Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 75 41,2%
  • erkek

OY: 95 52,2%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,3%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    182
İhihihih benim kızım şu anda hıçkırıyor mesela, çok komik 😂🥰 hamileliği ben de çok sevdim ya hala mide bulantısı hapı içmeme rağmen 😂 benim için de gayet güzel geçti, özleyeceğim bu günleri. Bir daha tüp bebek yapamam sanırım ama eşim de isterse doğal gebelik olursa tekrarını isterim ne yalan söyleyeyim 🥲 o gerinme hareketleri çok komik ya, resmen şekil değiştiriyor göbek 😂 eskisi kadar sık tekme atmıyor, yeri daraldığından sanırım değişti hareketleri
Yaşın genç ya illaki olur bence tüp bebeksiz. Akışına bırak dicem çat diye olur bu sefer 🤣🤣 benim yaşım 30u geçti diye doktor ilk çocukta deneyelim tüp bebek sonra zaten kendi kendine hamile kalırsın demişti. Ama çok zor bir süreç gerçekten sağlam psikoloji istiyor ben elendim size helal olsun 🥹🥹

Valla ikimiz de şeker yüklemesi mağduru olduk. Şekerim yok diye geniş geniş takıldım. O kadar pişmanım ki herşeye. Yaşadığın aynı korkuları yaşıyorum. Ve ikinci bebek düşündüğüm zaman şeker yüklemesi yapılsa dahi en başından diyetle ilerlicem. Benim 3 aylık şekerime göre kiloma göre yükleme sonucuna göre doktorum sürekli en son şeker olabilir diyeceğim gebem sensin diyordu. Bazen de aklıma şey geliyor acaba başkalarının da yükseliyordur da fark etmediği ve bebek de vaktinde doğduğu için fark edilmediği oluyor mudur? Biz mi çok inceliyoruz ki?
Benim doktorum da aynı görüşte. Glikoz intoleransı başka bir şey, gebelik şekeri başka bir şey elma ile armudu birbirine karıştırma diyordu. Senin biraz glikoz intoleransın var ama adına gebelik şekeri diyemeyiz diyordu. Ben de ikinci bir gebelik nasip olursa tıpkı dediğin gibi özellikle 2. Trimester itibariyle işi çok sıkı tutarım artık ne olur ne olmaz diye. Biz de çok kurcalıyor gibiyiz ona da katılıyorum o kadar çok insandan duydum ki 4 kilo ve üzerinde ve bebek doğuran. Bunlardan bazıları gebelik şekerinin olmadığını biliyor bazılarının böyle bir şeyden haberi bile yok. Pişmanlığın da sonu yok canım ya kendine eziyet etme, hamileydik yiyebildiğimizi yedik ne yapalım. Çok abartmış olsak kilomuzdan da belli olurdu demek ki hiçbir şeyi de çok yememişiz. Doktor benim ortalama 6-7 kilomu bebekle ilişkilendiriyor bu durumda ben 3 kilo almışım 9 ayda. Bunu gebe olmayan bir insan da alır verir yani. Neyi ne kadar çok yemiş olabiliriz ki. Kendimizi suçlamanın ne bize ne bebeğe faydası yok. Yaşamın ilk iki yılı da çok önemli. Her şey anne karnında bitmiyor. İki yıl hem kendimiz ama özellikle bebekler için şekerden korunmaya çok dikkat edersek ileri yaşlarda birçok kronik hastalığa yakalanma riskini en aza indiririz inşallah. Biz bundan sonra doğum sonrasına odaklanalım boşver geçip giden gebeliği. İyi bir çocuk doktoru ve kendimiz için endokrin doktoru bulur düzenli muayenelerimizi yaptırırız inşallah doğum sonrası. Gerisi Allah’ın takdiri 🙏

Çocuğu koyunca ağırlıkla baya yatıyor o ama hatta hemen en alt pozisyon da popolar vurmaya başlıyor bi üstü kademeye geçiriyorsun. Sende şuan en dik seviye gibi duruyor ama ben de bilemedim şimdi
En alt seviyede canim boyle

