• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 85 40,1%
  • erkek

OY: 109 51,4%
  • ikiz kız

OY: 3 1,4%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 9 4,2%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    212
Zaten +-500 diyor benimki o da min. 3500 yapıyor. Ha 3500 çocuk doğurulur mu doğurulur ama ya 4200se mesela? Fdffdf Gel de al yani bu riski 🥲 Spinal anestezi olacak değil mi?
4 kiloyla doguranda var ama riskler artıyor 4 kiloyu geçtiği hafta hemen alalım sıkıntıya sokmayalim cocugu demişti. 37 hafta da 4.150 grama almıştı ilk cocugumu Sezaryen olursa da hiç üzülme kucuck risk bile Allah korusun.

Bir şey söyleyim mi hala düşünüyorum. İzin verirse kalın müslinlerle kundak yapmayı, emzirirken açmayı düşünüyorum. Kundaga izin vermezse de orta kalınlıkta bir uyku tulumu alırım herhalde. Millete bakıyordum tulum, yelek üstüne kalın kabarık battaniyeler. Ben o battaniyeleri evin içinde hiç kullanmadım bile. Özellikle ilk birkaç hafta anne karnı sıcaklığından yeni çıkmış bebeği sıcak tutmaya özen göstereceğim.
Kızlar ben de eski usul kundaktan devam en azindan 15 gün falan uyurken ve emerken özellikle kendisini güvende hissetmesi acisindan. Hem benim için de kolaylık olur. Deli bağlar gibi değil ama kolları bi sabit olsun huzursuzlanmasın istiyorum

Mesela bebek ilk doğuyor ya süt gelmıyor ne kadar süre beklenıyor mama için 7 Aralık sezaryan tarıhım birde benım bebek zayıf doğacak kılosu az iyice kılo kaybetsin istemem🥲hastane de hemsıreler mı dıyor mama alın dıye
Bebek doymayınca belli oluyor canım. Hiç durmamıştı aglamıştı hep benim 2. Kızım hastanede gece salak gibi anlamadım da ben sıktım süt geliyordu emebiliyor sanmıştım sonra sabaha karsı hemsireler mama verdiler de cocuk uyumuştu rahat etmiştik biraz. Ya da sekerleri düşüyor hep bir uyku hali oluyor emmek istemiyorlar uyuyorlar. Soyup zıbınıyla ayaklarını gıdıklayarak falan emziriyorsun o zaman da. Bebiş kendini belli ediyor yani hiç tedirgin olma sen
Şimdi yeri gelmişken söyleyim, sonra doğururum unuturum falan 😂

Dün eşimle buradan bahsediyorduk, ilk çocuğumuzda böyle bir gruba dahil olmuş olsam belki de depresyona girmezdim ya da çok daha hafif atlatırdım dedim. Bu kız kardeşlik, bu destek çok hoşuma gidiyor 🫂🩷 Sizlerle el ele tutuşarak bu macerayı yaşamak, bir sıkıntıyı ya da mutluluğu paylaşacak insanlar olduğunu bilmek bana çok iyi geldi, geliyor. Hepinize teşekkürler, sevgiler ve öpücükler ❤️💋
Yaa ne tatlısın😍 senin her daim yapıcı ve pozitif yorumların da bize cok iyi geliyor sen de iyi ki varsın❤️

Sonra arkadaşlarımızın bebekleri olunca ne giydirdiklerine özellikle dikkat etmeye başladım ve bizim kadar ince giydiren görmedim 🙁 hiç yeleği falan da yoktu yavrumun, o tür şeyleri hor da gördük belki bilmiyorum. Tecrübesizlik ve her şeyi uzmanlardan, kitaplardan öğrenmeye çalışmak bizi çok zorlamıştı. Sen bak ne güzel hemen aksiyon almışsın 🧿 Şimdi yelek ve içi kürklü panduf hazır ama, bazı dersler alındı 🤦🏻‍♀️😂
ben ince giydirdim ilk cocugumu ama birsey olmadi ev 22 civari oluyordu ince derken tulum ustune yelek gibi

4 kiloyla doguranda var ama riskler artıyor 4 kiloyu geçtiği hafta hemen alalım sıkıntıya sokmayalim cocugu demişti. 37 hafta da 4.150 grama almıştı ilk cocugumu Sezaryen olursa da hiç üzülme kucuck risk bile Allah korusun.
Aaaa o bizimkilerden de erken büyümüşş 🧿 Peki sende şeker falan var mıydı canım gebelik döneminde? Öyle bir şey söylediler mi bebek erken irileşti gibisinden?
Bizimkini de 39u geçirmeden almak istemesi bu yüzden bence de. Zaten suyu da bulanıklaşmıştı bayağı bi.

