Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 73 41,2%
  • erkek

OY: 92 52,0%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,4%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    177
Ah canım inşallah Ben de kendimi öyle motive ediyordum düne kadar da ne bileyim bugün kendi kendime şu forumda bir sürü şey okudum kafamı karıştırdım canımı sıktım. Bakalım yarınki kontrol nasıl geçecek. İlk günden beri en kaygılı beklediğim kontrol olacak sanırım.. İnşallah iyi olur her şey

Benim ki cloud oldugu icin mesela isofix sadece asagidakini kullanabiliyorum bebek normal boyutlardaysa 1 yasa kadar kullanabiliyorsun oto koltgunu ama sacma bi para oto koltugundan daha pahali sironuyu alsam daha uyguna gelirdi

Cybex T Isofixli Baza (Cloud ve Sirona Serileri Için) (360 Derece Dönüş Özelliği 0-18 Kg)

Kesi deyince içim ürperiyor ya yalan değil ama dediğiniz gibi yani o bebek ufak olsa da yapılabilen bir işlem. Herkesin öyküsü kendine özel bazısına sezaryen bazısına vajinal kesi zor gelir. Duruma göre değişiyor o anı ben akışına bıraktım şu an yapmam gerekene odaklanıyorum. Hareket et dedi doktorum hareket ediyorum. Yemeye içmeye elimden geldiğince dikkat ediyorum gerisi nasip artık

Sancın adet sancısı gibi miydi? Bende de oldu bugün bir kez. Alt karnımda, kasıklarda, belimde, bacaklarımda. 5 dk kadar sürdü geçti sonra. Biz de bugün 35+0 olduk

Bana bu cloud model de mantıklı geldi. Eğer puset ablamdan gelmese kesinlikle böyle bişey alırdım. Normal puseti arabaya bağlamak hiç güven vermiyor. Bazı şeylerde de paraya bakmayalım artık sayın patron karısı djdjdjd

Benim canım cok tatlıdır ama hiç anlamamıştım bile cok korkulcak bir sey değil demek istemiştim yani perine masajı tavsiye ediyorlar ama kaçıncı haftadan sonra tam bilmiyorum rahat dogum için

Hahaha yok patron karisi olmanin hakkini vermem lazim anacim benim arkadasim cloud u isofix olmadan kullandi 1 yasina kadar hic skinti yasamadi. Onlarda cok guzel dusmus allahtan onu yurtdisindan aldim yoksa kahrolurdum

Yok kendini boşuna korkutma bence. Bana böbrek genişlemesi grade 1 demişti o korkutmuştu beni okudum burada bir şeyler katater falan. Bu sefer gittim grade 1 değil bile iyi durumda dedi. Yani boş yere kendimizi korkutmaya gerek yok her şey olacağına varıyor. Yarın inşallah iyi haberler gelecek canım. Bak bizim aynıydı seninle bebişler benim azıcık seninkinden geri düştü yani değişiyor gelişimleri bebişlerin. Belki ultrasondan öyle görünüyor her şe olabilir

Evet işte o yüzden normal istiyoruz diyip kenara çekildik. Bakalım kilosu, bedenimiz, doğum başlama haftası vs herşeyi kendiliğinden belirlenecek. Senin az kalmış zaman daraldıkça korku sarıyor beni çünkü ben kendim sanki 38-39 arası doğururum diye düşünüyorum. Sancı bende yaşamaya başladım gerçi uzun zamandır var ama adet ağrısı da eklendi ve daha sık olmaya başladı. Dokturum günde bi kaç kez yaşarsın normal. Önemli olan 15 dakikada bir geliyor mu düzenli mi onlar önemli dedi

Sancın adet sancısı gibi miydi? Bende de oldu bugün bir kez. Alt karnımda, kasıklarda, belimde, bacaklarımda. 5 dk kadar sürdü geçti sonra. Biz de bugün 35+0 olduk
Karnım kasılıyor ve yumurta gibi bir şekil alıyor. Nefesim kesiliyor vajinamda ve popomda bir baskı oluyor tuvalet hissi gibi bir şey oluyor, kasıklarda da adet sancısı gibi bir sancı oluyor. Nst de özellikle baktım öyle olduğunda 75-80lere çıktı. Bugün yaşadıklarım daha fazlaydı ama. Bir kez olduysa normal bence vücut doğuma hazırlanıyor. Nstde çıkanı da doktorum çok önemsemedi düzenli olan 25-30ları daha çok önemsedi. Düzenli olması ve süresi önemliymiş daha çok. Benim 35+4 oldu bugün

