Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 75 41,4%
  • erkek

OY: 94 51,9%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,3%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    181
Kızlar cennet boşuna anaların ayakları altında değilmiş 🥲 kızım küvözde durumu iyi nefes almasını takip ediyorlar. Sadece doğumda gördüm eşimde yoğunbakıma gitti gördü . Şimdi yürüttüler . Gaz çıkışı bekliyorum . Belki güzel gaz çıkar . Açım çok . Bebişim de 45 cm 2410 gr doğmuş . Henüz süt sağdırmadılar maalesef mama yiyor
Allah analı babalı büyütsün 🙏🏻 bebişin ve senin durumunun iyi olmasına çok sevindim inşallah en yakın zamanda küvözden de çıkar sağlıkla kucağına alırsın 🙏🏻

Bu model değil de İşbir bobo benim de içimde kaldı almak istiyordum ama 7 Aralık bence bizim için geç olurdu Aralığı bekleyeceğini pek düşünmüyoruz 🥹
Ben montessori yatak için bobo aldım canım mağazada 1 ayı bulabilir dediler ama 2-3 gün sonra teslim ettiler. Sen anne yanı için mi düşünüyorsun?

Ayy bilmiyorum valla benim pek inat huyum yoktur hatta bence yaylarda pek yoktur sanki yükselenin nedir ondan kaynaklı olmasın? 😂 Benim yükselenim de yay 😅
Ayy benim 2 numero burcu yay yükselen yay ayı yay. Ve asırı net bi cocuk 5 yasında olmasına ragmen, sınırları var kesinlikle esnetmez, ikna edemezsin asla kafasına yatmıyorsa, dediğim dedik bir cocuk. İnat mı bence inat 😀

Kızlar merhaba ben doğum yapali 1 ay oldu ancak sizin grubunuzu bebisten vakit buldukça okuyorum hala😊
İlk defa doğum yapıcaklar bazı konulari cevapsız kalıyor görüyorum ben spinal anestezi ile bebeğimi kucağıma aldım ve benimde ilk dogumumdu, başımdan geçenleri size de anlatmak istiyorum ona göre hastaneye hazırlıklı gidersiniz♥️
Benim doğumum bebek makat gelişli olduğu için spinal anestezi şeklinde oldu çünkü toktum bu yüzden genel olmadı, öncelikle belden yapılan bir igneyle belden aşağısı uyuşturuluyor.
Bebiş doğduktan sonra odaya götürülüyorsunuz üstümde ameliyat önlüğü vardı o ara hemşire geldi vajinal muayene etti ve karnımda dikise baktı, refakatçimden hasta bezini istedi bezi bana giydirdi başka birşey giymemi istemedi gaz çıkarana kadar yada kendime gelip yürüyebilecek duruma gelene kadar muayene edeceği için kıyafet istemedi üstümde, belki üstüme hırka falan giyebilirdim ama çarşaflarla üstümü örttüler soğukluk da yavaş yavaş gittiği için daha da üşümedim çok.
Ve belirteyim 6 saat kadar birşey yiyip içmemi istemediler.
Kolay bir şekilde gaz çıkardığım için artık ayağa kalkabileceğimi ve istersem giyineceğimi söylediler, bu arada birkaç kere ağrı kesici ve muayene için yine geldiler.
Ben ayağa kalkıp giyindim ve yürümeye başladım, tuvaletimi yaptığımda bisküvi ve meyve suyu yenilebilebilecim söylendi.

Bebek emzirme olayına gelirsek daha ayağa kalkmadan hemşire hanım bebişi memeye tutturdu sütüm geldi ama çok çok azdı zaten kızım erken doğduğu için pek emme belirtisi yoktu, hastanede olan mamadan hemşire şu kadar ml verilebilir diyerek açıklama yaptı ve biz mamayı hemşire odasında onlarin malzemelerini kullanarak hazırladık ama kaşık biberon götürmüştüm onunla verdik kızıma.
Ben yine de memeyi verdim hatta emmese bile dudaklarını değdirdim bir süre beklettim memede.

2 gece kaldık yavrumla benim sütüm pek gelmedi mama vermeye devam ettik. Benim tavsiyem kaşık biberon götürülmesi çünkü meme reddi yaşanabiliyor. Ben emzik götürmedim hem bebeğim küçük diye hemde bilmiyorum kötü yorumlar var diye. Ama pişman oldum🥲 şimdi emzik tutmuyor ve bazen karnı tok olmasına rağmen meme istediği oluyor ve memede olduğu sırada bel ve omuz ağrısı çok kötü oluyor🥲

Ben elbise şeklinde gecelik götürmedim zaten vajinal doğum olmadığı için bir kere vajinal muayene oldum daha da olmadım.
Önden düğmeli pijamalar inanılmaz rahattı zaten hasta bezinin içinde kalıyor dikiş kısmı ve bez iyice karnımızı sardığı için rahattım.
Pijamanin beli de öyle normaldi çok yüksek belli değildi asla rahatsız etmedi, dikiş için bakmaya geldiklerinde pantolonumu ve bezimi hafiften indirerek rahat ettim.

