• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 85 40,1%
  • erkek

OY: 109 51,4%
  • ikiz kız

OY: 3 1,4%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 9 4,2%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    212
Acısı içinnnn 🥹 Hani demişler ya voltaren falan onun yerine fucicort falan daha etkili olmaz mıydı diyorum. Voltaren sanki sızılarda eklem ağrılarında falan kullanılan bir krem değil miydi??
Kremi değil canım tablet formu. Genel olarak iç organların agrıyor gibi oluyor. Hani sadece dikiş yeri agrısı diil tüm batın agrısı. Hastanede de isteyince dikloron igne yaptılar bana. Voltaren cataflam dikloron dolorex bunlar hep birbirinin esdegeri tablet olarak bunlardan birini kullanabilirsim dedi doktor bana yoksa kremlik bir durum yok

İlk mama verilince hemen mamaya alışmadı benimki hatta süt gelmesi için şırıngayla bebeği memeye tutturup mama verdik 3- 4 gün sürdü bizim mama verme durumumuz evet az vermeye çalıştım ben süt emsin diye hemende süt gelmedş tabi 3. Gün geldi 4. Günde zaten sarılık çıktı bizim sonra da saat başı emzirdim çok şükür düştü ama gece yatmadan mama da verdim şırıngayla çok içemiyor diye biberonla vermiştim sarılıktan korktuğum için yani çaresizlikten her şeyi yapıyor insan çay kaşığı ile şekerli suda verdim ben değer 15 çıkınca insan yapmam dediğini yapıyor ama sonrasında değer düşmüştü mamadan çok korkma hemen alışmıyor bence hele anne sütünün tadını alınca artık mama istemiyor ben hipp almıştım oda belkide meme reddi yaptırmadı
Canımm inşallah dediğin gibi olur alışmazlar hemen mamaya. Doğru diyorsun tabi insan yapmam dediğini yapar çaresiz hissedince 😕 memeye şırınga ile mama damlatıp emme refleksini uyarmasını sağlamak da mantıklı, bunu sosyal medyada da görmüştüm. Önemli olan bebeğin emmesini sağlayarak o talebi oluşturmak. Ben de hipp alacağım, başka seçenek düşünmedim mama ihtiyacı olursa 🙏

Yaa gerçekten mi? Ben de hep sanki sancı olmadığı için geç geliyor gibi biliyorum. Ama tamamen etraftan duyduğum bilgi yani öyle tıbbi bi kaynak değil. Demek ki sezaryen de olsa direk süt gelebiliyor, acaba plesantanın ayrılması falan mı tetikliyor sezaryende?
hic bilmiyorum benim gelmisti ebelerde biraz yardimci oluyor, bebegin emme gucu de onemli ebeden duymustum bebegin sutu guclu cekiyor diye belki o da uyariyor memeleri sut gelmesi icin

Kremi değil canım tablet formu. Genel olarak iç organların agrıyor gibi oluyor. Hani sadece dikiş yeri agrısı diil tüm batın agrısı. Hastanede de isteyince dikloron igne yaptılar bana. Voltaren cataflam dikloron dolorex bunlar hep birbirinin esdegeri tablet olarak bunlardan birini kullanabilirsim dedi doktor bana yoksa kremlik bir durum yok
Hıııı anladım canım. Ben çok farklı anlamışım zannettim ki dıştan kesi yeri acıyor ve krem önerdi doktor da. Öyleyse güzel. Dikloron da çok güzel bir ağrı kesici bence. İlk gün ertesi gün falan ağrıları yegane kesecek ilaç odur bana kalırsa da. Keşke birkaç gün devam edilebilse ona 🥹 Ama neyse biz kendimizi ağrının bir iki gün süreceğine inandıralım, bunu manifestleyelim 😅

Antibiyotik kullanmazsak büyük risk enfeksiyon açısından o da 10 gün mecburi kullanılıyor oyle düşün geçiyordur elbet ama birsey olacak dozda değil bağımlı degiliz aylarca kullanılmayacak sonuçta. Genel anesteziden uyanır uyanmaz da çocuk emzirme derdine giriyoruz vs..
Antibiyotik kullanılması bence de önemli enfeksiyon daha büyük bir tehlike. Ben bir rahim filmi çekildiğimde bile 5 gün antibiyotik kullandırmıştı doktor. Kaldı ki büyük bir ameliyat sonrası diretmek çok yersiz olur bu konuda. Ama bazı antibiyotiklerin kategorisi emzirme dönemine uygun mesela, acaba majezik, arveles de öyle midir onu düşündüm bir an. Yoksa bence en işe yarar ağrı kesici haplar 🙏