Eklentiler

• IMG-20241112-WA0014.jpeg
    IMG-20241112-WA0014.jpeg
    85,1 KB · Görüntüleme: 40
  • IMG-20241112-WA0012.jpeg
    IMG-20241112-WA0012.jpeg
    115,9 KB · Görüntüleme: 42
Bu arada şekerim hemen normal seviyelere indi kızlar çok komik çok ilginç . Dün gece pizza yedik yarım saat sonra bile 124 çıktı . Şekeri olan canlarım az kaldı direnin 😂😂
Ohhh süper yaaa bi doğuralım ilk birkaç gün ödüllendirmece kendimizi inşallah sonra yine dikkat etmeye devam ederiz 😍😍

Artık hıçkırıkta göbeğim dışardan fark edilcek şekilde sarsılıyor ya yani o kadar büyükler ki🤣 benim artık oturunca falan sürekli acılı baskılar var. Böyle elini kolunu bi yerlere sokuyor gibi geliyor. Gelecekten bildiriyoruz djdjdjd mesela uyandığını şeyden anlıyorum bacaklarıma doğru aşağıya iki tane pıt pıt pıt baskı oluyor kesin geriniyor gibi bişey yapıyor diyorum. Of hamileliği ve bu hareketleri çok özlicem sanırım. O kadar bize özel ki. Kimse bizim kadar hissedemiyor hamilelik biticek diye ağlıcam az kaldı 🥹🥹
Bebek hareketlerini, prenses muamelesi görmeyi ve bebek hazırlıklarını ben de çok özleyeceğim 🥹 Ama sadece bunları 😂 Son 2-3 ayla sınırlı olabilir yani benimki 😂

Bebek hareketlerini, prenses muamelesi görmeyi ve bebek hazırlıklarını ben de çok özleyeceğim 🥹 Ama sadece bunları 😂 Son 2-3 ayla sınırlı olabilir yani benimki 😂
Çok değişik bi psikoloji ya. Düşününce uyuyamıyorsun. Deli gibi her yanın ağrıyor ama mutlusun enerjiksin gülüyorsun. Sonra bi anda sancı giriyor ağlıyorsun ne zaman bitcek diyorsun. Böyle herkese elinin tersiyle çarpmak isterken tanımadığın kişilerin videolarına ağlıyorsun djdjdjd vücudun hem çok sinir bozuyor ama bir yandan da çok güzel geliyor. Saçma sapan şeylere mide bulanırken en olmadık şeyi kaşık kaşık yiyorsun djdjd doğuranlar olunca cidden bitiyor hissiyatına kapılıp bugün duygusala bağladım sanırım. Sabahtan beri bi ağlama isteği var üzerimde zaten dokunmayın çok fenayım🥹🥹🥹

Yaşın genç ya illaki olur bence tüp bebeksiz. Akışına bırak dicem çat diye olur bu sefer 🤣🤣 benim yaşım 30u geçti diye doktor ilk çocukta deneyelim tüp bebek sonra zaten kendi kendine hamile kalırsın demişti. Ama çok zor bir süreç gerçekten sağlam psikoloji istiyor ben elendim size helal olsun 🥹🥹
Eşim pek yanaşmıyor tek çocuk yeter diyor ama belli olmaz tabi, ikimiz de tek çocuğuz bir de 🥲 kendi açımdan da iş hayatına ara vermek zor iki çocukla ama dediğim gibi eşim de hadi bakalım olursa olur kafasına girerse kendiliğinden olursa hayır demem, bakalım hayat ne gösterecek :) ben 27 yaşında başladım tedaviye, ikimizde de hiçbir sorun yoktu ama insan hep en çok istediği şeyle sınanıyor galiba, bana da öyle oldu. Her sürecin zorluğu başka tabi ama kızımın embriyo fotoğrafı var mesela bende, tutacak mı diye endişelenip dua ederken şimdi doğum için gün sayıyorum. O fotoğrafla güncel ultrason fotoğrafına baktıkça içim eriyor 🥲 tüp bebek analığının ayrıcalığını kullanmak lazım anacım ahfksjdkdkd

