Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 73 41,2%
  • erkek

OY: 92 52,0%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,4%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    177
Tabiki canım yarın sabah kontrolden sonra yazarım yazarım haber veririm

O zaman doktorunuzun çağırması iyi olmuş, içiniz rahatlasın. Cuma günü normalse bir şey yoktur bence.

O zaman doktorunuzun çağırması iyi olmuş, içiniz rahatlasın. Cuma günü normalse bir şey yoktur bence.
Benim asıl aklıma takılan şey doğumu şuan olduğum şehirde yapmıycam memlekette yapıcam eğer ki erken doğum riskim varsa beklemeden gitmek için çünkü bebeğin nerdeyse bütün eşyaları kıyafetleri memlekette burda doğum olursa ne yaparım bilmiyorum

Hasır her şeye uyar bence anam ya, aksine şirinleştiriyor ortamı hemen. Kendi fikrim tabi. Ben şirin sepet kadınıyım sen seversin sevmezsin beni ilgilendirmahfksksksk
Evet ben senin sepet kadını olduğuna ikna oldum ama benim odayı görsen siyah 2 tane dolap falan vae
ya ben senin kv olaylarını çok seviyorum ahahahaha gerçekten tahammülün sıfır. Sindire sindire okucam diye özel vakit ayırdım hep aynı kapıya çıkıyorsun kötülüklerinden değil ama bize batıyor herşey

Ben epidural ve kesi istememiştim ama dediğim gibi sonda ve dikişleri hissettim. Sonrasında tuvalette falan bir sıkıntı yaşadım mı hatırlamıyorum, diğerlerini hatırladığıma göre göreceli olarak hafif bir şey olmuş olduysa da

Şimdiden kötü şeyler düşünmeyin bence, daha 2 gün önce her şey yolundaymış çünkü. Bu haftalarda heyecan yaşatıyorlar mutlaka

Djfksjfksks benimki de yarın uzun bir aradan sonra kp ile bana geliyor, eylül ayından beri görüşmüyorduk doğru dürüst. Tam silememiş beni zaar bakalım ne olacak, merakla ve gerginlikle bekliyorum. Aşırı sıcak kanlıydı telefonda, şaşırdım. Kp de öyle.

Her türlüsü zor. O ameliyatı olduğumda ciddi bi ağrı yaşamamış olmama rağmen asla çocuk doğurmam sezeryan olmam diyordum sonra geçiyor unutuluyor
Doğru canım aynen öyle. Ben de burun ameliyatından sonra o diş ağrılarını çektiğimde bir daha asla ameliyat falan olmam demiştim çok geçmeden acaba estetik de yaptırsa mıydım, çocuk olmadan yaptırsam mı ki demeye başladım

Nasıl yani sezaryen sonrası ağrı olmadı mı? Oy maşallah Kız genelde kötürüm gibi oluyorlar ya bana çok çok korkutucu geliyor

Ahahhahahah. Bir de her kapı dağınıklıklarına gidiyor. Şimdiden düşünüyorum mesela doğum sonrası annem gelir inşallah, hem bana bakar hem bebeğe, her fırsatta da evin bir yerini düzene koymaya çalışır daha da düzenli olsun diye. Sonra kardeşlerim gelir detay detay temizlerler gördükleri her yeri. Sonra bizimkiler gider eşimin ailesi gelir ve birinci günden içinden geçerler evin. Her oda yatakhaneye döner, sağda solda açık valizler, ablasıgil gelse bir yığın da onların bebeğin eşyası, oyuncağı, buzdolabı yine balkonla paylaşır görevini. Ay Allahım şimdiden basıyorlar beni bak, sonra onlar gidince ben o evi bir de küçük çocukla nasıl düzene koyarım geri

Doğum paketi kapsamındaki birer tanecik diyetisyen ve psikolog görüşmemi bu haftaya aldım. Sanırım artık ihtiyacımın olduğu dönemdeyim Bebeğe nasıl daha az kilo aldırırım, doğumu ve sonraki süreci en sağlıklı nasıl yürütebilirim? Bir seansta ne konuşulursa artık

Ben hastaneye hafif sancı ve 3 cm acıklıkla gitmişim süreci hızlandırmak için suyumu patlattı ilk ebe sonra damaryolu actılar lavman da yaptılar ve sancı cekeceğim odaya yolladılar. Bunların hepsi heralde ilk yarım saatte falan oldu bitti, masallah hiç vakit kaybetmediler yani. Yanımda serum askısıyla lavaboya gitmiştim hatta oyle bagırsaklarımı boşaltmıştım epidural ben tercih etmedim sormadılar da o dönem zaten. Bana kalsa ben suni sancı falan da istemiyordum ama ne olduğunu anlayamadan verdiler resmen neyse. Kesi attı doktor bebek cıkmadan once ama hiç acı hissetmedim dikerken de Acı olmadı. Sonda takılırken de hiç acıdıgını hatırlamıyorum ben

