evet yoğun bir ağrı giriyor. sonrasında biraz es veriyor ki nefes alasın :))Ayyy ben rahim ameliyatından uyandığımda yataktan kalkıp tuvalete gidicem altıma yapmak üzereyim diye bas bas bağırıyordum. Asla kalkamazsın dediler tabak falan verdiler buna yapacaksın diye. Ben buna yapamam deyip tekrar bir uyuyordum. Uyandırıyorlardı hemen çok kötüyüm hemen tuvalete gitmeliyim dedikçe geri yatırıyorlardı. Sonra doktorum dedi ki işte bu hissettiğin doğum sancısıGaliba küçük bir demo çalışması yapmışım o zaman. Çok yoğun bir adet sancısı gibiydi ve büyük tuvalet gelme hissiydi. Belimde bir şey yoktu tabi hepsi alt karında kasıklardaydı
Çok geçmiş olsun, iç kanama dışında güzel bir doğum hikayesi olmuş aslında :) merakla bekliyorum ya, normal mi sezaryen mi olacak olursa nasıl ilerleyecek vs diyeya ben sonrasında iç kanama geçirdiğim için 2 3 ay sürdü iyileşmem. iç kanama olmasaydı ertesi güne toparlanırdım diye düşünüyorum. öncesinde bilinçli olmak önemli. mesela 39. haftada muayeneye gittiğimde 1 cm açılmam vardı. doktorum şu gelmediği sürece sorun yok dediği için eve döndüm. evin içinde merdiven çıkıp indim. squat yaptım. ılık duşta eşim belime yukarıdan aşağı masaj yaptı günde 3 kez. pilates topuyla zıplama hareketleri falan. sancı evde gelmeye başlamıştı. hafif hafif sallanıyordum her sancı geldiğinde. iyi geliyordu. sancı geçtiği an tekrar hareketlere dönüyrdum ya da uyumaya çalışıyordum. bu sancıların arası açıktı tabi çok d düzenli değildi. sonra nişan geldi. bi saat sonra falan da suyum geldi. sakin bi şekilde giyinip çıktık evden. evde yaptığımız hareketleri sonra hastanede de ebeyle yaptık. ilk 6 cm’e kadar açılma yavaş oluyor ama sonrası hızlı gerçekleşiyor. kaka yapma hissin geldiğinde bir haber ver diyorlar zaten. gerçekten de o his gelmişti. direkt çömelmek istiyorsun. önceden kadınlar çömelerek doğum yaparmış zaten. bir kadının yatakta sancı beklemesi çok saçma. çömelme en büyük doğum refleksi bence. o gelince hemen doğumhaneyw aldılar. doktorum hiç çekinme büyük tuvaletin gelecek sakın kasılma dedi. ben de onu dinledim. 3. ıkınmada bebiş geldi zatentekrar yaşamış gibi oldum
rica ederimÇok geçmiş olsun, iç kanama dışında güzel bir doğum hikayesi olmuş aslında :) merakla bekliyorum ya, normal mi sezaryen mi olacak olursa nasıl ilerleyecek vs diyeteşekkür ederim bilgiler için
ya ben sonrasında iç kanama geçirdiğim için 2 3 ay sürdü iyileşmem. iç kanama olmasaydı ertesi güne toparlanırdım diye düşünüyorum. öncesinde bilinçli olmak önemli. mesela 39. haftada muayeneye gittiğimde 1 cm açılmam vardı. doktorum şu gelmediği sürece sorun yok dediği için eve döndüm. evin içinde merdiven çıkıp indim. squat yaptım. ılık duşta eşim belime yukarıdan aşağı masaj yaptı günde 3 kez. pilates topuyla zıplama hareketleri falan. sancı evde gelmeye başlamıştı. hafif hafif sallanıyordum her sancı geldiğinde. iyi geliyordu. sancı geçtiği an tekrar hareketlere dönüyrdum ya da uyumaya çalışıyordum. bu