• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 85 40,1%
  • erkek

OY: 109 51,4%
  • ikiz kız

OY: 3 1,4%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 9 4,2%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    212
Ya bence de öyle bende bebek gelmeden öyle düşünüyordum ama inan soğuk oluyor elleri ayakları buz gibi oluyor ayaktan üşüyünce de gazı oluyor 😔 yenidoğan hemşiresi de 24-26 arası olsun dedi biz 23,5-24 yapıyoruz genelde
Biz de ilkinde evin sıcaklığını aynen uzmanların söylediği gibi düşük yaptık, kıyafet işini de abartmadık ama gaz, ah gaz... Şimdi biz de hemşirenin dediği gibi daha sıcak bir ortam düşünüyoruz. Aslında çocuğun elleri ayakları soğuk olur, o üşüme göstergesi değil diyorlar. Sırtına ve göğsüne bakacakmışız ama gazlı bebeğe o ortam soğuk geliyor bence. En azından insan tetikleyecek ne kadar ihtimal varsa elemek istiyor. Bebişe gazsız günler geceler, size de kolaylık diliyorum canım 🤍

Ya bence de öyle bende bebek gelmeden öyle düşünüyordum ama inan soğuk oluyor elleri ayakları buz gibi oluyor ayaktan üşüyünce de gazı oluyor 😔 yenidoğan hemşiresi de 24-26 arası olsun dedi biz 23,5-24 yapıyoruz genelde
cok sicak ya bakalim ben nasil durucam ev 23 olunca cam acasim geliyor benim de artik atletle dolasiriz evde

Ne kadar nostaljikmiş 😂😂 Yaşadığınuz ülkeyi İrlanda diye hatırladım. Zaten Avrupanın geneli böyle bu konularda. İşleyen de bir sistemleri var sıkıntı olduğunu duymadım pek.
Sanırım ülkece biz abartıyoruz her şeyi. Doğumu da hastalığı da.
insana bir tuhaf geliyor ilkin. mezurayla karından ölçme, vakumla bebek çekme, makat geliş bebeği elle baş asağı dondurmeye calısma falan ki eskiden köyde ebeler yaparmıs ananem zamanlarında, burda hala yapılıyor, ilk hamileliğimde bana uygulandı tuhaf hissetmiştim karnımın ustunden basını ve poposunı kavrayıp bebeği dondurmuslerdi. İlginç bir sekilde evet sistem güzel calısıyor bakınca risk de almıyorlar aslında, haberlere yansıyan olumsuz hikaye hiç duymadım 🤷🏻‍♀️

Aynen öyle canım kimi kimden koruyorsunuz yani? Biz de bir anne babanın evladıyız, aile terbiyesi aldık çok şükür. Kendileri araya girmese parçalayıp kenara atacağız falan diye korkuyorlar herhalde. Bir de neden ömür boyu bir birim bile incitmeme çabası? Ya insan yeri geliyor kendi annesine babasına da çıkışıyor kırıcı oluyor, kocasına karşı kırıcı olabiliyor, ama Allah korusun kocasının ailesi asla kırılmasın gücenmesin hiçbir şeye. Neden? İnsan ilişkisi böyle bir şey mi? Ben de şu an sen gibiyim biliyor musun çoook daha tatlı sevimli içten bir gelin olabilirdim onlara karşı. Ama aman onu dersem alınırlar, aman buna bozulurlar, vay bunu yanlış anlarlar derken kısmen sahte ve samimiyetsiz birine dönüştüm, istesem de içten davranamıyorum. Böyle olunca da her buluşmamızda geriye doğru sayıyorum işte şu kadar gün kaldı bu kadar gün kaldı diye. Farklı şehirlerdeyiz zaten bayramda seyranda görüşüyoruz ancak.
Çok çok haklısın. Ama ne yapılabilir ki. Bazı erkekler de böyle. Kadın muhabbetinin ortasına girer karıştırır ve haklı gibi annesinin etekleri altına girip kenara çekilir. 😔 yoksa kayınvaliden kötü bir şey dememiş, sen kötü bir cevap vermemişsin. Bu kadar alıngan olmak neden yani. Duyma, kafanı çevir, tv izle, ders çalış telefona bak. Her neyse. Ama karışma yani kadın muhabbetine.

