• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 85 40,1%
  • erkek

OY: 109 51,4%
  • ikiz kız

OY: 3 1,4%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 9 4,2%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    212
Sezaryan dikişini mi diyorsun hiç oyle yara gibi bir görüntü yok ki? Bir dikiş hattı var ip gözüküyor kendi kendine eriyem iple dikiyorlar zaten o hat simdilik kırmızı gibi sadece. Herhangi birsey sürmeye gerek yok yani kafanda nasıl bir sey canlandı bilmiyorum da korkutucu diil ☺️
Ay peki zamanla böyle çatlaklar gibi rengi açılıyor mu yoksa hep kırmızı iz mi kalıyor? Çok büyük bir iz değil sanırım ama belirgin mi hep onu hiç bilemedim🥲

Ben de çok az emmişim, babaannemlerle birlikte yaşıyormuşuz o dönem bana sürekli şekerli su, pirinç unu vs vermiş. Annem de daha 19 yaşındaymış hiçbir şeye karşı çıkamamış. Benim de kv ile çocuk büyütme nefretim burdan geliyor jdjd annem sütün gelir diyor ama kendisi hep normal doğum yapmış, sezaryen kültürü hiç yok. Gelmezse sarılık falan olmasın diye mama ver der muhtemelen. 3-4 gün şırıngayla kaşık biberonla idare edip, memeyi boş da olsa emzirmek lazım sanırım. Şu sancı gelince sezaryen olayı o yüzden çok mantıklı geliyor bana ya. Ama kolay kolay doktorlar da o kadar beklemez gibi. Hele bizimkiler gibi tosunları hiç beklemezler😅
sezaryenle sut gelme baglantisini bilmiyordum. ilk cocugum sezarye benim sutun dogurur dogurmaz gelmisti ilk once o ilk sut denilen sari sut sonra da emdikce normal sut geldi. bir iki gun birsz az geliyor hastanede arada mamada veriliyor ama eve cikinca artik emzirmeye devam ediyorsun. ben duymamistim gec geldigini sezaryen dogumlarda

sezaryenle sut gelme baglantisini bilmiyordum. ilk cocugun sezaryen benim sutun dogurur dogurmaz gelmisti ilk once o ilk sut denilen sari sut sonra da emdikce normal sut geldi. bir iki gun birsz az geliyor hastanede arada mamada veriliyor ama eve cikinca artik emzirmeye devam ediyorsun. ben duymamistim gec geldigini sezaryen dogumlarda
Yaa gerçekten mi? Ben de hep sanki sancı olmadığı için geç geliyor gibi biliyorum. Ama tamamen etraftan duyduğum bilgi yani öyle tıbbi bi kaynak değil. Demek ki sezaryen de olsa direk süt gelebiliyor, acaba plesantanın ayrılması falan mı tetikliyor sezaryende?

Valla bakalım ne yapacağız ya. Az önce bir makalenin azıcık bir bölümüne denk geldim. TR’de ilk 6 ay sadece anne sütü konusunda annelerin %60ı hemen hemen ilk ay uyuyormuş, 4. aya kadar %35lerde bir kısmı, 5-6. aylarda %14’ü. Yani iyi başlayıp kötü devam ediyormuşuz genelde. %40lık bir bölümü de ilk aydan itibaren mama ile devam edenlerden. Rakamlar üzücü. Anne sütü mucizevi bir içecek. Umarım ilk 6 ay sadece anne sütü vermeyi başarabilenlerden oluruz 🙏
sut icin cok onemli bir kriter stressiz yasam duzgun uyku ve beslenme. tr de pek mumkun degil adamlar yardimci olmutor kvler herkesin basinda stres desen var dinlenme desen yok.. en cok buna bagli aslinda stres direk etkiliyor. beslenme uyku stressiz yasam yapabilene cok iyi

Sezaryan dikişini mi diyorsun hiç oyle yara gibi bir görüntü yok ki? Bir dikiş hattı var ip gözüküyor kendi kendine eriyem iple dikiyorlar zaten o hat simdilik kırmızı gibi sadece. Herhangi birsey sürmeye gerek yok yani kafanda nasıl bir sey canlandı bilmiyorum da korkutucu diil ☺️
Acısı içinnnn 🥹 Hani demişler ya voltaren falan onun yerine fucicort falan daha etkili olmaz mıydı diyorum. Voltaren sanki sızılarda eklem ağrılarında falan kullanılan bir krem değil miydi??

