Sen üzme kendini şu anda buna odaklanıp. Doktoruna yaz çok kötüysen bir ağrı kesici al ya da az biraz sırt egzersizi yap ağrın için. Sonra yatıp uyumaya çalış. O arada aç keyifli bir şeyler falan izle modunu odağını değiştir. Muhatap olma bu gece. Kendisi anlasın hatasını boşver. Bebeğini düşün, kendini düşün.Kadın geldi kaç kere çünkü hastaysan gidelim doktora ağrın varsa gidelim yemek ısıtayım bilmem ne diye. Bizimki bi geliyo ben yok kalkmıcam deyince sinirlenip gidiyor. Niye kalkmayacak bu kız diye sorma yetisi gelişmemiş. Az önce geldi sırtımın ağrısından ağlıyodum o sırada, bıktım ben bilmem ne diye gitti geri. Neyine bıktın tam olarak mesela?
Sancım da vardı 2 gündür arttı bugün. Stres çok tetikliyor zaten inat gibi son günlerimde her gün strese sokuyor adam beni. Sabah bi duş alıp giderim doktora böyle devam ederse bi bakcam gece gitmek istemiyorumSen üzme kendini şu anda buna odaklanıp. Doktoruna yaz çok kötüysen bir ağrı kesici al ya da az biraz sırt egzersizi yap ağrın için. Sonra yatıp uyumaya çalış. O arada aç keyifli bir şeyler falan izle modunu odağını değiştir. Muhatap olma bu gece. Kendisi anlasın hatasını boşver. Bebeğini düşün, kendini düşün.
YaaaEn son 37+0da 3600 civarıydı o hafta sezaryen kararı aldık zaten, 38+1de 3953gr dedi en son. Doğum için 39u beklemek istedik bebiş de bekledi çok şükür.
Doktorum en son gittiğimde doğum kilosunu çok merak ediyorum çünkü karnın da o kadar büyük değil gözlerimle ultrason uyuşmuyor dedi. Umarım boş yere sezaryen kararı almamışızdır
Aynen öyle yaparsın, sancın varsa egzersiz de yapma. Onlar da artırıyor biraz sancıları. Stres kesinlikle tetikler nefes alıp verişin bile değişiyor çünkü o anda. Daha hızlı nefes alıp vermek sancı karşılamada iyi bir çözüm değil. O nedenle sakin ol, derin nefesler al. Pencere aç dışarıdan biraz hava al. Uykun geldiği anda da yat uyu mışıl mışıl.Sancım da vardı 2 gündür arttı bugün. Stres çok tetikliyor zaten inat gibi son günlerimde her gün strese sokuyor adam beni. Sabah bi duş alıp giderim doktora böyle devam ederse bi bakcam gece gitmek istemiyorum
Aynen öyle yap boşver. Dostlar alışverişte görsün kafasında demek ki kadın. Ondan pek işe yarar bir şey gelmez zaten 9 ayda bu kadar üretkenlik gösterebilmişseBen alıştım artık.Kırıcı oluyor ama Eşimin hatrına gülüp geçiyorum.
Evet dıştan da bir ölçüm yapıyorlarmış biraz kocakarı işi sanırım da var öyle bir şey. Gerçi elle falan bakmadı da benimkine gözle baktı sadece.YaaaAy senin bebişi çok merak ediyorum. Biz birebir aynı gidiyoruz neredeyse hala. Bizimki de 38+0da 3900 çıktı. 39’da alalım doğuramazsın dedi bana da işte. 4ü de geçmesini bekliyor ve ben de senin gibi inşallah yanılmıyordur boşuna bu kararı almıyoruzdur diyorum Ama benim karnım bayağı bayağı büyük, eğer karın büyüklüğü bir emare ise bu bebek kesin büyüktür Kendine gelince doğum sonrası detayları anlat beni de etiketle lütfen kuzum, hem tabloya da eklerim minik tosbiği ay çok heyecanlı
Zaten +-500 diyor benimki o da min. 3500 yapıyor. Ha 3500 çocuk doğurulur mu doğurulur ama ya 4200se mesela? Fdffdf Gel de al yani bu riskiEvet dıştan da bir ölçüm yapıyorlarmış biraz kocakarı işi sanırım da var öyle bir şey. Gerçi elle falan bakmadı da benimkine gözle baktı sadece.
Son haftaya kadar haftana göre karnın büyük çünkü kendin de minyonsun karnın bu kadar büyük olmaz bu haftalarda diyordu. Ama 38de ilk defa bu bebeğe göre karnın küçük, ultrasonla uyuşmuyor o yüzden çok merak ediyorum dedi. Ben de aşırı merak ediyorum. Ama 3500 altı olma ihtimali bence yok artık. Yarın göreceğiz hayırlısıyla sana da haber edeceğim kendime gelince, sezaryen çok çarpmazsa
distan olcum burda yapiyorlarEvet dıştan da bir ölçüm yapıyorlarmış biraz kocakarı işi sanırım da var öyle bir şey. Gerçi elle falan bakmadı da benimkine gözle baktı sadece.