Ve hemşireye ilk olarak verilen çantada ben bir takım, bir tane bez, ve battaniye verdim gayet de yetti.

Kendi çantama da pişik kremi falan almadim gerek duymadım ama bazı bebislerin teni daha hassas olabiliyor alan olursa en doğal içerikli olanı götürebilirsiniz.

10 tane bez 2 gün içinde tami tamına yetti biraz daha fazla alabilirsiniz, ağız mendili de kesinlikle alın mama verirken bizim kız ağzından hep püskürttü🤭 heryer mama oldu.

Onun haricinde birde kesinlikle sezeryan olucaklar yanınızda kayısı veya kayısı hoşafı götürün daha rahat tuvalete çıkarsınız çünkü dikisle ıkınmak can yakmasa da psikolojik olarak sanki dikise birşey olucak korkusu oluyor ıkınmak zor gelebiliyor.
Bol bol kahve de götürün ki anestezi vücudunuzdan kolayca atılabilsin ben fazla içmedim bu yüzden sonrasında anestezi vücudumda başka fiziksel şeylere neden oldu🥴

Aklıma gelenleri anlattım soru sormak isteyen olursa vakit buldukça cevaplarım. Rabbim hepinize kolay doğumlar nasip etsin♥️

Hepinize iyi akşamlar. Ben doğum yaptım 32+6 da karın ağrısı bel ağrısı şikayetiyle doktora gittim ama ağrılarımı 2 saat evde çektim anlamadım bir sorun olduğunu acilee gidince nst de bebeğin nabzının 90 100 arası olduğunu ve ulstrasonda da bebeğin eşinden tamamen ayrıldığını gördüler ve beni 5 dakikada belden iğne vurarak bebeği ve beni kurtarmak için diri diri kestiler bebeği aldılar plesenta param parça olmuş bebeğe kam gitmemiş ciğerler gelişmediği için su dolmuş beyne bir süre oksijen gitmemiş şuan entübe durumda ciğerlerini iğne ile boşaltmışlar cihaza bağlı benden süt istediler her gün süt sağıp bırakıyorum bir kere evladımı gördüm dış görünüş olarak çok güzel bir bebek kilosu boyu herşeyi çok güzel doktoru ile konuştuk ilk hastaneye sevk edildiğinde ben müdahale ederken kan gazı falan çok kötü durumdaydı sonradan düzelttik ama büyük ihtimalle beyinde sorunlar olacak dedi bu gibi durum yaşayıp bebeğini sağlıkla büyüten var mı
Çok teşekkür ederiz 💙
Kayınvalidem 15'inden sonra bekliyorum ben bebeği içime doğuyor diyo, ay korkuttu beni yav en başından beri öyle diyo :KK43:
Yok beeee çok erken bizim için, oha diyorum, aralıktan önce doğurmayız Allahın izniyle. 37-38. Haftaları görürüz 🙏🏼 çağırmasın o da 40 kere deyip

Hepinize iyi akşamlar. Ben doğum yaptım 32+6 da karın ağrısı bel ağrısı şikayetiyle doktora gittim ama ağrılarımı 2 saat evde çektim anlamadım bir sorun olduğunu acilee gidince nst de bebeğin nabzının 90 100 arası olduğunu ve ulstrasonda da bebeğin eşinden tamamen ayrıldığını gördüler ve beni 5 dakikada belden iğne vurarak bebeği ve beni kurtarmak için diri diri kestiler bebeği aldılar plesenta param parça olmuş bebeğe kam gitmemiş ciğerler gelişmediği için su dolmuş beyne bir süre oksijen gitmemiş şuan entübe durumda ciğerlerini iğne ile boşaltmışlar cihaza bağlı benden süt istediler her gün süt sağıp bırakıyorum bir kere evladımı gördüm dış görünüş olarak çok güzel bir bebek kilosu boyu herşeyi çok güzel doktoru ile konuştuk ilk hastaneye sevk edildiğinde ben müdahale ederken kan gazı falan çok kötü durumdaydı sonradan düzelttik ama büyük ihtimalle beyinde sorunlar olacak dedi bu gibi durum yaşayıp bebeğini sağlıkla büyüten var mı
Çok çok geçmiş olsun 🙏🏼 bir mucize olmuş ve ikinizi hayata döndürmüşler, umarım bir mucize daha olur ve bebeğinde hiçbir hasar olmaz canım 🙏🏼🙏🏼🙏🏼🙏🏼

