Benim duydugumda arkadaslarimdan yani surekli emsin , sagarak cogalir diye dusunme ya i tembellik yapma , ama mecbursan napicaksin sagacaksin . O anlamda belki tembellik oluyor diyedir. Bebegin emmesi daha baska cunku.Olabilir valla bilemedim kişiye göre de değişebilir. Duşun altında elle sağım ilk kez duydum su kaçmıyor mu sütün içineya da onu direkt akıtın gitsin mi diyorlar? Öyle ise süte de yazık. Kendi tecrübemden yola çıkarak bebek başta ilk şekerli sütü alıp bayılıyordu ben de tamam emdi doydu sanıyordum. Aynı memenin devamını da elle sağıp bebeğe içir denince çocuk resmen kendine geldi. Onun haricinde makineyle sağdığımı da verdim. Sarılığı düştü kilo aldı. Sağma işini geç keşfettiğim için ne yazık ki iki gün mama vermek zorunda kaldık. Ben şu an hem emziriyorum hem makine kullanıyorum -ki doğumdan önce almamıştım ne gerek var diyip. Doğumdan sonra aldım makineyi. Keşke daha önce bilseydim diyorum şimdi.
Aynen bana da sancı yok gidebilirsin dediler, demek ki belli bir düzen istiyorlarbenim dun sancilar 30-40 arasiydi dun ama sanci yok diye bilgi verdi, onlarin bekledigi dogum sancisi 50+ymis
Dün nstdeyken hemşire de bana aynısını dedi. Bebek ne zaman isterse meme ver, süt üretimini bu destekliyor dedi. Yani bebek kadar aslında annenin de bebeğe ihtiyacı var sanırım. Silikon uç emzik biberon kesinlikle karşı olduklarını söylediBenim duydugumda arkadaslarimdan yani surekli emsin , sagarak cogalir diye dusunme ya i tembellik yapma , ama mecbursan napicaksin sagacaksin . O anlamda belki tembellik oluyor diyedir. Bebegin emmesi daha baska cunku.
yaa cok sevindim ben sana gercekten saglikli mutlu olsun minik sen de oyleKızlar ben geldimmm ve Bebişim de 38+4 de perşembe günü gelmeyi tercih etti. Hemen anlatıyorum. Perşembe akşam misafirliğe gidiyorduk bi anda asansörde paçamdan bişey aktı. Tuvalete gşrdşm tekrar çişimi yaptım sanırım su dedim eve geçtik çantayı almak için evde tekrar bişeyler aktı. Acilde doktor su olup olmadığına emin olamadı çğnkü içeride su vardı . Su olma ihtşmalşne karşı yatışım yapıldı. Bu arada yeni doktorumu daha salı günü bulmuştum. Biliyorsunuz benim 4 cm açıklığım vardı ve vajinal doğum istiyordum. Odaya çıkarıldım muayene yaparken ebe 5-6 cm dedi. Ve suyum gelmediyse bile doğumu başlatmaya karar verdik. Zaten kendi sancımda varöış ben hissetmiyordum. Alşam 9 gibi suni sancı takıldı ve biraz odada sancı çekip doğumhameye alındım. Önce yanıma eşim girmişti baktım destek olamıyor bayılacak ebeler de kötü olduğunu fark edince ablamla yer değişmesini istedim ablam yanıma geldi. Ağrılar artmaya başlyınca benim bi gözüm korktu ama ağrı geçince sohbet ediyorduk. Sonra herşey çok hızlı ilerledi ebe bebeğin başını kanala yerleştirdi. Açıklık arttı ıkınma hşssim gelince de doktorum odaya geldi. Oralarda biraz saçmaladım. Seseryan istiyorum falan dedim ama asıl acıdan değil yapamayacak olduğumu düşünmüştüm. Bebeğin çıkabilecek ihtimali çok uzak geldi. Sonra zaten istemsizce ıkınmaya başlanıyor. 