Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 73 41,2%
  • erkek

OY: 92 52,0%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,4%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    177
Bebe doğsun ben direk vize işlemlerine başlıcam. Bir ay evde oturmak bile aşırı sıktı beni doğum izninde kendimi düşünemedim djdjdjd. Kutusu falan büyük mü getirmesi rahat olur mu peki
Yok ya getirilmeyecek kadar çok büyük değil, hafif de hatta. Ben de nisan gibi münihe gitmek istiyorum ama her şey bebeme bağlı😅
Ah ben onu nasil kacirdim 🥲
Ay dur indirim yakalarsam atıcam direk içime dert oldu jfjfj uzmanebeayse var instada o anlık paylaşıyor ama çok kısa süreli oluyor ondan gördüm ben de

prego solo aldım canım ben baya beğendim puseti de var. pusetsiz bulursan daha da uyguna gelir ben 11 e almıştım
sıfır puset var o yüzden bende pusetsiz bakayım diyorum. Kullanan da baya kişi varmış bu arabayı
Canım ben gidip denediğimde Prego Solo ve Prego Smartfold sevmiştim, Smartfold daha uygun fiyatlı gibi Prego Smart Fold Bebek Arabası 2026 Fiyatı, Yorumları - Trendyol 10700 şu an
iki aynı öneri gelmiş ilk bu dediğinize bakıcam teşekkür ederim😊
Joie Turist kabin boyu hafif katlanir 6 aydan sonra kullanilir
Buna baktım ama internette pek yok ebebekten bakayım notlarıma eklendi teşekkğr ederim😊

Yok ya getirilmeyecek kadar çok büyük değil, hafif de hatta. Ben de nisan gibi münihe gitmek istiyorum ama her şey bebeme bağlı😅

Ay dur indirim yakalarsam atıcam direk içime dert oldu jfjfj uzmanebeayse var instada o anlık paylaşıyor ama çok kısa süreli oluyor ondan gördüm ben de
Ay benim oasaportum 2026 da bitiyor gecen sene keske yeni pasaport alsaydim dedim uygundu . Esiminki yeni allahtan bizim kiza da cikaririz belki lazim olur 😌 pasaportumun suresi bitmeden bi yurtdisi yapasim var ama dedigin gibi hersey bebiskoya bagli.

Ay kızlar şimdi doktordan çıktım ayın 14 üne gün verdi doğum olacak riske atmayalım dedi bir haftalık suyu kalmış dedi haftya perşembe doğuruyorum🥹
Ayy resmen kasım anneleri oluyoruz yavaş yavaş🥲 inşallah her şey çok kolay çok güzel geçer sizin için güzel haberlerini bekliyoruz❤️❤️

Ay benim oasaportum 2026 da bitiyor gecen sene keske yeni pasaport alsaydim dedim uygundu . Esiminki yeni allahtan bizim kiza da cikaririz belki lazim olur 😌 pasaportumun suresi bitmeden bi yurtdisi yapasim var ama dedigin gibi hersey bebiskoya bagli.
Evet yılbaşından önce çıkartmak lazım eğer bordo pasaport çıkarılacaksa, baya artıyor yine harçlar🥲 doğar doğmaz dışarı alıştırmak lazım, millet neler yapıyor el kadar bebekle biz de yaparız bence😅

Hiç ihmal etme bence, yediklerinle şekerin olması gerekenden çok yükseliyorsa bu şeker var demek zaten, şöyle düşün sen diyetle 120de tutarken başka birisi normal beslenerek o değerde tutuyor. Yani vücut hamilelikten ya da başka bir sebepten o şekeri dengeleyemiyor. Hba1c önemli bi gösterge demişti bana doktor, çünkü senin şekerin hep yüksek seyretmiş demek ki, kan hücrelerine şeker yapışmış, öyle düşün. İnsülinden önce ilaç vermiyor mu doktor, bana glifor başlarız demişti ama gerek görmedi sonra
Bilmiyorum hiç bilmiyorum iş işten geçmiş gibi hissediyorum. Hamilelikten önce şekerle ilgili bir sorunum olmamıştı hiç. Hele ki yüksek şekerle. Hamilelikle beraber başlamış olan da. Daha farklı olabilirdi her şey. Yüzüme sürdüğüm kremin içeriğine kadar dikkat ederken şekeri ihmal etmiş olmak, doktorla beraber bu durumu normalleştirmiş olmak kanıma dokunuyor. İnşallah kalan haftalardaki tedbir bir işe yarar da iyiye gider bundan sonra. Şimdiden çok iyi bir çocuk doktoru bulmak da farz oldu.