Son haftaya kadar haftana göre karnın büyük çünkü kendin de minyonsun karnın bu kadar büyük olmaz bu haftalarda diyordu. Ama 38de ilk defa bu bebeğe göre karnın küçük, ultrasonla uyuşmuyor o yüzden çok merak ediyorum dedi. Ben de aşırı merak ediyorum. Ama 3500 altı olma ihtimali bence yok artık. Yarın göreceğiz hayırlısıyla sana da haber edeceğim kendime gelince, sezaryen çok çarpmazsa
Aynen öyle . Bikaç kez söyledim baktım kocaman adam kara kara düşünüyor üzülüyor, mahcup oluyor annesi adına. Sonra üzüldüm eşim için takmıyorum cehalet diyorum eski kafa diyorum geçiyorumAynen öyle yap boşver. Dostlar alışverişte görsün kafasında demek ki kadın. Ondan pek işe yarar bir şey gelmez zaten 9 ayda bu kadar üretkenlik gösterebilmişse
Bana 37deyken ultrason kilosunu yanlış hesaplamış olsa 3000gr bile olsa çocuğun abdominal çevresi geniş senin çatın üstten basık bu da omzunun takılması riskini arttırıyor sıkıntı kilo değil aslında bebekle çatının uyumsuz oluşu dedi. Bu da müdahele gerektirir o kafa o doğum kanalına giremez vakum kullanırım dedi. Kesi olur mu dedim kesisiz imkansız öyle küçük de olmaz doğuramazsın demiyorum ama çok zor bir doğum olacağına eminim ikimiz içinde denemek istersen ben hazırım dedi. Ben de o kadar riski göze alamadım. Kendi yaşayacaklarımdan korktum ayrı ama çocukla ilgili olanları göze alamadım.Zaten +-500 diyor benimki o da min. 3500 yapıyor. Ha 3500 çocuk doğurulur mu doğurulur ama ya 4200se mesela? Fdffdf Gel de al yani bu riskiSpinal anestezi olacak değil mi?
En güzeli canımAynen öyle . Bikaç kez söyledim baktım kocaman adam kara kara düşünüyor üzülüyor, mahcup oluyor annesi adına. Sonra üzüldüm eşim için takmıyorum cehalet diyorum eski kafa diyorum geçiyorum
Yaaa çok benzer şeyler konuşmuşuz. Ben çatı muayenesi olmadım ama bu kadar çocuk kesisiz çıkmaz ve vakum kullanmak gerekebilir. Bebekte de sende de kalıcı hasar bırakmak istemeyiz ama iri bebek doğumları çok travmatik oluyor genelde. Biz doktorlar açısından da travmatik dedi. Sen yine ister sorumluluk bende dersen ve bebekte kendisi gelmeye çalışırsa deneyebiliriz dedi. Ama o saatten sonra gel de sorumluluk bende deBana 37deyken ultrason kilosunu yanlış hesaplamış olsa 3000gr bile olsa çocuğun abdominal çevresi geniş senin çatın üstten basık bu da omzunun takılması riskini arttırıyor sıkıntı kilo değil aslında bebekle çatının uyumsuz oluşu dedi. Bu da müdahele gerektirir o kafa o doğum kanalına giremez vakum kullanırım dedi. Kesi olur mu dedim kesisiz imkansız öyle küçük de olmaz doğuramazsın demiyorum ama çok zor bir doğum olacağına eminim ikimiz içinde denemek istersen ben hazırım dedi. Ben de o kadar riski göze alamadım. Kendi yaşayacaklarımdan korktum ayrı ama çocukla ilgili olanları göze alamadım.
Spinal olacak canım.
Ben 3800-4100 arası bir şey bekliyorum. Fazlası veya azı beni şaşırtır arası şaşırtmaz açıkcası.