10 cm açıklıkta da sezeryan istiyorum demezsin. Doktorum 2 gün önce tanışmama rağmen o kadar nazik güleryüzlğ anlayışlıydı ki saçma hareketlerime normal tepkiler verdi. Ablam yine iyi ki girmiş sürekli motive etti. Ve 11:20 de bebeğim kucağıma geldi. O an yorgunlukla ilk bebeğe bakamadım tek sorduğum sağlıklı mı demekti. . Sonra biraz kendşme gelince bebeğe baktım. Bendğin ağladığını duyar duymaz eşim eliyle kapıyı zorlayarak açıp yanımıza geldi. Doktor da anlayışlıydı ki kızmadı. Benim plesentanın ayrılması biraz zor oldu. Bebeği çıkarmak kadar zordu diyebilirim karnıma baya bastırdılar. Kesi olmadı zaten öncesinde olmayacağınk konuşmuştuk. İçeriden estetik dikiş attı doktor. İşte daha sonra odaya falan çıktık. Bsmbaşks bşr duygu çok güzel. O kadar kaygılı bi hamilelik geçirdim ki kucağıma alımca herşeyi unuttum. Benim için bu haftalar mucize hibi bişeydi rabbime şükürler olsun.outoffit 38+4 2950 gram 49 cm. Bu arada bebişimin bacak boyu falan da kısa değilmiş. Doktorum ilk onu söyledi bacakları kısa falan değil gayet sağlıklı dedi. Benim doğum hikahem böyleydi. Evet zordu ama güzeldi. İyi ki hiç doğum vşdeosu falan izleyip kendimi korkutmamışım.
Sürekli buna benzer şeyler duydum demek ki kendileri öyle yapmis diyorum artık. Sanki ikinci çocuğu yapınca oğlum üvey evlat muamelesi görecek. Yani bunu derken de işte oğlumu çok seviyolarmis ona kiyamazlarmis gibi yorumlarla yapiyolar. Umursamıyorum artık kimsenin ne dediğini oğlum yanıma gelmek istiyor anne şöyle sarilip yatalım dedi bugün oh mis gibi öpe öpe sarıldık uyuduk. Bı oğlum sağımda bı oğlum solumda bı döner onu öperim bı döner onu öperim evlatlarima sarılir yatarım modundayim bendeNe demek ona kızarsın ya? Yani gerçekten toplumdan şöyle sağlıklı, pozitif, destekleyici geri dönüşler almak neden bu kadar zor bilmiyorum. Kendi yaptıkları üzerinden bu kadar iddialı konuşuyorlar herhalde. Umarım her aşaması hepimiz için hayal ettiğimizden bile güzel ve kolay ilerler ama muhakkak işler rayına girecek, büyükler küçüklere, bizler iki çocuk annesi olmaya alışacağız
Bana anlatılan bi memeyle başladın emdi bıraktı devamını da sen sağıp içir şırınga veya kaşık biberonla. iki saat sonra diğer meme. her emzirmede bir memeyi baştan sona bitir dediler.Su kaçmıyor mu sütün içine cümlesine gülcem bi süre ama fikrim de yok bi yandan skfkf ben de o ilk süt son süt olayını yeni öğrendim ya, şimdi normal bi memeyle başlıyosun, 2 saat sonra bebeği yeniden aynı memeyle emzirmeye başlıyosun dimi?
