Ben hashimoto olduğunu biliyordum bende ama bu ilaç falan kullanmayı gerektirmiyordu. Gebelikte beraber hipotiroid başladı tabi hemen tiroid ilacı başladık. Demir eksikliğim vardı o yüzden ilerleyen haftalarda kansızlık da başladı. Onu da kullanmaya başladık. Şekere gelince ona da evet dikkat ettim ama etmediğim de çok zaman oldu. Yani bizim normalimiz bu herhalde dedim sabahları 140-160 arası çıkıp sonra düşüyor. Vücut ona alışmış gibi düşündüm. Doktor da her defasında önemli olan 2. saat düşmesi diyordu kendimi ona şartlamışım çokça.
Bu arada ben ilk 6 ay bulantılar nedeniyle tatlı hiçbir şey yiyemedim. Sadece ilk zaman meyve çok yedim onu da hep kusuyordum zaten. Ne olduysa 6 aydan sonra oldu. Hamur işi de yediysem tatlı da yediysem 6 aydan sonra yedim. Allahtan da öyle olmuş bir de bulanmasam en başından yesem Allah korusun neler olurmuş. İnşallah hem erkek olduğundan hem de genetik olarak biraz ileride gidiyordur sadece şekerden olmuyordur.
Verdiğin örnekte de çok haklısın. Takip yapmadığı için bu durumu hiç bilmeden gebelik geçirip doğuran da o kadar çok kadın var ki. Sağlıklı doğum yapıp sonrasında da şeker hastası birine dönüşmüyorlar enteresan bir şekilde. Biz biraz da fazlaca kurcalıyoruz galiba ve hala da kendimizi suçlayacak bir şeyler bulabiliyoruz