Bende gebeliğin başından beri 81 dim. Doktora gittim iki hafta sonra yani son 81 kilodayken o randevudan sonra. Tartıldım 85 iki hafta da dört kilo büyük şok bana2 haftadır kilomda milim oynama yoktu. Bu sabah doktor kontrolünden önce bi tartıldım 2 kilo almışım. Nasıl ya nasıldoktor diyor 2 haftada 2 kilo ddjdjdj inandıramadım 2 haftadır oynama olmadığına. Neyseki bebiş de 35 haftada 2500 olmuş. En azından o da kilo alıyor dün sancım var gibi desem de nstye sokmadı karnın normal dedi geçti. Bu arada kordon kanı saklanmasını sordum 3 firma broşürü verdi. Napsak saklattırsak mı bu kanları çok kararsız kaldım. Gerçi kan alındığında illaki saklanıyor gibi bişey yokmuş bazen kaliteli kan olmuyormuş saklamıyorlarmış. Bir de kordonla birlikte saklamak daha iyi oluyormuş falan filan
Ay ben gidince sorayım bi haber edeyim size de, bence zararı yoktur yaa üff zaten yediğimiz her şey sanki çok yararlı ndndnd sık sık banyo yapmaktan huylu gibi valla esmer halimle norveçlilere dönücem jdjdndİnternette genelde kullanılır hatta kullanılsın çok faydalı falan yazmışlar. Bir kaç sayfa gezdim ama tabi güvenemeyiz bunabakarken öksürüğe de iyi geldiğini yazmış sivilceye iyi gelir demiş ben de mi başlasam az önce doktordan çıktım keşke soraymışım
Off ben de telefonda arkadaşı bişey sordu uzadı diye aşırı triplendim ki normalde hiç huyum değil işime bile gelir jdjdj ama nedense ağrı sızı beni de çok huysuz yaptı ya geriliyorum ve ağlıyorum hemenNe bileyim anam ya valla ben de dün kötü oldum uzandım eşimden şarj aletimi istedim, bi surat yaptı gibi geldi ağla ağla içim çıktı akşam. Niye surat yapayım bunun için dedi, ki yapmamıştır da eminim ama herkeste en başta olan şu hassasiyet alınganlık bende yeni çıktı herhaldeağrım var diye kötü hissediyor da olabilirim kendimi
Ne zaman kullanmaya başlayacaksın maltlaruBundan alan oldu mu? Alıyor muyuz kızlar? Süt arttırmak için? Ben ebebekteki maltardan da alacağım. Bunu da alacak mıyız acep?
Travazol kullanabilirsin dedi doktorum kuzum ben kullanıyorum kaşıntım oldukçaAy hamilelikte denenmez mi acaba ya, kaşıntı rezil bir şey valla anlamadım krem vermişti doktor ama ama hala kullanılır mı bilmiyorum. Şu propolisi bi sorayım belki daha iyi gelir
Çok mutsuz uyandım bugün ya durup durup ağlıyorum sabahtır, sebep yok ama nedensiz dkgk
Daha dün akşam ben de eşime dedim çok mutsuzum ama neden bilmiyorum jdjdjd garip bi kafa karışıklığı iç karışıklığı varBende geçen gün öyleydim gözlerim doluyordu sürekli sonra hıçkıra hıçkıra ağlamaya başladım kocam şok
Aralık anaları olarak komple depresifsek iyi bariDaha dün akşam ben de eşime dedim çok mutsuzum ama neden bilmiyorum jdjdjd garip bi kafa karışıklığı iç karışıklığı var
İşlerin yolunda olmasına sevindim canım. Sakin bir çocuk demek, bu durumda bizimkiler kuduruk galibaKızlar ben nst ye girdiğimde sancılarım düzensiz şekilde çıktı. Ben hissetmedim hiç. Doktor düzenli ve şiddetli sancı gelirse o zaman ara gece bile demeden bakalım NST ye dedi. Ağrı kesici almak isteyecek kadar sancı varsa mutlaka hastaneye gidin gece demeden NST ye bakılsın. Benim bebeğin hareketleri dün neredeyse yok denecek kadar azdı hatta akşam olduğunda hala almamıstım. Evde dopplerle dinledim kalp atışı vardı. Doktora sordum, o da gel gece demeyelim bakalım dedi …doktorda arkadasım olunca sağolsun ekstra ilgileniyor .gece gittik baktık hastanede ultrasonda benimki gözlerini açıp kapatıyorsakin bir çocuk olabilir dedi. Ama ne yalan söyliyeyim bir anda inanılmaz kötü şeyler kurdum kafamda… yarın 35 doluyor. Bu haftalardan sonra daha dikkatli takip edeceğiz dedi hatta haftada bir bakacağız dedi bana. outoffit