Benimde genel olaral 1.5 2 hafta önde çıkıyor değişiyor bazen tam 2 hafta bazen daha az ama kafa genel ölçülerden bir tık daha ilerde çıkıyor ve çok fazla okudum böyle. Doktor normal dedi. Bizim erkek bebelerde fazlacavar sanki bu durum
erkek bebeklerde genelde var sanırım bu ileriden gitme olayı, o da çok normal fizyolojik olarak düşününce. Bi sorun olsa mutlaka görürdü doktorlar en kötü yönlendirirdi, risk almak istemez sonuçta hiçbiri

Bilmiyorum hiç bilmiyorum iş işten geçmiş gibi hissediyorum. Hamilelikten önce şekerle ilgili bir sorunum olmamıştı hiç. Hele ki yüksek şekerle. Hamilelikle beraber başlamış olan da. Daha farklı olabilirdi her şey. Yüzüme sürdüğüm kremin içeriğine kadar dikkat ederken şekeri ihmal etmiş olmak, doktorla beraber bu durumu normalleştirmiş olmak kanıma dokunuyor. İnşallah kalan haftalardaki tedbir bir işe yarar da iyiye gider bundan sonra. Şimdiden çok iyi bir çocuk doktoru bulmak da farz oldu.
Bence hiç kendini strese sokma, insanlar şeker yüklemesine bile inanmıyor hamilelik boyunca 30 kilo alıyor ve gayet de şekeri varken yapıyor bunu ama bebekleri şükür ki sağlıklı oluyor. Sen farketmişsin elinden geleni yaparsın bundan sonra, bence senin bebiş zaten genetik olarak iriymiş, senin şeker olayı etkilemiştir en fazla durumu. Benim de şekerle hiçbir alakam yoktu hatta tiroit ve kanla da yoktu. Hepsinin ilacını kullanıyorum şuan🥲

Çok önemli bişey hatırlattın benimki de 2025te bitiyor. Hemen başvurayım ben ona en iyisi haftaya halledeyim yoksa zamlı fiyattan girmesin djdjdj

Bence hiç kendini strese sokma, insanlar şeker yüklemesine bile inanmıyor hamilelik boyunca 30 kilo alıyor ve gayet de şekeri varken yapıyor bunu ama bebekleri şükür ki sağlıklı oluyor. Sen farketmişsin elinden geleni yaparsın bundan sonra, bence senin bebiş zaten genetik olarak iriymiş, senin şeker olayı etkilemiştir en fazla durumu. Benim de şekerle hiçbir alakam yoktu hatta tiroit ve kanla da yoktu. Hepsinin ilacını kullanıyorum şuan🥲
Ben hashimoto olduğunu biliyordum bende ama bu ilaç falan kullanmayı gerektirmiyordu. Gebelikte beraber hipotiroid başladı tabi hemen tiroid ilacı başladık. Demir eksikliğim vardı o yüzden ilerleyen haftalarda kansızlık da başladı. Onu da kullanmaya başladık. Şekere gelince ona da evet dikkat ettim ama etmediğim de çok zaman oldu. Yani bizim normalimiz bu herhalde dedim sabahları 140-160 arası çıkıp sonra düşüyor. Vücut ona alışmış gibi düşündüm. Doktor da her defasında önemli olan 2. saat düşmesi diyordu kendimi ona şartlamışım çokça.
Bu arada ben ilk 6 ay bulantılar nedeniyle tatlı hiçbir şey yiyemedim. Sadece ilk zaman meyve çok yedim onu da hep kusuyordum zaten. Ne olduysa 6 aydan sonra oldu. Hamur işi de yediysem tatlı da yediysem 6 aydan sonra yedim. Allahtan da öyle olmuş bir de bulanmasam en başından yesem Allah korusun neler olurmuş. İnşallah hem erkek olduğundan hem de genetik olarak biraz ileride gidiyordur sadece şekerden olmuyordur.
Verdiğin örnekte de çok haklısın. Takip yapmadığı için bu durumu hiç bilmeden gebelik geçirip doğuran da o kadar çok kadın var ki. Sağlıklı doğum yapıp sonrasında da şeker hastası birine dönüşmüyorlar enteresan bir şekilde. Biz biraz da fazlaca kurcalıyoruz galiba ve hala da kendimizi suçlayacak bir şeyler bulabiliyoruz 😕

edahandro edahandro kuşum senin kedoş noldu, geldi mi kendine
Şimdi gene yemiş ya. Ey Allahımmm. Saklıyorum buluyor. Sürekli takip ediyoruz. Saklıyorum. Dolabı açıp içinden alıyor poşeti. Bugün tam yaramazlığa başladı iyi diyordum, şimdi gene poşet yemiş, gene takip edicez canım 😞 Hooooff

