Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 73 41,5%
  • erkek

OY: 91 51,7%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,4%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    176
Aynı durumdayız canım. Hatta evde kilo bile veriliyor bence ben 2 hafta önce ayrılıp verdiğime göre Sürekli hareket halindeyiz çünkü ve devamlı bir şeyler yemiyoruz, iş yerinde daha iyi besleniyordum

Ya ben mi yanlış anladım acaba aklıma takıldı verdiği kâğıtta da hep 36-37-38 yazıyor senin dediğin gibi aslında. Bunlardan hangisi baş ile ilgili acaba.
HC kafa çevresi canım 36 görünüyor sen yanlış anlamışsın sanırım

İhtiyaç olursa ilk zaman bizde veririz ben doktor ne derse ona göre hareket ederim canım diretmem. Sarılık durumunda da mama genelde veriyorlar sanırım ilk günler..

Bana gelişim geriliği konusunda bebeğin kilo alabilmesi için bol protein almamı önerdi doktor. Protein çocuğa kilo aldırır bence de. Gerçi bizim beslenmemiz bebeğe ne kadar etki ediyor o da belirsiz ama insan elinden geleni yapmak istiyor.

Seneye 2 katı fiyata alsın da aklı başına gelsin madem

Ya ben şeyide merak ediyorum gelişim geriliği denilen şey kiloyla mı bağlantılı yoksa kafası boyu herşeyin içinde mi çünkü ultrason kağıdına bakıyorum boyu kafa çevresi falan haftasıyla uyumlu ama kilosunu söylerken bir hafta geri diyor karın çevresine göre diyor desem bir hafta haftasında çıkmış bir hafta geride çıkmış aynı haftada bir hafta geri demişti kilosunı söyleyerek

İhtiyaç olursa ilk zaman bizde veririz ben doktor ne derse ona göre hareket ederim canım diretmem. Sarılık durumunda da mama genelde veriyorlar sanırım ilk günler..
Çoğu doktor istemez mamayı bol bol.emzir sürekli emzir diyolar ama benim farklı emzirdikce sasariyo çocuklarım2 ay devam ediyo işte can siikici sonra beyazlamaya basliyo rengi belli oluyo

Anladım doktorumla da detaylı konuşup karar vereceğim artık

Doktorun normal diyorsa bir sorun yoktur canım bildiğim kadarıyla da 1 hafta geriliği önemsemiyorlar. Gittiğim doktorlardan biri cihazlar 1 hafta 10 gün kadar sapma gösterebilir dedi. Ben üç ayrı perinatoloğa göründüm üçü de bize aynı tanıyı koydu. Baş çevresi, karın çevresi, boy gibi ölçümlere bakıyorlar. Gebeliğin takip sıklığı değişiyor, riskli sayılıyorsun ve doğumu erkene çekiyorlar. Doktorlar bununla ilgili ayrıntılı açıklama yapıyor yani eğer tıbben bir gerilik varsa tüm riskleri açıklıyorlar. Doktorun böyle bir şey dedi mi bilmiyorum ama demediyse kağıtta yazanlara bakıp kendini üzme hiç. Bu arada şunu da söyleyeyim aynı doktorun aynı cihazı üç gün arayla bambaşka sonuç verdi bizde. Özellikle kilo konusunda çok sapma olduğunu düşünüyorum ki perinatologların cihazları muhtemelen daha hassastır. Benim 2100 gr olan bebeğim 3 gün sonra 1700 çıktı mesela. Ondan üç gün sonra da 2200 çıktı. Yani orada yazan kilolar artı eksi 300 gr sapmaya sahip genelde.

Anladım doktorumla da detaylı konuşup karar vereceğim artık
Aynen öyle çünkü bazı çikolata kistleri alinmiyomus diye biliyodum bende tüp baglaticam bu hafta iyice bilgi verdi kesin kararım olduğu için imzaları felan attım sezeryan günü belirledik tabiki ilk önce eşinin izin vermesi gerekiyomus vay arkadaş dedim ya benim bedenim benim organım dedim içimden o imza atmadan olmuyo hayırlısı artik

Bende duymuştum bunu bende kızdım bizim bedenimiz eş karar veriyor ama ne tuhaf. Hayırlısı olsun senin içinde. Benim ki o kadar büyük değildi ama riskini bilemem tabi soracağım doktoruma

O zaman senin doktorun dediğine göre hepimiz sat tarihimize göre doğuracağız yani bizim gerçek tarih sat. Bebek erken doğmazsa. Gelişimi önden gitmesini de normal doğum için hesap yapıyorlar o zaman risk almamak adına hem bebek hem anne için

Geriye aç kalmak dışında bir seçenek kalmıyor o zaman Görümcem de sebze haşla ye devamlı diyor da çok düşük kalorili onlar da ya. Nasıl tok kalabilirim? Ki bence kalori açığımız da daha fazla artık. Eskiden belki günde 1500 kalori yetiyorsa şimdi 2000 almamız gerekiyor olabilir misal. Yani sebze ile olacak iş değil bu. Protein de benim kilo almamı engelleyebilir belki bebeğe yarar diye düşünenlerdenim ben de.

Yok canım aç da kalma tabi ki ben de sebzenin daha dengeleyebileceğini düşünüyorum ama tabi doktora da sorulabilir. Sonuçta bebek bizden alacağını alıyor zaten bu sefer senin bünyen zayıflamasın.

Var canım aldım ben ama dediğim gibi çok para verip almadım yani hepsi aynı işi görüyor düşüncesindeyim ha babybjörn olmuş ha ebebekten sıradan bir anakucağı
Babyjörn biraz marka ya ama aynı mantıktakiler iyi e bebekteki diğerlerini bilemedim şimdi bebeğin totişi de neyi sevecek o var bakalım sever inşallah özellikle benim bir inat uğruna aldığım stokkeyi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…