• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 85 40,1%
  • erkek

OY: 109 51,4%
  • ikiz kız

OY: 3 1,4%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 9 4,2%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    212
Bu arada maalesef evime o kdar çok gelem gşden oldu ki 4 gün boyunca toplam 2 saatlik uykuyla duruyordum. Bebeğimi emzrimekte de zorlanıyordum. Dün kontrole gittiğimizde bebeğin sarılık değerş 15 çıktı 16 ile yatış yapılıyormuş. Bebek bizşmle aynı odada kalacağı için riske atmayıp yatmayı tercih ettim. Keşke tavır koyup o kadar misafşr gelmeseydi. Odamdan hiç çıkmadım annemler ilgilendi ama makesef herkes odama gelip bebeği emzşreceğim vakitten çaldılar. Sürekli misafşr olduğu için de uyuyup dinlenemedim. Eşim düm diyor ki hiç üzülme hastamede biraz kafamızı dinliyoruz bebekle baş başayız diyor. Ama alllah nasip ederse eve dönünce misafşr kabul etmeyeceğim. Mama almıştım hippin annemler verşdmedi senim sütün yeter bebeğe diye keşke verseymişim. Emmek istemez diye vermedik sonuç hastanede yatıyoruz. Sabah kan aldılar 13 e düşmüş dediker akşam 6 da tekrar bakılacak umarım düzelmiştir
Ya cidden anlamıyorum dogum yapan kadın eve gelmiş daha ilk günden millette bu merak heves. Hayır bari 1 hafta 10 gün bekle dakka bir gol bir tepesine dikilmek niye. İnsanımız ne kadar tuhaf ve anlayışsız.
Hiç üzülme canım sarılık tedavisi kısa sürede sonuçlanır evinize gecersiniz allahın izniyle. Sen de saat dakika tutmadan kimseye bakmadan sürekli sürekli emzirirsin bebegini o da en kısa sürede toparlar. Gerek olursa arada mama da verirsin 1-2 sefer kasık biberonla ne olacak sen kimseyi dinleme annelik içgüdülerin bebeğinin davranışları seni dogruya yönlendirir

Canım gösterdiler herkes çok yardımcı oldu. Şöyle oldu önce benim sütüm yoktu 5. Gün geldi. Hastanede enjektörle falan verdik hatta mamayı. Biberona alışmasın diye. Ama sarılık da olunca doktor biberonla ver şuan sarılık daha önemli falan dedi. Yeni yeni süt geliyor emmeye çabalıyoruz, bebişlik bi durum değil sadece, çekemiyor lafı haksızlık olmasın yavruma ☺️
Ooiiyy yavrusuna haksızlık yapamayan canım anne, ne tatlısın 🥹🥰 E tamam o zaman sütlerin coşması yakındır canım, teoriyi zaten halletmişsin. Sarılık riski de kalkarken sürekli memeyi ağzına verince ay o sütler ne fışkırır şimdi duvarlara. Biliyorsun bizim toplumda herkesin sütü duvara fışkırır 😂

Ev dolu dolu oldu mu 🥰🥰 üçüne birden sarılıyor musun? 🥹😍
Oldu vallahi hem de nasıl oldu. Cok seviyorlar kardeşlerini hep kucaklamak sevmek istiyorlar. O da masallah ablalarının kucagında uslu uslu duruyor. Öğretecekleri seylerin hayalini kuruyor bnm ufaklık hatta simdiden. Yüzmeyi ögretecekmiş, yürümeti ögretecekmiş, konuşmayı ögretecekmiş kardeşine. Valla minik bey 2 ablası oldugu için cok sanslı.