Yaa gerçekten mi? Ben de hep sanki sancı olmadığı için geç geliyor gibi biliyorum. Ama tamamen etraftan duyduğum bilgi yani öyle tıbbi bi kaynak değil. Demek ki sezaryen de olsa direk süt gelebiliyor, acaba plesantanın ayrılması falan mı tetikliyor sezaryende?
Ya kolostrum aslında gögüste hazır bekliyormuş , emzirdiğimiz gibi gelecek inşallah ben öyle inanıyorum 🥰😍

İlk kızımda ben sezaryandayken mama vermişlerdi sütüm gec geldi göğüs ucum hiç yoktu kilo kaybı olunca mama memeyle devam ettim sonra meme reddi ve 4 ay sonunda beni bıraktı

sut icin cok onemli bir kriter stressiz yasam duzgun uyku ve beslenme. tr de pek mumkun degil adamlar yardimci olmutor kvler herkesin basinda stres desen var dinlenme desen yok.. en cok buna bagli aslinda stres direk etkiliyor. beslenme uyku stressiz yasam yapabilene cok iyi
Sen de haklısın. Valla sırf bu konuda kendime güvenemediğim için, en azından ilk haftanın zorluğunu atlana kadar kimseyi de istemedim yanımda annem ve eşim dışında. Nasıl başlarsa öyle gider. Evde sadece kendi ailem bile olsa cümbür cemaat demek yani. Ben daha yeni doğum yapıp gelmiş olcam o curcunadan emzirmeyi falan beceremezdim korkarım. En azından ilk bir hafta annenin yanında ona destek olacak bir iki kişi olmalı ya. Biri mutlaka eşi olmalı, diğeri de artık kim olacaksa kendi belirlemeli. Bir haftada aşağı yukarı taşlar yerine oturur. TR’de maalesef bu curcuna, yönetilemeyen bu kalabalık krizi her anneye iyi gelmiyor.
Anneciğim de belki öyle oldu bilmiyorum ki. Ben ve kardeşim doğduğunda babaannemlerle yaşıyorlarmış. O evin geleni gideni bitmez ki. Anneme belki kendi annesi gelip bakamadı bilemiyorum. Küçük kardeşim doğduğunda kendi evimizdeydik, annemin doğumundan iki gün sonra teyzem doğum yaptı. Onunki riskli gebelik riskli doğumdu anneannem apar topar oraya gitti, bizde 2 gün durup başka bir şehre yani. Bize gündüzleri yine babaannem geldi yemek falan yaptı biraz ilgilendi gitti sonradan. Annem de o curcunada konsantre olamadı bence en başından itibaren. Elinin altında 2 çocuk, bir bebek. Babam çalışıyor üç gün durmuş işe başlamış. Nasıl 7-24 emzirme mesaisi yapsın. Destek falan görememiş doğru düzgün. 30 sene önceden bugüne hala bu tip olaylar yaşanıyor işte bu ülkede. Gelenek görenek adı altında lohusa kadınlar sınanıyor çoğu zaman gerçekten. Kimi bakımsızlıkla kimi kalabalıkla. Olan da hem onlara, hem küçücük bebeklere oluyor.

İkinci bebeğimde pes etmedim asla mama vermedim sütüm gec geldi sık sık emzirdim sütüm 2 günde geldi o sürede hem ben düzenli beslendim hemde bebeğimi sık sık emzirdim

Sürekli bana sütün yok vermedin diye baskı ettiler bilmiyorlar sanki mama verincd bibeeron alışınca red yasıyor sütüm geldiğinde beni emmedi mastit olmuştum halen o baskı var 🥺🥺🥺

Ben de çok az emmişim, babaannemlerle birlikte yaşıyormuşuz o dönem bana sürekli şekerli su, pirinç unu vs vermiş. Annem de daha 19 yaşındaymış hiçbir şeye karşı çıkamamış. Benim de kv ile çocuk büyütme nefretim burdan geliyor jdjd annem sütün gelir diyor ama kendisi hep normal doğum yapmış, sezaryen kültürü hiç yok. Gelmezse sarılık falan olmasın diye mama ver der muhtemelen. 3-4 gün şırıngayla kaşık biberonla idare edip, memeyi boş da olsa emzirmek lazım sanırım. Şu sancı gelince sezaryen olayı o yüzden çok mantıklı geliyor bana ya. Ama kolay kolay doktorlar da o kadar beklemez gibi. Hele bizimkiler gibi tosunları hiç beklemezler😅
Kız resmen benim mazimi benim annemi anlatmışsın sanki. Az önce Şeyda’nın mesajına cevaben bunları yazmıştım ben de resmen 😂 Annem de yeter ki sarılık olmasın ver mamayı modunda olur. Sezaryen kültürü onlarda da yok dediğin gibi. 5 kilo da olsan 6 kilo da olsan doğururlarmış bacım. Zaten doğana kadar çocuğun kilosunu bilen kim 😂 Yalnız sana bir şey diyeyim mi başta belirttiğim arkadaşım vardı ya suni sancı alıp normal doğum yaptı dediğim o da en az bir gün sütü gelmedi ilk duştan sonra gelmiş. Görümcem ki mamaya, suni olan her şeye aşırı karşıdır, vajinal doğum yapmasına rağmen ilk gün verdi mama ama ısrarla da emzirdi. Sonra da 6 ay su dahi vermeden sadece anne sütüyle götürdü süreci. Benim önümde bir de böyle bir örnek var 🥲 Epidural dahi almayan, çocuğu full emziren, %100 organik görümce 🥲

Yenidoğan döneminde çevredeki insanlar yaşanan her olumsuzluğu süte, açlığa tokluga bağlamaya meyilli oluyorlar, çünkü başka bilgileri genelde olmuyor. Demek istediğim etraftan anneler, kayınvalideler, hemşireler, komşular hep süt üstünden yorum yapacaklar. Buna hazırlıklı olmak gerekiyor.

