- 12 Temmuz 2022
- 22.995
- 84.448
Ay kalkınca fotilicem benimki de mamma ama daha yatay duruyo yaYok diğer türlü oturur vaziyette oluyokırılmadan bebek kullanır inşallah
Ay harikaymıs. Benimki 40 gün geceli gündüzlü yanımızda tecrübeli oldukları için annelerimizden birinin kalması gerektiğini söylüyorselam kızlarımmm
dün eşimle baya bi doğum konusunu konuştuk. kimse kalmasın yanımızda sen benim anneme ben senin annene sinir olmayalım dedik ortak kararla. doğumdan sonra da alt katta annem yapar yemek sen kalkana kadar dedi. ilk gece hastanede belki bir kadın olarak annem veya ablası kalabilir onun dışında evimizde yalnız olalım dedik o da iki refakatçiye izin verirlerse. ay nasıl rahatladım anlatamam. bi de ben şey dedim hastanede insanlar gelip emzir acıkmıştır üşüyodur falan dicekler o ağrılarla ben sinir olup cevap da veririm falan dedim ki normalde terslemem kimseyi duymazdan gelirim. eşim de hiç sana bırakmam benim taraftan olanları susturup yollarım onu düşünme sakın sen dedi özellikle annemi dedierkek be
Kalkınca at bakiyim bende merak ettim valla bendeAy kalkınca fotilicem benimki de mamma ama daha yatay duruyo ya
ben yazsam şu mesajı anca böyle yazardım. bire bir aynısı. birçok şeyi kabullenip bu konuya daha sakim bakmaya razı olduğum ay hamileydim.Zaten bu ara resmen herkeste sorun yok ama kimse hamile kalamıyor. İyice psikolojik olarak sınanıyoruz bu sefer de. Birisi ile konuşurken bana şey demişti. Allah seni geliştirmek istediği konuda sınar. Ben bu cümleyi çok düşünmüştüm. Sabırsız bir insandım eşim de öyle. Hemen olsun istedik ve resmen sabrımızla sınandık. Ben ağlaya ağlaya sabrı öğrendim Allahım ben hazırım diye dua ettiğim ay hamile olduğumu öğrendim. Çok mucizevi gelmişti bana. 2.5 yıl olmayıp o an olması gerçekten iç dünyada bişeylerin öğrenilmiş olmasını gerektiriyor belki de. Büyümek böyle bişey sanırım ben ilk kez aşırı olgun hissediyorum kendimi. Kafa sakinleşmiş taşlar yerine oturmuş. Bazı restler çekilmiş. Allah daha büyük dertlerle sınamasın biziay aman yazmıcam başka artık çok duygusalım
Bugün annem ve kuzenimle takıldık. Masanın bir ucunda ben diğer ucuna kuzenim oturdu. Kız sen nasıl zor nefes alıyorsun diyorhormonlardan dolayı beynimize oksijen yetersiz mesajı gidiyormuş . o yüzden nefes açlığı içindeymişiz
canımız hormonlarımız
Psikoloğun etkisi de çokBen de çok sabırsız biriyim, o yüzden sınandığımı düşünüyorumbir de korkunç bi doktora denk gelmiştik ilk bebek istediğimiz zaman onun bende yarattığı stresin etkisi çok büyük bence.
2.5 sene iyi sabretmişsin, ben sabredemezdim o kadar galiba. Ama her şeyin doğru zamanı var, buna inanıyorum.