Ben anneme canımı veririm, herkes versin ama aradaki dengeyi kuramamak bana çok absürt geliyor bu yaşta. Tartışma çoraptan çıktı yani şöyle katlasan daha iyi dedi kadın yapamam anne uğraşamam dedim. Bi alevlendi kadına şey diyo sen artık iş yapma bu evde gerek yok. Hani bırak orange yapsın demeye getiriyor. Ben keyfimden yapmıyorum sanki doktor 50 kere dedi hem de kendisinin yanında dedi öyle kalkayım yemek yapayım bulaşık yıkayayım falan deme diye. Ben ona rağmen kadın yoruluyor diye üzülüp kaç kere kalkıp yemek yaptım çamaşır astım ama eşim öyle bi davranıyor ki bazı durumlarda tüm sempatim gidiyor. Çok sinirliyim çok üzgünüm kaç saattir
Sizin aranizdaki diaologa onun karismasi ne sacma yahu , erkek adam herseye burnunu sokunca delk oluyorum ben ozellikle evle ilgili. Sanki kavga var da ayiriyor. Hemen hemen hepsi boyle ama genelde senin esin ozelinde dusunme. Esinle bu dengeyi konusarak halledebilirsin sanki kadina kufur etmissin ya sabir . Her evin bir duzeni var sen onun evine gidince onun duzenine o senin evine geince senin duzenine uyacak ki bence ona soylesen bunu cok da sorun etmez gbi.

Sizin aranizdaki diaologa onun karismasi ne sacma yahu , erkek adam herseye burnunu sokunca delk oluyorum ben ozellikle evle ilgili. Sanki kavga var da ayiriyor. Hemen hemen hepsi boyle ama genelde senin esin ozelinde dusunme. Esinle bu dengeyi konusarak halledebilirsin sanki kadina kufur etmissin ya sabir . Her evin bir duzeni var sen onun evine gidince onun duzenine o senin evine geince senin duzenine uyacak ki bence ona soylesen bunu cok da sorun etmez gbi.
Saygı anlayışı çok farklı, herkes her şeyi diyecek ben susacakmışım gibi davranıyor. Bi şey de demedim yani ben kadına hep annem anam diye seslenirim hatta, yok annem yapamam öyle valla falan deyip güldüm. Ne var bunda sanki anasına bacısına küfrettim gerçekten. Eşim sen bundan sonra hiçbir iş yapma deyince kadın noldu beğenmiyo musunuz yaptığımı falan dedi kendiyle ilgili bi sorun var sandı bi de bizimkinin salaklığına. Valla hala geçmedi sinirim

Biz de ilkinde evin sıcaklığını aynen uzmanların söylediği gibi düşük yaptık, kıyafet işini de abartmadık ama gaz, ah gaz... Şimdi biz de hemşirenin dediği gibi daha sıcak bir ortam düşünüyoruz. Aslında çocuğun elleri ayakları soğuk olur, o üşüme göstergesi değil diyorlar. Sırtına ve göğsüne bakacakmışız ama gazlı bebeğe o ortam soğuk geliyor bence. En azından insan tetikleyecek ne kadar ihtimal varsa elemek istiyor. Bebişe gazsız günler geceler, size de kolaylık diliyorum canım 🤍
Ayaklarının soğuk olması gerçekten gaz yapıyor uzmanlar bi yerden sonra işine baksın 😂 valla hep diyordum kat kat giydirmem diye tulum içinden yelek giydirdiğim oldu 😂😂

Ayaklarının soğuk olması gerçekten gaz yapıyor uzmanlar bi yerden sonra işine baksın 😂 valla hep diyordum kat kat giydirmem diye tulum içinden yelek giydirdiğim oldu 😂😂
Sonra arkadaşlarımızın bebekleri olunca ne giydirdiklerine özellikle dikkat etmeye başladım ve bizim kadar ince giydiren görmedim 🙁 hiç yeleği falan da yoktu yavrumun, o tür şeyleri hor da gördük belki bilmiyorum. Tecrübesizlik ve her şeyi uzmanlardan, kitaplardan öğrenmeye çalışmak bizi çok zorlamıştı. Sen bak ne güzel hemen aksiyon almışsın 🧿 Şimdi yelek ve içi kürklü panduf hazır ama, bazı dersler alındı 🤦🏻‍♀️😂

