Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 75 41,2%
  • erkek

OY: 95 52,2%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,3%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    182
O zamana kadar bir şeyler olumlu yönde değişir inşallah. Haftasi çok iyi. Doğum sonrası da kolaylikla toparlar

benim de ilk hamileligimde bir hafta gerideydi karin cevresi ama 39+5 te 3200 kilo dunyaya geldi oglum gayet normaldi kilosu.. dert etmemislerdi bu geriligi hic baktilar plesanta iyi besin akisi yerinde en fazla sana ve babasina benziyordur demisti doktor ki ben de esim de zayifiz oyle uzun da degiliz. bu gebeligimde de bir hafta fslan onde gidiyor gecende sordu babasi iri mi diye yok dedim zayif.
bu sefer saldim cips cikolata 2.gebelik olunca sinirlamadim da kendimi vitaminlerim de ektra demir vs magnezyum aliyorum
ilkinde dikkat etmistim yediklerime ekstra demir vs almamistim ornegin
oluyor bu farkliliklar dert edilecek birsey degil az onde az geride olmasi

Hayır doktor bişey demedi.Malum devlet hastanesiBen normal düzenimde yemeye devam etsem iyi olacak. İşte şekerim yükseliyor diye çok yemiyordum yanlış yapmışım demekki. Boyu için de belki de yanlış ölçülüyor çünkü bazen gidiyorum1 bazen 2 hafta geride çıkıyor. Umarım durduğu pozisyondan da kaynaklanıyordur. Artık diyorum ki doğsa da göresem içim rahat etse

Doktorlar normal diyorlarsa hiç üzülme ben de 1-2 hafta gerilik sorun değil diye biliyorum. Bu zamana kadar çok güzel dayandınız bebişin de sen de. Herkesin durumu o kadar kendine özel ki. İnternetten araştırdığımız şeyler genel geçer bilgiler ama kişinin durumu başka birçok parametre ile birlikte değerlendiriliyor. Hele ki Fl benim doktorum için bu haftalarda artık ölçülmeyen bir değer. Doğru sonuç vermediğini söylüyorlar. Varsayımlarla kendini strese sokman daha kötü. Beslenme konusunda da balık falan şeker açısından sıkıntı değil galiba. Proteine ağırlık verebilirsin.

yanlis bilgi de vermeyeyum hafta olarak belirtilmiyor burda tr deki kadar bilgi verilmiyor. doktor diyoki olcumleri geride bir daha bakalim detayliya gel sen ya da bunun olcumleri az ilerde iri biraz babasi iri mi diyor yok deyince tamam o zaman normal hersey diyor
oyle ordaki gibi boyu su kadar karni bu kadar kafasi soyle boyle soylenmiyor hic hafta olarak da belirtilmiyor ben yanlis ifade ettim bir oncekinde.
kilosuna gore kendim internette bakiyordum kac haftaya denk geliyor diye

Benin gozlemim tr de asiri bilgi verildiginden midir nedir anneye cok fazla stres yukleniyor. Ben henuz nstye girmedim karnim sertlesiyor diyorum normal bunlar deniyor hemoglabin 10.1 daha guclu demir lazimmi diyorum yok sen hamilelik demiri almaya devam deniyor..
hersey tamam birsey yok normal modunda ilerliyor aslinda. asiri stres yüklemek de anneye cok zarar verir diye dusunuyorum her adimi soylemese su doktorlar yok boyu bu su boyle bu boyle anne bu bilgileri alinca panik olur tabiki.
seker de olcmedik biz bir belirti olmayinca. birseyin tedaviye alinmasi icin cidden ortada cok belirgin sorunlar olmasi gerekiyor burda. belki boylesi daha iyi kafa rahatligi icin yoksa cidden icinden cikilmaz durum strese yol acar hersey

Kız ben 2400 doğmuşum, boyum da 47 mi 48 mi neymiş. Ama en ufak bir sağlık sorunu yaşamamışım ki o dönemin teknolojisi imkanlarıyla bir de öyle düşün. Muhtemelen benim de bir çok ölçümüm geriydi ama hiçnir şey dememişler çünkü ölçemiyorlarmış. Demem o ki gerçekten doktorun bir şey yok diyorsa yoktur, doğunca göreceksin gayet normal belki daha minnoş bi bebek olacak. Devletteli doktorlar maalesef çok iç karartıcı benim oğlanın kafası ilerde diye tekrar tekrar 2li 3lü test sordu emin misin diye ben de fetal yaptırmıştım halbuki. Sen içini ferah tut bu zamana kadar çok iyi dayandın zaten, demek ki her şey güzel olacak