Bu arada maalesef evime o kdar çok gelem gşden oldu ki 4 gün boyunca toplam 2 saatlik uykuyla duruyordum. Bebeğimi emzrimekte de zorlanıyordum. Dün kontrole gittiğimizde bebeğin sarılık değerş 15 çıktı 16 ile yatış yapılıyormuş. Bebek bizşmle aynı odada kalacağı için riske atmayıp yatmayı tercih ettim. Keşke tavır koyup o kadar misafşr gelmeseydi. Odamdan hiç çıkmadım annemler ilgilendi ama makesef herkes odama gelip bebeği emzşreceğim vakitten çaldılar. Sürekli misafşr olduğu için de uyuyup dinlenemedim. Eşim düm diyor ki hiç üzülme hastamede biraz kafamızı dinliyoruz bebekle baş başayız diyor. Ama alllah nasip ederse eve dönünce misafşr kabul etmeyeceğim. Mama almıştım hippin annemler verşdmedi senim sütün yeter bebeğe diye keşke verseymişim. Emmek istemez diye vermedik sonuç hastanede yatıyoruz. Sabah kan aldılar 13 e düşmüş dediker akşam 6 da tekrar bakılacak umarım düzelmiştir
Hadi ya bak bu üzdü benimde çok gelen giden oldu ama erkekler hep kapidaydi zaten 1. Derece yakınlarında erkeklerde geçmiş olsun deyip kapıya çıktılar evede geldiklerinde 5. Dk durup çıktılar iyi düşmüş sarılığı aksama daha da düşmüş olur canım evinize çıkarsınız 🥰geçmiş olsun eğer sarılığı arttığını görürsen mama takviyesi yap bikac gün yterli zaten kimseyi dinleme

Oldu vallahi hem de nasıl oldu. Cok seviyorlar kardeşlerini hep kucaklamak sevmek istiyorlar. O da masallah ablalarının kucagında uslu uslu duruyor. Öğretecekleri seylerin hayalini kuruyor bnm ufaklık hatta simdiden. Yüzmeyi ögretecekmiş, yürümeti ögretecekmiş, konuşmayı ögretecekmiş kardeşine. Valla minik bey 2 ablası oldugu için cok sanslı.
Bugün de ağlattın 🥹🥹😍😍

Allahım size hep sağlıkla güzel günlerini göstersin, ne büyük zenginlik, ne büyük kısmet maşallah 🧿🧿🧿🧿 Daha ikinciyi kucağıma almadan üç çocuk için deliren hormonlarımı da sakin olmaya davet ediyorum 😂😂

Kızlar ben geldimmm ve Bebişim de 38+4 de perşembe günü gelmeyi tercih etti. Hemen anlatıyorum. Perşembe akşam misafirliğe gidiyorduk bi anda asansörde paçamdan bişey aktı. Tuvalete gşrdşm tekrar çişimi yaptım sanırım su dedim eve geçtik çantayı almak için evde tekrar bişeyler aktı. Acilde doktor su olup olmadığına emin olamadı çğnkü içeride su vardı . Su olma ihtşmalşne karşı yatışım yapıldı. Bu arada yeni doktorumu daha salı günü bulmuştum. Biliyorsunuz benim 4 cm açıklığım vardı ve vajinal doğum istiyordum. Odaya çıkarıldım muayene yaparken ebe 5-6 cm dedi. Ve suyum gelmediyse bile doğumu başlatmaya karar verdik. Zaten kendi sancımda varöış ben hissetmiyordum. Alşam 9 gibi suni sancı takıldı ve biraz odada sancı çekip doğumhameye alındım. Önce yanıma eşim girmişti baktım destek olamıyor bayılacak ebeler de kötü olduğunu fark edince ablamla yer değişmesini istedim ablam yanıma geldi. Ağrılar artmaya başlyınca benim bi gözüm korktu ama ağrı geçince sohbet ediyorduk. Sonra herşey çok hızlı ilerledi ebe bebeğin başını kanala yerleştirdi. Açıklık arttı ıkınma hşssim gelince de doktorum odaya geldi. Oralarda biraz saçmaladım. Seseryan istiyorum falan dedim ama asıl acıdan değil yapamayacak olduğumu düşünmüştüm. Bebeğin çıkabilecek ihtimali çok uzak geldi. Sonra zaten istemsizce ıkınmaya başlanıyor. 10 cm açıklıkta da sezeryan istiyorum demezsin. Doktorum 2 gün önce tanışmama rağmen o kadar nazik güleryüzlğ anlayışlıydı ki saçma hareketlerime normal tepkiler verdi. Ablam yine iyi ki girmiş sürekli motive etti. Ve 11:20 de bebeğim kucağıma geldi. O an yorgunlukla ilk bebeğe bakamadım tek sorduğum sağlıklı mı demekti. . Sonra biraz kendşme gelince bebeğe baktım. Bendğin ağladığını duyar duymaz eşim eliyle kapıyı zorlayarak açıp yanımıza geldi. Doktor da anlayışlıydı ki kızmadı. Benim plesentanın ayrılması biraz zor oldu. Bebeği çıkarmak kadar zordu diyebilirim karnıma baya bastırdılar. Kesi olmadı zaten öncesinde olmayacağınk konuşmuştuk. İçeriden estetik dikiş attı doktor. İşte daha sonra odaya falan çıktık. Bsmbaşks bşr duygu çok güzel. O kadar kaygılı bi hamilelik geçirdim ki kucağıma alımca herşeyi unuttum. Benim için bu haftalar mucize hibi bişeydi rabbime şükürler olsun. outoffit outoffit 38+4 2950 gram 49 cm. Bu arada bebişimin bacak boyu falan da kısa değilmiş. Doktorum ilk onu söyledi bacakları kısa falan değil gayet sağlıklı dedi. Benim doğum hikahem böyleydi. Evet zordu ama güzeldi. İyi ki hiç doğum vşdeosu falan izleyip kendimi korkutmamışım.
canım gözünüz aydın yaa 🥹 sonunda sağlıkla kavuştun yavruna maşallah 🧿 sağlıkla huzurla büyütmek nasip olsun ♥️

