- 2 Ocak 2021
- 4.873
- 5.321
- 108
Kumraladamavituna1 kiz gittin mi dktora merak ettim ne dedi?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ya sen alemsinEn önemli yeri burası
Bebişin kilosu gayet güzel bence haftasına göre Hatta 36 falan dediklerine göre biraz önde bile olabilir.
Kv’ne gelince de gerçekten ne denilebilir bilmiyorum ama görümcelerine açık açık alın evinize bakın o zaman demekle en iyisini yapmışsın. Kızı dururken doğum yapmak üzere olan çocuklu gelininin mi bakmasını bekliyor ne münasebet yani. Üstelik geçimli bir insan da değil belli ki. Böyle konularda sonradan daha kötü olmamak için baştan açık sözlü olmak en güzeli bence. Şu durumda prenses de sensin, başrolde sen varsın. Senin dışında herkes baksın başının çaresine ve birbirine.
Gözünüz aydın canım çok sevindim her ikinizinde sağlıklı olmasına şimdiden sonra daha kolay iyileseceksin inşallah zorlu kısmı bittiKızlar bizim doğum oldu çok şükür oğlumda bende iyiyiz… Doğumu size anlatmam lazım çünkü biraz enteresan oldu biliyorsunuz kulupte doğumdan en çok korkan bendim. Spinal mi genel anestezi mi diye haftalarca düşündüm sorguladım yok ya ben yapamam dedim ve genel anesteziye karar verdim. Sabaha kadar asla uyuyamadım, sabah doğuma alındım. Ameliyathanede doktor ve ekibi gel seni spinal yapalım bak rahat edersin diye çok ısrar ettiler. Ben basladım ağlamaya çocuk gibi yok istemiyorum falan… sen bebeğini düşün narkoz geçmesin hem emzirmen kolay olur dediler. Doktorumda arkadaşımız olunca güvendim ve dedim ki tamam ama sizin için endişe ediyorum çünkü benim panik atağım var başta uyardım aslında. Neyse belden iğne yapıldı ama hissetmedim bile. Sinek ısırığı bile denmez. Aşırı kolay, zaten bir anda ayakların uyuşuyor, öyle kesilme sarsılma vs hissetmiyorsun. Sadece bebeğe kavuşmanın heyecanı oluyor. Bebeği alsınlar sonra narkoz verirler gerekirse diye düşündüm. Doktor arkadaş bebeği alırken bana dedi ki bebeğe kordon dolanmış iki kat… ama korkma falan dedi. Sen misin bunu diyen. Bende onca sakinleştiriciye rağmen panik başladı, bebek çıktı ama benim kafama takıldı, tam nefes alamıyor vs dediler. Çocuk doktoru orda muayene ederken ben basladım ağlamaya… anesteziciden doktora çocuk doktoruna herkese nasıl bebek dedim aldığım hiç bir cevaba inanmadım. Ağladım zırladım kustum… kahvede oturan dayılar gibi herkese sorular sordum. Anestezisicinin elini tutmalar olay bir doğumdu, bu hastane böyle spinal yaşamadı dediler. Ameliyat kolaydı. Asla korkulacak şekilde değil ama benim kendimi çok panik etmem bir de bebeğe bisey olacak korkusu perişan etti. Kızlar doğumdan korkanlar için söylüyorum asla gözünüzde büyütmeyin, bebeği aldığınızda acı kalmıyor diyorlardı haklılarmıs. Bu muhteşem bir duygu. Ağrı kesicilerden dolayı ağrıyı hissetmiyorsunuz bile… kafamızda büyütmemiz bizi stres yapıyor sadece. Kucağınıza alıp kokusunu hissettiğinizde bakıp bakıp inanamıyorsunuz. Hepinize çok dua ediyorum, çok güzel geçecek inanın bana ve asla korkmayın. En çok korkan ben bile bunu diyorsam sadece güzel geçmesine odaklanın. Çok şükür oğluşum iyi bende iyiyim. bizi merak etmeyin. Sizleri seviyorum
Kaç gündür ben de aynı şeyi düşünüyorum. 4 numara miyopum artı keratakonusum var bir gözümde. gözlüğü bari keşke alsalar. Keratakonusum olduğundan ne kadar gözlerimi kıssam da net görememGünooo, yeni bişi kafama taktım mdfkfk miyopum ben 4 numara, gözlük lens vs almıyolarmış ameliyathaneye genelde. Beboyu göremicem ilk doğunca şimdi diye üzülmeye başladım sabahın köründe
Direkt yanak yanağa veriyolarmış ya öyle görürüz artıkKaç gündür ben de aynı şeyi düşünüyorum. 4 numara miyopum artı keratakonusum var bir gözümde. gözlüğü bari keşke alsalar. Keratakonusum olduğundan ne kadar gözlerimi kıssam da net göremem
