- 24 Nisan 2020
- 4.225
- 3.889
Anladım canımEvet canm takılıyor hıc acımıyor merak etme zaten uyuşukluğun geçince tuvalete gıdecek duruma gelince çıkarıyorlar
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Anladım canımEvet canm takılıyor hıc acımıyor merak etme zaten uyuşukluğun geçince tuvalete gıdecek duruma gelince çıkarıyorlar
Yok canım dediğim gibi hiiiic acımadı çünkü uyuşturup taktılar bu da sanırım hastane prosedurune gore değişiyor ama genelde 5-7 saat sonra yürütmeye kaldırırken sonda çıkarılıyor giydiriyorlar sonra da yürüyorsunSezaryende sonda da mı takılıyor? Ne zamana kadar takılı kalıyor? Hissetmeye başlayana kadar mı? Uf bir de onu çıkarmanın acısı var desene. Hiç taktırmadım gerçi ama çok acıtırmış gibime geliyor Sezaryen fobim giderek artıyor
Kirli sepeti soran birisi vardı bu arada herkese de sorayım şu kumaş nasıl bişey biliyor musunuz? Eciş bücüş bişey olur mu bu acaba. Resmen kirli sepetine yenildim erkek çocuğu için hayat çok zor
Ocean Home Textile Çocuk Odası Ağzı Büzgülü Dinozor Oyuncak Sepeti 36 x 50 cm
Yemek yaptim yanmasin bak karistir arada diye basina diktim bende mac izliyorumAllah bize gerçekten sabır versin ve yardım etsin benimki de yalnızca ev süpürdü şimdi 2.80 yatıyor. Bugün daha hayır gelmez ondan
Kızlar görüşlerinize ihtiyacım var.
Pilates ve yoga yapıyordum 24. haftadan bu yana, söylemişimdir. Son zamanlarda çok zorlanmaya başlamakla beraber yine de bir şekilde yapabildiğimi görmek iyi hissettiriyordu. Çatı açma hareketleri, bel ve bacak kaslarını güçlendirme hareketleri bol bol yapıyoruz. Yogada da işte daha çok doğuma mental hazırlık vs.
Şimdi doktor bebeğin kilosu önde, sezaryen falan filan deyince benim bi kafam karıştı. Her şeye rağmen devam etmeli miyim sizce? Bunlar sırf bebeğin kilosu önde diye doğumu tetikleyip öne getirmez değil mi? Yoksa aman zaten doğuramayacağımı söylediler deyip boşuna kendimi mi yormasam zorlamasam Ama belki de normal doğum olamaz mı olabilir sanki kafam çok karıştı siz olsanız ne yapardınız?
Oh iyi öyleyse O yürüme de zorunlu galiba di mi 5-7 saat sonra? Peki anestezi etkisi geçip ağrı hissetmeye başladığımızda ağrı kesici veriyorlar mı taburcu olana kadar ? Sezaryen istememekle birlikte yine de bilmekte yarar var bunlarıYok canım dediğim gibi hiiiic acımadı çünkü uyuşturup taktılar bu da sanırım hastane prosedurune gore değişiyor ama genelde 5-7 saat sonra yürütmeye kaldırırken sonda çıkarılıyor giydiriyorlar sonra da yürüyorsun
Doğru canım evet ben de devam edeceğim 38e kadar bir ay daha. Karar verdimCanım benimde bir tık motivasyonum düşmüştü sezeryan olabilirim diye ama önceden Simge Duman’dan ders aldığımda ilk ders şunu demişti. Spor ile aslında biz kaslarımızı kuvvetlendiriyoruz, güçleniyoruz asıl size doğum sonra hızlı toparlanmak için güç lazım bebeği kucağınızda taşıyacaksınız daha fazla hareket edeceksiniz dedi ve aynı şekilde daha hızlı toparlanmak adına da faydası olacak o nedenle normal doğum yada sezeryan diye düşünmeyin dedi. Ben elimden geldiğince devam ediyorum.
D derya32 Daha önce normal doğum tecrübesi olan seni hatırlıyorum canım, sana yaptılar mı? Tam olarak nasıl ilerledi o süreç? Hastaneye gider gitmez bir lavman yapalım mı dediler? Ben gider gitmez doğurdum gibi oldu biraz ondan lavman lafı hiç geçmedi.Bana lavman yapmadılar. Vajinal doğumda yapılıyor da sezaryen de hiç duymadım. Hatta o yüzden aç kalınıyor 1 gün önceden. Plansız gelişirse de bekleyebildikleri kadar bekliyorlar.