Sen de haklısın. Valla sırf bu konuda kendime güvenemediğim için, en azından ilk haftanın zorluğunu atlana kadar kimseyi de istemedim yanımda annem ve eşim dışında. Nasıl başlarsa öyle gider. Evde sadece kendi ailem bile olsa cümbür cemaat demek yani. Ben daha yeni doğum yapıp gelmiş olcam o curcunadan emzirmeyi falan beceremezdim korkarım. En azından ilk bir hafta annenin yanında ona destek olacak bir iki kişi olmalı ya. Biri mutlaka eşi olmalı, diğeri de artık kim olacaksa kendi belirlemeli. Bir haftada aşağı yukarı taşlar yerine oturur. TR’de maalesef bu curcuna, yönetilemeyen bu kalabalık krizi her anneye iyi gelmiyor.
Anneciğim de belki öyle oldu bilmiyorum ki. Ben ve kardeşim doğduğunda babaannemlerle yaşıyorlarmış. O evin geleni gideni bitmez ki. Anneme belki kendi annesi gelip bakamadı bilemiyorum. Küçük kardeşim doğduğunda kendi evimizdeydik, annemin doğumundan iki gün sonra teyzem doğum yaptı. Onunki riskli gebelik riskli doğumdu anneannem apar topar oraya gitti, bizde 2 gün durup başka bir şehre yani. Bize gündüzleri yine babaannem geldi yemek falan yaptı biraz ilgilendi gitti sonradan. Annem de o curcunada konsantre olamadı bence en başından itibaren. Elinin altında 2 çocuk, bir bebek. Babam çalışıyor üç gün durmuş işe başlamış. Nasıl 7-24 emzirme mesaisi yapsın. Destek falan görememiş doğru düzgün. 30 sene önceden bugüne hala bu tip olaylar yaşanıyor işte bu ülkede. Gelenek görenek adı altında lohusa kadınlar sınanıyor çoğu zaman gerçekten. Kimi bakımsızlıkla kimi kalabalıkla. Olan da hem onlara, hem küçücük bebeklere oluyor.
bence kadinin yaninda en rahat edecegi kisi olmali, oncelikle gelebiliyorsa anne cunku laflari batmaz en azindan. esin anlayisli olmasi lazim evde sakin huzurlu bir ortam gunduz de olsa annenin uyuyabilecegi bir ortam, saglikli yiyecekler emzirme vitamini belki. ılık dusta rahatlatıp süt kanallarını acıyor, bende oyle olmustu.

İlk çocuğa mama meme devam ettiğim halde 3 ay sürdü sariligi uzamış sarılık yapacak brsey yok zamanla geçecek dediler. Zaten sariliktan hastaneye yatarsa da sabah turp gibi rengi değişmiş çıkıyor . İlk korkuları anliyorum ama korkmayın bukadar bende stresten gebermistjm İlk çocukta boşa eziyet
.. ilk 1 hafta kiraz kadar mideye mama ittirirsek zaten memeye yer de kalmiyor ki. Sabır ve azim emzirme konusu, sonra corap söküğü gbi geliyor zaten korkulara yenik düşmeyin...
Anladım canım teşekkür ederiz, bu tecrübeler ve tavsiyeler çok kıymetli 🙏

bence kadinin yaninda en rahat edecegi kisi olmali, oncelikle gelebiliyorsa anne cunku laflari batmaz en azindan. esin anlayisli olmasi lazim evde sakin huzurlu bir ortam gunduz de olsa annenin uyuyabilecegi bir ortam, saglikli yiyecekler emzirme vitamini belki. ılık dusta rahatlatıp süt kanallarını acıyor, bende oyle olmustu.
Hepsine katılıyorum 🙏 Bakalım halledeceğiz inşallah. Şunun şurasında cumaya ne kaldı canım 😂🥹 Çarşamba da annem gelseydi bi. Bugün yazmış ki iki gün daha sabret ben gelmeden doğurma. Hallederim dedim shsjjs

S Sm357 Yaaaa senin de mi doğumun yarındıı ben bunu yeni gördüm 🥹 Kaç haftalık oldunuz, ağırlığı ne kadardı en son bebişin 🥰 Ayyy hadi bakalım yaaa sağlıkla, kolaylıkla atlatırsın inşallah sen de 🥹 Bizi habersiz bırakmayın 🥰🌸

Mesela bebek ilk doğuyor ya süt gelmıyor ne kadar süre beklenıyor mama için 7 Aralık sezaryan tarıhım birde benım bebek zayıf doğacak kılosu az iyice kılo kaybetsin istemem🥲hastane de hemsıreler mı dıyor mama alın dıye
benim sutum geldi hemen ama hastane sormustu meme mi mama mi ikisibirden takviye mi diye ben acilarim coktu o zaman sezaryenden, mamayla takviyede istiyorum demistim, hem emzirdim hem mama aldi hstanede sonra eve ciktik tamamen emzirdim artik zaten ameliyatin o ilk etkiside gecmisti

