Tabiki canım yarın sabah kontrolden sonra yazarım yazarım haber veririmBende saat ikindi dörde kadar hep yattım sayılır birşey yapmadım. Sonra bi iki kere mutfak topladım üç kere felan merdiven çıktım ikinci kata. Ama uyandığımdan beri böyleydi çözemedim ekstra yürürken aşağı çekiliyor karnım yürüyemedim resmen. Bana da haber verirsen sevinirim. Bakalım doktorun ne diyecek normal mi. Benim ki de geçmezse zaten bende giderim muhtemelen
O zaman doktorunuzun çağırması iyi olmuş, içiniz rahatlasın. Cuma günü normalse bir şey yoktur bence.Benim bir dakikayı geçiyor 5 10 dakika sürdüğü oluyor özellikle o gece uyandığımda geri uyuyamadım bile yarım saat falan bekledim geçmesini. Aslında bende daha cuma sabah gitmiştim kontrole bi sıkıntı yoktu ama zaten kontrolden sonra başladı bu taşlaşmalar
Benim asıl aklıma takılan şey doğumu şuan olduğum şehirde yapmıycam memlekette yapıcam eğer ki erken doğum riskim varsa beklemeden gitmek için çünkü bebeğin nerdeyse bütün eşyaları kıyafetleri memlekette burda doğum olursa ne yaparım bilmiyorumO zaman doktorunuzun çağırması iyi olmuş, içiniz rahatlasın. Cuma günü normalse bir şey yoktur bence.
Evet ben senin sepet kadını olduğuna ikna oldumHasır her şeye uyar bence anam ya, aksine şirinleştiriyor ortamı hemen. Kendi fikrim tabi. Ben şirin sepet kadınıyım sen seversin sevmezsin beni ilgilendirmahfksksksk
ya ben senin kv olaylarını çok seviyorum ahahahahaAyyy ben de nefret ederim stok işinden var ya. Sen su örneğini deyince aklıma geldi. İlk evlendiğim sene kayınvalidemler gelirken neredeyse tüm pazarı alıp gelmişler. Biz de onlar gelecek diye alışveriş yapmıştık bir sürü. Dolabı bir güzel yerleştirmiştim. Evi de ok gibi düzenlemiştim. Allahım beynimden vuruldum. Eşime nasıl kızıyorum bir görsen, onlardan sebze meyve isteyen mi oldu, madem onlar getirecekti biz neden aldık, hiç iletişim kurmuyor musunuz siz, akşam sabah boş boş ne konuşuyorsunuz bu telefonda, deseydin ya anne bir şey almayın biz her şeyi aldık, ha yok biz illa ki alırız diyorlarsa o zaman biz neden aldık ??!?!??!? Şeklinde uzayıp giden bir cinnet hali. Yüzümün şeklini görmeliydiniz bir gram sevinmedim, aksine suratım düştü o poşetleri görünce. Teşekkür ederiz ama neden zahmet ettiniz 8 saatlik yoldan bunları getirmeye, dolapta da yer yoktu zaten dedim direktNeyse ki kıştı. Her şeyi balkona koyduk, balkondan alındı yenildi. Meğer yemeyi de çok sevdikleri için kendi yiyeceklerini getirmişler birnevi. Kaynanam devamlı bir şeyler pişirdi pişirdi koydu. Hala aynılardır 4 sene geçti ne zaman gelseler dolabı istiflerler. Biz gidince de aynı şekilde. Bir tane bir şey alamaz olursun o dolaptan. Nefret ederim ama jest yaptıklarını sansalar da benim için iç sıkıntısından başka bir şey değil.