Yok yok çok haklısın kesinlikle. Kendimiz acı içinde kıvranırsak bebeğin ağlaması bile batabilir insana. Kendin iyi olacaksın ki onunla sürekli ilgilenebilesin 🙏🏾 Bakalım artık hastaneden çıkarken ne reçete ederse onu kullanırız canım biz de.

Çok çok haklısın. Ama ne yapılabilir ki. Bazı erkekler de böyle. Kadın muhabbetinin ortasına girer karıştırır ve haklı gibi annesinin etekleri altına girip kenara çekilir. 😔 yoksa kayınvaliden kötü bir şey dememiş, sen kötü bir cevap vermemişsin. Bu kadar alıngan olmak neden yani. Duyma, kafanı çevir, tv izle, ders çalış telefona bak. Her neyse. Ama karışma yani kadın muhabbetine.
Çok haklısın. Bence biraz geç olgunlaşıyorlar. Kendimizden 10 yaş büyük biriyle evlensek muhtemelen böyle problemler yaşamazdık 😂 Ama biz evlenirken 26 yaşındaydık erkeğin ve kadının 26sı bir olmuyor onlar bayağı geriden geliyor gibi 😂 Şimdi 30-31 olduk. Bazı şeyleri aştık çok büyük oranda. Zamanla kalanlar da aşılır ama ilk başta herkes bi yaşıyor işte illa. Evliliğin başları refleks dönemi gibi bir şey. Karşılıklı olarak çok refleksif davranıyoruz. Bir yerden sonra duysak da kafamızı başka yöne çevirebilir hale geliyoruz. Çocuktan sonra bu muhtemelen daha da artar.

ben ince giydirdim ilk cocugumu ama birsey olmadi ev 22 civari oluyordu ince derken tulum ustune yelek gibi
İnce giydirmek gaz yapmıyor olabilir, olacağı varsa oluyor bence de ama gazlı bebeklere serin ortamlar iyi gelmiyor bence. Tulum üstüne yelek de ilk birkaç haftadan sonra gayet iyi zaten bence, ev sıcak oluyor, biz de öyle yaparız 🥰

Evet hikayelerimiz neredeyse aynı bakalım benim yaşadıklarım bir ışık olur belki de sana. Karar almak çok zor çünkü yaşayan biri olarak biliyorum 🥲
Kesiden korkuyorum, diğer doğumuma travma kalacak şeyler yaşamak istemiyorum vakum da beni korkutuyor çocuğa zarar verirse falan dedim. Yok ben o travmayı kimseye yaşatmadım sana da yaşatmam vakumdan da korkma zararı olmaz dedi. Beni korkutan ve zorlayacak tek şey omzunun takılması o da şu durumda ihtimali yüksek dedi. O riski almayı o da istemiyordu da söyleyemedi ben sezaryen dediğimde rahatladı resmen kadın 😂😂
Benim iç karnım bence dar yemek yesem, gazım olsa, reglde falan hemen çıkar. Zaten başlarda büyük gidiyordu. Son bir ayda çok az büyüdü. O yüzden haftasına ve bebeğin durumuna göre küçük kaldı anlamadım ben de 🤷‍♀️
Kendi gelirse belki normal olurdu boşuna mı sezaryen dedim diye ben de çok düşündüm ama 37de bile çok uygun değildi ki.
Bu hafta senin içinde netleşir canım her şey. Hayırlısı olsun inşallah ikimiz içinde 🥰❤️
Ben omuz takılması ile ilgili şeyi bile sordum hani bu kalıcı bir hasar mı? Bildiğim kadarıyla bebekler bu acıyı pek hissetmiyor ve hızlı iyileşiyorlar dedim. Evet ama fark edemediğimiz bir sinir hasarı olabilir. Çocuk bir kolunu kullanmayabilir. O gibi durumlarda çok daha fazla şeyle uğraşmak zorunda kalırız doğum sonrası dedi. Allah esirgesin ya. Biz katlanırız onların küçücük bedenine yüklemeyelim inşallah bu zorluğu 🙏🏾
Bir de diğer doğuma travma noktasında da haklısın canım. İkinci çocuğu düşünürken -eşime kalsa üç shsjjs - kendimizi de süreçten çok korkutmamamız en sağlıklısı 🌸
Hadi sen bugün gir çık Allahın izniyle, iyi olun da sonra konuşuruz yine detayları 😇🧿