Ayrıca sen zenginsin sil gözyaşlarınıdhdksjcksjsks
Ayyy o kadar güzel yazmışsın ki gözlerim doldu. Bana anlat deseler bu kadar güzel anlayamazdım sanki beni de anlatmışsınZaten bu ara resmen herkeste sorun yok ama kimse hamile kalamıyor. İyice psikolojik olarak sınanıyoruz bu sefer de. Birisi ile konuşurken bana şey demişti. Allah seni geliştirmek istediği konuda sınar. Ben bu cümleyi çok düşünmüştüm. Sabırsız bir insandım eşim de öyle. Hemen olsun istedik ve resmen sabrımızla sınandık. Ben ağlaya ağlaya sabrı öğrendim Allahım ben hazırım diye dua ettiğim ay hamile olduğumu öğrendim. Çok mucizevi gelmişti bana. 2.5 yıl olmayıp o an olması gerçekten iç dünyada bişeylerin öğrenilmiş olmasını gerektiriyor belki de. Büyümek böyle bişey sanırım ben ilk kez aşırı olgun hissediyorum kendimi. Kafa sakinleşmiş taşlar yerine oturmuş. Bazı restler çekilmiş. Allah daha büyük dertlerle sınamasın biziay aman yazmıcam başka artık çok duygusalım
Etrafımızdaki insanların da aa öyle şey olur mu sen hamilesin herşeyi ye bişey olmaz demesi yok mu beni benden alıyor. Dediğin gibi canım olan oldu şurada en fazla 3 4 haftamız kaldı geriye dönüp bakıp da vah tüh etmek işe yaramıyor. Şeker çıktı deselerdi bşzde en başından dikkat ederdik. Bilinçli yaptığımız bişey değildi sonuçta. Bak görüyorum etrafımda hamilelikte 30 kilo alıp yemekten sonra baygın gibi yatanlar en yakın kendi ablam vardı 28 kilo aldı şeker yüklemesi yaptırmadı yemeklerden somra ağırlık çöküyor derdi. Belki de gebelik şekeri vardı ruhu bile duymadı. Doktoru da özeldeydi . Hamileliğin başından sonuna 3 kere anca kan vermiştir. Bebek 38. Haftada 3.900 doğdu. Gayet sağlıklıydı doymuyor diye ilk 1 hafta falan mama verdik. Sağlıkla büyüdü çok şükür. Cidden bşz çok inceleyip takılıyoruz. Herşey rabbimizin elinde biz istediğimiz kadar plan yapalım elimizden sadece önlem alıp gerisini allaha bırakmak geliyor.Benim doktorum da aynı görüşte. Glikoz intoleransı başka bir şey, gebelik şekeri başka bir şey elma ile armudu birbirine karıştırma diyordu. Senin biraz glikoz intoleransın var ama adına gebelik şekeri diyemeyiz diyordu. Ben de ikinci bir gebelik nasip olursa tıpkı dediğin gibi özellikle 2. Trimester itibariyle işi çok sıkı tutarım artık ne olur ne olmaz diye. Biz de çok kurcalıyor gibiyiz ona da katılıyorum o kadar çok insandan duydum ki 4 kilo ve üzerinde ve bebek doğuran. Bunlardan bazıları gebelik şekerinin olmadığını biliyor bazılarının böyle bir şeyden haberi bile yok. Pişmanlığın da sonu yok canım ya kendine eziyet etme, hamileydik yiyebildiğimizi yedik ne yapalım. Çok abartmış olsak kilomuzdan da belli olurdu demek ki hiçbir şeyi de çok yememişiz. Doktor benim ortalama 6-7 kilomu bebekle ilişkilendiriyor bu durumda ben 3 kilo almışım 9 ayda. Bunu gebe olmayan bir insan da alır verir yani. Neyi ne kadar çok yemiş olabiliriz ki. Kendimizi suçlamanın ne bize ne bebeğe faydası yok. Yaşamın ilk iki yılı da çok önemli. Her şey anne karnında bitmiyor. İki yıl hem kendimiz ama özellikle bebekler için şekerden korunmaya çok dikkat edersek ileri yaşlarda birçok kronik hastalığa yakalanma riskini en aza indiririz inşallah. Biz bundan sonra doğum sonrasına odaklanalım boşver geçip giden gebeliği. İyi bir çocuk doktoru ve kendimiz için endokrin doktoru bulur düzenli muayenelerimizi yaptırırız inşallah doğum sonrası. Gerisi Allah’ın takdiri