Eklentiler

• IMG_20241108_132603.jpg
    IMG_20241108_132603.jpg
    96,2 KB · Görüntüleme: 27
Şimdi gene yemiş ya. Ey Allahımmm. Saklıyorum buluyor. Sürekli takip ediyoruz. Saklıyorum. Dolabı açıp içinden alıyor poşeti. Bugün tam yaramazlığa başladı iyi diyordum, şimdi gene poşet yemiş, gene takip edicez canım 😞 Hooooff
Aaa sebebi ne ki neden böyle bir şey yapıyor ağır stres mi yaşıyor acaba bebek geleceğini anladığı için

Ben hashimoto olduğunu biliyordum bende ama bu ilaç falan kullanmayı gerektirmiyordu. Gebelikte beraber hipotiroid başladı tabi hemen tiroid ilacı başladık. Demir eksikliğim vardı o yüzden ilerleyen haftalarda kansızlık da başladı. Onu da kullanmaya başladık. Şekere gelince ona da evet dikkat ettim ama etmediğim de çok zaman oldu. Yani bizim normalimiz bu herhalde dedim sabahları 140-160 arası çıkıp sonra düşüyor. Vücut ona alışmış gibi düşündüm. Doktor da her defasında önemli olan 2. saat düşmesi diyordu kendimi ona şartlamışım çokça.
Bu arada ben ilk 6 ay bulantılar nedeniyle tatlı hiçbir şey yiyemedim. Sadece ilk zaman meyve çok yedim onu da hep kusuyordum zaten. Ne olduysa 6 aydan sonra oldu. Hamur işi de yediysem tatlı da yediysem 6 aydan sonra yedim. Allahtan da öyle olmuş bir de bulanmasam en başından yesem Allah korusun neler olurmuş. İnşallah hem erkek olduğundan hem de genetik olarak biraz ileride gidiyordur sadece şekerden olmuyordur.
Verdiğin örnekte de çok haklısın. Takip yapmadığı için bu durumu hiç bilmeden gebelik geçirip doğuran da o kadar çok kadın var ki. Sağlıklı doğum yapıp sonrasında da şeker hastası birine dönüşmüyorlar enteresan bir şekilde. Biz biraz da fazlaca kurcalıyoruz galiba ve hala da kendimizi suçlayacak bir şeyler bulabiliyoruz 😕
Ya grupta kaç erkek anasıyız hepimizin ileride koca kafalı baksana😅 sen bundan sonra dikkat edersin, zamanı geri alamayacağımıza göre. Bence strese girme hiç, insan öyle olunca kafada kuruyor bir de. Zaten büyümüş minnoş en kötü gider doğurursun 😅

Yok kuzum bizim arkadaş şehir hastanesine yatırıldı. Keçiören Medicalpark’ta doğum yapmıştı.
Benim dediğim olayda aynı keçiörende olup şehir hastanesine sevk edilmiş olay çok benzer gelince aynı kişi mi dedim. Diyaliz alıyormuş şimdi bilinci yerindeymiş ama

Bugün baktı 34+ 2 gözüküyor dedi sadece haftaya 35 olur oda 2 buçuk kiloya eş değer sanırım çünkü 2 buçuk kilo 35. Hafta oluyor falan demişti normalde zaten abanırım iyice önüme geleni yerim süt zaten çok içiyorum mide yanmamdan dolayı gelip gidip içiyorum diğer şeylerde de ekstra tüketirim şu muz süt bal ceviz karışımı var kalori olarak baya yüksek oluyor onuda yaparım hergün 2 buçuğa ulaştırırım ben onu ulaşmazsada doğunca yaparız artık yeterki sağlıklı olsun
Sağlıklı olsun da kilosu hiç önemli değil. Dışarıda alır o kiloyu bebiş. sende zaten zayıf hamile kaldın minyonsun. Doktorum bana senden 3.500 gram bi bebek doğurmanı beklemiyorum 2500 falan doğar bebeğin demişti biraz da yapı meselesi.

34’e girince yeni güncelleme geldi: sabah bi uyanıyorum belim bacağım kopuyor sanki 😔 daha da geçmez bu doğuma kadar dimi
Magnezyum içiyorsan 2ye cıkartmayı dene sabah akşam olarak benim doktorum bayadır bana oyle kullandırtıyor ben cok faydasını gördüm bir de esneme egzersizleri youtubedan hamileler için pilates diye bakarsan cok rahatlatıyor

X