Canım lütfen kendine haksızlık etme , benimde ultrasonda genelde 5-6 gün geride çıkıyor karın çevresi . Doktor beslenmene dikkat et protein beslen dedi ama şunu unutma sen ne yaparsan yap genetik faktörler var dedi . O hafta yediklerimi çok artırdım çok kaliteli beslendim bebiş 100 gr almıştı sinirlerim bozuldu bu hafta rahatsızdım doğru düzgün beslenemedim bebek iyi kilo almış mesela güler misin ağlar mısın o yüzden akışına bıraktım . Hatta dedim hocam ince belli bi kız olacak galiba evet dedi 2 haftaya kadar ölçümlerin ileri veya geri olması çok önemli değil

Bence çok haklısın. Ben 40 haftayı geçmeme rağmen minicik doğmuşum 2300 civarı. Belki o yıllarda bu kadar detaylı ölçümler olsaydı annem de stres dolu bir süreç geçirecekti. Belki beni hayati risk var diyip erkenden alacaklardı. Tabi ki tıbbın ve teknolojinin ilerlemesi çok güzel ama biz tıp doktoru olmadığımız için söyledikleri bir şeyi çekip alıp internetten bakarak bambaşka bir noktaya da varabiliyoruz. Bu süreci stressiz geçirmek bence çok daha önemli.

Ya doktorun gerçekten bu haftada fl ölçülmeyen değer diyorsa çok sevindim. Ben 32. Haftaya kadar özele giderken hiç böyle bi sorun olmadı. Bi de her hafta kontrole gidiyordum. Bir kere bile geride çıkmamıştı. Arada kan için devlete gittiğimde fl geride diyorlardı ama bir gün sonra bile özele gitsem haftası ile uyumlu çıkıyordu. Hatta doktorum ölçtüğü yeri eli ile gösteriyordu. Bende bi sorun olsa bu zamana kadar belli olurdu diyorum kendime. Çünkü doktorum çok ince ayrıntılara bakan hi doktordu. Bana hep sen başka cihazın ölçümünd bakma bşzşm cihazımız kaliteli diyordu. Şimdş devlette hem haftası büyük diye hem de cihaz kötü diye böyle çıkıyordur inşallah. Bi nebze içimi rahatlattı bu dediğin çok sağol. Benim kafamı bu sitede okuduklarım mahvetti yoksa doktrolar olumsuz bişey demedi. Forumda cücelik falan diye bişeyler okudum. Geçen hafta Perinatoloji doktoru bu kısalık çok değil fetal dna yapılmış zaten iskelet hastalıklarında fark daha büyük olur dedi. Ama başka bi doktor raporu görü aa bacağı geride diyince modum düşüyor. Son sürece kadar iyi ki özele gitmişim diyorum. Hatta yeni bi doktor bulmayı planlıyorum araştırıyorum bakalım içime sinen olursa doğumda beni kabul edecek çok iyi olacak.

Hep derim çok bilmek iyi değil keşke bişeyleri araştırmasam bilmesem. Doktor elime kağıt vermese de ben doktoru dinliyorum sekretere söylerken sonra onu sorguluyorum. Ben ruh hastasıyım galiba benim eşim de bi erkeğe göre çok uzun değildir. 170 yani ona bile çekmiş olsa taşlar yerine oturuyor. Bende biraz şekerimi fırlatmayacak şekilde yemeğe proteine yüklenmeyi düşünüyorum. Kendime sorun çıkarıyorum ben. Herşey yolumda sakin olmalıyım

Şeker takibi yapanlar akşam da şekerinizi ölçüyor musunuz ? Ölçüyorsanız eğer yine açlık tokluk olarak mı ölçüyorsunuz ?

Evet ben son haftalarda ne zaman boyunu sorsam bu haftalarda boy doğru sonuç vermez diyor. Demek ki bir bildikleri var. Ben Perinatolojiye gidiyorum ve bence anomali durumlarını onlar çok daha iyi biliyor. Birçok farklı veriyi dikkate alıyorlar ve cihazları da ayrıntılı ultrasona uygun olduğu için daha çok güveniyorum açıkçası. Senin devlette memnun kalmadığın normal kadın doğum mu yoksa perinatoloji miydi?

Evet ya babası minyon zaten. Devlette diyorlar ki ama sen uzunsun. Ama babası erkeğe göre kısaaa anlatamıyorum. Bakım yerimde kim olsa stres yapar. Dün ultrasona kattılar perinatolojide poposunda bişey gördüm dedi evirdi çevirdi bebeği dürttü. Benim hocamı çağırıp gelmem lazım dedi. Sorun mu var dedim siz bekleyin dedi gitti. Profesörü çağırdı evitdiler çevirdiler. Bebeğin bişeyi yok dedi hoca. Bağırsakları hareketlernmeye başlamış içerideki mekonyum (ilk kaka) dedi. Sonra diğer doktır da bilemefim emin olmak istedim haklısınız dedi. Bu bile durduğum yerde beni strese soktu. Sonra derin bir ohh çektim. Ben kendim de uzun boyluyum ama 4. Çocuk olmama tağmen en zayıf ben doğmuşum 2.5 kg civarında 47 ile de hamile kaldım . Sanırım benim oğlumda minyon olacak çok düşünmeye gerek yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…