Yaaa bugun içimden geçirmiştim seni yorumlarda denk gelemiyorum acaba doğumu oldu mu diye. Şimdi okuyunca çok mutlu oldum ikinizinde sağlıklı olmasına. Her şey şimdiden sonra çok daha güzel geçsin inşallah sizin içinKızlar ben geldimmm ve Bebişim de 38+4 de perşembe günü gelmeyi tercih etti. Hemen anlatıyorum. Perşembe akşam misafirliğe gidiyorduk bi anda asansörde paçamdan bişey aktı. Tuvalete gşrdşm tekrar çişimi yaptım sanırım su dedim eve geçtik çantayı almak için evde tekrar bişeyler aktı. Acilde doktor su olup olmadığına emin olamadı çğnkü içeride su vardı . Su olma ihtşmalşne karşı yatışım yapıldı. Bu arada yeni doktorumu daha salı günü bulmuştum. Biliyorsunuz benim 4 cm açıklığım vardı ve vajinal doğum istiyordum. Odaya çıkarıldım muayene yaparken ebe 5-6 cm dedi. Ve suyum gelmediyse bile doğumu başlatmaya karar verdik. Zaten kendi sancımda varöış ben hissetmiyordum. Alşam 9 gibi suni sancı takıldı ve biraz odada sancı çekip doğumhameye alındım. Önce yanıma eşim girmişti baktım destek olamıyor bayılacak ebeler de kötü olduğunu fark edince ablamla yer değişmesini istedim ablam yanıma geldi. Ağrılar artmaya başlyınca benim bi gözüm korktu ama ağrı geçince sohbet ediyorduk. Sonra herşey çok hızlı ilerledi ebe bebeğin başını kanala yerleştirdi. Açıklık arttı ıkınma hşssim gelince de doktorum odaya geldi. Oralarda biraz saçmaladım. Seseryan istiyorum falan dedim ama asıl acıdan değil yapamayacak olduğumu düşünmüştüm. Bebeğin çıkabilecek ihtimali çok uzak geldi. Sonra zaten istemsizce ıkınmaya başlanıyor. 10 cm açıklıkta da sezeryan istiyorum demezsin. Doktorum 2 gün önce tanışmama rağmen o kadar nazik güleryüzlğ anlayışlıydı ki saçma hareketlerime normal tepkiler verdi. Ablam yine iyi ki girmiş sürekli motive etti. Ve 11:20 de bebeğim kucağıma geldi. O an yorgunlukla ilk bebeğe bakamadım tek sorduğum sağlıklı mı demekti. . Sonra biraz kendşme gelince bebeğe baktım. Bendğin ağladığını duyar duymaz eşim eliyle kapıyı zorlayarak açıp yanımıza geldi. Doktor da anlayışlıydı ki kızmadı. Benim plesentanın ayrılması biraz zor oldu. Bebeği çıkarmak kadar zordu diyebilirim karnıma baya bastırdılar. Kesi olmadı zaten öncesinde olmayacağınk konuşmuştuk. İçeriden estetik dikiş attı doktor. İşte daha sonra odaya falan çıktık. Bsmbaşks bşr duygu çok güzel. O kadar kaygılı bi hamilelik geçirdim ki kucağıma alımca herşeyi unuttum. Benim için bu haftalar mucize hibi bişeydi rabbime şükürler olsun.outoffit 38+4 2950 gram 49 cm. Bu arada bebişimin bacak boyu falan da kısa değilmiş. Doktorum ilk onu söyledi bacakları kısa falan değil gayet sağlıklı dedi. Benim doğum hikahem böyleydi. Evet zordu ama güzeldi. İyi ki hiç doğum vşdeosu falan izleyip kendimi korkutmamışım.
Bende en çok ikisinin karşılaşma anını heyecanla bekliyorum oğlumun tepkilerini falan. Gelip gidip karnımı açıyor anne kardeşimin gelmesine az kalmış galiba göbeğin kocaman oldu diyor. Bı öpüyor kardeşimmm diye sesleniyo.icindeyken seviyosa çıkınca da baya sevecek belli ediyor yani kıskançlık duygusu olmadı hiç ama doğunca bakalımben de oğluma karşı aynı duyguları paylaşıyorum ya bakarken ağlayasım geliyorsen bebeğin kakasını al anne çünkü o iğrenç kokabilir ben kardeşime bakarım sonra diyor
Yeni doğum yapan annişler, Kasım annelerinde okuduğum kadarıyla süt sağmak öyle aşırı da önerilen bi şey değilmiş ne kadar sağarsan o kadar geldiği için meme terbiye olmuyomuş diyomuş emzirme danışmanları. Size de böyle mi dendi
Bana öncelik memeden anne sütü, olmazsa sağıp verdiğin süt dediler. Sarılık ve kilo kaybının toparlanması için bebek emdikten sonra aynı memeyi mümkünse elle sağıp çıkan yağlı sütü de ayrıca içirmemi söylediler. Her emzirmede tek meme, diğerini o esnada makineyle sağabilirsin dendi bir de. Sağmadan nasıl olur bilmiyorum doğar doğmaz tüm memeyi boşaltamıyorlar bence. Hemen memede uyuyup kalıyordu bizimki sarılık döneminde. Benim memelerim çok doluyor bi de, o şekilde duramam şahsen. Memenin terbiye olmasından kasıt ne acaba?