Bodrum var evet de bir şey de bodruma inince genelde geri gelmiyor pek, bu sefer diyorum demek ki gereksizmiş boşuna tutmuşuz elde. Annem gelsin bir baksın da. Kullanırım derse o alır yoksa da satıyor mu bodrumda tutuyor mu kendisi bilir artık eşim bey. Bugün yine sürekli dolandık iş yaptık yine iş eksilmedi. Yine her yer her yerde. Daha çocuk doğmadan böyle olduysak doğduktan sonrasını düşünemiyorum
Ben epidural ve kesi istememiştim ama dediğim gibi sonda ve dikişleri hissettim. Sonrasında tuvalette falan bir sıkıntı yaşadım mı hatırlamıyorum, diğerlerini hatırladığıma göre göreceli olarak hafif bir şey olmuş olduysa daKumraladamavituna1 evet dikiş olmuştu. epidural almadım. dikiş için doktorun şey demişti deforme olma diye bu kesiyi atıyorum. vajina vücudun ağızdan sonra en çabuk iyileşen yeri demişti. ilk tuvalete çıktığımda yanmıştı ama sonra olmadı. büyük tuvalette de sanki yeniden doğuruyormuş gibi hissetmiştim ama bir iki dk. sonra geçmişti. benim başka ağrılarım vardı bunları bu kadar hatırlıyorum o yüzden normal doğumun öncesini yönetebilmek çok önemli. ben banu çiftçi nin videolarını izlemiştim. sancı geldiğinde bi süre sonra tekrar nefes alabileceğini bildiğinde acı biraz daha dayanılır oluyor mesela. o an hangi hareketleri yapacağını bilirsen daha rahat geçiyor. benim su geldi 9 saat sonra doğum yapmıştım. sorularınız varsa hatırladığım kadarıyla yanıtlarım tabi
Şimdiden kötü şeyler düşünmeyin bence, daha 2 gün önce her şey yolundaymış çünkü. Bu haftalarda heyecan yaşatıyorlar mutlakaBenim asıl aklıma takılan şey doğumu şuan olduğum şehirde yapmıycam memlekette yapıcam eğer ki erken doğum riskim varsa beklemeden gitmek için çünkü bebeğin nerdeyse bütün eşyaları kıyafetleri memlekette burda doğum olursa ne yaparım bilmiyorum
Djfksjfksks benimki de yarın uzun bir aradan sonra kp ile bana geliyor, eylül ayından beri görüşmüyorduk doğru dürüst. Tam silememiş beni zaarEvet ben senin sepet kadını olduğuna ikna oldumama benim odayı görsen siyah 2 tane dolap falan vae
ya ben senin kv olaylarını çok seviyorum ahahahahagerçekten tahammülün sıfır. Sindire sindire okucam diye özel vakit ayırdım hep aynı kapıya çıkıyorsun kötülüklerinden değil ama bize batıyor herşey
Doğru canım aynen öyle. Ben de burun ameliyatından sonra o diş ağrılarını çektiğimde bir daha asla ameliyat falan olmam demiştim çok geçmeden acaba estetik de yaptırsa mıydım, çocuk olmadan yaptırsam mı ki demeye başladımHer türlüsü zor. O ameliyatı olduğumda ciddi bi ağrı yaşamamış olmama rağmen asla çocuk doğurmam sezeryan olmam diyordumsonra geçiyor unutuluyor
Nasıl yani sezaryen sonrası ağrı olmadı mı? Oy maşallahİhtiyacın varsa veriyorlar hatta bir arkadaşımda katater mi diyorlar bir şey vardı o belirli aralıklarla kendine ağrı kesici veriyordu. Ama hiç ihtiyacın da olmayabilir. Ne kadar çabuk ve ne kadar çok yürürsen o kadar kolay ve hızlı toparliyorsun. Beni etkileyecek bir ağrım olmadı mesela ben istemedim. Oturup kalkarken korkuyordum sadece bir şey olur mu diye.
Ahahhahahah. Bir de her kapı dağınıklıklarına gidiyor. Şimdiden düşünüyorum mesela doğum sonrası annem gelir inşallah, hem bana bakar hem bebeğe, her fırsatta da evin bir yerini düzene koymaya çalışır daha da düzenli olsun diye. Sonra kardeşlerim gelir detay detay temizlerler gördükleri her yeri. Sonra bizimkiler gider eşimin ailesi gelir ve birinci günden içinden geçerler evin. Her oda yatakhaneye döner, sağda solda açık valizler, ablasıgil gelse bir yığın da onların bebeğin eşyası, oyuncağı, buzdolabı yine balkonla paylaşır görevini. Ay Allahım şimdiden basıyorlar beni bak, sonra onlar gidince ben o evi bir de küçük çocukla nasıl düzene koyarım geriEvet ben senin sepet kadını olduğuna ikna oldumama benim odayı görsen siyah 2 tane dolap falan vae
ya ben senin kv olaylarını çok seviyorum ahahahahagerçekten tahammülün sıfır. Sindire sindire okucam diye özel vakit ayırdım hep aynı kapıya çıkıyorsun kötülüklerinden değil ama bize batıyor herşey
evet ben ilk cocugumda kullandim yag ve sampuanini simdi de aldim yagini. kendime de meme ucu kremini o markadan aldim ben memnunumKızlar weleda diye bir marka duydunuz mu? Sudocrem yerine önermişler, Alman markasıymış, ben Alman olan her şeye çok güvenirim de
Ben hastaneye hafif sancı ve 3 cm acıklıkla gitmişim süreci hızlandırmak için suyumu patlattı ilk ebe sonra damaryolu actılar lavman da yaptılar ve sancı cekeceğim odaya yolladılar. Bunların hepsi heralde ilk yarım saatte falan oldu bitti, masallah hiç vakit kaybetmediler yani. Yanımda serum askısıyla lavaboya gitmiştim hatta oyle bagırsaklarımı boşaltmıştımD derya32 Daha önce normal doğum tecrübesi olan seni hatırlıyorum canım, sana yaptılar mı? Tam olarak nasıl ilerledi o süreç? Hastaneye gider gitmez bir lavman yapalım mı dediler? Ben gider gitmez doğurdum gibi oldu biraz ondan lavman lafı hiç geçmedi.
