Öyle canım evet. Bana bugün bir kez girdi sadece o sancı. Kasılmalar devamlı oluyor da onlar da çok yüksek çıkmamıştı nst ‘de. Sık ve düzenli değilse artarak devam etmiyorsa önemli değilBende bi kaç gündür yaşamaya başladım adet ağrısı. Bende 35+1 im. Doktorum inatla normal diyor sıklaşırsa acile git nst çektir dedi. Ağrılar sancı olur 15 dakikada bir olmuyorsa sık değilse sorun değil dedi
Ne enteresan bir şey şu gebelik süreci. Birimizi gelişim geriliğinden sınıyor birimizi gelişimin fazla ileride olmasındanAllah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin canımartık şükür tehlikeli zamanları geçtin hafta olarak ama yine de kilosunu artırmak istiyorsan bol bol protein almanı tavsiye ederim. benim bu gelişim geriliği muhabbetinden psikolojim alt üst olmuştu. nasıl beslenirsen beslen senin yapabileceğin bir şey yok demişti doktor. yine de belki faydası olur diye ben artık her gün en az bir öğünde midem almayacak kadar et balık yiyorum. bir de süt cicibebe bal muz fıstık ezmesi gibi bir karışım içiyorum. her sabah yumurtaya ek avokado ve tahin pekmez mutlaka yiyorum. bir de bebeğe kan gitmesi açısından enerji harcadığım şeyleri yapmayı bıraktım. bu haftaki kontrolde haftasını yakalamış kilosu 2700 olmuş. doktor bile şaşırdı defalarca ölçtüm dedi. beslenme konusunda doğuma kadar bol bol ye iç yat yavrum mutlaka bebeğe de yararı olur.
evet mesela ben 100 gram almış desin diye doktorun gözünün içine bakıyorum, sen de belki almamış desin diyeNe enteresan bir şey şu gebelik süreci. Birimizi gelişim geriliğinden sınıyor birimizi gelişimin fazla ileride olmasındanBu saatten sonra pekmez, bal, cicibebe falan yediğimi hayal edemiyorum artık. Neredeyse sıfır şeker beslenip aç geziyorum ve bu sayede şeker kontrol altında kalıyor Allah hepimizin yardımcısı olsun sağlıkla neticelendirsin sürecimizi inşallah
Ben önümüzdeki günlerde abanıcam canım artık zaten her gün et tüketmeye dikkat ediyorum mutlaka yumurta süt ceviz muz yemeye çalışıyorum en son ki kontrolde 400 gr almıştı suyu az olduğu zaten kilo alımı yavaş bana şuan 200-250 gr alsa yeter bir hafta içinde her gün sabah akşam omega 3 balık yapı takviyesi alıyorum bugün gittim geçen pazartesi 33+4 çıkmıştı bugün 34+2 çıktı 4 gün içinde tam gün olarak ilerlemiş doktor 35. Haftayı yakalasa bizim için yeterli demişti bakalım inşallah başarırızAllah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin canımartık şükür tehlikeli zamanları geçtin hafta olarak ama yine de kilosunu artırmak istiyorsan bol bol protein almanı tavsiye ederim. benim bu gelişim geriliği muhabbetinden psikolojim alt üst olmuştu. nasıl beslenirsen beslen senin yapabileceğin bir şey yok demişti doktor. yine de belki faydası olur diye ben artık her gün en az bir öğünde midem almayacak kadar et balık yiyorum. bir de süt cicibebe bal muz fıstık ezmesi gibi bir karışım içiyorum. her sabah yumurtaya ek avokado ve tahin pekmez mutlaka yiyorum. bir de bebeğe kan gitmesi açısından enerji harcadığım şeyleri yapmayı bıraktım. bu haftaki kontrolde haftasını yakalamış kilosu 2700 olmuş. doktor bile şaşırdı defalarca ölçtüm dedi. beslenme konusunda doğuma kadar bol bol ye iç yat yavrum mutlaka bebeğe de yararı olur.