Gittin mi cano ne dedi doktorİşlerin yolunda olmasına sevindim canım. Sakin bir çocuk demek, bu durumda bizimkiler kuduruk galibaNeyse kilolarını çabuk verir Nst’de çıkan kasılma türü bir sancı gibi değildi canım dünkü ya bildiğimiz adet sancısıydı geçti ama yine. Ben zaten bu saatten sonra en ufak değişime giderim artık doktora
45 yaşını nereden biliyomuş?Kızlar şu karamsar doktora muayene oldum abartısız 45-50 dk muayene etti ve konuştu, beynimizi de yaktı. Telefonda söylediklerine benzer şeyler söyledi. Kansızlığımın olması ve geçmişte sigara öykümün olması nedeniyle bu çocuk daha fazla büyümemiş yoksa şimdiden de 4 kiloları bulup doğardı falan dedi. Ya da eğer şekerim olmasa bu kadar kansızlık seviyesine 2.200 kg’de falan şu sıralar doğarmış. 45 yaşından sonra kesin diyabetlisin, ikinci üçüncü gebeliklerin olursa kesin insülin kullanmalısın falan dedi. Plasenta yaşım 38 haftaya ulaşmış maks 2 haftaya ama muhtemelen 10 güne sancılanırsın doğuma gidersiniz dedi. Bebek de kanala girmemiş ama baş aşağı duruyormuş. Yine de bence de normal doğurman riskli dedi. Suyu fazla gibi olduğu için eli kolu kordonu kendinden önde gelebilir. Gelmeyedebilir dedi. Gerçekten çok bir şey anlamadık çok garip yorumlar yaptı.
İleriye dönük eskiye dönük o kadar şey anlatmış ki kafanı çok karıştırmış. Hiç şekeri olan sigara içen insanlar yok mu. Yani doktor kötü desem doktor değilim bende tam anlamam. Bence bu saatten sonra yapacağın bi iki doktora daha gözükmek. Plesanta yaşın öndeyse, bunu kendi doktorun bile anlaması lazım o sana öyle birşey yok diyorsa bu var diyor mutlaka bi doktor daha görmeli diye düşünüyorum. Allah yardımcın olsun. Hayırlısı olsun senin de bebeğin içindeKızlar şu karamsar doktora muayene oldum abartısız 45-50 dk muayene etti ve konuştu, beynimizi de yaktı. Telefonda söylediklerine benzer şeyler söyledi. Kansızlığımın olması ve geçmişte sigara öykümün olması nedeniyle bu çocuk daha fazla büyümemiş yoksa şimdiden de 4 kiloları bulup doğardı falan dedi. Ya da eğer şekerim olmasa bu kadar kansızlık seviyesine 2.200 kg’de falan şu sıralar doğarmış. 45 yaşından sonra kesin diyabetlisin, ikinci üçüncü gebeliklerin olursa kesin insülin kullanmalısın falan dedi. Plasenta yaşım 38 haftaya ulaşmış maks 2 haftaya ama muhtemelen 10 güne sancılanırsın doğuma gidersiniz dedi. Bebek de kanala girmemiş ama baş aşağı duruyormuş. Yine de bence de normal doğurman riskli dedi. Suyu fazla gibi olduğu için eli kolu kordonu kendinden önde gelebilir. Gelmeyedebilir dedi. Gerçekten çok bir şey anlamadık çok garip yorumlar yaptı.
Ben çok rahat atıyorum hiç rahatsız etmiyorKizlar size bi soruyla geldim şu ayak ayak usdune atma teorisi yapan varmiben denedim ya şaşırdımda ben cok zor atdim ne varki diyodum da ay dogruymus sizde denedinizmi bi deneyin deneyimlerinizi paylasin benle
Ben onun ne olduğunu bilmiyorum ya diğer anne gruplarında da gördüm de. Napmamız lazımKizlar size bi soruyla geldim şu ayak ayak usdune atma teorisi yapan varmiben denedim ya şaşırdımda ben cok zor atdim ne varki diyodum da ay dogruymus sizde denedinizmi bi deneyin deneyimlerinizi paylasin benle
Ay ben yapdim dun gece aklima geldi ne var diyordum ayak ayak usdune atmakda ama ben cok zor atdim ve sancimda var galiba zaten benimki acalecideBen onun ne olduğunu bilmiyorum ya diğer anne gruplarında da gördüm de. Napmamız lazım
Ben zor atdimBen çok rahat atıyorum hiç rahatsız etmiyor
Travazol kullanılıyor mu ya, eğer öyleyse hemen sorayım valla hamilelikten önce çok işime yaramıştıTravazol kullanabilirsin dedi doktorum kuzum ben kullanıyorum kaşıntım oldukça
Napcam işte söyle yapayım anamAy ben yapdim dun gece aklima geldi ne var diyordum ayak ayak usdune atmakda ama ben cok zor atdim ve sancimda var galiba zaten benimki acalecidedeneyin lutfen ben cok zorlandim atarken ya gercekden benim gunum yakinmi