Ne demek ona kızarsın ya? Yani gerçekten toplumdan şöyle sağlıklı, pozitif, destekleyici geri dönüşler almak neden bu kadar zor bilmiyorum. Kendi yaptıkları üzerinden bu kadar iddialı konuşuyorlar herhalde. Umarım her aşaması hepimiz için hayal ettiğimizden bile güzel ve kolay ilerler ama muhakkak işler rayına girecek, büyükler küçüklere, bizler iki çocuk annesi olmaya alışacağızBı de garip ruh halleri içindeyim. Bebek gelince büyük oğluma yeter miyim yetemez miyim o da böyle gözümde şimdi daha masum görünmeye başladı herkes bir yandan ikinci doğunca gözüne büyük görünür ona kızarsın gibi şeyler demişti onun etkisi heralde. Halbuki bu da benim bebeğim dahaneyse biraz oğlumla dışarıda lunapark çikolata pasta muzlu süt keyfi yaptım rahatladım
Bana öncelik memeden anne sütü, olmazsa sağıp verdiğin süt dediler. Sarılık ve kilo kaybının toparlanması için bebek emdikten sonra aynı memeyi mümkünse elle sağıp çıkan yağlı sütü de ayrıca içirmemi söylediler. Her emzirmede tek meme, diğerini o esnada makineyle sağabilirsin dendi bir de. Sağmadan nasıl olur bilmiyorum doğar doğmaz tüm memeyi boşaltamıyorlar bence. Hemen memede uyuyup kalıyordu bizimki sarılık döneminde. Benim memelerim çok doluyor bi de, o şekilde duramam şahsen. Memenin terbiye olmasından kasıt ne acaba?Yeni doğum yapan annişler, Kasım annelerinde okuduğum kadarıyla süt sağmak öyle aşırı da önerilen bi şey değilmiş ne kadar sağarsan o kadar geldiği için meme terbiye olmuyomuş diyomuş emzirme danışmanları. Size de böyle mi dendi
Anladığım kadarıyla makineyle çektirip değil de duşun altında elle sağım öneriliyomuş, fazla süt gitsin diye. Makineyle sağmak bebeğin emmesine benzediği için ne kadar sağarsa meme de o kadar süt üretiyormuş o da sonsuz bi döngüymüş. Diye anladım tabii yanlış da anlamış olabilirimBana öncelik memeden anne sütü, olmazsa sağıp verdiğin süt dediler. Sarılık ve kilo kaybının toparlanması için bebek emdikten sonra aynı memeyi mümkünse elle sağıp çıkan yağlı sütü de ayrıca içirmemi söylediler. Her emzirmede tek meme, diğerini o esnada makineyle sağabilirsin dendi bir de. Sağmadan nasıl olur bilmiyorum doğar doğmaz tüm memeyi boşaltamıyorlar bence. Hemen memede uyuyup kalıyordu bizimki sarılık döneminde. Benim memelerim çok doluyor bi de, o şekilde duramam şahsen. Memenin terbiye olmasından kasıt ne acaba?
İyi ki konu açıldı zerre aklıma gelmemişti bu durum, birkaç kez böyle parıltı geçer gibi oldu gözümden acaba tansiyonum mu var falan diye düşündüm ki hep normaldi. Bir göze gideyim danışayımYüksek miyopa olup vajinal doğum yapam hiçbir sıkıntı yaşamayan arkadaşlarım da oldu ama sanırım biraz göz yapısı ile ilgili, önceden ışık çakması yaşadıysanız doğumdan önce kontrol ettirmek daha iyi olabilir doğumdan sonra sıkıntı yaşamamak için. Benim doğumdan önce kontrolde yırtık çıkınca lazerle direkt dikti ama işte normal doğumu önermedi hiçbir şekilde
ben de oğluma karşı aynı duyguları paylaşıyorum ya bakarken ağlayasım geliyor sen bebeğin kakasını al anne çünkü o iğrenç kokabilir ben kardeşime bakarım sonra diyorBenimde akşamları başlayan sırt ağrılarım var omuzlarım arası belim falan değil ama berbat bir durum sağa yatiyorum olmuyor sola yatıyoru olmuyor. Düz yatınca bebek rahat etmiyor çok kıpırdama olunca rahat edemiyorum. Gerçekten ikinci gebelik baya zorladı beni ilk daha kolaydi
Bı de garip ruh halleri içindeyim. Bebek gelince büyük oğluma yeter miyim yetemez miyim o da böyle gözümde şimdi daha masum görünmeye başladı herkes bir yandan ikinci doğunca gözüne büyük görünür ona kızarsın gibi şeyler demişti onun etkisi heralde. Halbuki bu da benim bebeğim dahaneyse biraz oğlumla dışarıda lunapark çikolata pasta muzlu süt keyfi yaptım rahatladım
