İlki beyaz olsun ya. Hem sanırım sünnetmiş uenidoğana açık renk giydirmekAy benim diğer hastane çıkışları çok renkli ya, ondan istemedim daha beyaz beyaz pamık gibi olsun diye beyaz aldıydımkayınpeder cırtlak yeşilli aldı bi tane onu mu koysam o zaman kendisi beyaz ama çizgileri falan yeşil
Sen ne kadar koyuyorsun?Çok battaniye annecim fkgkg
Kızımı 8.9 la doğurdum. 4 kilo doğurdum. Şeker yoktu ben de o zaman yine yok. Gayet de sağlıklı doğdu10.3 çıkmış en son. Bu kan seviyesinde birinin bebeği çok düşük doğum ağırlıklı olurmuş. Çünkü biz bebeğin talep ettiği kan ve oksijen taşınımını yapamıyormuşuz. Buna rağmen bırak küçük olmayı bir de iri olan bebek şekerden başka bir şeyle açıklanamaz dedi.
Evet pamuk gibi olsun minnoşunnsen de haklısın. Benim ilk giyeceği şu nasip olursa. Benimki de yeşil aslında. Üstü beyaz. Önlüğü vermicem hemşireye. Ona gerek yok. Düşün taşın bakalım bi.
Boyun yastığı var evde aslında ama onlar olmaz galiba. Minik yastık olarak isim yazılı yastığını koydum valize. Hastane de verir evet de nasıl yapıcaz bilmiyorum dikişler acımaz mı kucağımıza yastık alırsak. Geçen bir ebe gösteriyordu bebeği yana koymuş gibi böyle, ağzı memede ayak kısmı sağ ya da sol yanına uzanıyor annenin. Tam kucakta değil yani. Öyle bir şeyler de denenebilir sanki.Ben dolaptan almıştım. Tertemiz ve çok ucuza gelmişti. Oralardan bakabilirsin istersen. Onun yerine bir minik yastıkta alabilirsin. Bi ınfluencerr öyle yaptı mesela. Bebek yastığı götürdü. Hastanede yastık verilmiyor mu bilmiyorum. Hastanede de verir heralde istesek.
Muhteşem örnek valla gözüne sokmak lazım bu adamınKızımı 8.9 la doğurdum. 4 kilo doğurdum. Şeker yoktu ben de o zaman yine yok. Gayet de sağlıklı doğdu
Aslında bi tane daha var beyaz takım ama sadece üst alt şapkası eldiveni vardı. 5'li ya da 4'lü mü neyse artık Onu koyup yanına ekstra koyayım ben de.Evet pamuk gibi olsun minnoşunnsen de haklısın. Benim ilk giyeceği şu nasip olursa. Benimki de yeşil aslında. Üstü beyaz. Önlüğü vermicem hemşireye. Ona gerek yok. Düşün taşın bakalım bi.
Ben hemşireye vermelik bi tane koyucam bi tane de 4 kat müslin battaniye koyacaktım, bi tane de aslında peluş istiyorum kayınvalidem aldım falan dedi ama nasıl bi şey aldı bilmiyorum dediğim gibiyse onu koyarımSen ne kadar koyuyorsun?
Ben de dikişler acır sanıyorum baskı yapacak diye ama rahat edersin dediler bilemedim valla. Ben de isimli yastığını mı alsam acaba sadeceBoyun yastığı var evde aslında ama onlar olmaz galiba. Minik yastık olarak isim yazılı yastığını koydum valize. Hastane de verir evet de nasıl yapıcaz bilmiyorum dikişler acımaz mı kucağımıza yastık alırsak. Geçen bir ebe gösteriyordu bebeği yana koymuş gibi böyle, ağzı memede ayak kısmı sağ ya da sol yanına uzanıyor annenin. Tam kucakta değil yani. Öyle bir şeyler de denenebilir sanki.
Uyar tabi neden uymasın önemli olan açık renk olması kirin, kanın vs belli olması bence üzerinde ki değiştirebilelim fark edinceoutoffit bu sünnet kriterlerine uyuyor mu kuzum?
Örgü de koy mutlaka. Peluş da kalınsa olabilir. Dışarı falan çıkarırken sararız. Kakası falan da sızabiliyormuş. Ondan ben bissürü aldımAslında bi tane daha var beyaz takım ama sadece üst alt şapkası eldiveni vardı. 5'li ya da 4'lü mü neyse artık Onu koyup yanına ekstra koyayım ben de.
Ben hemşireye vermelik bi tane koyucam bi tane de 4 kat müslin battaniye koyacaktım, bi tane de aslında peluş istiyorum kayınvalidem aldım falan dedi ama nasıl bi şey aldı bilmiyorum dediğim gibiyse onu koyarım
Senin örgü nasıl bişiÖrgü de koy mutlaka. Peluş da kalınsa olabilir. Dışarı falan çıkarırken sararız. Kakası falan da sızabiliyormuş. Ondan ben bissürü aldımama benimki çok 2-3 yedek yeter bence.