Hepsine katılıyorum 🙏 Bakalım halledeceğiz inşallah. Şunun şurasında cumaya ne kaldı canım 😂🥹 Çarşamba da annem gelseydi bi. Bugün yazmış ki iki gün daha sabret ben gelmeden doğurma. Hallederim dedim shsjjs
ben de annem gelmeden dogurmak istemiyorum dedikce esim sen zorla icinde tutuyosun cikacak cocugu diyordu :)) hic oyle sey olur mu gelecek olsa beni mi dinler. belki psikolojik olarak yaydigimiz enerjiden etkileniyordur bebek gelmee dedikce 😆 onu bilemem

Katlayana saygım büyük ama yapamam yani napim. Ben de dünkü çocuk değilim böyle alışmışım böyle yapıyorum kaç senedir. Eşimin tavrı sinirlerimi bozmaya başladı
Ya ben böyle durumlarda eşime “anneni çok seviyorum ama sen böyle aramızdaki ilişkiye müdahale edince nefret basıyo. Görüşesim onunlayken sohbet edesim gelmiyor. Ortalık karışsın istemiyosan çeneni kapat” diyorum. 😅

ben de annem gelmeden dogurmak istemiyorum dedikce esim sen zorla icinde tutuyosun cikacak cocugu diyordu :)) hic oyle sey olur mu gelecek olsa beni mi dinler. belki psikolojik olarak yaydigimiz enerjiden etkileniyordur bebek gelmee dedikce 😆 onu bilemem
Ahahahha annemden dolayı değil de cuma sezaryen dedi ya doktor kafam biraz oraya kayınca içime kaçmış olabilir benimki iyice 😂 Ama duracak çocuğu kim tutabilir canım 😂 Kaldı ki annem o gelmeden doğursam çaktırmasa da rahatlar 😂

benim sutum geldi hemen ama hastane sormustu meme mi mama mi ikisibirden takviye mi diye ben acilarim coktu o zaman sezaryenden, mamayla takviyede istiyorum demistim, hem emzirdim hem mama aldi hstanede sonra eve ciktik tamamen emzirdim artik zaten ameliyatin o ilk etkiside gecmisti
Anladım ne biliyim süt gelmezse aç kalır rüyalarıma giriyor doğum yaklaştıkça 😂

Ya ben böyle durumlarda eşime “anneni çok seviyorum ama sen böyle aramızdaki ilişkiye müdahale edince nefret basıyo. Görüşesim onunlayken sohbet edesim gelmiyor. Ortalık karışsın istemiyosan çeneni kapat” diyorum. 😅
Bu cümleyi ben de çok kurmuşumdur eşime karşı. Annen ve ablanla olan ilişkime müdahale ettiğinde, bana yol yordam göstermeye kalkıştığında, gereksiz hassasiyet hissettirdiğinde aksine gıcık davranasım geliyor diyordum. Gerçekten erkekler niye burunlarını sokarlar ki kadınlar arasındaki ilişkiye, muhabbete falan. Ha yıllar içerisinde epey azaldı da zaman zaman bizimki de yapabiliyor ve çok sinir bozucu olduğuna katılıyorum O Orangegreysky

Ben hiçbir şey diyemiyorum canım çünkü eşimin egosunu bıçaklayasım geliyor diğer türlü. 5'ten beri odadayım, ağrım var bi kere gelmedi beyefendi. Ha geldi 1 kere annesi bi git bak diye zorladı çünkü :)) demlik demlik çay içtiler, son ses müge anlı açtılar 1 saat önce. Herkesin keyfi yerinde ben hariç, yapacak bi şey yok

Ahahahha annemden dolayı değil de cuma sezaryen dedi ya doktor kafam biraz oraya kayınca içime kaçmış olabilir benimki iyice 😂 Ama duracak çocuğu kim tutabilir canım 😂 Kaldı ki annem o gelmeden doğursam çaktırmasa da rahatlar 😂
cumaya var baya gelecekse gelir belki o zamana kadar. suni denemeyecek demekki. sali mi gidiyordun tekrar olcumler icin?

Ben hiçbir şey diyemiyorum canım çünkü eşimin egosunu bıçaklayasım geliyor diğer türlü. 5'ten beri odadayım, ağrım var bi kere gelmedi beyefendi. Ha geldi 1 kere annesi bi git bak diye zorladı çünkü :)) demlik demlik çay içtiler, son ses müge anlı açtılar 1 saat önce. Herkesin keyfi yerinde ben hariç, yapacak bi şey yok
hersey tamam da muge anli nedir 🤣🤣🤣 baska izleyecek birsey yokmuymus

Back