Bütün hamilelik şirinliğim gitti gudubet bir şeye dönüştüm son kulvarda resmen. Cümle kurmaktan acizim sesli olarak kızlar 🥹Dolayısıyla birileriyle görüşüp sosyalleşemiyorum da. Arayanı bile açmıyorum ya türlü türlü bahanelerle. Her şeye bir sinir olma ve sinirden ağlama eğilimindeyim. Adet öncesi sevimsizliği yüklendi bana resmen 😕

Hayırlı olsun bebeğiniz, sağlıkla analı babalı büyüsün inşallah 🙏 Ben ilk defa duydum plasentanın erken ayrılması durumunu hiçbir bilgim yok ama inşallah yoluna girer zamanla 🙏 Yenidoğanlar çok güçlü oluyor, hastanede de gerekli tüm müdahaleler yapılacaktır. Allah yardımcısı olsun sizin de bebişin de güzel haberlerinizi alırız inşallah her geçen gün canım 🙏

Kızlar muhakkak kayısı hoşafı yapın içerisine de muhakkak çubuk tarçın atın . Evet sezaryen zor kolay diyemem ama eğer gaz çıkışı kolay oluyorsa mükemmelsin . Çok şükür ben daha ayağa kalkmadan gaz çıkışlarım başladı 3 kere de yürüdüm . Tuvalete de gittim . 2 saatte bir göğüsü uyarıyoruz maalesef çookk minik minik süt gelmeye çalışıyor . Ben pompa getirdim yanımda muhakkak koyun ama hastane de verdi . Hastanenin verdiği süper tabiki. Henüz kucağıma bile almadım bebişimi çok özledim 😔 umarım siz vaktinde sağlıkla kavuşursunuz. Hepinizin iyi dilekleri için teşekkür ederim

Ayy benim 2 numero burcu yay yükselen yay ayı yay. Ve asırı net bi cocuk 5 yasında olmasına ragmen, sınırları var kesinlikle esnetmez, ikna edemezsin asla kafasına yatmıyorsa, dediğim dedik bir cocuk. İnat mı bence inat 😀
😂😂 Ya kafasına yatmayana ikna olmama durumu bende de var ama buna inat diyemeyiz sanki yaaa 😂 Bir şeyi oldurmak için çok çabalamak falan da var mesela bende ama buna da inat demiyorum ben 😂 Bu durumda inat anlayışım ne? 😂 Mesela bir yere gideceğim dedim eşim de diyelim istemiyor dedi ki gitme onun yerine bir hafta sonra şuraya gideriz olur, tamam 😂 Yani yapmak istediğimden, niyetimden daha makul olduğum her şeye ikna olurum 😂😂

Baliklarim inatci oldugunu zannetmiyorum genelde kararsiz ve sulu gozludurler maalesef onlarda var bende. Benim inadimin sebebi bence karadenizli olmaktan geliyor🤣🤣
Kız o da olabilir. Bizim sınıfta trabzonlu bir kız vardı ufacık da bir şeydi bir yamandı bir yamandı görsen. Grup çalışması çoktu bölümde bu tuttururdu bir şeye hepimizi ikna edene kadar kendini parçalardı😂 Out hadi daaa sen benimle birlik olursan ha bunlar zaten diretmez falan diye konuşurdu bir de 😂 çok sevimli bir şeydi ama ikna olurduk çoğunlukla 😂

Ben montessori yatak için bobo aldım canım mağazada 1 ayı bulabilir dediler ama 2-3 gün sonra teslim ettiler. Sen anne yanı için mi düşünüyorsun?
Evet ama ben Çilek Odası’ndan almıştım canım bulabilseydim bobo alacaktım stoklarda yoktu bir ayı bulur gelmesi dediler bir daha kim gidecek gelecek falan dedik üşendik de biraz başka bir şey aldık işte

Bana da 10-15 aralık doğuyor diyip durdu geçen gün kuzenim, evet böyle şeyler söyle ki prematüre olsun dedim gıcık oldum artık sjfkskdk bir de benim bebe ocak başı görünüyor düşün.
Ocak başı bebek 10-15 aralıkta olur mu olur kız çok erken değil ki 37-38 hafta. Prematüre de sayılmaz teorik olarak sanki.

