Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 73 41,2%
  • erkek

OY: 92 52,0%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,4%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    177
Öyle canım evet. Bana bugün bir kez girdi sadece o sancı. Kasılmalar devamlı oluyor da onlar da çok yüksek çıkmamıştı nst ‘de. Sık ve düzenli değilse artarak devam etmiyorsa önemli değil

Ne enteresan bir şey şu gebelik süreci. Birimizi gelişim geriliğinden sınıyor birimizi gelişimin fazla ileride olmasından Bu saatten sonra pekmez, bal, cicibebe falan yediğimi hayal edemiyorum artık. Neredeyse sıfır şeker beslenip aç geziyorum ve bu sayede şeker kontrol altında kalıyor Allah hepimizin yardımcısı olsun sağlıkla neticelendirsin sürecimizi inşallah

evet mesela ben 100 gram almış desin diye doktorun gözünün içine bakıyorum, sen de belki almamış desin diye ben tatlıdan nefret eden bir insanım, asla yemezdim. hayatına paketli gıda sokmayan ben cici bebeden bahsediyorum şaka gibi. onu da yiyemediğim için blenderda bıztlatıp içiyorum. bilmiyorum her şeyin iki ucu ayrı dert ya işte. bazen düşünüyorum bizim annelerimizin zamanında tıp bu kadar ileride olsaydı çoğumuz hakkında da böyle teşhisler olacaktı. böyle düşünerek içimi rahatlatmaya çalışıyorum. Allah yardımcımız olsun dediğin gibi, evlatlarımıza sağlıkla kavuşup inşallah bu dertleri unuturuz hepimiz

Ben önümüzdeki günlerde abanıcam canım artık zaten her gün et tüketmeye dikkat ediyorum mutlaka yumurta süt ceviz muz yemeye çalışıyorum en son ki kontrolde 400 gr almıştı suyu az olduğu zaten kilo alımı yavaş bana şuan 200-250 gr alsa yeter bir hafta içinde her gün sabah akşam omega 3 balık yapı takviyesi alıyorum bugün gittim geçen pazartesi 33+4 çıkmıştı bugün 34+2 çıktı 4 gün içinde tam gün olarak ilerlemiş doktor 35. Haftayı yakalasa bizim için yeterli demişti bakalım inşallah başarırız

Aynen öyle canım. Yarın hiç kilo almamış dese benden mutlusu olmaz. Anlarım ki diyet işe yarıyor. Tatlıdan nefret etmen, hiç paketli gıda yemiyor olman müthiş bişey bu arada ben normalde de aşırı düşkündüm tatlıya Her perhize okeyim yeter ki şeker perhizi yaptırmasınlar bana diye dua ederdim hep. Gebelikte başta çok tiksindim uzun süre yiyemedim ama bulantılar geçince 6 aydan sonra yine canım çok istemeye başladı. Abartmasam da yedim. Şu anda çok zorlanıyorum mesela tatlı bir şeyler yiyip içmemeye Ama mecburum bebeğin sağlığı ve bu durumun kalıcı hale gelmemesi için. Sen de sıkma canını, dışarıda daha kolay büyür inşallah minyon bir yapısı var demek ki. Kendiniz de çok iri olan aile yapısında iri bireyler olan bir çift değilseniz normal de olabilir..
Bugün annem de aynısını dedi ben sizi hiçbir şey bilmeden doğurdum dedi. Kardeşim de 4,5 kilo doğmuştu mesela bugünkü doktorlar olsa asla doğurtmazlar iri bebek diye ama eskiden kim ona bakmış ki. Bebek doğunca öğrenmişler, doktor bile gelmemiş doğuma ebeler doğurtmuş. Kundaklayıp gönderdiler kardeşimi annemle beraber. Sabah gittiler öğleden sonra dönüp geri geldiler bebekle. Maşallah çok da kolay bir doğum olmuş.

canım bunu kendine, dolayısıyla bebeğine yapma lütfen. bikaç gündür hiç iyi göremiyoruz seni.

ya şeker yüklemesi yapmayan, bir kere bile şekerini takip etmemiş o kadar çok anne ve sağlıklı bebeği ver ki. başka yol izlesen daha iyi olabilirdi belki, evet, ama bu ilk çocuğunun doğumunu da kendine eziyete dönüştürecek bir şey değil. bence ne kadar şanslı olduğumuza odaklan