sancıların arası açıktı tabi çok d düzenli değildi. sonra nişan geldi. bi saat sonra falan da suyum geldi. sakin bi şekilde giyinip çıktık evden. evde yaptığımız hareketleri sonra hastanede de ebeyle yaptık. ilk 6 cm’e kadar açılma yavaş oluyor ama sonrası hızlı gerçekleşiyor. kaka yapma hissin geldiğinde bir haber ver diyorlar zaten. gerçekten de o his gelmişti. direkt çömelmek istiyorsun. önceden kadınlar çömelerek doğum yaparmış zaten. bir kadının yatakta sancı beklemesi çok saçma. çömelme en büyük doğum refleksi bence. o gelince hemen doğumhaneyw aldılar. doktorum hiç çekinme büyük tuvaletin gelecek sakın kasılma dedi. ben de onu dinledim. 3. ıkınmada bebiş geldi zatentekrar yaşamış gibi oldum
ben çatlak kremi ve yağını kullandım çok beğendim. piyasadaki her ürünü kullandım diyebilirim. çoğundan kaliteli. bebek ürünleri de bence iyidir.Kızlar weleda diye bir marka duydunuz mu? Sudocrem yerine önermişler, Alman markasıymış, ben Alman olan her şeye çok güvenirim de
İyi iyi canım. İçin rahat etsin. Yarın bi git bakalım. İnşalah herşey yolundadır ❤33+2 şuan canım doktor 35te çağırmıştı normalde ama bu durumumu anlatınca yarın gel bakalım dedi
Genel anestezide zamanla yarışıyorlarsa dediğin gibi sonda önce takılıyordur mecbur. Ama epidural - spinalde öyle değil önce uyusturuyorlar sonra takiyorlaredahandro teşekkür ederim canım inşallah hepimizin doğumu güzel geçer ve sağlıkla alırız. Benim doktorum sondayı anestezi vermeden takıyoruz dedi. (
Ya işte bende lokal falan hiçbir şey yapılmadı. Bunu şimdiki doktoruma sorayım, iyi akıl verdinBen hissetmedim canım orda doktor uyuşturdu lokal olarak galiba oyle hatırlıyorum
Diyorum ya benim ki çok başkaydı çok kolay atlattım normal doğum gibi. bebegime odaklanabildigim için hiçbir şey hissetmedim. Tek derdim onunla ilgilenmekti. İlk başta birkaç tane serum veriyorlar rahim toparlaması için onların içinde varsa bilmiyorum ama 5 saat sonrasında hiç ihtiyacım kalmamıştı ona eminim. İkinci öyle olmaz zorluyor diyorlar bakalımNasıl yani sezaryen sonrası ağrı olmadı mı? Oy maşallahKız genelde kötürüm gibi oluyorlar ya bana çok çok korkutucu geliyor
gerçekten böyle :) ben doktorumdan hiç çekinmedim. kendisi de muhteşem biriydi. keşke türkiye de olsaydı yine onunla olsun isterdimTam şu videonun karşıma çıkması :)
lavman da çok rahatsız edici bir şey değil midir yq acaba? bana düşüncesi bile korkutucu geliyor. var mı bilgi verebilecek biri?Lavman yapıyorlar canım, söylersen doğumdan önce yapıp rahatlarsın. Ben kronik kabızım mesela, doğumdan önce yapmazsam bacaklarımdan akması muhtemelshfkdkd
hiç kimseye konusunu dahi açamayacağımız şeyleri burada rahatça paylaşabiliyor olmamıza bayılıyorum yaPlanlı sezaryen olunca yeme içme kesiliyor zaten anam, tuvalet problemin yoksa sıkıntı yaşamazsın. Benden beklenir öyle şeyler. Eşimle sevgiliyken ilk beraber uyuduğumuz gece acayip bir enfeksiyon kapmışım uyurken altıma sçmıştım ahfkshdksjs ben alışkınım…….
