- 10 Eylül 2020
- 1.464
- 1.256
ya sabah kalkiyor ben sunu istedim bunu istemedim rahat rahat soyluyor. kresten geliyor evde bana ne yaptin diye soruyor kofte desem aaa yine mi kofte :) modu iyiyse cok seviyorum anne kofteyi, modu iyi degilse yorgunsa yemeeem baskaaa diye soyleniyor. Nerede yanlis yapiyorum yetistirme konusunda bilmem ama oyle onune koy herseyi yesin yok maalesef, yine baya birsey yiyor ama istemediginde de cok netAnacım eskiden çocuklar anaları ne verse içiyordu, şimdi o iş öyle değil
Yemek verme çikolata verŞımarıklık ya da yaşla alakalı değil bence, bizim evde de durumlar benzer. Sadece şimdi çocukların istediklerini ve istemediklerini ifade etmeye daha çok imkanları var ve ebeveyn için zaman zaman zor olsa da iyi bir şey. Kendi çocukluğunla karşılaştırıp da hirslanma boşuna
Bana doktor bebek bu aşamaya geldikten sonra aşırı yorulmak, ani bir hareket, ani bir şok hepsi doğumu başlatabilir dedi geçen gün. Geç gelsin istiyorsan biraz daha sakin ol yavaş hareket et ve kendini çok yorma dediYorgunluk ve fazla ayakta kalmak gerçekten çok etkiliyor. Evde çocuk olunca zaten her türlü yemek yapıldığı, çocukla zaman gecirildigi için hareket ediliyor. Şu aşamada fazlasına çok gerek yok bence.
hic doktor fobisi yok dun goturduk gulup duruyor odayi karistiriyor hic doktordan cekinme yok sifir. sandalyede oturmuyor kayiyor, doktor bogazina bakacak haha hihihi surekli yani oyle cekinse doktordan nerdeee :) doktor igne yapar diyorum, marshmellowlu yapsin diyor :))Ay evet öyle şeyler vardı dimikardeşim bir hafta boyunca iğne olmuştu. O zamandan sonra kendisi derdi anne hadi yap içicem diye doktor fobisi vardı çocukta doktora gitmesin de ne içirilirse içirilsin
Oğlunun burcu neya sabah kalkiyor ben sunu istedim bunu istemedim rahat rahat soyluyor. kresten geliyor evde bana ne yaptin diye soruyor kofte desem aaa yine mi kofte :) modu iyiyse cok seviyorum anne kofteyi, modu iyi degilse yorgunsa yemeeem baskaaa diye soyleniyor. Nerede yanlis yapiyorum yetistirme konusunda bilmem ama oyle onune koy herseyi yesin yok maalesef, yine baya birsey yiyor ama istemediginde de cok net
akrep kasim dogumlu. yukseli de koc anasi gibi :) hangisi baskin bilmemOğlunun burcu ne
Bir şey soyleyim mi bu netlik benim bir yandan çok hoşuma gidiyor ve bazen kendimi çok ezik hissediyorum o yaşlarda bunun yüzde birini bile ortaya koyamadığım içinya sabah kalkiyor ben sunu istedim bunu istemedim rahat rahat soyluyor. kresten geliyor evde bana ne yaptin diye soruyor kofte desem aaa yine mi kofte :) modu iyiyse cok seviyorum anne kofteyi, modu iyi degilse yorgunsa yemeeem baskaaa diye soyleniyor. Nerede yanlis yapiyorum yetistirme konusunda bilmem ama oyle onune koy herseyi yesin yok maalesef, yine baya birsey yiyor ama istemediginde de cok net
benim annem babam da ilgili ebevyndi hep bize yonelik yasalardi ama boylesi ozguven ben de yoktu ornegin. simdiki zaman daha baska kendine guvenleri cok cocuklarin bir yandan iyi bir yandan ebeveyni zorliyor soz dinlemeyinceBir şey soyleyim mi bu netlik benim bir yandan çok hoşuma gidiyor ve bazen kendimi çok ezik hissediyorum o yaşlarda bunun yüzde birini bile ortaya koyamadığım içinbazen de modumda olmuyorum ya da yorgun, bir şeylere sinirli falansam üstüme alınacak oluyorum ama konu bizim yaptığımız yemek ya da çocuğuna ne kadar iyi yemek yapabilen anneler olup olmadığımız değil aslında. Çocuk yemeyerek bize hakaret etmek falan istemiyor, o an o yemeği istemiyor sadece. Ben sadece hiç yemediği yemeklerden bile olsa iki kaşık alıp tadına bakmasını istiyorum. Her zaman olmuyor ama istiyorum yine de
Doktor bana o kadar kınayan gözlerle baktı ki, ne yaptın nasıl yoruldun dedi, sesimi çıkaramadımBana doktor bebek bu aşamaya geldikten sonra aşırı yorulmak, ani bir hareket, ani bir şok hepsi doğumu başlatabilir dedi geçen gün. Geç gelsin istiyorsan biraz daha sakin ol yavaş hareket et ve kendini çok yorma dedi
Ayyyyy hadi bari bu bebiş kasımı atlayabilse de yay olsaakrep kasim dogumlu. yukseli de koc anasi gibi :) hangisi baskin bilmem
aynen ikimiz de minyonuz. Annem iri ikimizi toplasan annem kadar etmeyizAynen aynenAaaa doğru siz de erken doğmuşsunuzdur Siz de minik miniksinizdir o zaman kız. Çift yumurta ikizi misiniz?