Normal doğum düşünenleri korkutmak gibi olmasın ama epidural almadığım için sonda takılmasını hissettim ve bir parça acıdı evet. Yine epidural almadığım için dikiş kısmını da hissettim. Bunlara rağmen yine aynı şekilde epiduralsiz doğum istiyorum ama zamanlama olarak epidural bir seçimse bunlar da göz önünde bulundurulmali galiba. D derya32 Canım sen epidural almış mıydın, nasıl oldu bunları hissettin mi? Alınırsa hissedilecegini sanmıyorum ama deneyimli biri cevaplarsa daha sağlıklı olur.Yok canım dediğim gibi hiiiic acımadı çünkü uyuşturup taktılar bu da sanırım hastane prosedurune gore değişiyor ama genelde 5-7 saat sonra yürütmeye kaldırırken sonda çıkarılıyor giydiriyorlar sonra da yürüyorsun
Her türlüsü zor. O ameliyatı olduğumda ciddi bi ağrı yaşamamış olmama rağmen asla çocuk doğurmam sezeryan olmam diyordum sonra geçiyor unutuluyorEvet canım. Epidural olduğunu sanmıyorum. Çünkü derin sedasyonda dışarıyı duymazmışsın ama acı hissedermişsin. Onun için haricen bir anestezi yapılması şarttı onu da lokal yapmışlar belden aşağıya işte. Ameliyat başladı bitti 40 dk falan sürmüştü işte uyandığımda hissetmediğim bir yer yoktu aksine çok fazla acı vardı. Sezaryende uyanınca ilk etapta acı hissetmiyorlar sanırım pek. Ya dozundan ya da tekniği farklı olduğundan..
Ben ameliyat oldum belden aşağı uyuşturuldum sezeryan gibi ama bana takmadılar. Sezeryan yarım saat sürüyormuş benim ki yaklaşık 2 saat sürdü ona rağmen koymadılar. Sonra tuvaletim çok geldi çok sıkıştım o ilk kalkış yürüyüşü yapamamıştım en son mecbur kalıp bi kap vermişlerdi zaten o zaman idrarı atınca daha rahat kalktım sanırım bedende ki narkoz gitti diye. Keşke o zaman da koysalarmış bana sonda. Sezeryan kısa sürmesine rağmen koymaları iyi en azından o sorunu yaşamıyorsun yapar tuvaletini rahat edersinEvet canm takılıyor hıc acımıyor merak etme zaten uyuşukluğun geçince tuvalete gıdecek duruma gelince çıkarıyorlar
İhtiyacın varsa veriyorlar hatta bir arkadaşımda katater mi diyorlar bir şey vardı o belirli aralıklarla kendine ağrı kesici veriyordu. Ama hiç ihtiyacın da olmayabilir. Ne kadar çabuk ve ne kadar çok yürürsen o kadar kolay ve hızlı toparliyorsun. Beni etkileyecek bir ağrım olmadı mesela ben istemedim. Oturup kalkarken korkuyordum sadece bir şey olur mu diye.Oh iyi öyleyse O yürüme de zorunlu galiba di mi 5-7 saat sonra? Peki anestezi etkisi geçip ağrı hissetmeye başladığımızda ağrı kesici veriyorlar mı taburcu olana kadar ? Sezaryen istememekle birlikte yine de bilmekte yarar var bunları
Bebeğim valla ben hiç bilmiyorum ev küçük oda yapmıycaz biz. Ama evlenirken de tüm halılarımı internetten almıştımHanımlarr bebek odası için önerebileceğiniz halı alabileceğimiz bir link vs var mı? Ya da Ankara’daki kızlarım önerdiğiniz bir marka var midır ? outoffit M minikfilozof @Orangegreysky edahandro
Valla iyi dayanıyorsunuz bu akrabalara ya, bayılıyorum sizin olgunluklara ben kesin laf sokardımKedimi bebeğimin yatağında gören akrabalarım
"AaaUuuWwww"
"WvaaaaWwUuuww"
"AaaauuuuyyyyyYyy"
"wıWwııIIIIIIIyyyyyHhh"
Bir yandan çamaşır yıkıyorum, bir yandan "kedilerini çocuk odasına sokma, çocugunun giysisine temas ettirme, giysiler hep tüy olduğğğğ" diyen akrabalarımla beynimin içinde kavga ediyorum yavrularım tüm gün kardeşinin çamaşırlarının kurumasını beklediler
biz kesin sezaryen olacaklar her yeni bilgide ürperiyoruzBende 6-7 saat açlık yeter demişlerdi ama o tabii diz ameliyatıydı sezaryende 1 gün bekletiyolarsa bi de açlığı dert edincem şimdi
ben normal doğum yapmıştım ama bana lavman yapmamışlardıD derya32 Daha önce normal doğum tecrübesi olan seni hatırlıyorum canım, sana yaptılar mı? Tam olarak nasıl ilerledi o süreç? Hastaneye gider gitmez bir lavman yapalım mı dediler? Ben gider gitmez doğurdum gibi oldu biraz ondan lavman lafı hiç geçmedi.
Normal doğum düşünenleri korkutmak gibi olmasın ama epidural almadığım için sonda takılmasını hissettim ve bir parça acıdı evet. Yine epidural almadığım için dikiş kısmını da hissettim. Bunlara rağmen yine aynı şekilde epiduralsiz doğum istiyorum ama zamanlama olarak epidural bir seçimse bunlar da göz önünde bulundurulmali galiba. D derya32 Canım sen epidural almış mıydın, nasıl oldu bunları hissettin mi? Alınırsa hissedilecegini sanmıyorum ama deneyimli biri cevaplarsa daha sağlıklı olur.
Peki epidural almış mıydın? Sonda ve olduysa dikişleri hissettin mi?ben normal doğum yapmıştım ama bana lavman yapmamışlardı