Sonra arkadaşlarımızın bebekleri olunca ne giydirdiklerine özellikle dikkat etmeye başladım ve bizim kadar ince giydiren görmedim 🙁 hiç yeleği falan da yoktu yavrumun, o tür şeyleri hor da gördük belki bilmiyorum. Tecrübesizlik ve her şeyi uzmanlardan, kitaplardan öğrenmeye çalışmak bizi çok zorlamıştı. Sen bak ne güzel hemen aksiyon almışsın 🧿 Şimdi yelek ve içi kürklü panduf hazır ama, bazı dersler alındı 🤦🏻‍♀️😂
Iste asla icinden cikamadigim sorunum. Yatarken ne giydiricem bu cocuga. Usur mu piser mi ? Tamam ayaklari sicak tuttuk ama ya vucut 🧐

Şimdi yeri gelmişken söyleyim, sonra doğururum unuturum falan 😂

Dün eşimle buradan bahsediyorduk, ilk çocuğumuzda böyle bir gruba dahil olmuş olsam belki de depresyona girmezdim ya da çok daha hafif atlatırdım dedim. Bu kız kardeşlik, bu destek çok hoşuma gidiyor 🫂🩷 Sizlerle el ele tutuşarak bu macerayı yaşamak, bir sıkıntıyı ya da mutluluğu paylaşacak insanlar olduğunu bilmek bana çok iyi geldi, geliyor. Hepinize teşekkürler, sevgiler ve öpücükler ❤️💋

İyi yapmışsın bende bebekten önce arkadaşıma gidiyordum yeni bebeği olmuştu ev ateş atıyordu eşime diyordum böyle çocuk mu bakılır diye çocuk isilik olacak diyordum 😂😂😂 ama öyle olmuyor gerçekten . Emzirirken soyun zıbın kalsın diyorlar ekstra ısıtıcı açmazsam donuyor çocuk nasıl soyayım 😂 eller neyse de ayaklar önemli doktorumda ayaktan üşütme dedi böyle devam bakalım 🥰 birde şu meme de doyuyor mu düşüncem geçse daha güzel olacak herşey hiç emin olamıyorum sağıp bide biberonla veriyorum 😂

Iste asla icinden cikamadigim sorunum. Yatarken ne giydiricem bu cocuga. Usur mu piser mi ? Tamam ayaklari sicak tuttuk ama ya vucut 🧐
Bir şey söyleyim mi hala düşünüyorum. İzin verirse kalın müslinlerle kundak yapmayı, emzirirken açmayı düşünüyorum. Kundaga izin vermezse de orta kalınlıkta bir uyku tulumu alırım herhalde. Millete bakıyordum tulum, yelek üstüne kalın kabarık battaniyeler. Ben o battaniyeleri evin içinde hiç kullanmadım bile. Özellikle ilk birkaç hafta anne karnı sıcaklığından yeni çıkmış bebeği sıcak tutmaya özen göstereceğim.

İyi yapmışsın bende bebekten önce arkadaşıma gidiyordum yeni bebeği olmuştu ev ateş atıyordu eşime diyordum böyle çocuk mu bakılır diye çocuk isilik olacak diyordum 😂😂😂 ama öyle olmuyor gerçekten . Emzirirken soyun zıbın kalsın diyorlar ekstra ısıtıcı açmazsam donuyor çocuk nasıl soyayım 😂 eller neyse de ayaklar önemli doktorumda ayaktan üşütme dedi böyle devam bakalım 🥰 birde şu meme de doyuyor mu düşüncem geçse daha güzel olacak herşey hiç emin olamıyorum sağıp bide biberonla veriyorum 😂
Hah bak o konuda eminim, doyuyor 😀 doymayan bebek hiç mutlu olmaz herhalde, çok çok büyük mesele onlar için. Ben de mutlu olmam da onlar ayrıca olmaz yani 😀 Anneliğin çoğunluğu kendine güvenmek gerçekten. Doğum yaklaşırken önceki güvensizliklerimi ben de daha sık hatırlıyorum ve o halime üzülüyorum 🥲 biraz şüphe ve korku bakımı iyi tutuyor ama fazlası negatif etkiliyor. Süt var, saate bakmaksizin bebek istedikçe veriyorsan bitmiştir 🥰