Ne kadar nostaljikmişdistan olcum burda yapiyorlartum o eski zaman kocakari isleri hala devam ediyor burda. soyle bir hafta dogum hastanesine gidiyorsun ultrasonla bakiyorlar ama resim falan verilmiyor, diger hafta aile hekimine gidiyorsun mezurayla karnini olcuyor. rutin kontrol bu sekilde
Evet hikayelerimiz neredeyse aynı bakalım benim yaşadıklarım bir ışık olur belki de sana. Karar almak çok zor çünkü yaşayan biri olarak biliyorumYaaa çok benzer şeyler konuşmuşuz. Ben çatı muayenesi olmadım ama bu kadar çocuk kesisiz çıkmaz ve vakum kullanmak gerekebilir. Bebekte de sende de kalıcı hasar bırakmak istemeyiz ama iri bebek doğumları çok travmatik oluyor genelde. Biz doktorlar açısından da travmatik dedi. Sen yine ister sorumluluk bende dersen ve bebekte kendisi gelmeye çalışırsa deneyebiliriz dedi. Ama o saatten sonra gel de sorumluluk bende deAynı noktadayız yani canım. Hadi bakalım sen önden gidiyorsun bize de bir tık daha yakın bir tecrübe
Bir de halk arasında iç karnın geniş olması diye bir tabir var. İç karnı geniş olanın da dıştan çok belli olmuyormuş diyorlar ama bilemiyorum ne kadar doğru. Benim iç karnım dar bence mesela. Hepsi dışarıdan belli yaniAdamı karnım da korkutuyor galiba, içinden küçük bir şey çıkabileceğine inancı yok gibi dhhdjdn
Ah canım benim, çok geçmiş olsunOturdum ağlıyorum yarım saattir artık. Sabah gözümü açtım bi dilim ekmek peynir yedim 1 saat sonra acı su gibi kustum, mide yanmam bir saniye bile geçmiyor göğsüm ağrıyor artık. Sıcak/soğuk ne içersem içeyim boğazım reflüden o kadar tahriş olmuş ki mideme inmiyor bile. Oturuyorum kusuyorum yatıyorum midem yanıyor, şikayet etmek istemiyorum eşim neyin var diyor utanıyorum artık kustum demeye. Sağ salim en güzel zamanda kızımı kucağıma alayım artık diye gün sayıyorum. İyice sinirlerim bozuldu
Ben de okudum şimdi, sona yaklaşınca göbüş aşağı iniyormuş mide yanması azalıyormuş. 34+6’yim şu an, acaba 36da falan iner mi ki? Salı günü hem nst hem genel cerrahi randevum var, söyleyeceğim her şeyi belki bir çare bulurum. İnan şikayet etmek istemiyorum hiç ama her yerde devamlı öğürüyorum, geçen apartmanda komşumla karşılaştım konuşuyorduk birden bire öğürmeye başladım adam şok olduAh canım benim, çok geçmiş olsunSöyleyeceğim şey sana ne kadar iyi gelir bilmiyorum ama artık gerçekten sayılı gün kaldı. İçindeyken hiç geçmeyecekmiş, hayat artık bu olmuş gibi geliyor ama geçecek. Kimse yaşadığın şey kolay diyemez ama sonu çok güzel olacak. Bir hafta sonra bile inan daha iyi hissedeceksin çünkü sona yaklaşırken insan gerçekten rahatlıyor, fizyolojik durum değişmese bile ruhsal olarak rahatlıyor en azından. Allah'tan şifa, neye ihtiyacın varsa onu diliyorum
Aa senin de olmuş baya, iner bence 36 artık ileri bir hafta çünküBen de okudum şimdi, sona yaklaşınca göbüş aşağı iniyormuş mide yanması azalıyormuş. 34+6’yim şu an, acaba 36da falan iner mi ki? Salı günü hem nst hem genel cerrahi randevum var, söyleyeceğim her şeyi belki bir çare bulurum. İnan şikayet etmek istemiyorum hiç ama her yerde devamlı öğürüyorum, geçen apartmanda komşumla karşılaştım konuşuyorduk birden bire öğürmeye başladım adam şok olduneyse ağladım rahatladım ooh sinirlerim boşalmış
İhihihi iner bence de, 39.hafta gibi de gelir gibi düşünüyorum. Eşim 26 aralık diyor ben 30 diyorum, bakalımAa senin de olmuş baya, iner bence 36 artık ileri bir hafta çünküİlk nst olacak, heyecan heyecan şikayet de etmiyorsun, hatta sen sesini çıkarmayınca ben geçti herhalde diyorum. Bazen insan daha fazla zorlanıyor, bundan daha normal ne olabilir, insanız İnşallah sevmediğin bir komşundur Çok yakında kalıcı olarak rahatlayacaksın, geçecek kuzum. Allah tüm bu yaşadıklarını unutturacak kadar güzel ve kolay bir doğum nasip kısmet etsin inşallah
Ya bence de öyle bende bebek gelmeden öyle düşünüyordum ama inan soğuk oluyor elleri ayakları buz gibi oluyor ayaktan üşüyünce de gazı oluyorcanim evin ideal isisi 21-22 deniyor cocuk icin fazlasi hasta etmesin dikkat edin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?