Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 75 41,4%
  • erkek

OY: 94 51,9%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,3%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    181
Kızlar şu karamsar doktora muayene oldum abartısız 45-50 dk muayene etti ve konuştu, beynimizi de yaktı. Telefonda söylediklerine benzer şeyler söyledi. Kansızlığımın olması ve geçmişte sigara öykümün olması nedeniyle bu çocuk daha fazla büyümemiş yoksa şimdiden de 4 kiloları bulup doğardı falan dedi. Ya da eğer şekerim olmasa bu kadar kansızlık seviyesine 2.200 kg’de falan şu sıralar doğarmış. 45 yaşından sonra kesin diyabetlisin, ikinci üçüncü gebeliklerin olursa kesin insülin kullanmalısın falan dedi. Plasenta yaşım 38 haftaya ulaşmış maks 2 haftaya ama muhtemelen 10 güne sancılanırsın doğuma gidersiniz dedi. Bebek de kanala girmemiş ama baş aşağı duruyormuş. Yine de bence de normal doğurman riskli dedi. Suyu fazla gibi olduğu için eli kolu kordonu kendinden önde gelebilir. Gelmeyedebilir dedi. Gerçekten çok bir şey anlamadık çok garip yorumlar yaptı.
hemoglabin degerin ne? benim de dusuk 10.1 ama bebek normal kiloda 34+5te 2600 gr
benimde mi sekerim var diye bebegin kilosu arttiyor acaba diye dysundum cunku kansizlik bende de var ama bebek iyi besleniyor ve kilo aliyor bizim hastanenin dedigine gore

Kızlar şu karamsar doktora muayene oldum abartısız 45-50 dk muayene etti ve konuştu, beynimizi de yaktı. Telefonda söylediklerine benzer şeyler söyledi. Kansızlığımın olması ve geçmişte sigara öykümün olması nedeniyle bu çocuk daha fazla büyümemiş yoksa şimdiden de 4 kiloları bulup doğardı falan dedi. Ya da eğer şekerim olmasa bu kadar kansızlık seviyesine 2.200 kg’de falan şu sıralar doğarmış. 45 yaşından sonra kesin diyabetlisin, ikinci üçüncü gebeliklerin olursa kesin insülin kullanmalısın falan dedi. Plasenta yaşım 38 haftaya ulaşmış maks 2 haftaya ama muhtemelen 10 güne sancılanırsın doğuma gidersiniz dedi. Bebek de kanala girmemiş ama baş aşağı duruyormuş. Yine de bence de normal doğurman riskli dedi. Suyu fazla gibi olduğu için eli kolu kordonu kendinden önde gelebilir. Gelmeyedebilir dedi. Gerçekten çok bir şey anlamadık çok garip yorumlar yaptı.
tuhaf bir doktor. geleceğe dair yorumları falan bu kadar iç karartıcı bir tablo olduğuna ben pek inanamıyorum. enseyi karartma bence. doktoruna güven ya da daha “normal” bir doktora daha danış

Genellikle 45-50li yaşlarda olurmuş, daha erken olabilir daha geç olmaz dedi. Ben bunu başka doktorlardan da duydum ya. Hatta belki de bugün tip2 diyabeti olan kadınların çoğunun geçmişinde böyle öykü vardır.
Ya olabilir de olmayabilir de değil mi bu konu, her şeyi bu kadar net bilebilir mi bilim o zaman kim kanser olur kim olmaz söylesinler ona göre herkes planını da yapsın. Ben çok hassasım bu konuda belki ondan bilmiyorum babamı da böyle geleceği gören bi doktor sebebiyle kaybettiğimizi düşünüyorum çünkü, bana fazla karamsar geldi

Gorsel atcam size durun🤣🤣🤣🤣

Eklentiler

• 1000592544.jpg
    1000592544.jpg
    87,4 KB · Görüntüleme: 24
Canım ölçümleri nasıldı peki ? Kendi doktorun şu fazlaligindan bahsetmiş miydi mesela?

Bende gebeliğin başından beri 81 dim. Doktora gittim iki hafta sonra yani son 81 kilodayken o randevudan sonra. Tartıldım 85 iki hafta da dört kilo büyük şok bana 😂😂😂 35. Haftadasın Nst’ye koyması gerekiyordu aslında. Ben ilk 33+4 de girdim. Pazartesi randevum var muhtemelen artık her hafta çağırır muayeneye nst de yapılır galiba
Kilo işi son dk aşırı arttı bende ya alma dedikçe doktor alıyom bişey de yemiyorum öyle 😁😁 valla dün ağrım sancım da var gibiydi baktı göbeğime yumuşak sancı yoktur dedi 😁 10 gün sonra yapacakmış bakalım

Bende zor atdim benim sancim var snaki ya doktor bana sancin tutar suyun gelirse atla gel dedi ama bu sanci denen sey nasil bisey ben cozemiyorum nemnz gitmeliyim bi kasıklarim agriyor geciyor 🤦‍♀️
Doktorlar hangisine sancı diyorlar ben de çözemedim. Üstelik ikinci gebeliğim 🤣 ilkinde 38+1 de sezaryen olmuştum. Sertlesmeleri o zaman da yaşıyordum şimdi de yaşıyorum ama doktorum normal diyor. Nstde de denk geldi sancı olarak algilamadi mesela. O yüzden hangisi doğum sancısı hangisi yalancı kasılma anlamadım. Uzun sürmedigi ve düzenli olmadığı için ben hepsini yalancı kasılma diye adlandirip geciyorum.

Doktorlar hangisine sancı diyorlar ben de çözemedim. Üstelik ikinci gebeliğim 🤣 ilkinde 38+1 de sezaryen olmuştum. Sertlesmeleri o zaman da yaşıyordum şimdi de yaşıyorum ama doktorum normal diyor. Nstde de denk geldi sancı olarak algilamadi mesela. O yüzden hangisi doğum sancısı hangisi yalancı kasılma anlamadım. Uzun sürmedigi ve düzenli olmadığı için ben hepsini yalancı kasılma diye adlandirip geciyorum.
Bende anlamiyorum gel dedi am sancim olsada gitmek isdemiyorum randevumu beklemek isdiyorum devlet oldu icin doktorum denk gelmiycek nobetci kim varsa o denk gelcek oyuzden isdemiyorumda inslh randevu gunume kadar dayanir🤣

X