Dikiş vs oldu mu? Dikişler hissediliyor mu? Azıcık bilgi verir misiniz bize tecrübeli analar :)ben normal doğum yapmıştım ama bana lavman yapmamışlardı
Yanı takmaları daha iyi tabi ki o esnada hissetmiyorsunBen ameliyat oldum belden aşağı uyuşturuldum sezeryan gibi ama bana takmadılar. Sezeryan yarım saat sürüyormuş benim ki yaklaşık 2 saat sürdü ona rağmen koymadılar. Sonra tuvaletim çok geldi çok sıkıştım o ilk kalkış yürüyüşü yapamamıştım en son mecbur kalıp bi kap vermişlerdi zaten o zaman idrarı atınca daha rahat kalktım sanırım bedende ki narkoz gitti diye. Keşke o zaman da koysalarmış bana sonda. Sezeryan kısa sürmesine rağmen koymaları iyi en azından o sorunu yaşamıyorsun yapar tuvaletini rahat edersin
Belkı kasılma olabılır benım de bazen sertleşiyor ama toplanma olmuyor zaten az kaldığı ıcın ara ara yalancı kasılmalar olabılıyormus ama daha haftamız erken tabı kı gıt rıske atmaKızlar hepinize iyi akşamlarsürekli takip ediyorum ama pek yazamadım. Size bisey danışmak istiyorum benim 3 gündür karnım sertleşiyor taş gibi oluyor daha az oluyordu ama artık bugün saatte 1 olmaya falan başladı bugün 3 4 kere toplanma oldu 8 9 kere de sertleşme oldu böyle karnım taş gibi oluyor bi anda doktoruma yazdım yarın gel bakalım dedi şuan 33+2 sizce doğumla ilgili olabilir mi ya da siz yaşıyor musunuz böyle bi durum
Ben kullandım baya güzel yagını kullanmıştım çam gibi kokuyorduKızlar weleda diye bir marka duydunuz mu? Sudocrem yerine önermişler, Alman markasıymış, ben Alman olan her şeye çok güvenirim de
Peki epidural almış mıydın? Sonda ve olduysa dikişleri hissettin mi?
Pişik kremini gördüm ben de ama hiç duymamıştım yaBen kullandım baya güzel yagını kullanmıştım çam gibi kokuyordu
Bende şuan 34+3 üm. Tam bende foruma girdim bunu yazıp sormaya aynı beni tarif etmişsin bugün ilk defa böyle oldu sık oldu neredeyse yürümem zorlaştı.Kızlar hepinize iyi akşamlarsürekli takip ediyorum ama pek yazamadım. Size bisey danışmak istiyorum benim 3 gündür karnım sertleşiyor taş gibi oluyor daha az oluyordu ama artık bugün saatte 1 olmaya falan başladı bugün 3 4 kere toplanma oldu 8 9 kere de sertleşme oldu böyle karnım taş gibi oluyor bi anda doktoruma yazdım yarın gel bakalım dedi şuan 33+2 sizce doğumla ilgili olabilir mi ya da siz yaşıyor musunuz böyle bi durum
Sonda uyutulduktan sonra takılıyor neden ağrı yapsın ki? Uyanınca mı ağrı yapacak acaba? Benim genel anestezili doğum yapan arkadaşım var. Sonrasında aşırı şişmiş, tuvalete çıkamamış, lavman yapılmış ancak oldukça memnun yani, gene olsa gene öyle yapardım diyor. Bebeği evet hızlıca alıyorlar. Başka bir arkadaşıma da doktoru genel anestezi için kötü şeyler söylemişti. Bebeği yoğun bakıma almak zorunda kalırız gibi şeyler ama onun doktoru biraz psikopattı. Çocuğu en ufak şeyde yoğun bakıma alırız diye kızı korkutuyordu. Spinal doğum yaptı. Nihayetinde doğduktan bir kaç gün sonra bebiş hasta oldu ateşi yükseldi, yoğun bakıma girdi. Doktor diye diye soktu çocuğu yoğun bakıma... Bence Doktor'un tutumu önemli kuşum, spinal diyorsa ona güvenebilirsin ama yok ben yapamam diyorsan da konuş, genel anestezi isteyebilirsin tabiki. Genel anestezi olan arkadaşım hap bile yutamaz, oldukça canı tatlıdır ama o kadar şey yaşamasına rağmen süreci hep güzel hatırlıyor. İnşallah senin için herşey çok çok güzel olurKızlar benimde doğum korkum tetiklendi. Geceleri panik atağım tutuyor. Nabzıma falan bakıyoruz. Doktorumla konuştum. Eğer erken gelmez ise bebeği 38+2 de yani 02.12.24 de alacak sezeryan ile. Doktorum spinal yapalım diyor ısrarlara ama ben komple uyutulmak istiyorum. Sayıklayacaklarım dışında sorun yokama komple uyutursak seni , bebeği hızlıca almamız lazım çünkü narkozun bebeğe geçmesini istemiyoruz bunun için spinal daha mantıklı dedi. Ama komple uyutulursam sonda takılacak o da ağrı yapar dedi . Aşağı sakal yukarı bıyık yani. Tam bir ay var. Sağlıkla doğsunlarda… outoffit seni çok iyi anlıyorum
Arada oluyor benim de ama saymadım kuzum. Çok odaklanmamaya çalışıyorum. 32+7yim bugün.Nts ye girdin mi hiç? Ben yarıın giricem sanırımKızlar hepinize iyi akşamlarsürekli takip ediyorum ama pek yazamadım. Size bisey danışmak istiyorum benim 3 gündür karnım sertleşiyor taş gibi oluyor daha az oluyordu ama artık bugün saatte 1 olmaya falan başladı bugün 3 4 kere toplanma oldu 8 9 kere de sertleşme oldu böyle karnım taş gibi oluyor bi anda doktoruma yazdım yarın gel bakalım dedi şuan 33+2 sizce doğumla ilgili olabilir mi ya da siz yaşıyor musunuz böyle bi durum
Ben bugün gerekmedikçe lavabo ihtiyacı vs hariç ayağa kalkmadım resmen bakalım yarın sabah doktora gidicemBende şuan 34+3 üm. Tam bende foruma girdim bunu yazıp sormaya aynı beni tarif etmişsin bugün ilk defa böyle oldu sık oldu neredeyse yürümem zorlaştı.