Negatiflik değil de gerçeklik olarak görürseniz sevinirim, doğum şu an bir gizem ve ilk aşama olduğu için ona çok odaklanılıyor haliyle ama emzirme en az doğum kadar araştırılmayı hakediyor. Hepimiz bebeklerimizi istediğimiz kadar gönlümüzce emziririz inşallah 🙏🏻🤍

İkinci bebeğimde pes etmedim asla mama vermedim sütüm gec geldi sık sık emzirdim sütüm 2 günde geldi o sürede hem ben düzenli beslendim hemde bebeğimi sık sık emzirdim
Mesela bebek ilk doğuyor ya süt gelmıyor ne kadar süre beklenıyor mama için 7 Aralık sezaryan tarıhım birde benım bebek zayıf doğacak kılosu az iyice kılo kaybetsin istemem🥲hastane de hemsıreler mı dıyor mama alın dıye

Azıcık azıcık. Bak GAden GAden yazmış ya ilk çocuğunda yaptığıyla ikinci de yaptığını. İkincide emmesi konusunda ısrarcı davranmış sarılık olması riskini de göze alarak. Ki olmuş da birazcık. Ama ilk çocuğu hep mama ve meme birlikte götürmüş baştan öyle alışınca. Onu diyorum bebiş. Biraz aç da kalsalar çaresizlikten memeye sarılıp arz talep dengesini oluşturmaları gerekiyor sanırım. Tabi ana yüreğimiz ne kadar el verir bilmem 🥲
İlk mama verilince hemen mamaya alışmadı benimki hatta süt gelmesi için şırıngayla bebeği memeye tutturup mama verdik 3- 4 gün sürdü bizim mama verme durumumuz evet az vermeye çalıştım ben süt emsin diye hemende süt gelmedş tabi 3. Gün geldi 4. Günde zaten sarılık çıktı bizim sonra da saat başı emzirdim çok şükür düştü ama gece yatmadan mama da verdim şırıngayla çok içemiyor diye biberonla vermiştim sarılıktan korktuğum için yani çaresizlikten her şeyi yapıyor insan çay kaşığı ile şekerli suda verdim ben değer 15 çıkınca insan yapmam dediğini yapıyor ama sonrasında değer düşmüştü mamadan çok korkma hemen alışmıyor bence hele anne sütünün tadını alınca artık mama istemiyor ben hipp almıştım oda belkide meme reddi yaptırmadı

Majezik adet dönemlerinde de şifa bulabildiğim tek ağrı kesiciydi eminim direkt keser kullansam. Ancak süte geçmiyor mudur?
Antibiyotik kullanmazsak büyük risk enfeksiyon açısından o da 10 gün mecburi kullanılıyor oyle düşün geçiyordur elbet ama birsey olacak dozda değil bağımlı degiliz aylarca kullanılmayacak sonuçta. Genel anesteziden uyanır uyanmaz da çocuk emzirme derdine giriyoruz vs..

Hemş
Mesela bebek ilk doğuyor ya süt gelmıyor ne kadar süre beklenıyor mama için 7 Aralık sezaryan tarıhım birde benım bebek zayıf doğacak kılosu az iyice kılo kaybetsin istemem🥲hastane de hemsıreler mı dıyor mama alın dıye
irrler sık sık emzirin veya sagım yapın diyor cnm ikinci bebeğimde bestlak damla rezene anason şekerli su içtim ilk gün sıvı su sekilde sütüm geldi ikinci gün koyu sarı oldu hatta kac defa kakasını yaptı ilkte biraz aile büyükleri mama vermişti

Azıcık azıcık. Bak GAden GAden yazmış ya ilk çocuğunda yaptığıyla ikinci de yaptığını. İkincide emmesi konusunda ısrarcı davranmış sarılık olması riskini de göze alarak. Ki olmuş da birazcık. Ama ilk çocuğu hep mama ve meme birlikte götürmüş baştan öyle alışınca. Onu diyorum bebiş. Biraz aç da kalsalar çaresizlikten memeye sarılıp arz talep dengesini oluşturmaları gerekiyor sanırım. Tabi ana yüreğimiz ne kadar el verir bilmem 🥲
İlk çocuğa mama meme devam ettiğim halde 3 ay sürdü sariligi uzamış sarılık yapacak brsey yok zamanla geçecek dediler. Zaten sariliktan hastaneye yatarsa da sabah turp gibi rengi değişmiş çıkıyor . İlk korkuları anliyorum ama korkmayın bukadar bende stresten gebermistjm İlk çocukta boşa eziyet
.. ilk 1 hafta kiraz kadar mideye mama ittirirsek zaten memeye yer de kalmiyor ki. Sabır ve azim emzirme konusu, sonra corap söküğü gbi geliyor zaten korkulara yenik düşmeyin...

Back