Bir dahaki kontrolün ne zaman canım? Kaçıncı haftadasın?
33 olmuşsunbenım 35. Haftada kontrolüm var o zaman giricem nstye bakalım
Oldum kuzum oldum. Benimki bir umut. Belki sokmaz yarın da nts'ye. Benimkinin ne yapacağı belli olmaz ama girmeyi istiyorum ya. Acaba kasılıyorum, fark etmiyorum mu diyorum. Çok üstünde durmuyorum kasılma ve toparlanmaların. Bu değildir diyorum da belki de ciddi ciddi kasılıyorumdur farkında değilimdir.
edahandro teşekkür ederim canım inşallah hepimizin doğumu güzel geçer ve sağlıkla alırız. Benim doktorum sondayı anestezi vermeden takıyoruz dedi. (
Kız o doktor sadist mi acabası? Bayılttıktan sonra takmak varken, canlı canlı niye takıyormuş. Belki vazgeçirmek için taktikdir bilemedim.

Toparlanmak ne kadar sürdü peki, hemen ayaklanabildin mi? Çok teşekkür ederim bütün videoları izleyeceğim
ya ben sonrasında iç kanama geçirdiğim için 2 3 ay sürdü iyileşmem. iç kanama olmasaydı ertesi güne toparlanırdım diye düşünüyorum. öncesinde bilinçli olmak önemli. mesela 39. haftada muayeneye gittiğimde 1 cm açılmam vardı. doktorum şu gelmediği sürece sorun yok dediği için eve döndüm. evin içinde merdiven çıkıp indim. squat yaptım. ılık duşta eşim belime yukarıdan aşağı masaj yaptı günde 3 kez. pilates topuyla zıplama hareketleri falan. sancı evde gelmeye başlamıştı. hafif hafif sallanıyordum her sancı geldiğinde. iyi geliyordu. sancı geçtiği an tekrar hareketlere dönüyrdum ya da uyumaya çalışıyordum. bu sancıların arası açıktı tabi çok d düzenli değildi. sonra nişan geldi. bi saat sonra falan da suyum geldi. sakin bi şekilde giyinip çıktık evden. evde yaptığımız hareketleri sonra hastanede de ebeyle yaptık. ilk 6 cm’e kadar açılma yavaş oluyor ama sonrası hızlı gerçekleşiyor. kaka yapma hissin geldiğinde bir haber ver diyorlar zaten. gerçekten de o his gelmişti. direkt çömelmek istiyorsun. önceden kadınlar çömelerek doğum yaparmış zaten. bir kadının yatakta sancı beklemesi çok saçma. çömelme en büyük doğum refleksi bence. o gelince hemen doğumhaneyw aldılar. doktorum hiç çekinme büyük tuvaletin gelecek sakın kasılma dedi. ben de onu dinledim. 3. ıkınmada bebiş geldi zaten tekrar yaşamış gibi oldum

Sezaryen senin tercihin mi peki? Yoksa doktorun mecburi mi görüyor canım? Eğer opsiyonel bir durum varsa normal doğum şansını zorla derim Ama karar elbette senin. Ben kendi adıma zorlayacağım yine de. Ben normal doğumdan ziyade sezaryenden ve sonrasından korkuyorum esasen ama yine de kendimi korkutmamaya çalışıyorum işte buradaki pozitif hikayeleri okuyarak, pozitif videolar falan izleyerek Kötü hikayelerden uzak dur, hep güzel olanları zihnine kazımaya bak. Bir de daha önce hiç ameliyat oldun mu bilmiyorum ama genel anestezi zor bence. Yani uyanırken kasılmak, titremek, sersemlemek falan. Hem de dedikleri gibi bebeğin etkilenme ihtimali falan. Spinal ya da epidural daha rahat seçenekler gibi görünüyorlar. Sen biraz bir şeyler hissetsen de bunun adı acı olmaz. Bir de konuşurlar seni oyalarlar çok da uzun sürmez zaten inşallah

33+2 şuan canım doktor 35te çağırmıştı normalde ama bu durumumu anlatınca yarın gel bakalım dedi

Ayyy ben rahim ameliyatından uyandığımda yataktan kalkıp tuvalete gidicem altıma yapmak üzereyim diye bas bas bağırıyordum. Asla kalkamazsın dediler tabak falan verdiler buna yapacaksın diye. Ben buna yapamam deyip tekrar bir uyuyordum. Uyandırıyorlardı hemen çok kötüyüm hemen tuvalete gitmeliyim dedikçe geri yatırıyorlardı. Sonra doktorum dedi ki işte bu hissettiğin doğum sancısı Galiba küçük bir demo çalışması yapmışım o zaman. Çok yoğun bir adet sancısı gibiydi ve büyük tuvalet gelme hissiydi. Belimde bir şey yoktu tabi hepsi alt karında kasıklardaydı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…