Son günler zaten ye gitsin diyesim varKilo işi son dk aşırı arttı bende ya alma dedikçe doktor alıyom bişey de yemiyorum öylevalla dün ağrım sancım da var gibiydi baktı göbeğime yumuşak sancı yoktur dedi 10 gün sonra yapacakmış bakalım
İnanılmaz şaşırdım .. genetik olarak ergenliğime girdiğimden beri kansızlık-demir eksikliği ile uğraşırım. Demir depolarımın tamamen boşaldığını vücudumda 0 Demir olduğunu hgb seviyemin 2 olduğunu, orta sondayken 20 gündür kesintisiz adet gördüğümde yere düşüp bayıldığımda öğrenmiştik. Kan takviyesi bile yapıldı, hamile kaldığımda hgb seviyem 6-7 arasındaydı. Hep düşüktü hep. 28 yaşındayım . Sigara içmeye de 16-17 yaşında başlamıştım . Hamile kalana kadar kesintisiz sigara içtim. Hatta hamilelik testi yapmadan evvel şunu bi içip öyle yapayım demiştim beklemediğim için. 35 haftalık hamileyim bebeğim 2800 gram. Haftasına göre birazcık ilerde ama çok normal dedi doktorum.Kızlar şu karamsar doktora muayene oldum abartısız 45-50 dk muayene etti ve konuştu, beynimizi de yaktı. Telefonda söylediklerine benzer şeyler söyledi. Kansızlığımın olması ve geçmişte sigara öykümün olması nedeniyle bu çocuk daha fazla büyümemiş yoksa şimdiden de 4 kiloları bulup doğardı falan dedi. Ya da eğer şekerim olmasa bu kadar kansızlık seviyesine 2.200 kg’de falan şu sıralar doğarmış. 45 yaşından sonra kesin diyabetlisin, ikinci üçüncü gebeliklerin olursa kesin insülin kullanmalısın falan dedi. Plasenta yaşım 38 haftaya ulaşmış maks 2 haftaya ama muhtemelen 10 güne sancılanırsın doğuma gidersiniz dedi. Bebek de kanala girmemiş ama baş aşağı duruyormuş. Yine de bence de normal doğurman riskli dedi. Suyu fazla gibi olduğu için eli kolu kordonu kendinden önde gelebilir. Gelmeyedebilir dedi. Gerçekten çok bir şey anlamadık çok garip yorumlar yaptı.
Ben yapıyorum ama çok zor. Kocam da zaten bunu yapmak öyle çok da kolay bir şey değil ki diyor yanıma oturdu dik otururken o bile zorlandı atmaya tabi benim kadar değil deKizlar size bi soruyla geldim şu ayak ayak usdune atma teorisi yapan varmiben denedim ya şaşırdımda ben cok zor atdim ne varki diyodum da ay dogruymus sizde denedinizmi bi deneyin deneyimlerinizi paylasin benle
Senin ablanın ağzı ne derSon günler zaten ye gitsin diyesim varablam diyor ama göbeksiz olmak iyi sezeryan olursan o kilo o göbek yara üzeirne sarkıyor daha çok acı oluyor. Devamlı gelen sancı yoksa takmıyor doktorlar
Gyno lomexinin fitili bende de ise yaramadı. Neo penotran fort en iyisi o gecirir gibi oluyor ama işte hemen tekrar ediyor bendeBana bu gyno yu verdi doktor işte ama çok akıntı yaptı ve geçirmedi çok
Ya benim yanimdakilerede denetdim kuzenime felan hemen atdi kilolu olmasina ragmenBen yapıyorum ama çok zor. Kocam da zaten bunu yapmak öyle çok da kolay bir şey değil ki diyor yanıma oturdu dik otururken o bile zorlandı atmaya tabi benim kadar değil de
Aaaa benim karnim fazla yok buyumedi fazla kiloda almadimGöbeğin ne kadar büyüdüğünde bağlı bence benim ki orta halli birşey
O zaman birşey diyememAaaa benim karnim fazla yok buyumedi fazla kiloda almadim
Zaten son günlerde yediğimiz kilolar bi anda göbek yapmaz bize yaSenin ablanın ağzı ne derben göbeğimi de salmışım çatlakları da kiloyu da aman artık takamıcam ya. Öyle aman aman abartı yediğim de yok biraz fazla acil açlık krizleri yaşadığım için en kolay yiyebileceğim cici bebeye dadandım o kadar dün mesela çok sağlıklı bi pırasa yemeği yapayım dedim. 2 taneden az bişey yaptım. Yarısını yemekte yedim. Yatarken 2 gibi baktım çok açım yemeği buzdolabına koyarken biraz atıştırayım dedim kalanı da bitirmişim sırf ondan dolayı 2 kilo almış olabilirim dkdjkd
Ben hic bilmiyorum nemzn gelir erken dogum riskim var erken mi gelir beklermi bilmiyirum hayirlisi artikO zaman birşey diyememama otomatik olarak hepimizin doğumu yaklaştı zaten. Ben 38 de doğurursam 22 günüm kalmış oluyor.