Kıyamam yaa 3 düşük çok zor çok iyi dayanmışsın. Gerçekten çok güçlüymüşsün. İnşallah bebişlerimizle sileriz tüm acılarımızıAyyy o kadar güzel yazmışsın ki gözlerim doldu. Bana anlat deseler bu kadar güzel anlayamazdım sanki beni de anlatmışsınbende 2,5 senenin sonunda kavuştum yavruma. Öncesinde 3 düşük yaşadım psikolojik olarak çok yorgunum tıpkı dediğin gibi ağlayarak dua ettiğim ayın sonunda kendiliğinden geldi bebeğim şimdi şu halimize bakınca bebek eşyaları evi doldurunca gözlerim doluyor
Ben doktora gitmeye başlayınca eşime demiştim ki, hani öncesinden çocuğum olmasa, daha önce doktorlarla her dediklerinin doğru olmayacağı üzerine tecrübem olmasa her dediklerine inanır, kendimi çok kötü hissederdim. Ve başka başka doktorlardan sonra artık kadın doğumcuya gitmeyi bıraktım ama dahiliye uzmanına gittim. Allah'a beni iyi insanlarla, iyi doktorlarla karşılaştırsın diye de dua ettim. Doktor dedi ki, ağlama ya olur çocuğun. O ay hamile kaldımPsikoloğun etkisi de çokson 10 ayımı psikologla geçirdim. Tedaviyi o bıraktırdı. Merak etme hamile kalcaksın dedi. Dediği de oldu valla kadına helal olsun
Benim ilk gittiğim doktor da öyle çat diye söylemişti bişeyler dediğin gibi ilk doktor çok önemli böyle şeylerde. Hayvan herif hala sinir oluyorum djdjdjd.
Neyse hepimiz bihter ziyagilleriz aptallık edemeyiz kendimize gelip eski günleri unutalım
Çok az kaldı evinizi mis gibi kokutacakBebeğimizi gördük eşimle .. o kadar minikki uyuyordu işaret parmağımı avucuna koydum . Birden hareketlendi kuzumbabasıyla konuştuk sesimizi duydu bu akşam taburcuyum elim boş gideceğim evime … bi gözlerini açıp baksa dünyalar benim olacak … ay duygusalım çok
ay süper haber. inşallah bitmiştir artık kusma faslı.Bence de, artık iki ağrı birbirine karışıyor.
Probiyotik iyi fikirmiş, doktoruma sorayım bir. Neler yiyorsun bu arada? Belki fikir olur bana. İnanmayacaksın ama 3-4 gündür kusmuyorum ihihihihi, dün Prilam’ı bir kez içtim. Risk budur
AminKıyamam yaa 3 düşük çok zor çok iyi dayanmışsın. Gerçekten çok güçlüymüşsün. İnşallah bebişlerimizle sileriz tüm acılarımızı
aşık oldum
Bir günlük tutmuşum kızım küçükken, anne dersin de kulaklarım duyar mı, o günleri görür müyüm yazmışımBebeğimizi gördük eşimle .. o kadar minikki uyuyordu işaret parmağımı avucuna koydum . Birden hareketlendi kuzumbabasıyla konuştuk sesimizi duydu bu akşam taburcuyum elim boş gideceğim evime … bi gözlerini açıp baksa dünyalar benim olacak … ay duygusalım çok
telde konuşurken annem tıslıyosun yine diye bi posta gülüyor bana daBugün annem ve kuzenimle takıldık. Masanın bir ucunda ben diğer ucuna kuzenim oturdu. Kız sen nasıl zor nefes alıyorsun diyorabla beni bir de gece gör demedim artık
Kalkınca at bakiyim bende merak ettim valla bende