Normal doğum düşünenleri korkutmak gibi olmasın ama epidural almadığım için sonda takılmasını hissettim ve bir parça acıdı evet. Yine epidural almadığım için dikiş kısmını da hissettim. Bunlara rağmen yine aynı şekilde epiduralsiz doğum istiyorum ama zamanlama olarak epidural bir seçimse bunlar da göz önünde bulundurulmali galiba. D derya32 Canım sen epidural almış mıydın, nasıl oldu bunları hissettin mi? Alınırsa hissedilecegini sanmıyorum ama deneyimli biri cevaplarsa daha sağlıklı olur.
Bir dahaki kontrolün ne zaman canım? Kaçıncı haftadasın?Hiç nstye girmedim daha doktorum gerek duymadı herhalde ama bilemedim yani 2 gün önce gece uykumdan uyandım o sertleşmeye taş gibi olmasına biraz tedirgin oldum. Bide dün annem ve ablamla görüntülü konuşuyordum karnımı gösterdim ikiside çok şaşırdı karnın aşağı inmiş çocuk aşağı inmiş falan dediler biraz o da etkiledi sanırım
Oldum kuzum oldum. Benimki bir umut. Belki sokmaz yarın da nts'ye. Benimkinin ne yapacağı belli olmaz ama girmeyi istiyorum ya. Acaba kasılıyorum, fark etmiyorum mu diyorum. Çok üstünde durmuyorum kasılma ve toparlanmaların. Bu değildir diyorum da belki de ciddi ciddi kasılıyorumdur farkında değilimdir.33 olmuşsunbenım 35. Haftada kontrolüm var o zaman giricem nstye bakalım
Kız o doktor sadist mi acabası? Bayılttıktan sonra takmak varken, canlı canlı niye takıyormuş. Belki vazgeçirmek için taktikdiredahandro teşekkür ederim canım inşallah hepimizin doğumu güzel geçer ve sağlıkla alırız. Benim doktorum sondayı anestezi vermeden takıyoruz dedi. (
Ben hissetmedim canım orda doktor uyuşturdu lokal olarak galiba oyle hatırlıyorumDikiş vs oldu mu? Dikişler hissediliyor mu? Azıcık bilgi verir misiniz bize tecrübeli analar :)
ya ben sonrasında iç kanama geçirdiğim için 2 3 ay sürdü iyileşmem. iç kanama olmasaydı ertesi güne toparlanırdım diye düşünüyorum. öncesinde bilinçli olmak önemli. mesela 39. haftada muayeneye gittiğimde 1 cm açılmam vardı. doktorum şu gelmediği sürece sorun yok dediği için eve döndüm. evin içinde merdiven çıkıp indim. squat yaptım. ılık duşta eşim belime yukarıdan aşağı masaj yaptı günde 3 kez. pilates topuyla zıplama hareketleri falan. sancı evde gelmeye başlamıştı. hafif hafif sallanıyordum her sancı geldiğinde. iyi geliyordu. sancı geçtiği an tekrar hareketlere dönüyrdum ya da uyumaya çalışıyordum. bu sancıların arası açıktı tabi çok d düzenli değildi. sonra nişan geldi. bi saat sonra falan da suyum geldi. sakin bi şekilde giyinip çıktık evden. evde yaptığımız hareketleri sonra hastanede de ebeyle yaptık. ilk 6 cm’e kadar açılma yavaş oluyor ama sonrası hızlı gerçekleşiyor. kaka yapma hissin geldiğinde bir haber ver diyorlar zaten. gerçekten de o his gelmişti. direkt çömelmek istiyorsun. önceden kadınlar çömelerek doğum yaparmış zaten. bir kadının yatakta sancı beklemesi çok saçma. çömelme en büyük doğum refleksi bence. o gelince hemen doğumhaneyw aldılar. doktorum hiç çekinme büyük tuvaletin gelecek sakın kasılma dedi. ben de onu dinledim. 3. ıkınmada bebiş geldi zatenToparlanmak ne kadar sürdü peki, hemen ayaklanabildin mi? Çok teşekkür ederim bütün videoları izleyeceğim