Valla canım şuan da hem sagiyorum hemde yazıyorum ilk zaman memeyi bosaltmazsan ağrıdan duramazsin çok fazla sert olur mastite kadar gider sağım yaptıkça süt artar evet ama 3 aya yaklasinca süt azalmasi oluyo oda meme reddi oluyo o ara o sagdimiz sütler lazım olucak o döngüyü atlatirsak zaten emme devam eder İnşallah atlatiriz grupça her bebek kendi yolunu ciziyo kucucukler ama bizi öyle bir yonetiyolar ki ağzımız açık iZliyoruzAnladığım kadarıyla makineyle çektirip değil de duşun altında elle sağım öneriliyomuş, fazla süt gitsin diye. Makineyle sağmak bebeğin emmesine benzediği için ne kadar sağarsa meme de o kadar süt üretiyormuş o da sonsuz bi döngüymüş. Diye anladım tabii yanlış da anlamış olabilirim
Yaaa helal olsun canım valla 4 cm açıklıkla bak nerelere geldin çok şükür sağlıkla almışsın kucağına sağlıkla büyüsünKızlar ben geldimmm ve Bebişim de 38+4 de perşembe günü gelmeyi tercih etti. Hemen anlatıyorum. Perşembe akşam misafirliğe gidiyorduk bi anda asansörde paçamdan bişey aktı. Tuvalete gşrdşm tekrar çişimi yaptım sanırım su dedim eve geçtik çantayı almak için evde tekrar bişeyler aktı. Acilde doktor su olup olmadığına emin olamadı çğnkü içeride su vardı . Su olma ihtşmalşne karşı yatışım yapıldı. Bu arada yeni doktorumu daha salı günü bulmuştum. Biliyorsunuz benim 4 cm açıklığım vardı ve vajinal doğum istiyordum. Odaya çıkarıldım muayene yaparken ebe 5-6 cm dedi. Ve suyum gelmediyse bile doğumu başlatmaya karar verdik. Zaten kendi sancımda varöış ben hissetmiyordum. Alşam 9 gibi suni sancı takıldı ve biraz odada sancı çekip doğumhameye alındım. Önce yanıma eşim girmişti baktım destek olamıyor bayılacak ebeler de kötü olduğunu fark edince ablamla yer değişmesini istedim ablam yanıma geldi. Ağrılar artmaya başlyınca benim bi gözüm korktu ama ağrı geçince sohbet ediyorduk. Sonra herşey çok hızlı ilerledi ebe bebeğin başını kanala yerleştirdi. Açıklık arttı ıkınma hşssim gelince de doktorum odaya geldi. Oralarda biraz saçmaladım. Seseryan istiyorum falan dedim ama asıl acıdan değil yapamayacak olduğumu düşünmüştüm. Bebeğin çıkabilecek ihtimali çok uzak geldi. Sonra zaten istemsizce ıkınmaya başlanıyor. 10 cm açıklıkta da sezeryan istiyorum demezsin. Doktorum 2 gün önce tanışmama rağmen o kadar nazik güleryüzlğ anlayışlıydı ki saçma hareketlerime normal tepkiler verdi. Ablam yine iyi ki girmiş sürekli motive etti. Ve 11:20 de bebeğim kucağıma geldi. O an yorgunlukla ilk bebeğe bakamadım tek sorduğum sağlıklı mı demekti. . Sonra biraz kendşme gelince bebeğe baktım. Bendğin ağladığını duyar duymaz eşim eliyle kapıyı zorlayarak açıp yanımıza geldi. Doktor da anlayışlıydı ki kızmadı. Benim plesentanın ayrılması biraz zor oldu. Bebeği çıkarmak kadar zordu diyebilirim karnıma baya bastırdılar. Kesi olmadı zaten öncesinde olmayacağınk konuşmuştuk. İçeriden estetik dikiş attı doktor. İşte daha sonra odaya falan çıktık. Bsmbaşks bşr duygu çok güzel. O kadar kaygılı bi hamilelik geçirdim ki kucağıma alımca herşeyi unuttum. Benim için bu haftalar mucize hibi bişeydi rabbime şükürler olsun.outoffit 38+4 2950 gram 49 cm. Bu arada bebişimin bacak boyu falan da kısa değilmiş. Doktorum ilk onu söyledi bacakları kısa falan değil gayet sağlıklı dedi. Benim doğum hikahem böyleydi. Evet zordu ama güzeldi. İyi ki hiç doğum vşdeosu falan izleyip kendimi korkutmamışım.