Yok yok ne korkutması ben sezaryen de izledim vajinal doğum da izledim başıma gelebilecek olanları bilmeyi tercih ederim genelde Evet 37den sonra kesinlikle yürüyüş diyor günlük hareketlerimi de asla o yürüyüşlere saymıyor ayrı olarak yürümem gerekiyormuş

Evet hatta belki de doğumu kolaylaştırır diye düşünerek seviniyorum bir yerde de. Çatı ağrısında da aynı şeyi düşünüyorum demek ki açılıyor kemiklerim falan diye garip bir sevinç de duyuyorum. Acılara yürüyor korkmuyorum kısaca

yakalar canım hiç merak etme bir şey kalmamış doğuma kadar 35i geçer bile inşallah. stresten de uzak durmak işe yarayabilir kendine iyi gelecek şeyler yapmaya çalış. Bebişine kavuşacak olmanın mutluluğunu düşün artık hayatımızda yeni bir sayfa açılıyor

vajinal dogum isteyenler iki hafta sabir sonra yavastan yuruyusler merdiven inip cikmalar comelme hareketleri cinsel iliski sicak kuvete oturma hareketlerine baslarlar artik :) aklima gelmeyen varsa siz tamamlayin. ben 38den sonra gelsin istiyorum artik 40 a kalmadan hayirlisi olsun

Selam kızlar karnı aşağı inen var mı 33+3'teyim evvelki gün karnım aşağı indi. Kızım bütün gün debelendi durdu inanılmaz çok hareket etti karnımın aşağı indiği gün Şimdi normal hareketleri göğüs altım 4 parmak boşaldı nefes alışım falan midem rahatladı kaburgamın altındaki o acıma geçti Şimdi baskıyı tam vajinamda hissediyorum yürürken alttan destekleme ihtiyacı duyuyorum sanki çıkıverecek gibi geliyor kontrolüm de ayın 21'inde daha internette de bebek indiğinde 1-2 haftaya doğum olur yazıyor canım sıkıldı biraz bilgisi olan var mı küçük yavrum daha erken

35 olucam yarin ben bir haftadir karnim inik bebek baya asagida ultrasonda da oyle cikti kalana girmemis ama asagiya inmis artik

Ayakta çok zor duruyorum ya ben, napmam lazım var mı taktiği olan? Köfte yoğururken nefes nefese kalamaz bi insan yani yorulacağım bi iş yapmamıştım, en son sandalyeyi çekip oturarak yaptım. Çok zorlanıyorum normal mi sizce var mı böyle olan

Haklısınız. Valla kendime de eziyet ediyorum etrafımdakilere ve size de son birkaç gündür. Bu yapıda biri de değilimdir normalde. Hamileliğin son zamanlarında yüklendi bu panik modu ben de anlayamıyorum Bir de hem doktorlar tarafından korkutuldum hem de abuk sabuk şeyler okuyup ben kendimi korkuttum Her şey yolunda gider inşallah kalan haftalarda da sağlıkla doğarlar bebeklerimiz

evet canim normal tabiki bacak kaslarin cok kuvvetli degildir tasimakta zorlaniyor seni ben de ayakta kalinca karnim sertlesiyor kalamiyorum hemen uzanmam lazim

Bence hepimiz böyleyizdir. Ben bunun kansızlıktan mı şekerden mi tansiyondan mu olduğunu anlamaya çok çalışmıştım bir ara. Ama tutarlı bir sonuç elde edemedim. Doktor da kan değerin 15de çıksa tansiyonun şekerin hep normal de gitse normal dedi. Gerçi benim doktora kalsa her şey normal de ama YouTube da izlediğim videolarda da çarpıntının son haftalarda çok sık görüldüğü ve normal olduğu belirtiliyor. O ayakta duramama anında çarpıntı yaşıyoruz aslında nabız yükseliyor hızlanıyor onu tolere edemiyoruz. Ay bir çorba karıştırırken bile ansızın tabure çekip oturarak yaptığımı, ütüyü falan hep oturarak yaptığımı biliyorum. Bazen saatlerce iş yapıyorum bir şey olmuyor bazen ayağa kalkar kalkmaz feleğim şaşıyor benim de.

Instagram'da bi influencerın öyle indi. Takipçileri yazdı indi diye. Öyle demeyin, beni olumsuz etkilemeyin dedi, bir kaç güne nişanı geldi, bir kaç gün sonra da doğurdu. Yani bu rastlantı mı bilmiyorum ama inşallah bebişin göbüşünde 36yı çıkarır inşallah kuzum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…