ay bi de ben varım günde 4 kere insülin vuruyorum artık kendime ve gitgide dozu artıyor. çok korkuyorum gebelikten sonra geçmez de ömür boyu bununla uğraşırım ya da bebeğimi etkiler diye. ben de 6 ay çok dikkat etmiştim yediklerime aklımın ucundan bile geçmezdi şeker çıkacağı.
Canım hiç endişelenme sen eğer hiç insülin kullanmasaydın bebeğini o zaman çok etkileyebilirdi bu durum. Çünkü senin şekerin bu aylarda 300-400leri görürdü belki de bizimki gibi olmazdı. İnsülin sayesinde korudun ikinizi de bir çok tehlikeden. İnşallah hiçbirimizde kalıcı duruma dönüşmez, ne iğne ne ilaç kullanmak zorunda kalmayız gebelik sonrası. Çok fazla video izledim bununla alakalı hepsi de doğumdan sonra gebelik şekeri belirtilerinin hızla gerilediğini ve her şeyin birkaç gün içinde normal seviyelere döndüğünü söylüyordu. Bizim de öyle olacak inşallah. Hem şeker hem de şu hipotiroid durumu 🙏

Çok değişik bi psikoloji ya. Düşününce uyuyamıyorsun. Deli gibi her yanın ağrıyor ama mutlusun enerjiksin gülüyorsun. Sonra bi anda sancı giriyor ağlıyorsun ne zaman bitcek diyorsun. Böyle herkese elinin tersiyle çarpmak isterken tanımadığın kişilerin videolarına ağlıyorsun djdjdjd vücudun hem çok sinir bozuyor ama bir yandan da çok güzel geliyor. Saçma sapan şeylere mide bulanırken en olmadık şeyi kaşık kaşık yiyorsun djdjd doğuranlar olunca cidden bitiyor hissiyatına kapılıp bugün duygusala bağladım sanırım. Sabahtan beri bi ağlama isteği var üzerimde zaten dokunmayın çok fenayım🥹🥹🥹
Güzel özetlemişsin vallahi tebrikler 😅 Gerçekten de saçma sapan birçok duygunun bir arada yaşandığı tuhaf bir dönem. Özellikle son haftalar. Bugün YouTube’da bir vlog izledim yine kadın sezaryen doğuma gidiyor arabada şarkı açıp oynuyorlar, hastaneye varıyorlar şarkı açıp oynuyorlar falan. Hemen yorum yaptım sizin bu aşırı cringe hareketlerinizi izlemek zorunda mıyız, pozitif görünücez diye saçma sapan şarkılarla dans ediyorsunuz yarım saat oynamanızı yüklemişsiniz ileri sara sara bir hal olduk falan yazdım (bana noluyosa, izleme yani sinir olduysan 😂) Şarkı da şu şey var ya saçma sapan kağıt gibi kızım seni yırttılar cart curt bilmem ne ay nasıl sinirlerim bozuldu 😅 Sonra doğum anında bebeğin o ilk anını gördüm duygulanmaları falan o kısımda da bir göz dolması, pıt pıt iki damla gözyaşı 😂 Yani bir videoda kaç duyguyu bir arada yaşadım, yetmedi bir de bunu belli ettim 😂

Eşim pek yanaşmıyor tek çocuk yeter diyor ama belli olmaz tabi, ikimiz de tek çocuğuz bir de 🥲 kendi açımdan da iş hayatına ara vermek zor iki çocukla ama dediğim gibi eşim de hadi bakalım olursa olur kafasına girerse kendiliğinden olursa hayır demem, bakalım hayat ne gösterecek :) ben 27 yaşında başladım tedaviye, ikimizde de hiçbir sorun yoktu ama insan hep en çok istediği şeyle sınanıyor galiba, bana da öyle oldu. Her sürecin zorluğu başka tabi ama kızımın embriyo fotoğrafı var mesela bende, tutacak mı diye endişelenip dua ederken şimdi doğum için gün sayıyorum. O fotoğrafla güncel ultrason fotoğrafına baktıkça içim eriyor 🥲 tüp bebek analığının ayrıcalığını kullanmak lazım anacım ahfksjdkdkd
Zaten bu ara resmen herkeste sorun yok ama kimse hamile kalamıyor. İyice psikolojik olarak sınanıyoruz bu sefer de. Birisi ile konuşurken bana şey demişti. Allah seni geliştirmek istediği konuda sınar. Ben bu cümleyi çok düşünmüştüm. Sabırsız bir insandım eşim de öyle. Hemen olsun istedik ve resmen sabrımızla sınandık. Ben ağlaya ağlaya sabrı öğrendim Allahım ben hazırım diye dua ettiğim ay hamile olduğumu öğrendim. Çok mucizevi gelmişti bana. 2.5 yıl olmayıp o an olması gerçekten iç dünyada bişeylerin öğrenilmiş olmasını gerektiriyor belki de. Büyümek böyle bişey sanırım ben ilk kez aşırı olgun hissediyorum kendimi. Kafa sakinleşmiş taşlar yerine oturmuş. Bazı restler çekilmiş. Allah daha büyük dertlerle sınamasın bizi 🥹🥹 ay aman yazmıcam başka artık çok duygusalım 🤣