Ya kiskanclik olabilir de bende kardesimi kiskanmistim ama ne ona ne kendime ne de baska bir seye zarar verdim . Bunlar normal duygular. Evin tek hakimi senken birden bilmedigin bir cisim yaklasiyorBende en çok ikisinin karşılaşma anını heyecanla bekliyorum oğlumun tepkilerini falan. Gelip gidip karnımı açıyor anne kardeşimin gelmesine az kalmış galiba göbeğin kocaman oldu diyor. Bı öpüyor kardeşimmm diye sesleniyo.icindeyken seviyosa çıkınca da baya sevecek belli ediyor yani kıskançlık duygusu olmadı hiç ama doğunca bakalım
Ya evet bir çocuğu kendi annesinden daha çok sevip, daha çok düşünüyorlarSürekli buna benzer şeyler duydum demek ki kendileri öyle yapmis diyorum artık. Sanki ikinci çocuğu yapınca oğlum üvey evlat muamelesi görecek. Yani bunu derken de işte oğlumu çok seviyolarmis ona kiyamazlarmis gibi yorumlarla yapiyolar. Umursamıyorum artık kimsenin ne dediğini oğlum yanıma gelmek istiyor anne şöyle sarilip yatalım dedi bugün oh mis gibi öpe öpe sarıldık uyuduk. Bı oğlum sağımda bı oğlum solumda bı döner onu öperim bı döner onu öperim evlatlarima sarılir yatarım modundayim bende
Yaaa benim de ennn çok merak ettiğim, hayalini kurduğum an o galibaBende en çok ikisinin karşılaşma anını heyecanla bekliyorum oğlumun tepkilerini falan. Gelip gidip karnımı açıyor anne kardeşimin gelmesine az kalmış galiba göbeğin kocaman oldu diyor. Bı öpüyor kardeşimmm diye sesleniyo.icindeyken seviyosa çıkınca da baya sevecek belli ediyor yani kıskançlık duygusu olmadı hiç ama doğunca bakalım
Sağdığını buzluğa mı atıyosun cano nasıl yapıyorsunValla canım şuan da hem sagiyorum hemde yazıyorum ilk zaman memeyi bosaltmazsan ağrıdan duramazsin çok fazla sert olur mastite kadar gider sağım yaptıkça süt artar evet ama 3 aya yaklasinca süt azalmasi oluyo oda meme reddi oluyo o ara o sagdimiz sütler lazım olucak o döngüyü atlatirsak zaten emme devam eder İnşallah atlatiriz grupça her bebek kendi yolunu ciziyo kucucukler ama bizi öyle bir yonetiyolar ki ağzımız açık iZliyoruz
Annelik tam bir vicdan yükü diyorum ben. Hiç gecmiyor o, sanki büyük cocuklara haksızlık yapmışsın hissi oluyor, böyle diğer cocuklarıma bakınca içim eziliyor mu diyeyim ne diyeyim onları da içime sokasım geliyor cok garip duygular gercekten. Bir yandan da sanki ilk ve tek cocuk gibi yeni gelen bebişi de seviyorsun, diğer yandan ötekilerden dolayı eksik hissediyorsun. Öyle öyle büyüyorlar işteBenimde akşamları başlayan sırt ağrılarım var omuzlarım arası belim falan değil ama berbat bir durum sağa yatiyorum olmuyor sola yatıyoru olmuyor. Düz yatınca bebek rahat etmiyor çok kıpırdama olunca rahat edemiyorum. Gerçekten ikinci gebelik baya zorladı beni ilk daha kolaydi
Bı de garip ruh halleri içindeyim. Bebek gelince büyük oğluma yeter miyim yetemez miyim o da böyle gözümde şimdi daha masum görünmeye başladı herkes bir yandan ikinci doğunca gözüne büyük görünür ona kızarsın gibi şeyler demişti onun etkisi heralde. Halbuki bu da benim bebeğim dahaneyse biraz oğlumla dışarıda lunapark çikolata pasta muzlu süt keyfi yaptım rahatladım
