• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 85 40,1%
  • erkek

OY: 109 51,4%
  • ikiz kız

OY: 3 1,4%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 9 4,2%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    212
Gecmiş olsun canım gözünüz aydın. Evet ameliyat zor bir olay, ben asırı korkuyordum hem sezeryandan hem sonraki agrılardan, ben de cok zorlandım ama 4 gün falan sürdü cok sükür zorlu kısım hepsi gececek oyle oyle teskin et kendini. Hiç gecmeyecek sanıyorsun ama geciyor. Bnm oglan da 3830 51 cm dogdu 3500 a düşmüştü 2 günde kilosu hastaneden cıktıgımızda. 4 günlükken de kontrole gttik kiloyu kırumuş almamış da vermemiş de rengine falan baktı doktor emmesi iyi diyince bir sorun yok tahlil istemiyorum emzirmeye devam dedi. Siz de en kısa sürede sıkıntısız atlatın inş
Senin şu tecrübeni okumak çok değerli bence, paylaştığın için teşekkürler canım 🥰 Birkaç gün önce çok ağrım var diyordun, bak şimdi yazından bile enerjin hissediliyor 🧿

Ben başta bebeğin kilo kaybedeceğini bile bile yine de duyunca çok ağlamıştım, umarım bu defa daha sakin karşılarım 😀 Topuk kanı alınırken falan sakinliğini nasıl koruyorsun, kendini nasıl motive ediyorsun?

Hadi o bir ayı bekliyorum arkadaşlar ☺️ süt, gaz ne zaman konuşacağız sütten özellikle çok muzdaribim önce sütüm gelmedi şimdi az da olsa geliyor ama benim bebiş çekemiyor bu seferde 🥺
Ben başka gruplara da bakmıyorum nedendir bilinmez 😄 gerçi 1 haftadır aynaya da bakmıyorum🫣 bi göz atayım kasım annelerine bari bebişler memeyi nasıl tutuyor 🙄🥴
Canım çekemiyor derken ne demek istiyorsun? YouTubedan ya da eğitimlerden bebeği tutuş pozisyonuna bakmışsındır diye düşünüyorum. Bebeğin ilk muayenesine gittiğinde doktor, hemşire birileri bu konuda destek olmadı mı, sana göstermediler mi?

Oy maşallahhh bir tosbik bebek daha 😇 Sen vajinal doğum mu yapmıştın canım? Soruyorum kusura bakma bu konuda biraz cesaretlenebilirsem hala benim de deneme ihtimalim var bizimki de tosuncuk da biraz 🥹🧿
Yok canım vajinal istemiştim ama kafası ters pozisyonda olduğu için ve birde kaka yapma durumu sebebi ile sezeryan alındım Allah bir şekilde o an güç veriyor suyum gelmesi sezeryan olmaya karar verdeydim bende gerilirdim ama doğaçlama cidden yazılanlar gibi güç veriyor Allah hayırlısı hangisi ise o olsun inşallah hepiniz için 🙏🏼

^CIBADEM

Bebeginizi Hangi Araliklarla Emzirmelisiniz?

Basarll emzirme iain dojumdan hemen sonra tehefin ge kurulup, emzirme baslatilmaldir. isteje basll emaitmen bestenme undäi ve stresinin, besbegin gereksihimleri ve aglk belirtieri carairnteten beliftenmesidir, Deskemme lrtiler llk günlerde sik gfrültir. Sikikla emzirmenin basarlimasi, sut yapimimin baslamasi ve devam etmesi lgin gerekidir. Bebeklerin mide kapasiteleri smnrlidir; dosu mdt yaklasik 30 ml (2 yemek Kasiỹ)), 6. ayda 180 ml elidir, fincani), 1 yasta 240 ml (1 su bardagi). ik haftalarda bebek günde en az 10-12 kez emzirilmeidir. Emzirme sikhgi satlere göre degjil bebegin

istegine göre ayarlanmalidir.

Anne bebegin erken acikma belirtilerini tanimall ve bebek her istediginde eemzirmelidir. Aglama acikmanin geç belirtisidir, ertelemeden bebek memeye tutulmalidir.