Toparlanmak ne kadar sürdü peki, hemen ayaklanabildin mi? Çok teşekkür ederim bütün videoları izleyeceğimKumraladamavituna1 evet dikiş olmuştu. epidural almadım. dikiş için doktorun şey demişti deforme olma diye bu kesiyi atıyorum. vajina vücudun ağızdan sonra en çabuk iyileşen yeri demişti. ilk tuvalete çıktığımda yanmıştı ama sonra olmadı. büyük tuvalette de sanki yeniden doğuruyormuş gibi hissetmiştim ama bir iki dk. sonra geçmişti. benim başka ağrılarım vardı bunları bu kadar hatırlıyorum o yüzden normal doğumun öncesini yönetebilmek çok önemli. ben banu çiftçi nin videolarını izlemiştim. sancı geldiğinde bi süre sonra tekrar nefes alabileceğini bildiğinde acı biraz daha dayanılır oluyor mesela. o an hangi hareketleri yapacağını bilirsen daha rahat geçiyor. benim su geldi 9 saat sonra doğum yapmıştım. sorularınız varsa hatırladığım kadarıyla yanıtlarım tabi
Hiç nstye girmedim daha doktorum gerek duymadı herhalde ama bilemedim yani 2 gün önce gece uykumdan uyandım o sertleşmeye taş gibi olmasına biraz tedirgin oldum. Bide dün annem ve ablamla görüntülü konuşuyordum karnımı gösterdim ikiside çok şaşırdı karnın aşağı inmiş çocuk aşağı inmiş falan dediler biraz o da etkiledi sanırımArada oluyor benim de ama saymadım kuzum. Çok odaklanmamaya çalışıyorum. 32+7yim bugün.Nts ye girdin mi hiç? Ben yarıın giricem sanırım
Bende saat ikindi dörde kadar hep yattım sayılır birşey yapmadım. Sonra bi iki kere mutfak topladım üç kere felan merdiven çıktım ikinci kata. Ama uyandığımdan beri böyleydi çözemedim ekstra yürürken aşağı çekiliyor karnım yürüyemedim resmen. Bana da haber verirsen sevinirim. Bakalım doktorun ne diyecek normal mi. Benim ki de geçmezse zaten bende giderim muhtemelenBen bugün gerekmedikçe lavabo ihtiyacı vs hariç ayağa kalkmadım resmen bakalım yarın sabah doktora gidicem
Benim doktorum 1 dakikayı geçmiyorsa sorun yok dedi. 30.haftadayım, çok fazla oluyor bende, şu anda bile öyle mesela karnım yamuluyor bildiğin ama cuma kontrolüm vardı doğum yolları kapalı istesen de doğuramazsın dedi. Sizin haftanız daha ileri, yalancı kasılma deniyormuş buna. Kötü bir şey olduğunu düşünmüyorum ama doktorunuz baksın tabi içiniz rahat ederHiç nstye girmedim daha doktorum gerek duymadı herhalde ama bilemedim yani 2 gün önce gece uykumdan uyandım o sertleşmeye taş gibi olmasına biraz tedirgin oldum. Bide dün annem ve ablamla görüntülü konuşuyordum karnımı gösterdim ikiside çok şaşırdı karnın aşağı inmiş çocuk aşağı inmiş falan dediler biraz o da etkiledi sanırım
Benim bir dakikayı geçiyor 5 10 dakika sürdüğü oluyor özellikle o gece uyandığımda geri uyuyamadım bile yarım saat falan bekledim geçmesini. Aslında bende daha cuma sabah gitmiştim kontrole bi sıkıntı yoktu ama zaten kontrolden sonra başladı bu taşlaşmalarBenim doktorum 1 dakikayı geçmiyorsa sorun yok dedi. 30.haftadayım, çok fazla oluyor bende, şu anda bile öyle mesela karnım yamuluyor bildiğin ama cuma kontrolüm vardı doğum yolları kapalı istesen de doğuramazsın dedi. Sizin haftanız daha ileri, yalancı kasılma deniyormuş buna. Kötü bir şey olduğunu düşünmüyorum ama doktorunuz baksın tabi içiniz rahat eder
33 olmuşsunArada oluyor benim de ama saymadım kuzum. Çok odaklanmamaya çalışıyorum. 32+7yim bugün.Nts ye girdin mi hiç? Ben yarıın giricem sanırım