Ben de hiç 40ı göreceğimi düşünmüyorum ya. 38-39 arası çok ideal bence ama bakalım tosuncuk ne düşünüyor bu konuda

Benim canım cok tatlıdır ama hiç anlamamıştım bile cok korkulcak bir sey değil demek istemiştim yani perine masajı tavsiye ediyorlar ama kaçıncı haftadan sonra tam bilmiyorum rahat dogum için
Benim canım çok tatlı değildir aslında ama oracıklarımdaki bir kesi beni ürkütüyor 37den sonra sana bazı ödevler vereceğim dedi doktorum herhalde 37den sonradır o da

Bende bi kaç gündür yaşamaya başladım adet ağrısı. Bende 35+1 im. Doktorum inatla normal diyor sıklaşırsa acile git nst çektir dedi. Ağrılar sancı olur 15 dakikada bir olmuyorsa sık değilse sorun değil dedi

Benim canım çok tatlı değildir aslında ama oracıklarımdaki bir kesi beni ürkütüyor 37den sonra sana bazı ödevler vereceğim dedi doktorum herhalde 37den sonradır o da
Benim de kafam gidip geliyor sürekli en son dedim alttan atılan tek kesik mi daha çok acıtır yoksa karından 7 kat kesilmek mi. İkisi de zor imkanı olan normal yapmalı bence

Ay kızlar şimdi doktordan çıktım ayın 14 üne gün verdi doğum olacak riske atmayalım dedi bir haftalık suyu kalmış dedi haftya perşembe doğuruyorum
Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin canım artık şükür tehlikeli zamanları geçtin hafta olarak ama yine de kilosunu artırmak istiyorsan bol bol protein almanı tavsiye ederim. benim bu gelişim geriliği muhabbetinden psikolojim alt üst olmuştu. nasıl beslenirsen beslen senin yapabileceğin bir şey yok demişti doktor. yine de belki faydası olur diye ben artık her gün en az bir öğünde midem almayacak kadar et balık yiyorum. bir de süt cicibebe bal muz fıstık ezmesi gibi bir karışım içiyorum. her sabah yumurtaya ek avokado ve tahin pekmez mutlaka yiyorum. bir de bebeğe kan gitmesi açısından enerji harcadığım şeyleri yapmayı bıraktım. bu haftaki kontrolde haftasını yakalamış kilosu 2700 olmuş. doktor bile şaşırdı defalarca ölçtüm dedi. beslenme konusunda doğuma kadar bol bol ye iç yat yavrum mutlaka bebeğe de yararı olur.

Ahaha valla sen de haklısın. Korkuttuysam cok özür dilerim hani oyle bir ihtimal olursa insanın gözünde büyüttüğü gibi bir sey değil demek istemiştim yoksa tabi ki herkesin deneyimi kendine özel
37 den sonra bir tık egzersizlere felan da yükleniyorsun normal dogum için masaj da onlardan biridir bence de

Güle güle kullansın bebişin inşallah. Ben bu kadar bütçe ayıramam sanırım

Evet canım bakalım yarın kaç çıkacak ölçümleri.. İnşallah güzel şeyler yazmak nasip olur buraya. Sabahtan beri epey bir okuma araştırma yaptım. Yani doktorların yazdıkları ve videolarına baktım. Şeker yüklemesindeki 3 değerde de şeker bulgusu yoksa gebelik şekerinden bahsedemeyiz diyor hepsi de. Benim yüklemede 3ü de referans aralıktaydı. HbA1c yükselmiş evet ama o da sanırım bebeğin büyümesiyle artan insülin ihtiyacından kaynaklanmış. Bana diyetle kontrol altında tut derlermiş gibi geliyor. Her hafta da takibe girerim artık. Bebeğin kilosu, suyu, plasentanın durumu (onda da daha erken yaşlanma oluyormuş fazla glikoz olunca) kasılmalar falan izlenir. Allah’ın izniyle her şey yoluna girer inşallah. Bana da iyi bir ders oldu. Bu bebeğimi sağlıkla kucağıma alıp büyüteyim yeniden annelik nasip olursa ilk aydan itibaren bu işi sıkı tutarım artık. Kim ne derse desin şu stresi yaşadığına değmiyor yani..

Haa anladım canım. O bende de sık sık oluyor bir kez olan adet sancısıydı bildiğimiz. Ama benim kasılma aralıkları düzensiz ve değer de o kadar yüksek değildi. Son 3-4 haftalık periyotta bu kasılmaların olması normal kabul ediliyor artık. Nst de bu yüzden anlamlı oluyor sanırım bundan sonrasında. Düzene girmedikçe çok önemli değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…