Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 75 41,4%
  • erkek

OY: 94 51,9%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,3%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    181
Günaydın kızlar ben kontrolden geldim 2400 kilosu 35+6 dayız. Karnının gelişimi biraz geriden geliyormuş🥹 erken alabiliriz dedi 37+5 te falan. Neden olsbilir dedim ikiniz arasındaki kan dolaşımı azalmış olabilir fizikselde olabilir dedi nst ile kontorllü gidicem dedi. Bugünki nst de sıkıntı yok kalp atışları iyi dedi cuma yine çağırdı yani sık gidicem muhtemelen bi de baktım 37+4 cuma oluyor benim 🥲 bi heyecan basttı inşallah bir sıkıntı yoktur çocuuumda🥹

Kontrolden çıktım. Herşey yolunda çok şükür 35+4 deyim. Haftada bir gidecem artık. Bebek 2750 olmuş iki haftada 500 gr almış 🥹 Bebek kanala girmeye başlamış dedi. Benim ki rahim ağzına yakındı demek ikisi farklı şeyler. Bol bol yürüyüş yap dedi. Artık doğum olsa da gelişimini tamamladı merak etme sorun olmaz dedi.

outoffit outoffit Planlı normal doğumu soramadım ama kilodan yapabilir miyim vs konuştuk. Çok kilolu bi bebek değil zaten dedi. 2 haftaya netleşir belli edermiş kendini duruma göre artık kaç kg alırsa normal yada sezeryan.

Kizlar alt ast seviyeleriniz kacdi bu haftalsrda yukselme oluyirmu normalmi outoffit outoffit .!.: kuzum senin mi sanki bi ara yuksekmiydi dusukmuydu ya ben oyle aklimda kalmis kacdi acaba senin benim alt 40 olmus bu normal mi acaba doktorum bise demedi ama randevumada daha var aklima takildi
Yok kuzum ben değildim. Hatırlayamadım kim olduğunu 😕 Üst değer kaç olmalıymış 40 çıkmış? Var mıydı bir şikayetin? Kaşıntı vb?

Kontrolden çıktım. Herşey yolunda çok şükür 35+4 deyim. Haftada bir gidecem artık. Bebek 2750 olmuş iki haftada 500 gr almış 🥹 Bebek kanala girmeye başlamış dedi. Benim ki rahim ağzına yakındı demek ikisi farklı şeyler. Bol bol yürüyüş yap dedi. Artık doğum olsa da gelişimini tamamladı merak etme sorun olmaz dedi.

outoffit outoffit Planlı normal doğumu soramadım ama kilodan yapabilir miyim vs konuştuk. Çok kilolu bi bebek değil zaten dedi. 2 haftaya netleşir belli edermiş kendini duruma göre artık kaç kg alırsa normal yada sezeryan.
Artık doğum olsa da sorun olmaz gelişimi tamamladı yorumuna çok sevindim 🥹 Kilosu bence de normal kuzum hadi inşallah gönlüne göre olur 🥰 Plasentasına vs yorum yaptı mı?

Ay maşallah baya birikmiş konular sayfaları çevir çevir bitmedi 😅 grubun ikinci bebeği bende diyordum otuzaazkala otuzaazkala L lokumcumm benden önce doğurcaklar galiba sağlıkla gelsinler inşallah minik minik doğurcaz bebekleri cidden patır patır dökülüyoruz ben 25 i düşünürdüm hep yay burcu olsun diye ama bizim kız akrep olmak istedi akrepler şimdiden kendini belli ediyor vallah dedikleri dedik olacak😂 sağlıklı olsunlar hayırlı evlat olsunlar inşallah güzel güzel geçsin doğumlarımız

Hepinize çok teşekkür ederim 🥹 şimdi muayene ettiler . Yalancı sancım var çok ağrı yapıyor . Şimdi nst ye bağladılar doktoru bekliyoruz. Artık geri dönüşümüz yok . Çok korkuyorum .. ne çantası hazırdı ne benim eşyalarım . Kimliği bile almadan çıktık yola . Hazırlıklı olun kızlar dün hiçbir şeyim yoktu . Sabah aniden geldi suyum .
Allah yardımcın olsun canım. Eşyaları hiç düşünme. O hazırladığımız hastane çantaları fazla fazla zaten. Bi bebişe takım, bi sana pijama takımı şu aşamada yeter🥰 önemli olan sağlıkla kucağına alman🙏 sadece ona odaklan. Allahım bi avazda kurtarsın inşallah 💞🙏

Göğüs kalkanı ne aldın canım
Silikon olandan aldım canım çift başlıklı meme ucunu boşta bırakıp akan sütü toplayandan. Denedim de şu an çok kullanışlı ama kullanırken ne düşünürüm bilemiyorum.
Şunu aldım ebebebekten.