Aynen öyle canım. Yarın hiç kilo almamış dese benden mutlusu olmaz. Anlarım ki diyet işe yarıyor. Tatlıdan nefret etmen, hiç paketli gıda yemiyor olman müthiş bişey bu arada ben normalde de aşırı düşkündüm tatlıyaevet mesela ben 100 gram almış desin diye doktorun gözünün içine bakıyorum, sen de belki almamış desin diyeben tatlıdan nefret eden bir insanım, asla yemezdim. hayatına paketli gıda sokmayan ben cici bebeden bahsediyorum şaka gibi. onu da yiyemediğim için blenderda bıztlatıp içiyorum. bilmiyorum her şeyin iki ucu ayrı dert ya işte. bazen düşünüyorum bizim annelerimizin zamanında tıp bu kadar ileride olsaydı çoğumuz hakkında da böyle teşhisler olacaktı. böyle düşünerek içimi rahatlatmaya çalışıyorum. Allah yardımcımız olsun dediğin gibi, evlatlarımıza sağlıkla kavuşup inşallah bu dertleri unuturuz hepimiz
canım bunu kendine, dolayısıyla bebeğine yapma lütfen. bikaç gündür hiç iyi göremiyoruz seni.Benim 155-130-110du. Sonra da sabahları özellikle hep 140-160 arası gitti geldi şeker ilk saat, ta ki bu aya kadar. Suçluluk hissinden kurtulamıyorum. Neden doktoru dinledim neden bir endokrine gitmedim ya da diyetisyene yönlendirilmedim. O kadar üzgünüm ki. Bugün var ya elim ayağım boşaldı şu forumda gezinip okuduklarımdan sonra. Aklımda doğuma dair güzel olan ne varsa bir anda kayboldu yerini sadece korku ve kaygı aldı ve buna engel olamıyorum
Benim doktorum o konuda önce senin isteğin önemli dedi. Nasip bakalım istek de yetmiyor hayırlısını istemek en iyisiBenim de kafam gidip geliyor sürekli en son dedim alttan atılan tek kesik mi daha çok acıtır yoksa karından 7 kat kesilmek mi. İkisi de zor imkanı olan normal yapmalı bence
Yok yok ne korkutması ben sezaryen de izledim vajinal doğum da izledim başıma gelebilecek olanları bilmeyi tercih ederim geneldeAhaha valla sen de haklısın. Korkuttuysam cok özür dilerim hani oyle bir ihtimal olursa insanın gözünde büyüttüğü gibi bir sey değil demek istemiştim yoksa tabi ki herkesin deneyimi kendine özel
37 den sonra bir tık egzersizlere felan da yükleniyorsun normal dogum için masaj da onlardan biridir bence de
Evet hatta belki de doğumu kolaylaştırır diye düşünerek seviniyorum bir yerde de. Çatı ağrısında da aynı şeyi düşünüyorum demek ki açılıyor kemiklerim falan diye garip bir sevinç de duyuyorum. Acılara yürüyor korkmuyorum kısacaHaa anladım canım. O bende de sık sık oluyor bir kez olan adet sancısıydı bildiğimiz. Ama benim kasılma aralıkları düzensiz ve değer de o kadar yüksek değildi. Son 3-4 haftalık periyotta bu kasılmaların olması normal kabul ediliyor artık. Nst de bu yüzden anlamlı oluyor sanırım bundan sonrasında. Düzene girmedikçe çok önemli değil.
yakalar canım hiç merak etme bir şey kalmamış doğuma kadar 35i geçer bile inşallah. stresten de uzak durmak işe yarayabilir kendine iyi gelecek şeyler yapmaya çalış. Bebişine kavuşacak olmanın mutluluğunu düşün artık hayatımızda yeni bir sayfa açılıyorBen önümüzdeki günlerde abanıcam canım artık zaten her gün et tüketmeye dikkat ediyorum mutlaka yumurta süt ceviz muz yemeye çalışıyorum en son ki kontrolde 400 gr almıştı suyu az olduğu zaten kilo alımı yavaş bana şuan 200-250 gr alsa yeter bir hafta içinde her gün sabah akşam omega 3 balık yapı takviyesi alıyorum bugün gittim geçen pazartesi 33+4 çıkmıştı bugün 34+2 çıktı 4 gün içinde tam gün olarak ilerlemiş doktor 35. Haftayı yakalasa bizim için yeterli demişti bakalım inşallah başarırız