Çok geçmiş olsun canım. Sürecimiz çok benzermiş maalesef 😔😔 gelen giden, uykusuzluk, her kafadan bir ses çıkması.. Bizimde sarılığımız 11 sürekli takip ediliyoruz. Benim de sütüm gelmedi. Mama takviyesi yapıyorum, nerdeyse gizli saklı yapıyorum görünce her kafadan bir ses çıkıyor. Kimseyi dinleme, sarılığın geçmesi daha önemli olan. Bana da mama verme memeyi almaz falan dediler. Hatta tüm köy benim sütümün gelmediğini falan biliyordu, yorum yapıyordu 😠 kimseyi dinlemeden veriyorum valla.

Kızlar ben geldimmm ve Bebişim de 38+4 de perşembe günü gelmeyi tercih etti. Hemen anlatıyorum. Perşembe akşam misafirliğe gidiyorduk bi anda asansörde paçamdan bişey aktı. Tuvalete gşrdşm tekrar çişimi yaptım sanırım su dedim eve geçtik çantayı almak için evde tekrar bişeyler aktı. Acilde doktor su olup olmadığına emin olamadı çğnkü içeride su vardı . Su olma ihtşmalşne karşı yatışım yapıldı. Bu arada yeni doktorumu daha salı günü bulmuştum. Biliyorsunuz benim 4 cm açıklığım vardı ve vajinal doğum istiyordum. Odaya çıkarıldım muayene yaparken ebe 5-6 cm dedi. Ve suyum gelmediyse bile doğumu başlatmaya karar verdik. Zaten kendi sancımda varöış ben hissetmiyordum. Alşam 9 gibi suni sancı takıldı ve biraz odada sancı çekip doğumhameye alındım. Önce yanıma eşim girmişti baktım destek olamıyor bayılacak ebeler de kötü olduğunu fark edince ablamla yer değişmesini istedim ablam yanıma geldi. Ağrılar artmaya başlyınca benim bi gözüm korktu ama ağrı geçince sohbet ediyorduk. Sonra herşey çok hızlı ilerledi ebe bebeğin başını kanala yerleştirdi. Açıklık arttı ıkınma hşssim gelince de doktorum odaya geldi. Oralarda biraz saçmaladım. Seseryan istiyorum falan dedim ama asıl acıdan değil yapamayacak olduğumu düşünmüştüm. Bebeğin çıkabilecek ihtimali çok uzak geldi. Sonra zaten istemsizce ıkınmaya başlanıyor. 10 cm açıklıkta da sezeryan istiyorum demezsin. Doktorum 2 gün önce tanışmama rağmen o kadar nazik güleryüzlğ anlayışlıydı ki saçma hareketlerime normal tepkiler verdi. Ablam yine iyi ki girmiş sürekli motive etti. Ve 11:20 de bebeğim kucağıma geldi. O an yorgunlukla ilk bebeğe bakamadım tek sorduğum sağlıklı mı demekti. . Sonra biraz kendşme gelince bebeğe baktım. Bendğin ağladığını duyar duymaz eşim eliyle kapıyı zorlayarak açıp yanımıza geldi. Doktor da anlayışlıydı ki kızmadı. Benim plesentanın ayrılması biraz zor oldu. Bebeği çıkarmak kadar zordu diyebilirim karnıma baya bastırdılar. Kesi olmadı zaten öncesinde olmayacağınk konuşmuştuk. İçeriden estetik dikiş attı doktor. İşte daha sonra odaya falan çıktık. Bsmbaşks bşr duygu çok güzel. O kadar kaygılı bi hamilelik geçirdim ki kucağıma alımca herşeyi unuttum. Benim için bu haftalar mucize hibi bişeydi rabbime şükürler olsun. outoffit outoffit 38+4 2950 gram 49 cm. Bu arada bebişimin bacak boyu falan da kısa değilmiş. Doktorum ilk onu söyledi bacakları kısa falan değil gayet sağlıklı dedi. Benim doğum hikahem böyleydi. Evet zordu ama güzeldi. İyi ki hiç doğum vşdeosu falan izleyip kendimi korkutmamışım.
Canımmm gözün aydın çok sevindim senin adına 😍 Sağlıkla büyüsün inşallah bebeğiniz de analı babalı 🤲🥰 En erken ben mi doğururum falan derken bak maşallah büyüdü de vaktinde geldi minik kuzu 🧿 28 Kasımda oldu yani doğum değil mi?