Güzel özetlemişsin vallahi tebrikler 😅 Gerçekten de saçma sapan birçok duygunun bir arada yaşandığı tuhaf bir dönem. Özellikle son haftalar. Bugün YouTube’da bir vlog izledim yine kadın sezaryen doğuma gidiyor arabada şarkı açıp oynuyorlar, hastaneye varıyorlar şarkı açıp oynuyorlar falan. Hemen yorum yaptım sizin bu aşırı cringe hareketlerinizi izlemek zorunda mıyız, pozitif görünücez diye saçma sapan şarkılarla dans ediyorsunuz yarım saat oynamanızı yüklemişsiniz ileri sara sara bir hal olduk falan yazdım (bana noluyosa, izleme yani sinir olduysan 😂) Şarkı da şu şey var ya saçma sapan kağıt gibi kızım seni yırttılar cart curt bilmem ne ay nasıl sinirlerim bozuldu 😅 Sonra doğum anında bebeğin o ilk anını gördüm duygulanmaları falan o kısımda da bir göz dolması, pıt pıt iki damla gözyaşı 😂 Yani bir videoda kaç duyguyu bir arada yaşadım, yetmedi bir de bunu belli ettim 😂
Ben o vlogları hiç izlemedim sanırım itiraf ediyorum 🤣 burda atılanları da izlemedim nedense🤣🤣🤣🤣 şarkı çok saçmaymış ama hak verdim bi de neden oynuyorsun abi her durum şartta oynamak zorunda mısın hastane orası bak ben de sinirlendim hangi video ise gideyim yorum yapayımmdjdjdjd

Ben o vlogları hiç izlemedim sanırım itiraf ediyorum 🤣 burda atılanları da izlemedim nedense🤣🤣🤣🤣 şarkı çok saçmaymış ama hak verdim bi de neden oynuyorsun abi her durum şartta oynamak zorunda mısın hastane orası bak ben de sinirlendim hangi video ise gideyim yorum yapayımmdjdjdjd
Sen hala çalışıyorsan vaktin de olmuyordur canım, ben de ne zamanki evde kalıp şu işleri bitirdim düştüm bu vloglara. Ya ben merak ediyorum hani öncesini, sonrasını, neyi nasıl yapıyorlar falan bunlar çıkmış salak salak oynuyorlar roman havalarında. Bana ne sizin lüzumsuz, samimiyetsiz eğlencenizden yani. Onun yerine süreci anlat. De ki geldik önce odaya aldılar, kan aldılar, nst yapıldı bakın burada, şimdi ameliyathaneye gidiyoruz, işlem yarım saat sürdü, bebeği çocuk doktoru aldı şimdi, sonra işte iki saat sonra şu yapıldı, ağrılarım şu zaman başladı, 6 saat sonra şöyle oldu, gece böyle geçti falan. Bak ne kadar ne istediğini bilen bir izleyiciyim oysa ki. Bunlar tutmuş yarım saatlik videonun 10 dakikasında oynuyorlar benim değerli vaktimi 😂 bu şekilde meşgul ediyorlar 😂 İyi influencerler neden çok izleniyor işte bu yüzden, karşı tarafın ne beklediğini biliyorlar ona göre içerik üretiyorlar. Her önüne gelen yapmasa keşke şu işi djdjdjjdb

İlaçsız çıkamıyorum tuvalete, çıkamadığında doktor ölçüyü arttır diyor bu sefer de sancı ve şişkinlik artıyor işin içinden çıkamıyorum. Dün kıvranıyorum eşim neyin var neren ağrıyor diye sordu BİLMİYORUM BİLMİYORUM sırtım belim her yerim ağrıyor diyorum fjdkjsl
kesin ondan ağrı ya.

