• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 85 40,1%
  • erkek

OY: 109 51,4%
  • ikiz kız

OY: 3 1,4%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 9 4,2%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    212
Gece Allahım ölüyor muyum diye uyandım. Sağ tarafıma yatarken sol kolum aşırı derecede şişmiş ve uyuşmuş olarak uyandım. Böyle elim patlayacak gibiydi. Hala bi tuhaf karıncalı sanki. Onun korkusuna rahat uyuyamadım bu sefer de sürekli bi yerlerim şişiyor uyuşuyor gibi hissettirdi. Ekstra anlık ödemler sıkıntı diyorlar ama var mı bilgisi olan

Gece Allahım ölüyor muyum diye uyandım. Sağ tarafıma yatarken sol kolum aşırı derecede şişmiş ve uyuşmuş olarak uyandım. Böyle elim patlayacak gibiydi. Hala bi tuhaf karıncalı sanki. Onun korkusuna rahat uyuyamadım bu sefer de sürekli bi yerlerim şişiyor uyuşuyor gibi hissettirdi. Ekstra anlık ödemler sıkıntı diyorlar ama var mı bilgisi olan
Bana da oluyor anacim . Bide ustune yattigim kolum degil de yatmadigim kolum enteresan bir sekilde. Hatta yok gibi oluyor oyle bir uzvum. Hemen masaj yapiyorum digeriyle kapatip aciyorum zamanla geciyor. Korkma.

sag ol canim benim 🥺 o kadar asi da oldum istemedigim ot yine basimda bitti, hep boyle olur zaten
🥲benimde eşim baya grip oldu öksürüyor falan da ya doğurursan bebeği kucağıma alamam çok üzülürüm diye dertleniyor
Günooo, yeni bişi kafama taktım mdfkfk miyopum ben 4 numara, gözlük lens vs almıyolarmış ameliyathaneye genelde. Beboyu göremicem ilk doğunca şimdi diye üzülmeye başladım sabahın köründe 🥹
Bende 5 numara miyopum 😄normal olursa gözlükle gitcem lens takmamayım dedim aniden bayılırım falan gözümde lens olduğunu bilmezler😄

İnanılmaz zor bir gün oldu benim için. Bebek iyi ama benim için çok zor oldu. Kimseyi etkilemek istemem ama isteyen olursa biraz toplayınca yazarım detayları.
3850 gr 51cm doğdu ama çiş yaptı doğduğunda 100 gram falan gitmiş orada.
Gecmiş olsun canım gözünüz aydın. Evet ameliyat zor bir olay, ben asırı korkuyordum hem sezeryandan hem sonraki agrılardan, ben de cok zorlandım ama 4 gün falan sürdü cok sükür zorlu kısım hepsi gececek oyle oyle teskin et kendini. Hiç gecmeyecek sanıyorsun ama geciyor. Bnm oglan da 3830 51 cm dogdu 3500 a düşmüştü 2 günde kilosu hastaneden cıktıgımızda. 4 günlükken de kontrole gttik kiloyu kırumuş almamış da vermemiş de rengine falan baktı doktor emmesi iyi diyince bir sorun yok tahlil istemiyorum emzirmeye devam dedi. Siz de en kısa sürede sıkıntısız atlatın inş

En geç 1 aya buradaki herkes sütten, gazdan falan konuşacak. Bi tur da buna ağlıcam
Hadi o bir ayı bekliyorum arkadaşlar ☺️ süt, gaz ne zaman konuşacağız sütten özellikle çok muzdaribim önce sütüm gelmedi şimdi az da olsa geliyor ama benim bebiş çekemiyor bu seferde 🥺
Ben başka gruplara da bakmıyorum nedendir bilinmez 😄 gerçi 1 haftadır aynaya da bakmıyorum🫣 bi göz atayım kasım annelerine bari bebişler memeyi nasıl tutuyor 🙄🥴

Bana da oluyor anacim . Bide ustune yattigim kolum degil de yatmadigim kolum enteresan bir sekilde. Hatta yok gibi oluyor oyle bir uzvum. Hemen masaj yapiyorum digeriyle kapatip aciyorum zamanla geciyor. Korkma.
Ayaklarımı bastığımda falan uyuşmalarına şişmelerine alışmıştım da gece böyle uyanınca bi anda şok geçirdim. Var ye hep ablam yüzünden resmen her şeyde acil doğuma gitcem sanıyorum djdjdjd

Kavuştukk 🥰 inşallah 🙏🏻 nasıl gidiyor annelik 🥰 kalbimin bambaşka odacıkları varmış sevgiden patlayabilir 😅
Ya ne güzel tarif ettin 🥰 öyle gerçekten . Tecrübesi çok başka her gün yeni bir şey öğreniyoruz o da bende babası da 🥰 insan uykusuzluğa bile alışır mı alışıyormuş ❤️☺️