Tabi belki onlar keyfi sağmalardan bahsediyordur. Ben aman sağmayayım aman kendi emsin diyerek çocuğu aç bırakıyordum az kalsın. Kendi emsin emdiği kadar diyordum ama her zaman öyle olmuyormuş. Çocuğun beslenip beslenmediği çişinden kakasından kilo alımından ve genel durumundan anlaşılıyor zaten. Eğer buralarda bir sorun yoksa çocuk zaten ihtiyacı olduğu kadarını emiyordur, sırf emzirmemek için sağmak tabi ki doğru değil. Ama insanlardan duyduklarımız biraz siyah- beyaz oluyor. Nedense grilerden hiç bahsetmiyorlar. Asla şunu yapma bunu yapma dediklerinde biz de yanılabiliyoruz, mesela benim için sağım konusunda gereksiz bir önyargı vardı. Hiçbir şeye tam karşı olmamak gerek galiba, esnek olmak lazım.Benim duydugumda arkadaslarimdan yani surekli emsin , sagarak cogalir diye dusunme ya i tembellik yapma , ama mecbursan napicaksin sagacaksin . O anlamda belki tembellik oluyor diyedir. Bebegin emmesi daha baska cunku.
Topuk kanı ile ilgili bende ufak bir şey söylemek istiyorum. Eğer sizi odadan çıkartmazlarsa emzirirken almanız mümkün mü diye sorun.Senin şu tecrübeni okumak çok değerli bence, paylaştığın için teşekkürler canımBirkaç gün önce çok ağrım var diyordun, bak şimdi yazından bile enerjin hissediliyor
Ben başta bebeğin kilo kaybedeceğini bile bile yine de duyunca çok ağlamıştım, umarım bu defa daha sakin karşılarımTopuk kanı alınırken falan sakinliğini nasıl koruyorsun, kendini nasıl motive ediyorsun?
Ev dolu dolu oldu muAnnelik tam bir vicdan yükü diyorum ben. Hiç gecmiyor o, sanki büyük cocuklara haksızlık yapmışsın hissi oluyor, böyle diğer cocuklarıma bakınca içim eziliyor mu diyeyim ne diyeyim onları da içime sokasım geliyor cok garip duygular gercekten. Bir yandan da sanki ilk ve tek cocuk gibi yeni gelen bebişi de seviyorsun, diğer yandan ötekilerden dolayı eksik hissediyorsun. Öyle öyle büyüyorlar işte
Canım gösterdiler herkes çok yardımcı oldu. Şöyle oldu önce benim sütüm yoktu 5. Gün geldi. Hastanede enjektörle falan verdik hatta mamayı. Biberona alışmasın diye. Ama sarılık da olunca doktor biberonla ver şuan sarılık daha önemli falan dedi. Yeni yeni süt geliyor emmeye çabalıyoruz, bebişlik bi durum değil sadece, çekemiyor lafı haksızlık olmasın yavrumaCanım çekemiyor derken ne demek istiyorsun? YouTubedan ya da eğitimlerden bebeği tutuş pozisyonuna bakmışsındır diye düşünüyorum. Bebeğin ilk muayenesine gittiğinde doktor, hemşire birileri bu konuda destek olmadı mı, sana göstermediler mi?
Evet çıkmazsam zaten ben de öyle düşünüyorum. İlk çocuğumun en küçük zamanları aşıları falan da hep öyle yaptırdım. Bu çok faydalı bir tecrübe paylaşımı, çok teşekkür ederimTopuk kanı ile ilgili bende ufak bir şey söylemek istiyorum. Eğer sizi odadan çıkartmazlarsa emzirirken almanız mümkün mü diye sorun.
Hastanede memeyi tutmuyor diye ağlayıp ebeyi çağırdığım bir gece ebe önce memeyi tutturdu sonra da fırsat bu fırsat deyip gece 4’de topuk kanı aldı. Gıkı çıkmadı çocuğun. Hatta benim gebelik diyabetim olduğu için ilk gün 4 kez falan topuktan kan alıp şekerine baktılar bebeğimin hepsinde memeye verdiler önce.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?