Bebegin Aciktigini Nasil Anlarsiniz?

Gi, ramti, gir vio dino yoai, seyai coit varei eain Mach gtih, uprodan,

mizirdanir.

• Sonunda yüksek sesle kesintisiz aglar.

Bebeginizin Doydugunu Nasil Anlarsiniz?

• Bebek gevser, memeden ayrilir, uykuya dalar ya da uyuyana kadar kisa kisa emmeye devam eder.
  • Bebek her emzirme seansinda tek memeyi sondaki sütü alana kadar emzirilince, doygunlugu ve uykuyu ögrenir. Meme tamamen bogalinca süt yapimi da artar.
  • Bebek memeye dogru yerlestirilip doyana ve memeyi kendisi birakana kadar memede tutulursa hem ön sütü hem de son sütü alir. Bebek emmeye devam etmek istiyorsa ikinci meme de verilebilir.
    Eger bebek bir meme ile beslenmis ise bir sonraki emzirmede diger meme verilmelidir. iki meme verilmisse bir sonraki ögüne son verilen taraftan baslanmalidir.

Emzirme Öncesi Hazirlik

Emzirmeye baslamadan önce eller yikanmalidir. Memenin ucundaki dogal yajlar ve anne sütü meme basini korur. Anne, meme ucunu temiz tuttugu ve günlük dus aldigi sürece her emzirme öncesi memeyi silmeye gerek yoktur. Ancak temizlenmesi gerekiyorsa meme ucu kaynatilmis, llitilmis suyla silinmelidir. Emzirme islemi bittikten sonra, gögüs ucuna sürülen anne sütü meme ucunu yumusatarak kurumasini önler.

Hangi Pozisyonlarda Emzirebilirsiniz?

Farkl emzirme pozisyonlarindan kendiniz için uygun olani seçebilirsiniz. Önemli olan bütün pozisyonlarda sirtiniz, omzunuz, boynunuz ve kolunuz kasilmamali, rahat ve gevsek olmalisiniz.

Yan Yatarak Emzirme

• Özellikle sezaryen dogumlarda ilk günlerde sok kullanishdir. Anne ve bebek igin dinlendirici bir pozisyon oldugundan her dönem isin uygundur.
  • Bebek annenin kolunun üzerinde yatmamalidir. Bebegin üzerine abanma riskini azaltmak icin kolunu disanda birakmalidir.
  • Bebegin burnu meme ucuyla ayni hizada olmalidir.
  • Anne ve bebegin sirtlar battaniye veya yastikla desteklenebilir.

Eklentiler

• IMG_9430.jpeg
    IMG_9430.jpeg
    240,7 KB · Görüntüleme: 69
Burada 36-37 haftalıkken bile doğurmak istemeyisleri, başka bebeklerin durumun doğası gereği seninkilerden çok daha büyük, kilolu olmasını okudun, belki için her defasında cız da etti haliyle ama insanlar için pozitif dileklerde bulunmaktan hiç geri durmadın. Ne büyük kalbin varmış, gerçekten maşallah 🧿🥰🥰 Normal şartlar altında, her şey yolundayken kıskanmamak, pozitif olmak çok kolay. Sınandığın zaman bile bunu sürdürebilmek ise bambaşka bir seviye. Çocuklarının çok güzel bir anneleri var 🩷 ikisini de bağrına bastığın, evinizin her köşesinin bebek bebek koktuğu günleri de en kısa zamanda sağlıkla, güzelliklerle yaşarsınız inşallah 🙏🏻🤍🤍
🥲 ağlatmaaa şimdi beni 😅 sürecin sonunda güzel şeyler yaşayacağımı bildiğim için bu pozitiflik . Doktorlar öyle dediği için . Yoksa bendeki realistliği bilsen , aslında hep ilk bardağın boş tarafını görürüm . Mesela ilk 4 ay sessiz sedasız grubu takip ettim hep bi acaba vardı 😂 bi de burası çok mutlu olması gereken bir grup adı aralık anneleri yani insanlar en mutlu anlarını burda bekliyorlar . Hamilelik zaten stresli bir süreç kötü şeyleri yazmaya gerek görmüyorum 🥰 bi de grubun pamuk şekeri gibisin ya bence en pozitif anne sensin 🤍🥰