Gül sen gül, aynı ayda çocuk doğuranlara ben de hep gülerdim, şimdi aynısını yaşıyorumAyyyyy hadi bari bu bebiş kasımı atlayabilse de yay olsaBence yaylarda böyle bir inat yok. Ama akreplerde genelde duyuyorum bu diretme huyunu. 12-13 gün dayansalar bari Bu arada siz de iyi denk getirmişsiniz iki çocuğu da kasım aralığa Ben ve kardeşim de aralık doğumluyuz mesela anneme diyorum nasıl denk getirebildiniz bu kadar aynı tarihlere
ciftlesme ureme donemimiz mi var bilmiyorum ki denk geldi evetAyyyyy hadi bari bu bebiş kasımı atlayabilse de yay olsaBence yaylarda böyle bir inat yok. Ama akreplerde genelde duyuyorum bu diretme huyunu. 12-13 gün dayansalar bari Bu arada siz de iyi denk getirmişsiniz iki çocuğu da kasım aralığa Ben ve kardeşim de aralık doğumluyuz mesela anneme diyorum nasıl denk getirebildiniz bu kadar aynı tarihlere
Ayyy aynen öyle. Valla ben de saldım artık tüm gün oturup YouTube’dan bir şeyler bakıyorum bişeyler okuyorum. Akşam üstü bir yemek yapıyorum işte o kadar. Akşamları hafif yürüyüş. Bugün pilates günüm yürümeyiz o nedenle. Pilates de bi gözümü korkutuyor doğurur muyum bunun yüzünden diye ama sebep olmaz herhalde yaaa eğitmen olmaz diyorDoktor bana o kadar kınayan gözlerle baktı ki, ne yaptın nasıl yoruldun dedi, sesimi çıkaramadımÇünkü ne için neyi tehlikeye attığını düşününce kendini çok aptal hissediyorsun. Yok anam değmez, kafam rahat olsun, elimden geleni yaptığımı bileyim
Çocukluğun zor olduğu, ebeveynin her şeyi yapmaya hakkı olduğunu düşündüğü dönemde çocuk, ebeveynligin zor olduğu, çocuğun daha özgür olduğu dönemde ebeveyn olduk. Bu da bizim kaderimizmiş ne diyelim, Allah hepsine sağlık sıhhat versinbenim annem babam da ilgili ebevyndi hep bize yonelik yasalardi ama boylesi ozguven ben de yoktu ornegin. simdiki zaman daha baska kendine guvenleri cok cocuklarin bir yandan iyi bir yandan ebeveyni zorliyor soz dinlemeyince
Aaaaa sen de miGül sen gül, aynı ayda çocuk doğuranlara ben de hep gülerdim, şimdi aynısını yaşıyorum
Ahahahha verimli bir döneminiz varmış demek kiciftlesme ureme donemimiz mi var bilmiyorum ki denk geldi evet
evet inat cok, yay en yakin arkadasim rahat oluyorlar.
aa sen de bebisinle ayni ay dogumlu olacaksin bebis azcik sabrederse icerde
Ayyy çok tatlıİkisi de kız
Üç kız kardeş tanıdıklarıma o kadar imrenirdim ki hep, sizinki de öyleymiş, ne güzelAyyy çok tatlıMaşallah Kardeşimle ben gibi. Biz de iki yıl arayla ikimiz de aralıkta doğmuşuz. Diğer kardeşim 6 sene sonra Haziran’da doğdu ona kesin erkek dediler o da kız oldu bu arada
valla ben 37. hafta gibi tum tuslara basicam insallah :) yuruyus sicak kuvet hurma ananas merdiven inip cikma cinsel munasebetAyyy aynen öyle. Valla ben de saldım artık tüm gün oturup YouTube’dan bir şeyler bakıyorum bişeyler okuyorum. Akşam üstü bir yemek yapıyorum işte o kadar. Akşamları hafif yürüyüş. Bugün pilates günüm yürümeyiz o nedenle. Pilates de bi gözümü korkutuyor doğurur muyum bunun yüzünden diye ama sebep olmaz herhalde yaaa eğitmen olmaz diyor