ben prenatal probiyotik alıyorum neredeyse başından beri. bi süre o bile yetmedi, ciddi kabızlık oldu. şimdi şükür çok düzeldi ama çok lifli yediğim için o da galiba sürekli hareket olarak dönüyor

bi de sen bulantıdan dolayı çok yiyemiyorsun ya, o da kabızlık nedeni

dayanalım kızlar, artık son düzlükteyiz🥰🥰

ay bi de ben varım günde 4 kere insülin vuruyorum artık kendime ve gitgide dozu artıyor. çok korkuyorum gebelikten sonra geçmez de ömür boyu bununla uğraşırım ya da bebeğimi etkiler diye. ben de 6 ay çok dikkat etmiştim yediklerime aklımın ucundan bile geçmezdi şeker çıkacağı.
Kuzum genelde doğumla bşrlikte eski sağlıklı şekline döndüğünü söylüyorlar. Ama ne yalan söyliyim bende korkuyorum kalacak diye. Benim hem annem hem babam şeker hastası. Belki annem bana hamileyken de şekeri varmış öyle diyor. Ama senşn kullandığın doz o kadar düşük ki. Bebek olmasa insülünlğşk bi değer değil sonuçların. Annem sabah 16 öğlen 18 akşam 18 gece 54 vuruyordu. Tiroit kanseri olmuştu o zaman diyet falan yaptı baktı diyetle düşüyor insülini bıraktı hapa başlattı doktorlar 15 yıl sonra. Bu diyabetin çeşitleri vardı. Sonradan olan diyabetse geçiyor diyorlar. Azcık daha dayanalım. Şimdi değerlerin nasıl çıkıyor. Açlık tokluk kaça kadar normal kabul ediliyor. Mesela ben 1. Saat 140 çıkınca üzülmem mi gerekiyor yoksa ne çok iyi ne çok kötü mü? Bi de açlık kaç civarı olmalı benim hep 90-100 arası

Zaten bu ara resmen herkeste sorun yok ama kimse hamile kalamıyor. İyice psikolojik olarak sınanıyoruz bu sefer de. Birisi ile konuşurken bana şey demişti. Allah seni geliştirmek istediği konuda sınar. Ben bu cümleyi çok düşünmüştüm. Sabırsız bir insandım eşim de öyle. Hemen olsun istedik ve resmen sabrımızla sınandık. Ben ağlaya ağlaya sabrı öğrendim Allahım ben hazırım diye dua ettiğim ay hamile olduğumu öğrendim. Çok mucizevi gelmişti bana. 2.5 yıl olmayıp o an olması gerçekten iç dünyada bişeylerin öğrenilmiş olmasını gerektiriyor belki de. Büyümek böyle bişey sanırım ben ilk kez aşırı olgun hissediyorum kendimi. Kafa sakinleşmiş taşlar yerine oturmuş. Bazı restler çekilmiş. Allah daha büyük dertlerle sınamasın bizi 🥹🥹 ay aman yazmıcam başka artık çok duygusalım 🤣
Ben de çok sabırsız biriyim, o yüzden sınandığımı düşünüyorum 🥲 bir de korkunç bi doktora denk gelmiştik ilk bebek istediğimiz zaman onun bende yarattığı stresin etkisi çok büyük bence.
2.5 sene iyi sabretmişsin, ben sabredemezdim o kadar galiba. Ama her şeyin doğru zamanı var, buna inanıyorum.

Ayrıca sen zenginsin sil gözyaşlarınıdhdksjcksjsks

kesin ondan ağrı ya.

ben prenatal probiyotik alıyorum neredeyse başından beri. bi süre o bile yetmedi, ciddi kabızlık oldu. şimdi şükür çok düzeldi ama çok lifli yediğim için o da galiba sürekli hareket olarak dönüyor

bi de sen bulantıdan dolayı çok yiyemiyorsun ya, o da kabızlık nedeni

dayanalım kızlar, artık son düzlükteyiz🥰🥰
Bence de, artık iki ağrı birbirine karışıyor.

Probiyotik iyi fikirmiş, doktoruma sorayım bir. Neler yiyorsun bu arada? Belki fikir olur bana. İnanmayacaksın ama 3-4 gündür kusmuyorum ihihihihi, dün Prilam’ı bir kez içtim. Risk budur 🤓

X