Kızlar bizim doğum oldu çok şükür oğlumda bende iyiyiz… Doğumu size anlatmam lazım çünkü biraz enteresan oldu😂 biliyorsunuz kulupte doğumdan en çok korkan bendim. Spinal mi genel anestezi mi diye haftalarca düşündüm sorguladım yok ya ben yapamam dedim ve genel anesteziye karar verdim. Sabaha kadar asla uyuyamadım, sabah doğuma alındım. Ameliyathanede doktor ve ekibi gel seni spinal yapalım bak rahat edersin diye çok ısrar ettiler. Ben basladım ağlamaya çocuk gibi yok istemiyorum falan… sen bebeğini düşün narkoz geçmesin hem emzirmen kolay olur dediler. Doktorumda arkadaşımız olunca güvendim ve dedim ki tamam ama sizin için endişe ediyorum çünkü benim panik atağım var 😂 başta uyardım aslında. Neyse belden iğne yapıldı ama hissetmedim bile. Sinek ısırığı bile denmez. Aşırı kolay, zaten bir anda ayakların uyuşuyor, öyle kesilme sarsılma vs hissetmiyorsun. Sadece bebeğe kavuşmanın heyecanı oluyor. Bebeği alsınlar sonra narkoz verirler gerekirse diye düşündüm. Doktor arkadaş bebeği alırken bana dedi ki bebeğe kordon dolanmış iki kat… ama korkma falan dedi. Sen misin bunu diyen. Bende onca sakinleştiriciye rağmen panik başladı, bebek çıktı ama benim kafama takıldı, tam nefes alamıyor vs dediler. Çocuk doktoru orda muayene ederken ben basladım ağlamaya… anesteziciden doktora çocuk doktoruna herkese nasıl bebek dedim aldığım hiç bir cevaba inanmadım. Ağladım zırladım kustum… kahvede oturan dayılar gibi herkese sorular sordum. Anestezisicinin elini tutmalar 😂 olay bir doğumdu, bu hastane böyle spinal yaşamadı dediler. Ameliyat kolaydı. Asla korkulacak şekilde değil ama benim kendimi çok panik etmem bir de bebeğe bisey olacak korkusu perişan etti. Kızlar doğumdan korkanlar için söylüyorum asla gözünüzde büyütmeyin, bebeği aldığınızda acı kalmıyor diyorlardı haklılarmıs. Bu muhteşem bir duygu. Ağrı kesicilerden dolayı ağrıyı hissetmiyorsunuz bile… kafamızda büyütmemiz bizi stres yapıyor sadece. Kucağınıza alıp kokusunu hissettiğinizde bakıp bakıp inanamıyorsunuz. Hepinize çok dua ediyorum, çok güzel geçecek inanın bana ve asla korkmayın. En çok korkan ben bile bunu diyorsam sadece güzel geçmesine odaklanın. Çok şükür oğluşum iyi bende iyiyim. ❤️🙏🏻 bizi merak etmeyin. Sizleri seviyorum
Hadi gözünüz aydın canım. Ya yasarken bi panik oluyorsun korkuyorsun ama cıkınca insan birsey yokmuş ki ya neymiş ki falan oluyor dimi🥲 cok degişik bir tecrübe. Eşim bana sen baya kötü oldun ben gördüm cok korkuyordun dedi bence o kadar kötü olmamıştım içimden dualar falan okuyordum 😀 inş iyileşme süreciniz de cabucak olur. Saglıkla mutlulukla büyüt oglusunu💕

Bu minik minik gelen regli sancilari sanirim yalanci sancilar cunku cok uzun surmuyor ama tuvalete gidince afedersiniz oturunca asiri bir baski oluyor sanki cocuk cikacak gibi bu da cati agrisi sanirim . Kaldi 9 gunum heyecanimi anlatamam 🥰🥹
Sezeryan için mi 9 günün kaldı. Genel olarak doğum için mi 9 gün. Benim de dokuz günüm var sanki hiç doğurmayacak gibiyim fazla mo yatıyorum hareketsizim bilmiyorum nadir çok az sancı yoklayıp geçiyor artık bugünden itibaren yürüyüşe ve egzersize başlayacağım

Hastaneden vermislerdi sizinle paylasayim istedim .

ANNE SUTUNUN SACTLMASTVE SAKLANMASNDA

DIKKAT EDILECEK HEJYEN KURALLARI

Emzime son derecede sajlkl ve dogal bir yontemdir. Dojum seei süren dogum eylemi soniras, dünirmeye dojumdan hemen sonra baslanmatdlr. Çünkü satter süren dogum eylemi sonrasi dünyaya gelen bebek yorgundur ve acikmistr.