Kızlar bu arada Ceviz ve balık yağının sütün yağlanmasına ciddi faydası var sanırım ben öyle gozlemledim. Sizin de bi bakarsınız 🌸

Yeni doğum yapan annişler, Kasım annelerinde okuduğum kadarıyla süt sağmak öyle aşırı da önerilen bi şey değilmiş ne kadar sağarsan o kadar geldiği için meme terbiye olmuyomuş diyomuş emzirme danışmanları. Size de böyle mi dendi
Kasim annelerinden geliyorum. Evet, benim danisman da hic sagim yaptirmiyor bana . Tabi ben bazen habersiz meraktan ne kadar geliyor bakim diye sagiyorum 😄

nursen6161 nursen6161 gunde kac kez sağım yapiyorsunuz. Bir de sadece ayni gun saydigimiz sutleri mi birlestirebiliyoruz?? Buzluga atacaksam 90 100 cc falan olsun diyorum henuz o kadar gelmiyor ben de sagdiklarimi iciriyorum biriktiremedim bir türlü 🤣

Ayıp oluyor ama 😂😂
Neyse buna cevaben kontrolümüzün neticesini bildireyim ben de 😂 Şu an 4 kilo görünüyor evet tosbik 😂 Cuma sabah 8.30da sezaryen kararı aldık. 6.12.24 tarihini kapanlardan biri olduk yani blocked blocked 🤪 Doktora perşembe doğum günüm deyince ısrar etti o gün almak için ama yok dedim bile isteye denk getirmek de biraz şov yani kendi gelse olurdu 😂 Küçük bir vajinal doğum pazarlığı yaptık yine ama adam diyo risk alma 🥹 Bir dahaki gebeliğini en az iki sene sonra olursa ve de bu kadar büyütmezsen onu vajinal doğurursun artık sen de dedi 😅 Son 3 günümüz artık bizim de hayırlısı olsun her şeyin 🥹🥰

nursen6161 nursen6161 gunde kac kez sağım yapiyorsunuz. Bir de sadece ayni gun saydigimiz sutleri mi birlestirebiliyoruz?? Buzluga atacaksam 90 100 cc falan olsun diyorum henuz o kadar gelmiyor ben de sagdiklarimi iciriyorum biriktiremedim bir türlü 🤣
Azalttım bende sagmayi emerken daha çok topluyom benim farklı cnm 100 120 topluyom bikerede 🧿🧿tek memede onyuzden bir poşet oluyo ama az olduğu zaman birleştiriyorum aynı gün olanları iciyosa ver cnm tabiki lop lop et olsun kuşuma 🥰🥹

Back