Yok bence emzirme yastığı varsa onu al isimli yastık minicik bir şey zaten iş görmez gibi. Dikişlerin üzerinden memelerin altından geçirsen emzirme yastığını (C modelse tabi) belki de kurtarır kuzucum. Bunu bilenler yanıtlasa daha iyi sanki. Ben de bir emin olamadım.Ben de dikişler acır sanıyorum baskı yapacak diye ama rahat edersin dediler bilemedim valla. Ben de isimli yastığını mı alsam acaba sadecehiç bilemedim bak şimdi
Birşeycik olmaz iç iç. Günde 2-3 tane içiyorum ben valla. Onlar karbonat gibi birşey olduğu için zararı yok diye okumuştum.Uyar tabi neden uymasın önemli olan açık renk olması kirin, kanın vs belli olması bence üzerinde ki değiştirebilelim fark edince
Edoşum mide yanmasından bulantıdan helak oldum bugün yaa. Rennie kaç kere alabiliyoruz günde 7 gibi çiğnemiştim bi tane ama akşam yine fazla gelir mi ki?
Ben en içine giymesi için iç zıbın koydum bir tane alttan açmalı çıtçıtlı body koydum alt üst takım bir tane çorap şapka eldiven önlük birde penye battaniyesi he nerdeyse hepsini koymuşumKızlar bu hemşireye verilecek setin içine komple 10lu hastane çıkışı koymuyoruz demi ndndndn bu çanta hazırlama içi bana çok zor geliyor ya sanki ne koyacağımı kestiremiyorum da eksik oluyormuş gibi
Bildiğin kalın eski örme battaniye. El örgüsü. Eşimin de doğduğunda hastanede kullanılan battaniyesiymiş hatta. Bi arkadaşım mart'ta doğurdu, ben gitmiştim yanına, o penye vermişti hemşireye, bebeği getirdiklerinde daha kalın battaniye yok mu, üşür bebek demişlerdi. Halbuki sıcaktı ama öyle demişlerdi. O aklımda kaldı. Ondan bi tane kalın alıyorum. Diğerleri ince.Senin örgü nasıl bişi
Bak şimdi bi sezeryan doğumlu arkadaşıma daha sordum. O da bilemedim dedi. Bebeği nasıl tutacağını bilemiyorsun zaten dedi. Emzirme yastığını nerene koyacaksın bilemedim nerene bu konuda görüş ayrılıkları var. Bilenler bizi aydınlatsın plsYok bence emzirme yastığı varsa onu al isimli yastık minicik bir şey zaten iş görmez gibi. Dikişlerin üzerinden memelerin altından geçirsen emzirme yastığını (C modelse tabi) belki de kurtarır kuzucum. Bunu bilenler yanıtlasa daha iyi sanki. Ben de bir emin olamadım.
Ya resmen son günlerde bu midem yine ilk günler gibi oldu. Canım su istiyor içiyorum ama su içtikçe tekrar ağzıma geliyor bulanıyor midem. Şu anda da yanıyor. Güya bunlar da doğumun yaklaştığının habercisiymiş.Birşeycik olmaz iç iç. Günde 2-3 tane içiyorum ben valla. Onlar karbonat gibi birşey olduğu için zararı yok diye okumuştum.
Bildiğin kalın eski örme battaniye. El örgüsü. Eşimin de doğduğunda hastanede kullanılan battaniyesiymiş hatta. Bi arkadaşım mart'ta doğurdu, ben gitmiştim yanına, o penye vermişti hemşireye, bebeği getirdiklerinde daha kalın battaniye yok mu, üşür bebek demişlerdi. Halbuki sıcaktı ama öyle demişlerdi. O aklımda kaldı. Ondan bi tane kalın alıyorum. Diğerleri ince.
Bak şimdi bi sezeryan doğumlu arkadaşıma daha sordum. O da bilemedim dedi. Bebeği nasıl tutacağını bilemiyorsun zaten dedi. Emzirme yastığını nerene koyacaksın bilemedim nerene bu konuda görüş ayrılıkları var. Bilenler bizi aydınlatsın pls
Ya da o an ağrıya sızıya göre hareket edicez. Ben sezaryen olursam şayet ameliyat sırasında memelerden süt getirmeye çalışıp doğduğu anda da bebeği oraya yapıştırsam diye hesaplar yapmaya başladım. Çocuğu alacaklar şekeri düşük diye ödüm kopuyorBildiğin kalın eski örme battaniye. El örgüsü. Eşimin de doğduğunda hastanede kullanılan battaniyesiymiş hatta. Bi arkadaşım mart'ta doğurdu, ben gitmiştim yanına, o penye vermişti hemşireye, bebeği getirdiklerinde daha kalın battaniye yok mu, üşür bebek demişlerdi. Halbuki sıcaktı ama öyle demişlerdi. O aklımda kaldı. Ondan bi tane kalın alıyorum. Diğerleri ince.
Bak şimdi bi sezeryan doğumlu arkadaşıma daha sordum. O da bilemedim dedi. Bebeği nasıl tutacağını bilemiyorsun zaten dedi. Emzirme yastığını nerene koyacaksın bilemedim nerene bu konuda görüş ayrılıkları var. Bilenler bizi aydınlatsın pls
Bende hep yarım almışım uzun giydirmesi zor diye kimden duydum bilmiyorum bir tane hastane çıkış setinden çıktı uzun kollu yoksa yok bendedeBence yarım kollular iyi evet ya. Bebek az tombik olsa diğerleri sıkıntı sanki giydirmesi çıkarması. Ben uzun kollu da kolsuz da aldım ama en çok yarım kollu aldım diyebilirim.