Aynen öyle yaparsın, sancın varsa egzersiz de yapma. Onlar da artırıyor biraz sancıları. Stres kesinlikle tetikler nefes alıp verişin bile değişiyor çünkü o anda. Daha hızlı nefes alıp vermek sancı karşılamada iyi bir çözüm değil. O nedenle sakin ol, derin nefesler al. Pencere aç dışarıdan biraz hava al. Uykun geldiği anda da yat uyu mışıl mışıl.
Canım senin bebeğin kac haftalık kac kg

insana bir tuhaf geliyor ilkin. mezurayla karından ölçme, vakumla bebek çekme, makat geliş bebeği elle baş asağı dondurmeye calısma falan ki eskiden köyde ebeler yaparmıs ananem zamanlarında, burda hala yapılıyor, ilk hamileliğimde bana uygulandı tuhaf hissetmiştim karnımın ustunden basını ve poposunı kavrayıp bebeği dondurmuslerdi. İlginç bir sekilde evet sistem güzel calısıyor bakınca risk de almıyorlar aslında, haberlere yansıyan olumsuz hikaye hiç duymadım 🤷🏻‍♀️
mezurayla ölçümü nasıl yapıyorlar. ölçü kaçsa kilo kaç oluyor mesela çok merak ettim :))

Maşallah canım 😂 Olur sorarım bence benim doktorum da kullanma demez. Bir ara kum döktüm gebelikte öldüm bittim sancıdan acilde parol serum verip duruyorlardı, yazdım doktoruma ben can çekişiyorum bir işe yaramıyor bu serumlar diye. Buscopan al günde iki tane dedi. Baktım kategorisi de çok güvenli gelmedi hatta buscopanın ama yine de bir ya da iki tane içmiştim. Kum dökülünce ağrı da geçmişti zaten neyse ki devam etmedik. Bu ilaçlara da yok kullanma demez ne iyi geliyorsa biraz düzelene kadar kullan der gibi 😅
Kar zarar ilişkisi demişti doktor zamanında bana. Zaten çocuğa zararı çok büyük etkiler yaratacak hcbrseyi ölüyor olsanda vermezler sana. sorumluluk kendilerinde çünkü. Max ciltte kızarıklık hafif ishal uyku durumu vs gbi etkileri olur . O aklımıza gelen kötü şeyler değil yani öyle ilaçlar asla verilmez hamileye emziren.kendini de tedavi etmek zorundasın zaten çektiğin ağrıyla stresle hormonlar süt üretimini bile azaltıyor sen iyi olacaksın ki duzene girecek hepsi deneyimle anlıyorsun herseyi ama ilk başlarda ne desen haklısın. Inzna hep kotkak oluyor.En azından kafana takildikca gel bu yazdıklarımı oku rahatla🤭

Aa senin de olmuş baya, iner bence 36 artık ileri bir hafta çünkü 🥰 İlk nst olacak, heyecan heyecan 🤩 şikayet de etmiyorsun, hatta sen sesini çıkarmayınca ben geçti herhalde diyorum. Bazen insan daha fazla zorlanıyor, bundan daha normal ne olabilir, insanız 🫂 İnşallah sevmediğin bir komşundur 😂 Çok yakında kalıcı olarak rahatlayacaksın, geçecek kuzum. Allah tüm bu yaşadıklarını unutturacak kadar güzel ve kolay bir doğum nasip kısmet etsin inşallah 🙏🏻🤍
36 haftada 3150 gramdı 39 haftada alıcak bebeğimi kg alırmı acaba daha

Bir şey söyleyim mi hala düşünüyorum. İzin verirse kalın müslinlerle kundak yapmayı, emzirirken açmayı düşünüyorum. Kundaga izin vermezse de orta kalınlıkta bir uyku tulumu alırım herhalde. Millete bakıyordum tulum, yelek üstüne kalın kabarık battaniyeler. Ben o battaniyeleri evin içinde hiç kullanmadım bile. Özellikle ilk birkaç hafta anne karnı sıcaklığından yeni çıkmış bebeği sıcak tutmaya özen göstereceğim.
Valla bi tane tulum aldim asiri kalim degil icine bi zibin ve corapla olur gbi geldi. Bakicam olmadi alirim 1-2 tane daha. Asiri sicaga maruz birakmak istemiyorum deneye yanila gorucem sanirim . Olmadi dedigin gibi kundak deneyip uyku tulumu alirim

Back