Aynı durumdayız canım. Hatta evde kilo bile veriliyor bence ben 2 hafta önce ayrılıp verdiğime göre28den sonra iştahın artar çok hızlı alırsın demişti doktorum bende de öyle olmadı. O dediğinden bir buçuk ayda 1 kilo aldım sadece. Ondan fazlasını da çocuk aldı zaten. Haftaya da çalışıp öyle izne ayrılıyorum büyük ihtimal hareketli olduğum için de almıyorum çünkü bazı gün kaçırdığım oluyor karbonhidratı gayet kilo alsam alırım şaşırmam yani
HC kafa çevresi canım 36 görünüyor sen yanlış anlamışsın sanırımYa ben mi yanlış anladım acaba aklıma takıldı verdiği kâğıtta da hep 36-37-38 yazıyor senin dediğin gibi aslında. Bunlardan hangisi baş ile ilgili acaba.
İhtiyaç olursa ilk zaman bizde veririz ben doktor ne derse ona göre hareket ederim canım diretmem. Sarılık durumunda da mama genelde veriyorlar sanırım ilk günler..Benim bebeler uzamış sarılık olduğu için ben eve gelince mama takviyesine hemen başlıyorum gündüz 2 gece 2 kez sütüm olmadigin dan deil sariliktan dolayı kuveze yollamamak için benim sütüm sarılığı arttiriyo ilk oğlumda çok araştırıldı geçmiyordu anne sütü sarılığı dediler bende öyle yaptım ama ilk 10 gün çok önemli sarilikta beyinde hasar bırakma gibi ama 10 günden sonra vermedim mama. emmeye devam ettiler benimkiler meme reddi yaşamadım bundada aynı şekilde ilerliyecegim 2 ay sonra geciyo sarilik çünkü benim ama ama ama her bebek farklıdır
Bana gelişim geriliği konusunda bebeğin kilo alabilmesi için bol protein almamı önerdi doktor. Protein çocuğa kilo aldırır bence de. Gerçi bizim beslenmemiz bebeğe ne kadar etki ediyor o da belirsiz ama insan elinden geleni yapmak istiyor.Evet hayırlısı olsun canım hakkımızdaBakalım seninki 35te kaça ulaşacak? Ya ben biraz karbonhidratı azaltıp protein sebze ağırlıklı beslenmeye başladım yine de ama bunun da pek bir işe yarayacağını düşünmüyorum. Bence protein de çocuğa kilo aldırır. Yarayan çocuğa her şey yarar
Seneye 2 katı fiyata alsın da aklı başına gelsin mademBen de başta lazım olmaz diye ertelemiştim. 10 bini görünce ders arasında aldım hemen. Bence kasım içinde düşer yine 10 bine ama 12 bin de iyi fiyat genelde 14 civarına düşüyordu benim gördüğüm.
HC kafa çevresi canım 36 görünüyor sen yanlış anlamışsın sanırım
Ya ben şeyide merak ediyorum gelişim geriliği denilen şey kiloyla mı bağlantılı yoksa kafası boyu herşeyin içinde mi çünkü ultrason kağıdına bakıyorum boyu kafa çevresi falan haftasıyla uyumlu ama kilosunu söylerken bir hafta geri diyor karın çevresine göre diyor desem bir hafta haftasında çıkmış bir hafta geride çıkmış aynı haftada bir hafta geri demişti kilosunı söyleyerekBana gelişim geriliği konusunda bebeğin kilo alabilmesi için bol protein almamı önerdi doktor. Protein çocuğa kilo aldırır bence de. Gerçi bizim beslenmemiz bebeğe ne kadar etki ediyor o da belirsiz ama insan elinden geleni yapmak istiyor.
Çoğu doktor istemez mamayı bol bol.emzir sürekli emzir diyolar ama benim farklı emzirdikce sasariyo çocuklarımİhtiyaç olursa ilk zaman bizde veririz ben doktor ne derse ona göre hareket ederim canım diretmem. Sarılık durumunda da mama genelde veriyorlar sanırım ilk günler..