Benim bir dönem ciddi tekrarlayan mantar problemim vardı hem kaşıntı hem akıntı şeklinde gyno fitil-krem, travazol krem sürekli kullandım bunları geçici çözüm sağlıyor ama yine tekrarlıyordu doktor Lattawin adında bir fitil yazmıştı onu kullandım ve bir süre şeker tüketimine dikkat ettim ondan sonra çok şükür kurtuldum diyebilirim. Hamilelikte kullanılır mı bilmiyorum ama bir araştırın isterseniz sen eczacıydın sanırım canım biliyorsundur belkiGyno lomexinin fitili bende de ise yaramadı. Neo penotran fort en iyisi o gecirir gibi oluyor ama işte hemen tekrar ediyor bende
Ölçümleri daha iyiydi bence. Geçen hafta 37+5le uyumluydu. Bu hafta 37+2yle uyumlu. Biz bu hafta 35 olmamıza rağmen. Bana normal seviyelerde gibi geldi yani zaten hep 2 hafta önce olan bir bebekti. Servikal uzunluk 2.6 cm olmuş o da birkaç hafta müsaade ediyormuş aslında bebek büyük olmasa dedi. Kendi doktorum suyunda ciddi bir fazlalık olmadığını söylüyordu hep bu da miktar söylemedi iri bebeklerin suyu fazladır zaten dedi. Ay bilmiyorum yaa biraz tuhaf bir adam gibiydi.Canım ölçümleri nasıldı peki ? Kendi doktorun şu fazlaligindan bahsetmiş miydi mesela?
Valla eşim yazın sayısız doktor muayenesine girmişti ya şey diyor çok keskin net cümleler kuran doktordan uzak duracaksın. Elbette hepimiz biraz genlerin biraz çevresel faktörlerin etkisiyle bazı riskler altındayız. Meme kanseri rahim ağzı kanseri olan var mıydı dedi? Halam vardı kaybettik dedim. Genetik yatkınlık da var işte diyor. Guatr rahatsızlığı var mı? Teyzem var diyorum. Tamam o da var diyor. E kanka biz üremeyelim o zaman gen aktarımı olmasın madem.Ya olabilir de olmayabilir de değil mi bu konu, her şeyi bu kadar net bilebilir mi bilim o zaman kim kanser olur kim olmaz söylesinler ona göre herkes planını da yapsın. Ben çok hassasım bu konuda belki ondan bilmiyorum babamı da böyle geleceği gören bi doktor sebebiyle kaybettiğimizi düşünüyorum çünkü, bana fazla karamsar geldi
E yani, adı üstünde yatkınlık bu kesinlik değil ki. Yaş falan da vermiş yani bilemedim beni rahatsız ettiValla eşim yazın sayısız doktor muayenesine girmişti ya şey diyor çok keskin net cümleler kuran doktordan uzak duracaksın. Elbette hepimiz biraz genlerin biraz çevresel faktörlerin etkisiyle bazı riskler altındayız. Meme kanseri rahim ağzı kanseri olan var mıydı dedi? Halam vardı kaybettik dedim. Genetik yatkınlık da var işte diyor. Guatr rahatsızlığı var mı? Teyzem var diyorum. Tamam o da var diyor. E kanka biz üremeyelim o zaman gen aktarımı olmasın madem.