Kızlar muhakkak kayısı hoşafı yapın içerisine de muhakkak çubuk tarçın atın . Evet sezaryen zor kolay diyemem ama eğer gaz çıkışı kolay oluyorsa mükemmelsin . Çok şükür ben daha ayağa kalkmadan gaz çıkışlarım başladı 3 kere de yürüdüm . Tuvalete de gittim . 2 saatte bir göğüsü uyarıyoruz maalesef çookk minik minik süt gelmeye çalışıyor . Ben pompa getirdim yanımda muhakkak koyun ama hastane de verdi . Hastanenin verdiği süper tabiki. Henüz kucağıma bile almadım bebişimi çok özledim 😔 umarım siz vaktinde sağlıkla kavuşursunuz. Hepinizin iyi dilekleri için teşekkür ederim.
Öncelikle Allah analı babalı büyütsün. Rabbim kucağına alıp bir an önce sağlıkla evinize gitmeyi nasip etsin. Senin plasenta durumu ne oldu aşağıda mıydı sezeryanda sorun yaşadın mı kanama veya yapışıklık durumu var mıydı.

Kızlar cennet boşuna anaların ayakları altında değilmiş 🥲 kızım küvözde durumu iyi nefes almasını takip ediyorlar. Sadece doğumda gördüm eşimde yoğunbakıma gitti gördü . Şimdi yürüttüler . Gaz çıkışı bekliyorum . Belki güzel gaz çıkar . Açım çok . Bebişim de 45 cm 2410 gr doğmuş . Henüz süt sağdırmadılar maalesef mama yiyor
Önemli olan sensin şuan senin sağlığın mama yesin önemli değil şekeri düşmesin yeter tez vakitte kucağına al inşallah moralini bozma elinde değil biliyorum muhakkak ama sütünü düşün gücünü topla 🙏🏻

Kızlar merhaba ben doğum yapali 1 ay oldu ancak sizin grubunuzu bebisten vakit buldukça okuyorum hala😊
İlk defa doğum yapıcaklar bazı konulari cevapsız kalıyor görüyorum ben spinal anestezi ile bebeğimi kucağıma aldım ve benimde ilk dogumumdu, başımdan geçenleri size de anlatmak istiyorum ona göre hastaneye hazırlıklı gidersiniz♥️
Benim doğumum bebek makat gelişli olduğu için spinal anestezi şeklinde oldu çünkü toktum bu yüzden genel olmadı, öncelikle belden yapılan bir igneyle belden aşağısı uyuşturuluyor.
Bebiş doğduktan sonra odaya götürülüyorsunuz üstümde ameliyat önlüğü vardı o ara hemşire geldi vajinal muayene etti ve karnımda dikise baktı, refakatçimden hasta bezini istedi bezi bana giydirdi başka birşey giymemi istemedi gaz çıkarana kadar yada kendime gelip yürüyebilecek duruma gelene kadar muayene edeceği için kıyafet istemedi üstümde, belki üstüme hırka falan giyebilirdim ama çarşaflarla üstümü örttüler soğukluk da yavaş yavaş gittiği için daha da üşümedim çok.
Ve belirteyim 6 saat kadar birşey yiyip içmemi istemediler.
Kolay bir şekilde gaz çıkardığım için artık ayağa kalkabileceğimi ve istersem giyineceğimi söylediler, bu arada birkaç kere ağrı kesici ve muayene için yine geldiler.
Ben ayağa kalkıp giyindim ve yürümeye başladım, tuvaletimi yaptığımda bisküvi ve meyve suyu yenilebilebilecim söylendi.

Bebek emzirme olayına gelirsek daha ayağa kalkmadan hemşire hanım bebişi memeye tutturdu sütüm geldi ama çok çok azdı zaten kızım erken doğduğu için pek emme belirtisi yoktu, hastanede olan mamadan hemşire şu kadar ml verilebilir diyerek açıklama yaptı ve biz mamayı hemşire odasında onlarin malzemelerini kullanarak hazırladık ama kaşık biberon götürmüştüm onunla verdik kızıma.
Ben yine de memeyi verdim hatta emmese bile dudaklarını değdirdim bir süre beklettim memede.