Eklentiler

• IMG_4723.png
    IMG_4723.png
    307,4 KB · Görüntüleme: 24
Artık doğum olsa da sorun olmaz gelişimi tamamladı yorumuna çok sevindim 🥹 Kilosu bence de normal kuzum hadi inşallah gönlüne göre olur 🥰 Plasentasına vs yorum yaptı mı?
O bence bakmıştır ama yorum yapmadı. Herşey gayet yolunda iyi dedi suyu da çok iyi dedi. Başka da demedi birşey. İnşallah hepimizin gönlüne göre versin rabbim. 🤲🥰

Kızlar bugün akşam karnım sürekli sertleşmeye ve kasılmaya başladı bebek toplanıyordu biraz da ağrım vardı. Acile gittim 1 saat 20 dk falan nstye bağladılar. Ara ara sancılarım çıktı bazen 70 i gördü. Hatta bir ara orda yine karnım sertleşti bebek toplandı karnımda o an nstde hem bebeğim kalp atışı yüksekti 160-170 arası hem de sancı sürekli 40-70 arası gidip geldi bu durum 3-4 dk sürdü. Herhangi bir açılmam falan da yok. Nst haftana göre normal açıklığın da yok kasılmaların daha da sıklaşırsa ağrın artarsa gel dediler. Eve geldim şimdi ara ara kasılmalarım oluyor. 35+2 olduk. Bir yandan korkuyorum ama bir yandan da stres yaptıkça kasılmalarım artıyor gibi geliyor 🥺
Açıklık olup olmadığına vajinal muayene mi yapıp baktılar yoksa ultrasonda anlaşılıyor mu canım? Dün gece ben de bu moddaydım alt karnımdan vajinama doğru bıçak saplanır gibi ağrılarla mücadele ettim gece 1 gibi. Bebek aşağıya, kanala inmeye mi çalıştı anlamadım. Eşim kaldırdı zorla ayakta durduk falan uyku arasında da bütün gece kasılmalara uyandım. Doktora gitmedim normaldir diye düşünerek. Daha cumartesi görünmüştüm. Cumaya kadar idare ederiz diye umuyorum cuma söyleyeceğim doktoruma. Biz de 35+3 olduk, en azından 2 hafta daha sabretse diye gün sayıyorum.

Hepinize çok teşekkür ederim 🥹 şimdi muayene ettiler . Yalancı sancım var çok ağrı yapıyor . Şimdi nst ye bağladılar doktoru bekliyoruz. Artık geri dönüşümüz yok . Çok korkuyorum .. ne çantası hazırdı ne benim eşyalarım . Kimliği bile almadan çıktık yola . Hazırlıklı olun kızlar dün hiçbir şeyim yoktu . Sabah aniden geldi suyum .
Aaaa 🥹 Bir minnoşumuz daha mı geliyor yoksa bugün 🥹 Yeni gördüm mesajını, bizi de haberdar et müsait olduğun zaman kuzucum. Allah yardımcın olsun, sağlıkla kucağına al inşallah bebeğini ikiniz de çok iyi olun 🙏🥹

Ben meme ucu bakımına başlamak durumunda kaldım çünkü bi kaç haftadır pul pul dökülüyor uçları , siyah sutyenin içi beyaz beyaz oluyo yani. Ben de dün meme ucu bakım kremine başladım , inşallah yanlış yapmıyorum çünkü 33+4 üm henüz
Ben baslayali cok oldu hep kuru uclari cunku surunce iyi geliyor.

Açıklık olup olmadığına vajinal muayene mi yapıp baktılar yoksa ultrasonda anlaşılıyor mu canım? Dün gece ben de bu moddaydım alt karnımdan vajinama doğru bıçak saplanır gibi ağrılarla mücadele ettim gece 1 gibi. Bebek aşağıya, kanala inmeye mi çalıştı anlamadım. Eşim kaldırdı zorla ayakta durduk falan uyku arasında da bütün gece kasılmalara uyandım. Doktora gitmedim normaldir diye düşünerek. Daha cumartesi görünmüştüm. Cumaya kadar idare ederiz diye umuyorum cuma söyleyeceğim doktoruma. Biz de 35+3 olduk, en azından 2 hafta daha sabretse diye gün sayıyorum.
Canım vajinal muayene yaparak baktı serviks uzunluğu 35 mm dedi plasenta aşağıda ama rahim ağzını kapatmıyor sorun değil dediler. Benim de sürekli bebek toplanıyordu karnım sertleşiyordu sabah da ağrıyla uyandım zaten. Benim de tek isteğim 2 hafta daha sabretmesi 🥺 her ne kadar tehlikeli zamanları atlatmış olsak da yine de biraz daha kalmasında fayda var. Hiç stres yapma kasılmalar sıklaşırsa git bence çünkü benim Nstde sancılar görünüyordu ama haftasına göre normal artık dediler.

Kizlar alt ast seviyeleriniz kacdi bu haftalsrda yukselme oluyirmu normalmi outoffit outoffit .!.: kuzum senin mi sanki bi ara yuksekmiydi dusukmuydu ya ben oyle aklimda kalmis kacdi acaba senin benim alt 40 olmus bu normal mi acaba doktorum bise demedi ama randevumada daha var aklima takildi
Benim birkaç ay önce Alt değerim yüksekti. İlk 42 çıktı. Doktor iki hafta sonra bir daha ölçelim takip edelim dedi. Sonra 35 oldu ve sonrakinde düşerek normale döndü. Ama normale dönmese ne yapıyorlar hiç bilmiyorum. Doktoruna söyle mutlaka, karaciğer önemli sanırım benimki bunu takip edelim demişti çünkü. Bazen o ara yiyip içtiğin bir şeylerle de alakası olabilir. Benim birkaç haftada kendiliğinden düzelmişti dediğim gibi.

X