Aaaa o bizimkilerden de erken büyümüşş 🧿 Peki sende şeker falan var mıydı canım gebelik döneminde? Öyle bir şey söylediler mi bebek erken irileşti gibisinden?
Bizimkini de 39u geçirmeden almak istemesi bu yüzden bence de. Zaten suyu da bulanıklaşmıştı bayağı bi.
Yoktu canım genetik eşim ve abisi 5800 doğmuşlar..
İkinci cocugumda 36 da 3600 doğdu dikisler zorlandı diye erken aldılar.
Bu 3. Olacak geçen hafta 2800e yakındı 34 haftaydı heralde ama bebeğe göre 36 haftaydı 2 hafta önden gidiyordu. Yükleme de yaptırdım şeker sorunum yok.

Zaten sana bir şey diyeyim mi @Orangegreysky biz de bizimkilere karşı bir günde bu kıvama gelmedik 😂 Ben ilk tanıdığımda eşimin annesini çok masum, çok mazlum, aşırı tontiş bulmuştum. Çocuklarından ibaret küçücük bir hayatı var kadıncağızın falan demiştim. Keza ablasına karşı da. O da hem akıllı, hem muhabbeti falan çok saran biriydi aşırı iyi anlaşırdık. Biz daha bekarken o doktora yapıyordu her hafta Ankara’ya geliyordu İstanbul’dan. Bende kalıyordu geldiği gün falan o kadar eğleniyorduk ki her hafta her hafta anlatamam. Sonra bir şeyler oldu ve baktım eşim (o zamanki sevgilim) devamlı aileyi haklı bulmaya ve sanki bana karşı savunmaya başladı. Hani bir süre sonra şeye döndü gibi sen güçlüsün, dayanıklısın ama onlar çok kırılgan, çok hassaslar falan gibisinden şeyler söyledi, hissettirdi bana. Bir gün bir şey oldu annesi ağlamış üzülmüş falan benle alakası bile yoktu konunun, yani vardı ama ağlatan ben değildim. Annemin üzerine gittim senin söylediklerin yüzünden falan onca derdinin arasında bir de bana ağladı dedi. Kan beynime sıçradı. Ben ağlarken sorun yok ama anne abla ağlamayacak üzülmeyecek. Valla inan yıllar içerisinde böyle böyle şeyler yaşadım ya hep daha da soğudum daha da uzaklaştım. Onlar zayıf sen güçlüsün dedikçe bana beni onlardan soğuttu mesela. Ben yoksa bayılırdım onlara ya dünyanın en anaç annesi, en kafa dengi, anlaşılabilir ablası falan daha ne yani. Ama bozdu dengeleri. Bir daha da istesem de o yakınlığı, samimiyeti gösteremedim. İnşallah siz bu kıvama gelmezsiniz bu süreçte eşin yüzünden ama çok dikkat et o çok kritik bir eşik çünkü. Eşinle devam ediyorsun iyi oluyorsun da aileden soğuyunca ısınmak o kadar kolay olmuyor.
Bu erkeklerde hep var benimkide yapıyordu onlar cahil boşver takılma, bilmediğinden yapıyor, kötü niyeti yok, sen boşver. Öyle öyle insan doluyor hani hep neden tolere etmek zorunda olalım ki. Daha da batıyor sonraki davranış. Ne olursa olsun el bide yani kendi annem bana evin pis dese rahatsız etmez ya da cevap veririm sonra güler geçeriz seninkine bak falan denir mesela ya da şu işi öyle değil böyle yap dese benim canım öyle istiyo denir ama eş ailesiyle o ilişki doğal olarak olamayacağı için rahatsız edici oluyor. Saçma sapan şeyler sonra da insan uzaklaşıyor.

Back