2 gece kaldık yavrumla benim sütüm pek gelmedi mama vermeye devam ettik. Benim tavsiyem kaşık biberon götürülmesi çünkü meme reddi yaşanabiliyor. Ben emzik götürmedim hem bebeğim küçük diye hemde bilmiyorum kötü yorumlar var diye. Ama pişman oldum🥲 şimdi emzik tutmuyor ve bazen karnı tok olmasına rağmen meme istediği oluyor ve memede olduğu sırada bel ve omuz ağrısı çok kötü oluyor🥲

Ben elbise şeklinde gecelik götürmedim zaten vajinal doğum olmadığı için bir kere vajinal muayene oldum daha da olmadım.
Önden düğmeli pijamalar inanılmaz rahattı zaten hasta bezinin içinde kalıyor dikiş kısmı ve bez iyice karnımızı sardığı için rahattım.
Pijamanin beli de öyle normaldi çok yüksek belli değildi asla rahatsız etmedi, dikiş için bakmaya geldiklerinde pantolonumu ve bezimi hafiften indirerek rahat ettim.

Ve hemşireye ilk olarak verilen çantada ben bir takım, bir tane bez, ve battaniye verdim gayet de yetti.

Kendi çantama da pişik kremi falan almadim gerek duymadım ama bazı bebislerin teni daha hassas olabiliyor alan olursa en doğal içerikli olanı götürebilirsiniz.

10 tane bez 2 gün içinde tami tamına yetti biraz daha fazla alabilirsiniz, ağız mendili de kesinlikle alın mama verirken bizim kız ağzından hep püskürttü🤭 heryer mama oldu.

Onun haricinde birde kesinlikle sezeryan olucaklar yanınızda kayısı veya kayısı hoşafı götürün daha rahat tuvalete çıkarsınız çünkü dikisle ıkınmak can yakmasa da psikolojik olarak sanki dikise birşey olucak korkusu oluyor ıkınmak zor gelebiliyor.
Bol bol kahve de götürün ki anestezi vücudunuzdan kolayca atılabilsin ben fazla içmedim bu yüzden sonrasında anestezi vücudumda başka fiziksel şeylere neden oldu🥴

Aklıma gelenleri anlattım soru sormak isteyen olursa vakit buldukça cevaplarım. Rabbim hepinize kolay doğumlar nasip etsin♥️
Ayyy bu mesajı okuyamayıp kaçırmış olsam üzülürmüşüm. Hap gibi anlatmışsınız maşallah 😍 Bez sayısını artırıyorum bebek için 8 tane almıştım. Kaşık biberon sipariş ettim kargo bebekten önce gelirse koyacağım onu da 🥰 Kahve ve kayısı da unutmayalım ☺️ Çok teşekkürler ♥️

Canım benimde öyle her gün düzenli sol kaşığımda illa bir sürüyor atıyor. Doktora sordum kendi nabzındır ya da hıçkırık tutuyor olabilir dedi
Bebeği saat başı hıçkırık tutuyor ya. Ben sinir oldum bu histen o kim bilir ne hissediyordur. En az da 10 dk sürüyor. Duruş pozisyonum falan da rahat ama anlamadım açken de tokken de sürekli bir hıçkırma modunda. Ciğerlerini geliştirme refleksi falan yazıyor internette de bir anda bu atak neyin nesidir yani. Doğası mı var üç beş güne yoksa 🥲

Kızlar muhakkak kayısı hoşafı yapın içerisine de muhakkak çubuk tarçın atın . Evet sezaryen zor kolay diyemem ama eğer gaz çıkışı kolay oluyorsa mükemmelsin . Çok şükür ben daha ayağa kalkmadan gaz çıkışlarım başladı 3 kere de yürüdüm . Tuvalete de gittim . 2 saatte bir göğüsü uyarıyoruz maalesef çookk minik minik süt gelmeye çalışıyor . Ben pompa getirdim yanımda muhakkak koyun ama hastane de verdi . Hastanenin verdiği süper tabiki. Henüz kucağıma bile almadım bebişimi çok özledim 😔 umarım siz vaktinde sağlıkla kavuşursunuz. Hepinizin iyi dilekleri için teşekkür ederim
Oralarda bizi düşünüyorsun ❤ kalp kalp kalp

Bu arada bu şekilde bel ağrısı karın ağrısı boşlukta ağrı yaşarsanız ve uzun sürüyorsa azalmıyorsa lütfen aksatmayın ben yoğun bakımda yattım 3 gün ölmek üzereymişim doktor zor kurtardık senide bebeğide dedi mucizesiniz ikinizde dedi tamamen dokelman plesanta olmuşum rahmim falan çok zor kurtarılmış kendimi geam düşünmüyorum hiç birşey umrumda değil bebeğim de kalıcı hasar olmasından çok korkuyorum
çok üzüldüm çok geçmiş olsun. olabilecek en sağlıklı şekilde bu süreci atlatırsınız umarım 🙏🏻

X