesini kontrol ediyordu. Böyle olmasındansa tam tetkikler yapılsın cihazlara bağlı dursun gerçekten bişey olmadığında kavuşalım daha iyi gerçekten
Ya iyi olsunlar da eve gelse bişey olsa elimiz ayağımıza dolanır sabretmeye çalışıyorum Allah beterinden korusun orda sabahtan akşama herkes ilgileniyor bizim görüş saatleri gün içinde 2 ve akşam 8 günde iki kez gidip görebiliyoruz hergün doktorundan bilgi alıyoruz buna şükür iyi olsun da bebişler 🙏🏻🙏🏻

Sizin yatak hangisi? Bende babyjem'inki vardı ama aşırı gömük geliyor gözüme boynuna bi battaniye sürüp koyuyorum hoşuma gitmedi
Benimki düz aşağı iniyor canım ama şöyle bir şey benimkide gazdan kıvrana kıvrana bir bakıyorum aşağı kadar inmiş topaklanmış😅 bazen güzel uyuyor bazen ne yapsam uyumuyor

Kızlar benim birazcık sorular birikti 🥹
BerryBlossom BerryBlossom bebişin doğum bilgilerini atabilir misin kuzucum tabloya eklemek için?
@owlll canım doğum tarihi ve doğum haftası eksik kalmış,
@whiterabbit doğum tarihi ve doğum haftası eksik kuzum,
@LeyLA84db @hermoniel perocuk35 perocuk35 doğum haftası,
@Meryemimm doğum tarihi, doğum haftası, boyu kilo bilgisi,
@okidoki6666 doğum tarihi,
K kzkzkzkz bebişin ismi ne olduuu?
blocked blocked 18 Aralık doğru mu kuzucum?
@benfatma doğum yapmış mıydın canım? Doğum tarihi, doğum haftası, boy kilo bebeğin ismi bilgileri eksik,
@sem123 doğum tarihi,
@hayrihale doğum yaptın diye tahmin ediyoruz kuzum, bilgileri alabilir miyiz?
@sym357 doğum haftası,
@cewriye @Hayat89 @serendipcem @ozlemem @ante diem bebişlerin ismi ne olduuu?
@prmhnm @arwen42 @babyzuzu @Peanut2018 @Bahar0805 canlar siz de doğum yaptınız muhtemelen tablo bilgilerini alabilir miyim?
39+2 çiçeğim

Canım kızlar size ancak dönebiliyorum, gelen giden hiç bitmedi 2 gündür sıfır uykuylayım ama nasıl güzel bir duyguymuş bu ya rüyada gibiyim 🥹❤️ ikimiz de çok iyiyiz, normal doğum imkansızmış plesenta rahmime yapışmış rahmi almadığımıza dua edelim dedi doktor. 37+2 3580 51 cm geldi canım kızım ❤️
Masallah hayırlı uğurlu olsun kumral💕

bunların hepsi ne kadar da ben 😂 dün gündüz resmen hiç uyumadı. bugün birileri geldi bebe 2 saat deliksiz uyudu. ne uslu bebek dediler 😬 ben de hep yatarak emziriyorum eşim takip ediyor bizi valla beşikte durmak istemiyor. dün gece de koyniş koyniş uyumuşuz meme falan açıkta çocuk ihtiyaç duydukça emdi herhalde 😂 yatağa çişi çıkmış hep bi ton iş çıktı bana
Ahaha evet bende de cıktı oyle cişi yataga ben de onu yattıgı tarafım altına yatak koruyucu serdim gece sürekli cişi cıkkyor. Gündüz de cıkıyor bizim belinden yanından ya her bez almada resmen komple soyunuyoruz. Cok sinir bozucu bir hal aldı artık

Balgam gelmesini bilemedim kuzum ama ciddi birsey değildir bence ıyle sürekli olmasıgı müddetce, burnu tıkalı diilse, burundan hırıltılar gelmiyorsa.
Kaka mevzudu da bizimki de oyle her seferinde bir kaka cıkışı oluyor diye düşünüyorum.3-4 gün asırı suluydu oncesinde ve sonrasında yarı sulu kıvamda sarı renkli. Anne sütü alan bebeklerde normalmiş sanırım arkadaşım öyle demişti

Canlarım malesef kendi derdimden grubu hiç takip edemiyorum, sizlere yazamıyorum, biz biraz zor zamanlar geçirdik. Bebeğimin kilosu %11 düştü, sarılık yoktu, çişi kakası iyiydi. Dün üç günlükken fark edildi ki dil bağı varmış. Beni ememediği için memelerim taş oldu, göğüs uçlarım ayak baş parmağım gibi oldu.. Hastane tipi süt sağma pompası kiraladım dün. Onunla sağıyorum. Ama baya acılı oluyor. O sebeple lütfen bebeklerinizin dil bağına baktırın. Benimki bence ihmal edildi. Hiç bakmadılar. Dün tesadüfen muayenede ağlayınca gördü doktor. Hepinizi çok öpüyorum. Kim doğum yaptı yapmadı takip edemedim. Umarım hepiniz çok iyisinizdir. Hepinizi seviyorum.

Bir de bebek bezini göbek bağının altına dışa katlıyoruz ya, göbek bağı düşünce hala dışa katlamaya devam ediyor muyuz? Göbek deliği bezin içinde kalabiliyor mu?
Çok geçmiş olsun canım. Demek ki etkili bir dil bagiymis aylarca fatk edilmeyenler var maalesef. Düştükten sonra rahat rahat yukarı çekip başlayabilirsin iltihaplanma gibi extrem bir durum yoksa.

X