Bu doktor seni görse sana neler der kim bilir canım.. bizim bebek de 3200 gr hala, belki ölçüm hatası da vardır daha azdır onu da bilemeyiz tabi. Şeker yüzünden bu kadar azar işitmek de ne bileyim.. insana kendini dünyanın en sorumsuz anne adayı gibi hissettiriyor. Bir de diyor ki üzülme yolun sonuna gelmişsin zaten doğacak bir şekilde sağlığına kavuşunca taburcu ederler, işler yoluna girer. Kendin de kilo almamaya bak ileriki hayatında. Başta söylenecek şeyi en son söylüyor.İnanılmaz şaşırdım .. genetik olarak ergenliğime girdiğimden beri kansızlık-demir eksikliği ile uğraşırım. Demir depolarımın tamamen boşaldığını vücudumda 0 Demir olduğunu hgb seviyemin 2 olduğunu, orta sondayken 20 gündür kesintisiz adet gördüğümde yere düşüp bayıldığımda öğrenmiştik. Kan takviyesi bile yapıldı, hamile kaldığımda hgb seviyem 6-7 arasındaydı. Hep düşüktü hep. 28 yaşındayım . Sigara içmeye de 16-17 yaşında başlamıştım . Hamile kalana kadar kesintisiz sigara içtim. Hatta hamilelik testi yapmadan evvel şunu bi içip öyle yapayım demiştim beklemediğim için. 35 haftalık hamileyim bebeğim 2800 gram. Haftasına göre birazcık ilerde ama çok normal dedi doktorum.
İki doktorun arasında bu kadar fikir ayrılığının olması beni çok şaşırttı. Kalbini ferah tut lütfen. Stresin bebeği sigaradan bile daha kötü etkilediğini söylerler hep. Bunaltma kendini birkaç başka fikir daha al istersen. İçimdeki ses senin de bebeğinin de çok huzurlu kavuşacağınızı söylüyor
Eşim de çok rahatsız oldu ben dinlerken bir ara sesim çıkmaz oldu. O girdi araya bir dk hocam bu kadar detay bilmesine gerek var mı falan dedi. Plasentanda sigara kalıntıları var diyor. Hamilelikte içmedim hiç dedim. Fark etmez ki 6 ay kala bırakmadıysan hamileliğin boyunca günde 5 tane içsen de olurdu kendine eziyet etmişsin diyor. Ne demek bırakmakla günde 5 sigara içmek. Hatta sigara içsem şekerim daha düşük bebeğin ağırlığı da daha düşük olurmuş.E yani, adı üstünde yatkınlık bu kesinlik değil ki. Yaş falan da vermiş yani bilemedim beni rahatsız etti
Doktoruma biraz endişelerimden bahsedeceğim ama daha fazla da bu işi kurcalamayacağım. Bu saatten sonra ben diyetten fazlasını yapamam. Hastane de doğum öncesi tedbirli olmalı bebeğin hipoglisemi riskine karşı. O kadar yani. 10 tane de doktor gezsek farklı ne söyleyebilirler ki. 15 gün içinde doğum yapmazsam o da 33 yıllık meslek hayatında hiçbir şey öğrenmemişmiştuhaf bir doktor. geleceğe dair yorumları falan bu kadar iç karartıcı bir tablo olduğuna ben pek inanamıyorum. enseyi karartma bence. doktoruna güven ya da daha “normal” bir doktora daha danış
10.3 çıkmış en son. Bu kan seviyesinde birinin bebeği çok düşük doğum ağırlıklı olurmuş. Çünkü biz bebeğin talep ettiği kan ve oksijen taşınımını yapamıyormuşuz. Buna rağmen bırak küçük olmayı bir de iri olan bebek şekerden başka bir şeyle açıklanamaz dedi.hemoglabin degerin ne? benim de dusuk 10.1 ama bebek normal kiloda 34+5te 2600 gr
benimde mi sekerim var diye bebegin kilosu arttiyor acaba diye dysundum cunku kansizlik bende de var ama bebek iyi besleniyor ve kilo aliyor bizim hastanenin dedigine gore
Kim bu doktor yani isim ver anlamında değil de tanındık bilindik biri mi, yorumlsrı nasıl?Eşim de çok rahatsız oldu ben dinlerken bir ara sesim çıkmaz oldu. O girdi araya bir dk hocam bu kadar detay bilmesine gerek var mı falan dedi. Plasentanda sigara kalıntıları var diyor. Hamilelikte içmedim hiç dedim. Fark etmez ki 6 ay kala bırakmadıysan hamileliğin boyunca günde 5 tane içsen de olurdu kendine eziyet etmişsin diyor. Ne demek bırakmakla günde 5 sigara içmek. Hatta sigara içsem şekerim daha düşük bebeğin ağırlığı da daha düşük olurmuş.
Bence bilindik tanındık biri değil. Arkadaşımın amcası olmasa hayatta arayıp da bulacağım biri de değildi. Yorumlarına bakmadım. Bence uzak durulmalı ya bu kadar vesvesecisinden. Falcı gibi bişey jfjfKim bu doktor yani isim ver anlamında değil de tanındık bilindik biri mi, yorumlsrı nasıl?