Anladım doktorumla da detaylı konuşup karar vereceğim artıkYok yok korkma sonuçta yapışık ya kist biyer kapliyo zorluk yaratmadi tabiki sütüm geldi ilk sezeryanim olduğu için bilmediğim için ne olacağını bekledim ameliyatının bitmesi benimki basit kissti içi su dolu dışı şeffaf 12 cm di oldukça büyüktü dediğim gibi sadece yürürken o bacağımın adımını atarken azcik acıdı ağrı felan extra olmadı
Doktorun normal diyorsa bir sorun yoktur canım bildiğim kadarıyla da 1 hafta geriliği önemsemiyorlar. Gittiğim doktorlardan biri cihazlar 1 hafta 10 gün kadar sapma gösterebilir dedi. Ben üç ayrı perinatoloğa göründüm üçü de bize aynı tanıyı koydu. Baş çevresi, karın çevresi, boy gibi ölçümlere bakıyorlar. Gebeliğin takip sıklığı değişiyor, riskli sayılıyorsun ve doğumu erkene çekiyorlar. Doktorlar bununla ilgili ayrıntılı açıklama yapıyor yani eğer tıbben bir gerilik varsa tüm riskleri açıklıyorlar. Doktorun böyle bir şey dedi mi bilmiyorum ama demediyse kağıtta yazanlara bakıp kendini üzme hiç. Bu arada şunu da söyleyeyim aynı doktorun aynı cihazı üç gün arayla bambaşka sonuç verdi bizde. Özellikle kilo konusunda çok sapma olduğunu düşünüyorum ki perinatologların cihazları muhtemelen daha hassastır. Benim 2100 gr olan bebeğim 3 gün sonra 1700 çıktı mesela. Ondan üç gün sonra da 2200 çıktı. Yani orada yazan kilolar artı eksi 300 gr sapmaya sahip genelde.Ya ben şeyide merak ediyorum gelişim geriliği denilen şey kiloyla mı bağlantılı yoksa kafası boyu herşeyin içinde mi çünkü ultrason kağıdına bakıyorum boyu kafa çevresi falan haftasıyla uyumlu ama kilosunu söylerken bir hafta geri diyor karın çevresine göre diyor desem bir hafta haftasında çıkmış bir hafta geride çıkmış aynı haftada bir hafta geri demişti kilosunı söyleyerek
English Home Urbann Katlanabilir Çamaşır Sepeti 35X35X60 cm KahveKirli sepeti ne aldınız kızlar? Link atın üstüme
Aynen öyle çünkü bazı çikolata kistleri alinmiyomus diye biliyodum bende tüp baglaticam bu hafta iyice bilgi verdi kesin kararım olduğu için imzaları felan attım sezeryan günü belirledik tabiki ilk önce eşinin izin vermesi gerekiyomus vay arkadaş dedim ya benim bedenim benim organım dedim içimden o imza atmadan olmuyo hayırlısı artikAnladım doktorumla da detaylı konuşup karar vereceğim artık
Bende duymuştum bunu bende kızdım bizim bedenimiz eş karar veriyor ama ne tuhaf. Hayırlısı olsun senin içinde. Benim ki o kadar büyük değildi ama riskini bilemem tabi soracağım doktorumaAynen öyle çünkü bazı çikolata kistleri alinmiyomus diye biliyodum bende tüp baglaticam bu hafta iyice bilgi verdi kesin kararım olduğu için imzaları felan attım sezeryan günü belirledik tabiki ilk önce eşinin izin vermesi gerekiyomus vay arkadaş dedim ya benim bedenim benim organım dedim içimden o imza atmadan olmuyo hayırlısı artik
O zaman senin doktorun dediğine göre hepimiz sat tarihimize göre doğuracağız yani bizim gerçek tarih sat. Bebek erken doğmazsa. Gelişimi önden gitmesini de normal doğum için hesap yapıyorlar o zaman risk almamak adına hem bebek hem anne içinBana doktorumun dediği şu bebeğin yaşı adet düzensizliği vs gibi bir durum yoksa sat’tır. Önde ya da geride olması 20 yaşındaki birinin 50 ya da 70 kilo olması gibi, yani yaşı değişmez sadece görünüşü değişir gibi. O yüzden doğum tarihini sata göre belirlemek gerekiyormuş ekstrem bir durum yoksa
Ben çatlamaya aşırı meyilli biriyim, yani belimde bile çatlak oldu kilo alıp verince, ama lierac kullanıyorum karnıma hamileln başında kullanmadığım sürede oluşan 3 4 çatlak dışında hiçbir şey olmadı. Kesinlikle işe yarıyor
Geriye aç kalmak dışında bir seçenek kalmıyor o zamanBana gelişim geriliği konusunda bebeğin kilo alabilmesi için bol protein almamı önerdi doktor. Protein çocuğa kilo aldırır bence de. Gerçi bizim beslenmemiz bebeğe ne kadar etki ediyor o da belirsiz ama insan elinden geleni yapmak istiyor.
Öyledir öyledir canım olmasa yazardı kâğıtta. Zaten o çok ekstrem bir durum olurdu daha farklı tetkikler yapmak isteyebilirlerdi.Ayy inş öyledir ya ben yanlış anlamışımdır.
İnşallah bu kez olmaz canım, seninkinde de bizimkilerde deÇoğu doktor istemez mamayı bol bol.emzir sürekli emzir diyolar ama benim farklı emzirdikce sasariyo çocuklarım2 ay devam ediyo işte can siikici sonra beyazlamaya basliyo rengi belli oluyo
Yok canım aç da kalma tabi kiGeriye aç kalmak dışında bir seçenek kalmıyor o zamanGörümcem de sebze haşla ye devamlı diyor da çok düşük kalorili onlar da ya. Nasıl tok kalabilirim? Ki bence kalori açığımız da daha fazla artık. Eskiden belki günde 1500 kalori yetiyorsa şimdi 2000 almamız gerekiyor olabilir misal. Yani sebze ile olacak iş değil bu. Protein de benim kilo almamı engelleyebilir belki bebeğe yarar diye düşünenlerdenim ben de.
İnşallah inşallah canım 3 u oldu buda olur büyük ihtimalle ama tabiki master yaptım bu konuda basedebilirimİnşallah bu kez olmaz canım, seninkinde de bizimkilerde de
Babyjörn biraz marka ya ama aynı mantıktakiler iyi e bebekteki diğerlerini bilemedim şimdiVar canım aldım ben ama dediğim gibi çok para verip almadım yani hepsi aynı işi görüyor düşüncesindeyim ha babybjörn olmuş ha ebebekten sıradan bir anakucağı