ayyyy çok güldüm buna 😂😂😂 çok güzel bilgiler LeyLA84db LeyLA84db biraz zorlandım okurken ama genel olarak mevzuyu anladım 😅
Kiz foto cok buyuk dedi kabul etmedi tariyim dedim yeni bir dil ogrendik🤣🤣 neyse kestim bictim oldu. Bi tane daha var cekince koyucam. Ama onu koyarsam O Orangegreysky aglar kesin 🤣

Yaaaaa kurbaney ajdksks 🥹🥹 valla ne yalan söyleyeyim ben biraz daha kalırlar diye düşünmüştüm ama bak oğlun hemencecik geldi ❤️ kızına da en kısa sürede kavuşursun umarım. Nasıl gidiyor her şey yolunda mı ilk annemiz sensin 🙈
Çok şükür 🥰 prematüre bakımı X2 tabiki ben hiç yeni doğan bebek tutamazdım kendime inanamıyorum şu an analık yükleniyor gerçekten . Bi de yeğenim diyor ki hala bunun kafası limon kadar 😂 asıl şov kızım geldiğinde başlayacak . O da geldi mi gruba artık şöyle bir girer merhaba kızlar der çıkarım 😂

doğuma 9 gün kaldı heyecan dorukta 😬 oğlum her sabah kaç gün kaldığını hatırlatıyor 😅 sanki bebe iyice aşağı indi. yürürken bacaklarımda hissediyorum o doluluğu. O Orangegreysky ben şu bacak kapama hareketinde hafiften zorlanmaya başladım rahattım öncesinde 😁
Sende mi 12 aralik yoksa 🙈 baska kim vardi ya sanki baskalari da vardi . Ay tek basima dogurmayacagim cok sevindim 🤣

Senin şu tecrübeni okumak çok değerli bence, paylaştığın için teşekkürler canım 🥰 Birkaç gün önce çok ağrım var diyordun, bak şimdi yazından bile enerjin hissediliyor 🧿

Ben başta bebeğin kilo kaybedeceğini bile bile yine de duyunca çok ağlamıştım, umarım bu defa daha sakin karşılarım 😀 Topuk kanı alınırken falan sakinliğini nasıl koruyorsun, kendini nasıl motive ediyorsun?
Ya ben kötüyü aklıma getirmiyorum sütler caglıcak fışkırcak bebiş güzel güzel emcek hep oyle düşünüyorum. Kızım hastanede cok beslenememişti o baya kilo verip cıkmıştı 500 gr falan ama sonradan her ay 1.5 kg 1.5 kg alıp tostopalak bir sey olmuştu. Nasılsa toparlar o kilolar geri gelir diye düşünüyorum takılmıyorum .
Topuk kanını alırken hastane yanında diildik cıkarttılar odadan cok az bir sesini duydum herseyde asırı panik ben bu konularda niyeyse sogukkanlıyım babası sakindir o hiç dayanamıyor beni one sürüyor böyle seylerde.☺️ canı simdi acıyor ama birazdan gececek diye düşündüğümden heralde cok etkilenmiyorum

Kiz foto cok buyuk dedi kabul etmedi tariyim dedim yeni bir dil ogrendik🤣🤣 neyse kestim bictim oldu. Bi tane daha var cekince koyucam. Ama onu koyarsam O Orangegreysky aglar kesin 🤣
Niye ağlıcam kız, ağlarım kesin ama neden skfkf
doğuma 9 gün kaldı heyecan dorukta 😬 oğlum her sabah kaç gün kaldığını hatırlatıyor 😅 sanki bebe iyice aşağı indi. yürürken bacaklarımda hissediyorum o doluluğu. O Orangegreysky ben şu bacak kapama hareketinde hafiften zorlanmaya başladım rahattım öncesinde 😁
Ayyy bişiler yiyim denicem 😅

Back