valla benim oğlum da alerjik astım olduğu için biraz fazla düşüyoru. üstüne. geçen biri dedi ki diğeri olunca bunu unutacaksın zaten. haydaa. altı yıl beslemişim büyütmüşüm niye unutayım diyorumNe demek ona kızarsın ya? Yani gerçekten toplumdan şöyle sağlıklı, pozitif, destekleyici geri dönüşler almak neden bu kadar zor bilmiyorum. Kendi yaptıkları üzerinden bu kadar iddialı konuşuyorlar herhalde. Umarım her aşaması hepimiz için hayal ettiğimizden bile güzel ve kolay ilerler ama muhakkak işler rayına girecek, büyükler küçüklere, bizler iki çocuk annesi olmaya alışacağız
benim dun sancilar 30-40 arasiydi dun ama sanci yok diye bilgi verdi, onlarin bekledigi dogum sancisi 50+ymisBenim nst de ne sancı çıkıyor ne de rahim ağzı kısalmış, hala 5 cm. Nstde en yüksek 20 gördüm. Vajinal doğumu beklesem 42yi falan görücem heralde
Olabilir valla bilemedim kişiye göre de değişebilir. Duşun altında elle sağım ilk kez duydum su kaçmıyor mu sütün içine ya da onu direkt akıtın gitsin mi diyorlar? Öyle ise süte de yazık. Kendi tecrübemden yola çıkarak bebek başta ilk şekerli sütü alıp bayılıyordu ben de tamam emdi doydu sanıyordum. Aynı memenin devamını da elle sağıp bebeğe içir denince çocuk resmen kendine geldi. Onun haricinde makineyle sağdığımı da verdim. Sarılığı düştü kilo aldı. Sağma işini geç keşfettiğim için ne yazık ki iki gün mama vermek zorunda kaldık. Ben şu an hem emziriyorum hem makine kullanıyorum -ki doğumdan önce almamıştım ne gerek var diyip. Doğumdan sonra aldım makineyi. Keşke daha önce bilseydim diyorum şimdi.Anladığım kadarıyla makineyle çektirip değil de duşun altında elle sağım öneriliyomuş, fazla süt gitsin diye. Makineyle sağmak bebeğin emmesine benzediği için ne kadar sağarsa meme de o kadar süt üretiyormuş o da sonsuz bi döngüymüş. Diye anladım tabii yanlış da anlamış olabilirim
Benim anladığım toplumun bir kısmı mantık evliliği gibi mantık çocuğu yapıyor. Yani evlenirim, şu sayıda çocuğum olur şeklinde. Bir gerekliliği yerine getirir gibi, önünü arkasını hesap etmeden. Yoksa insanın çocuğunu unutması ne demek? Bir de çok güzel bir akıl gibi özgüvenle bunu başkasına satmakvalla benim oğlum da alerjik astım olduğu için biraz fazla düşüyoru. üstüne. geçen biri dedi ki diğeri olunca bunu unutacaksın zaten. haydaa. altı yıl beslemişim büyütmüşüm niye unutayım diyorum
Su kaçmıyor mu sütün içine cümlesine gülcem bi süre ama fikrim de yok bi yandan skfkf ben de o ilk süt son süt olayını yeni öğrendim ya, şimdi normal bi memeyle başlıyosun, 2 saat sonra bebeği yeniden aynı memeyle emzirmeye başlıyosun dimi?Olabilir valla bilemedim kişiye göre de değişebilir. Duşun altında elle sağım ilk kez duydum su kaçmıyor mu sütün içine ya da onu direkt akıtın gitsin mi diyorlar? Öyle ise süte de yazık. Kendi tecrübemden yola çıkarak bebek başta ilk şekerli sütü alıp bayılıyordu ben de tamam emdi doydu sanıyordum. Aynı memenin devamını da elle sağıp bebeğe içir denince çocuk resmen kendine geldi. Onun haricinde makineyle sağdığımı da verdim. Sarılığı düştü kilo aldı. Sağma işini geç keşfettiğim için ne yazık ki iki gün mama vermek zorunda kaldık. Ben şu an hem emziriyorum hem makine kullanıyorum -ki doğumdan önce almamıştım ne gerek var diyip. Doğumdan sonra aldım makineyi. Keşke daha önce bilseydim diyorum şimdi.
Haklısın daha titiz olmak gerekiyormuş ama sen halledersin. Kızının kilo almasını falan mı bekliyorlar şu andaÇok şükür prematüre bakımı X2 tabiki ben hiç yeni doğan bebek tutamazdım kendime inanamıyorum şu an analık yükleniyor gerçekten . Bi de yeğenim diyor ki hala bunun kafası limon kadar asıl şov kızım geldiğinde başlayacak . O da geldi mi gruba artık şöyle bir girer merhaba kızlar der çıkarım