Aaaa
Malinin de hala durması
Demek arası 24-48 saat kadar bir şey yani..
Ben bu nişan gelme meselesini ilk kez görümcemden duymuştum. Hiç bilmezmişim. O da bana detay vermemişti, dedi ki kocana sor o sana açıklar. Allah Allah dedim o nereden bilecek ki
Benim kocam çocukluğunda her yaz dedesine gitmiş ve inek gütmüş. Üni sınavında derece yapan çobanlardan yani
neyse ineklerden bilirmiş nişanı. Bir ineğin nişanı gelirse 10 gün içinde doğumu başlarmış hazırlıklı beklerlermiş
Bu arada eşim hamilelik boyunca her şeyimi inekler üzerinden örnekleyerek anlattı. İlk doğumun zor olur, biz ineğin ilk doğumun da hem veteriner hem köyden birkaç kişi toplanırdık o doğum iki gün bile sürerdi, inek ortalığı yıkardı kendi başına çıkaramazdı falan der, sonraki doğumlarda kendi başına doğurmuş bulurduk der mesela
Süt hemen gelmezmiş, elimizle sağmaya çalışırdık izin verdiği kadar ki süt başlasın diye der, ilk gelen süt ağız olurmuş (kolostrum) çok faydalıymış, doğuran inek çok susarmış çok su içermiş bu sayede sütü inermiş offff düşünebiliyor musunuz hep bunları dinleyerek geçti hamileliğim
Ve bu kadar benzerlik