Sezaryen senin tercihin mi peki? Yoksa doktorun mecburi mi görüyor canım? Eğer opsiyonel bir durum varsa normal doğum şansını zorla derimKızlar benimde doğum korkum tetiklendi. Geceleri panik atağım tutuyor. Nabzıma falan bakıyoruz. Doktorumla konuştum. Eğer erken gelmez ise bebeği 38+2 de yani 02.12.24 de alacak sezeryan ile. Doktorum spinal yapalım diyor ısrarlara ama ben komple uyutulmak istiyorum. Sayıklayacaklarım dışında sorun yokama komple uyutursak seni , bebeği hızlıca almamız lazım çünkü narkozun bebeğe geçmesini istemiyoruz bunun için spinal daha mantıklı dedi. Ama komple uyutulursam sonda takılacak o da ağrı yapar dedi . Aşağı sakal yukarı bıyık yani. Tam bir ay var. Sağlıkla doğsunlarda… outoffit seni çok iyi anlıyorum
33+2 şuan canım doktor 35te çağırmıştı normalde ama bu durumumu anlatınca yarın gel bakalım dediBir dahaki kontrolün ne zaman canım? Kaçıncı haftadasın?
Oldum kuzum oldum. Benimki bir umut. Belki sokmaz yarın da nts'ye. Benimkinin ne yapacağı belli olmaz ama girmeyi istiyorum ya. Acaba kasılıyorum, fark etmiyorum mu diyorum. Çok üstünde durmuyorum kasılma ve toparlanmaların. Bu değildir diyorum da belki de ciddi ciddi kasılıyorumdur farkında değilimdir.
Kız o doktor sadist mi acabası? Bayılttıktan sonra takmak varken, canlı canlı niye takıyormuş. Belki vazgeçirmek için taktikdirbilemedim.
Ayyy ben rahim ameliyatından uyandığımda yataktan kalkıp tuvalete gidicem altıma yapmak üzereyim diye bas bas bağırıyordum. Asla kalkamazsın dediler tabak falan verdiler buna yapacaksın diye. Ben buna yapamam deyip tekrar bir uyuyordum. Uyandırıyorlardı hemen çok kötüyüm hemen tuvalete gitmeliyim dedikçe geri yatırıyorlardı. Sonra doktorum dedi ki işte bu hissettiğin doğum sancısıya ben sonrasında iç kanama geçirdiğim için 2 3 ay sürdü iyileşmem. iç kanama olmasaydı ertesi güne toparlanırdım diye düşünüyorum. öncesinde bilinçli olmak önemli. mesela 39. haftada muayeneye gittiğimde 1 cm açılmam vardı. doktorum şu gelmediği sürece sorun yok dediği için eve döndüm. evin içinde merdiven çıkıp indim. squat yaptım. ılık duşta eşim belime yukarıdan aşağı masaj yaptı günde 3 kez. pilates topuyla zıplama hareketleri falan. sancı evde gelmeye başlamıştı. hafif hafif sallanıyordum her sancı geldiğinde. iyi geliyordu. sancı geçtiği an tekrar hareketlere dönüyrdum ya da uyumaya çalışıyordum. bu sancıların arası açıktı tabi çok d düzenli değildi. sonra nişan geldi. bi saat sonra falan da suyum geldi. sakin bi şekilde giyinip çıktık evden. evde yaptığımız hareketleri sonra hastanede de ebeyle yaptık. ilk 6 cm’e kadar açılma yavaş oluyor ama sonrası hızlı gerçekleşiyor. kaka yapma hissin geldiğinde bir haber ver diyorlar zaten. gerçekten de o his gelmişti. direkt çömelmek istiyorsun. önceden kadınlar çömelerek doğum yaparmış zaten. bir kadının yatakta sancı beklemesi çok saçma. çömelme en büyük doğum refleksi bence. o gelince hemen doğumhaneyw aldılar. doktorum hiç çekinme büyük tuvaletin gelecek sakın kasılma dedi. ben de onu dinledim. 3. ıkınmada bebiş geldi zatentekrar yaşamış gibi oldum