Anne sütü hastalikardan koruyucudur. Anne sütü ile beslenen bebeklerde suti (Kolstrumm sistemi hastaliklan çok daha az görülür. Annenin ilk 4-5 günlük sütüne "agiz sütü (kolostrum)" denir Agiz sütünün bebege verilmesi çok önemidir. Çünkü agiz sütü adeta bebegin ilk asisi

Bebek için oldukça önemli olan emzirme isleminde uygun sartlar ve temizlik uc nc d a beneneri dikkate anemizsa etedin virus ve bakterilere maruz kalmasi

6 ay

Kolaylasir. Bebegin beslenmesinde sütü sagmak isin süt pompasi kullanilacaksa, /bu pompalarin hijyenik olarak kullanimi ile ilgili bir dizi önlem alinmaldir.

Emzirme ve Süt Pompasi Kullanimi Esnasinda Alinmasi Gereken Önlemler

Emziren anneler özellikle her yemekten önce ve sonra, tuvaletten önce ve sonra, emzirmeden önce ve sonra, süt sagma isleminden önce ve sonra, bebegin alt dejisiminden once ve sonra ellerini mutlaka 30 saniye süreyle yikamalidir.

1. Süt sagma ve emzirme islemine baslamadan önce ellerinizi mutlaka ylkaniyiz.
  2. Süt ve meme hijyenini saglamak için günde bir kez genel dus almak yeterlidir. Dus alamadiginiz durumlarda, meme ucu temizligini ellerinizi yikadiktan sonra sadece kendi sütünüz ile islatilmis temiz bezle silerek yapmaniz yeterlidir.
    Her emzirmeden sonra bir miktar anne sütünü memeye sürebilirsiniz; böylece anne sütü memede koruyucu tabaka olusturarak memenin dogal bakimini yapar.
    Meme Bakiminda Dikkat Edilecekler

• Emziren anneler özellikle her yemekten önce ve sonra, tuvaletten önce ve sonra, emzirmeden önce ve sonra, süt sagma isleminden önce ve sonra, bebeginizin alt degisiminden önce ve sonra ellerinizi mutlaka 30 sn süreyle yikayiniz.
  • Meme basini nemli birakmayiniz.
  • Pamuklu sütyen kullaniniz ve günlük olarak sütyeni degistiriniz.
  • Kullanilan gögüs petlerini sik aralklarla degistiriniz, nemli petler mikroplarin üremesi için uygun ortam olusturur.
  • Gögüs uclarinda tahris oldugunda günlük olarak memenin temizliginin annenin kendi sütü ile saglanmasi yeterlidir.

3. Sütünüzü sagmak igin süt pompasi kullanyorsaniz, süt çekme setleri ve süt toplamak isin kullanilan kaplar steril olmalidir. Süt gekme setlerinizi her kullanimdan sonra ve kullanmadiginizda da 24 saate bir steril ederek temizligini saglayiniz. Süt çekme setleri ve süt kaplarini ilk agildiktan sonra ve her kullanim sonrasinda kaynamakta olan suda 20 dakika kaynatarak steril edebileceginiz gibi sterilizatörünüzün kullanim talimatina göre de steril edebilirsiniz.

Ben adet sancılarım var deyince doktor zaten nst'de de sancı çıktı dedi. Sancı bence de onlar. Ben de perşembe gün alıcam çok heyecanlı
Doktorum sadece iyi diyor bana nst için. Dün kağıtta normal de çok az yükseklik olan çizgiler dün çoğu yüksek yüksek dağ gibi çıktı. Hangisi sancı hangisi kalp atışı bilmiyorum bende altta ki düzdü neredeyse. Üstte ki çizgiler böyle çıktı dedim herhalde doktorum birazdan sancı var diyecek demedi birşey

^CIBADEM

Bebeginizi Hangi Araliklarla Emzirmelisiniz?

Basarll emzirme iain dojumdan hemen sonra tehefin ge kurulup, emzirme baslatilmaldir. isteje basll emaitmen bestenme undäi ve stresinin, besbegin gereksihimleri ve aglk belirtieri carairnteten beliftenmesidir, Deskemme lrtiler llk günlerde sik gfrültir. Sikikla emzirmenin basarlimasi, sut yapimimin baslamasi ve devam etmesi lgin gerekidir. Bebeklerin mide kapasiteleri smnrlidir; dosu mdt yaklasik 30 ml (2 yemek Kasiỹ)), 6. ayda 180 ml elidir, fincani), 1 yasta 240 ml (1 su bardagi). ik haftalarda bebek günde en az 10-12 kez emzirilmeidir. Emzirme sikhgi satlere göre degjil bebegin

istegine göre ayarlanmalidir.

