Kızlar merhaba ben doğum yapali 1 ay oldu ancak sizin grubunuzu bebisten vakit buldukça okuyorum hala
İlk defa doğum yapıcaklar bazı konulari cevapsız kalıyor görüyorum ben spinal anestezi ile bebeğimi kucağıma aldım ve benimde ilk dogumumdu, başımdan geçenleri size de anlatmak istiyorum ona göre hastaneye hazırlıklı gidersiniz
Benim doğumum bebek makat gelişli olduğu için spinal anestezi şeklinde oldu çünkü toktum bu yüzden genel olmadı, öncelikle belden yapılan bir igneyle belden aşağısı uyuşturuluyor.
Bebiş doğduktan sonra odaya götürülüyorsunuz üstümde ameliyat önlüğü vardı o ara hemşire geldi vajinal muayene etti ve karnımda dikise baktı, refakatçimden hasta bezini istedi bezi bana giydirdi başka birşey giymemi istemedi gaz çıkarana kadar yada kendime gelip yürüyebilecek duruma gelene kadar muayene edeceği için kıyafet istemedi üstümde, belki üstüme hırka falan giyebilirdim ama çarşaflarla üstümü örttüler soğukluk da yavaş yavaş gittiği için daha da üşümedim çok.
Ve belirteyim 6 saat kadar birşey yiyip içmemi istemediler.
Kolay bir şekilde gaz çıkardığım için artık ayağa kalkabileceğimi ve istersem giyineceğimi söylediler, bu arada birkaç kere ağrı kesici ve muayene için yine geldiler.
Ben ayağa kalkıp giyindim ve yürümeye başladım, tuvaletimi yaptığımda bisküvi ve meyve suyu yenilebilebilecim söylendi.
Bebek emzirme olayına gelirsek daha ayağa kalkmadan hemşire hanım bebişi memeye tutturdu sütüm geldi ama çok çok azdı zaten kızım erken doğduğu için pek emme belirtisi yoktu, hastanede olan mamadan hemşire şu kadar ml verilebilir diyerek açıklama yaptı ve biz mamayı hemşire odasında onlarin malzemelerini kullanarak hazırladık ama kaşık biberon götürmüştüm onunla verdik kızıma.
Ben yine de memeyi verdim hatta emmese bile dudaklarını değdirdim bir süre beklettim memede.
2 gece kaldık yavrumla benim sütüm pek gelmedi mama vermeye devam ettik. Benim tavsiyem kaşık biberon götürülmesi çünkü meme reddi yaşanabiliyor. Ben emzik götürmedim hem bebeğim küçük diye hemde bilmiyorum kötü yorumlar var diye. Ama pişman oldum
şimdi emzik tutmuyor ve bazen karnı tok olmasına rağmen meme istediği oluyor ve memede olduğu sırada bel ve omuz ağrısı çok kötü oluyor
Ben elbise şeklinde gecelik götürmedim zaten vajinal doğum olmadığı için bir kere vajinal muayene oldum daha da olmadım.
Önden düğmeli pijamalar inanılmaz rahattı zaten hasta bezinin içinde kalıyor dikiş kısmı ve bez iyice karnımızı sardığı için rahattım.
Pijamanin beli de öyle normaldi çok yüksek belli değildi asla rahatsız etmedi, dikiş için bakmaya geldiklerinde pantolonumu ve bezimi hafiften indirerek rahat ettim.
Ve hemşireye ilk olarak verilen çantada ben bir takım, bir tane bez, ve battaniye verdim gayet de yetti.
Kendi çantama da pişik kremi falan almadim gerek duymadım ama bazı bebislerin teni daha hassas olabiliyor alan olursa en doğal içerikli olanı götürebilirsiniz.
10 tane bez 2 gün içinde tami tamına yetti biraz daha fazla alabilirsiniz, ağız mendili de kesinlikle alın mama verirken bizim kız ağzından hep püskürttü
heryer mama oldu.
Onun haricinde birde kesinlikle sezeryan olucaklar yanınızda kayısı veya kayısı hoşafı götürün daha rahat tuvalete çıkarsınız çünkü dikisle ıkınmak can yakmasa da psikolojik olarak sanki dikise birşey olucak korkusu oluyor ıkınmak zor gelebiliyor.
Bol bol kahve de götürün ki anestezi vücudunuzdan kolayca atılabilsin ben fazla içmedim bu yüzden sonrasında anestezi vücudumda başka fiziksel şeylere neden oldu
Aklıma gelenleri anlattım soru sormak isteyen olursa vakit buldukça cevaplarım. Rabbim hepinize kolay doğumlar nasip etsin