Olsun yaaa napalım başa gelen çekilir sezaryen daha mı kolay sankievet yoğun bir ağrı giriyor. sonrasında biraz es veriyor ki nefes alasın :))
İnşallah bu da ilki gibi kolay olur canımDiyorum ya benim ki çok başkaydı çok kolay atlattım normal doğum gibi. bebegime odaklanabildigim için hiçbir şey hissetmedim. Tek derdim onunla ilgilenmekti. İlk başta birkaç tane serum veriyorlar rahim toparlaması için onların içinde varsa bilmiyorum ama 5 saat sonrasında hiç ihtiyacım kalmamıştı ona eminim. İkinci öyle olmaz zorluyor diyorlar bakalım
ay o bi de korkunç gaz yapıyor, di mi:)Offfffnaptın peki sonra Ya ben de yoğun kabızlık yaşadığım bir dönem bünyemde alışık olmadığından hemen zorlandım tabi, bir arkadaşa bahsettim o da bana bekun*s diye bir hap verdi (kötü örnek olmaz inş kimseye shsjjs). Sorgusuz sualsiz attım ağzıma o gün de eşimde kalıcam ve ev arkadaşı da var bizimkinin. Allahım sabah öyle bir feci uyandım ki yani sabahın köründe o bağırsak hareketliliği nedir rezilliğin dibi. Tuvalete gittim normal alaturka tuvalet sifonu bir yandan açıyorum Çeşmeyi bir yandan ki gürültü olsun Ev arkadaşının odasına yakındı tuvalet çocuk eminim sövmüştür bana iyice bi Yarım saat kaldım o tuvalette sanırım sonra bacaklar iptal tabi. Sürünerek odaya gittim bir şekilde, hemen toparlandım ve kimse uyanmadan kaçtım evden acil işim çıkmıştı dedim uyandıklarında da O nasıl bir ilaçtır öyle ya rabbim dedim
Sana açıklama yaparken gitmiş başka şeyleri yazmışım ben ne yazmışım böyle dkdkfk. Bak şimdi bu zamandan sonra onların geri çekildiği ama arayı da bozamadıkları döneme girecek mükemmel. Arada torun var yemezler mesafe koymayaDjfksjfksks benimki de yarın uzun bir aradan sonra kp ile bana geliyor, eylül ayından beri görüşmüyorduk doğru dürüst. Tam silememiş beni zaarbakalım ne olacak, merakla ve gerginlikle bekliyorum. Aşırı sıcak kanlıydı telefonda, şaşırdım. Kp de öyle.
Hımmm anladım canım, sağlık olsun. Spinalde korktuğun gibi bir olumsuzluk yaşamayacağını düşünüyorum inşallahoutoffit canım vajina yapım ve kalça yapım çok dar olduğu için iki doktorda bebek için riskli olabilir dediler çünkü omuz takılması vs olabiliyormuş kemikten dolayı. Önermediler. Ben zaten kan verirken bile fena oluyorum normal doğum daha zor olurdu sanırım benim için. Spinalde de kendimi hazırlamaya çalısıyorum aslında ama çok korkuyorum düşününce… panik atağım arttı resmen sürekli çarpıntı yaşıyorum aksamları… hayırlısı ile sağlıkla gelsinlerde
edahandro canım sanırım narkoz bebeğe geçmesin diye acele edecekleri için sondayı operasyon öncesi takıyorlarmıs narkoz sonrası takamaz mısınız dedim olmaz dedi hızlıca almamız lazım dedi keşke korkutmak için söylemiş olsada narkoz sonrası taksalar ahh
Ay hem de nasıl zaten bağırsak sesin oturduğun yerden bile 5 metreden duyuluyoray o bi de korkunç gaz yapıyor, di mi:)
sanırım ben de bi kere yapmıştım o hatayı
Sondayla çok farklı ya lavman, acı veren bir şey değil. Kendin de yapabiliyorsun. Sivri bir ucı var çok hafif makata denk getirip ilacı sıkıyorsun, bağırsakların boşalıyor. Korkutucu bir şey değil.lavman da çok rahatsız edici bir şey değil midir yq acaba? bana düşüncesi bile korkutucu geliyor. var mı bilgi verebilecek biri?
sondadan bile nefret ediyorum:/