Anne bebegin erken acikma belirtilerini tanimall ve bebek her istediginde eemzirmelidir. Aglama acikmanin geç belirtisidir, ertelemeden bebek memeye tutulmalidir.

Bebegin Aciktigini Nasil Anlarsiniz?

Gi, ramti, gir vio dino yoai, seyai coit varei eain Mach gtih, uprodan,

mizirdanir.

• Sonunda yüksek sesle kesintisiz aglar.

Bebeginizin Doydugunu Nasil Anlarsiniz?

• Bebek gevser, memeden ayrilir, uykuya dalar ya da uyuyana kadar kisa kisa emmeye devam eder.
  • Bebek her emzirme seansinda tek memeyi sondaki sütü alana kadar emzirilince, doygunlugu ve uykuyu ögrenir. Meme tamamen bogalinca süt yapimi da artar.
  • Bebek memeye dogru yerlestirilip doyana ve memeyi kendisi birakana kadar memede tutulursa hem ön sütü hem de son sütü alir. Bebek emmeye devam etmek istiyorsa ikinci meme de verilebilir.
    Eger bebek bir meme ile beslenmis ise bir sonraki emzirmede diger meme verilmelidir. iki meme verilmisse bir sonraki ögüne son verilen taraftan baslanmalidir.

Emzirme Öncesi Hazirlik

Emzirmeye baslamadan önce eller yikanmalidir. Memenin ucundaki dogal yajlar ve anne sütü meme basini korur. Anne, meme ucunu temiz tuttugu ve günlük dus aldigi sürece her emzirme öncesi memeyi silmeye gerek yoktur. Ancak temizlenmesi gerekiyorsa meme ucu kaynatilmis, llitilmis suyla silinmelidir. Emzirme islemi bittikten sonra, gögüs ucuna sürülen anne sütü meme ucunu yumusatarak kurumasini önler.

Hangi Pozisyonlarda Emzirebilirsiniz?

Farkl emzirme pozisyonlarindan kendiniz için uygun olani seçebilirsiniz. Önemli olan bütün pozisyonlarda sirtiniz, omzunuz, boynunuz ve kolunuz kasilmamali, rahat ve gevsek olmalisiniz.

Yan Yatarak Emzirme

• Özellikle sezaryen dogumlarda ilk günlerde sok kullanishdir. Anne ve bebek igin dinlendirici bir pozisyon oldugundan her dönem isin uygundur.
  • Bebek annenin kolunun üzerinde yatmamalidir. Bebegin üzerine abanma riskini azaltmak icin kolunu disanda birakmalidir.
  • Bebegin burnu meme ucuyla ayni hizada olmalidir.
  • Anne ve bebegin sirtlar battaniye veya yastikla desteklenebilir.

Doktorum sadece iyi diyor bana nst için. Dün kağıtta normal de çok az yükseklik olan çizgiler dün çoğu yüksek yüksek dağ gibi çıktı. Hangisi sancı hangisi kalp atışı bilmiyorum bende altta ki düzdü neredeyse. Üstte ki çizgiler böyle çıktı dedim herhalde doktorum birazdan sancı var diyecek demedi birşey
Fark ediyor mu bilmiyorum bende üsttekiler kalp alttakiler sancı canım. Ama sancılarda da dağ gibi çıkmasından ziyade düzenli olarak öyle çıkmasını önemsiyor doktorlar, artık son haftalarımızdayız sancıların birkaç kere 100'e vurması normal

.

Eklentiler

• IMG_9431.jpeg
    IMG_9431.jpeg
    174,6 KB · Görüntüleme: 40
Fark ediyor mu bilmiyorum bende üsttekiler kalp alttakiler sancı canım. Ama sancılarda da dağ gibi çıkmasından ziyade düzenli olarak öyle çıkmasını önemsiyor doktorlar, artık son haftalarımızdayız sancıların birkaç kere 100'e vurması normal
O zaman hiç sancı çıkmadı bende alttaki sancı ise. Bu iyi birşey değil aslında çok az vaktim kaldı zorlanacak gibiyim sanırım. Doktorum bol bol yürü dedi yapamadım. Başlayacağım artık 🙏

O zaman hiç sancı çıkmadı bende alttaki sancı ise. Bu iyi birşey değil aslında çok az vaktim kaldı zorlanacak gibiyim sanırım. Doktorum bol bol yürü dedi yapamadım. Başlayacağım artık 🙏
Bağdaş kur bağdaş 😅 bana ebe kızmıştı rahim ağzı mı ne açılıyomuş

Back