vajinal dogum isteyenler iki hafta sabir sonra yavastan yuruyusler merdiven inip cikmalar comelme hareketleri cinsel iliski sicak kuvete oturma hareketlerine baslarlar artik :) aklima gelmeyen varsa siz tamamlayin. ben 38den sonra gelsin istiyorum artik 40 a kalmadan hayirlisi olsunYok yok ne korkutması ben sezaryen de izledim vajinal doğum da izledim başıma gelebilecek olanları bilmeyi tercih ederim geneldeEvet 37den sonra kesinlikle yürüyüş diyor günlük hareketlerimi de asla o yürüyüşlere saymıyor ayrı olarak yürümem gerekiyormuş
35 olucam yarin ben bir haftadir karnim inik bebek baya asagida ultrasonda da oyle cikti kalana girmemis ama asagiya inmis artikSelam kızlar karnı aşağı inen var mı 33+3'teyim evvelki gün karnım aşağı indi. Kızım bütün gün debelendi durdu inanılmaz çok hareket etti karnımın aşağı indiği gün Şimdi normal hareketleri göğüs altım 4 parmak boşaldı nefes alışım falan midem rahatladı kaburgamın altındaki o acıma geçti Şimdi baskıyı tam vajinamda hissediyorum yürürken alttan destekleme ihtiyacı duyuyorum sanki çıkıverecek gibi geliyor kontrolüm de ayın 21'inde daha internette de bebek indiğinde 1-2 haftaya doğum olur yazıyor canım sıkıldı biraz bilgisi olan var mı küçük yavrum daha erken
Haklısınız. Valla kendime de eziyet ediyorum etrafımdakilere ve size de son birkaç gündür. Bu yapıda biri de değilimdir normalde. Hamileliğin son zamanlarında yüklendi bu panik modu ben de anlayamıyorumcanım bunu kendine, dolayısıyla bebeğine yapma lütfen. bikaç gündür hiç iyi göremiyoruz seni.
ya şeker yüklemesi yapmayan, bir kere bile şekerini takip etmemiş o kadar çok anne ve sağlıklı bebeği ver ki. başka yol izlesen daha iyi olabilirdi belki, evet, ama bu ilk çocuğunun doğumunu da kendine eziyete dönüştürecek bir şey değil. bence ne kadar şanslı olduğumuza odaklan
evet canim normal tabiki bacak kaslarin cok kuvvetli degildir tasimakta zorlaniyor seni ben de ayakta kalinca karnim sertlesiyor kalamiyorum hemen uzanmam lazimAyakta çok zor duruyorum ya ben, napmam lazım var mı taktiği olan? Köfte yoğururken nefes nefese kalamaz bi insan yani yorulacağım bi iş yapmamıştım, en son sandalyeyi çekip oturarak yaptım. Çok zorlanıyorum normal mi sizce var mı böyle olan
Benim de sertleşti şimdi ama nefes nefese kalışım çok yoruyor ya kalbim yoruluyor sankievet canim normal tabiki bacak kaslarin cok kuvvetli degildir tasimakta zorlaniyor seni ben de ayakta kalinca karnim sertlesiyor kalamiyorum hemen uzanmam lazim
Bence hepimiz böyleyizdir. Ben bunun kansızlıktan mı şekerden mi tansiyondan mu olduğunu anlamaya çok çalışmıştım bir ara. Ama tutarlı bir sonuç elde edemedim. Doktor da kan değerin 15de çıksa tansiyonun şekerin hep normal de gitse normal dedi. Gerçi benim doktora kalsa her şey normal deAyakta çok zor duruyorum ya ben, napmam lazım var mı taktiği olan? Köfte yoğururken nefes nefese kalamaz bi insan yani yorulacağım bi iş yapmamıştım, en son sandalyeyi çekip oturarak yaptım. Çok zorlanıyorum normal mi sizce var mı böyle olan
Instagram'da bi influencerın öyle indi. Takipçileri yazdı indi diye. Öyle demeyin, beni olumsuz etkilemeyin dedi, bir kaç güne nişanı geldi, bir kaç gün sonra da doğurdu. Yani bu rastlantı mı bilmiyorum ama inşallah bebişin göbüşünde 36yı çıkarır inşallah kuzumSelam kızlar karnı aşağı inen var mı 33+3'teyim evvelki gün karnım aşağı indi. Kızım bütün gün debelendi durdu inanılmaz çok hareket etti karnımın aşağı indiği gün Şimdi normal hareketleri göğüs altım 4 parmak boşaldı nefes alışım falan midem rahatladı kaburgamın altındaki o acıma geçti Şimdi baskıyı tam vajinamda hissediyorum yürürken alttan destekleme ihtiyacı duyuyorum sanki çıkıverecek gibi geliyor kontrolüm de ayın 21'inde daha internette de bebek indiğinde 1-2 haftaya doğum olur yazıyor canım sıkıldı biraz bilgisi olan var mı küçük yavrum daha erken