Doktor ya kendisi yanlış ölçüyor ya cihazında bir sıkıntı varmış gibi geliyor bana? Sende gebelik şekeri yoktu değil mi?Önceki gittiğimde 5 hafta ilerideydi kafa. Başka bir doktordan daha görüş alacağım dediğin gibi.
Anladım canım çok haklısınız böyle düşünemedim bir anYa bir de bebiş sadece karnını doyurmak için uyanmıyor ki dünyaya adaptasyon sürecinde ve bildigi tanıdıgı sıgındıgı tek liman sensin tamam baba destegi önemli ama biraz daha büyüyünce o. İlk zamanlar seninle tanıyor dunyayı seninle temas kurarak alışıyor burdaki hayatına o yüzden mahrum da etmemek lazım bence. İyileşme de oluyor canım bir sekilde, Allah yardım ediyor gündüz vakti uyurken falan her fırsatta dinlenmek lazım işte ona dikkat edince tolere ediyorsun
Doktor ya kendisi yanlış ölçüyor ya cihazında bir sıkıntı varmış gibi geliyor bana? Sende gebelik şekeri yoktu değil mi?
Tamam canım kullanmayız o halde1, 2 zorunlu haller dışında kesinlikle tavsiye etmem hemen alışıyorlar çünkü biberona bidaha zor alır kolayı varken uğraşmak istemiyor. Bu kelebek uçlara bile alışınca reddedebiliyolar maalesef
Eğer doktorun dediği gibi olmazsa yani gelişimi yavaşlamazsa seninki gibi bir sonuç bekliyorum ben çünkü hissediyorum hareketleri falan değişti, sertleşti bebişin.Evet hayırlısı olsun canım hakkımızdaBakalım seninki 35te kaça ulaşacak? Ya ben biraz karbonhidratı azaltıp protein sebze ağırlıklı beslenmeye başladım yine de ama bunun da pek bir işe yarayacağını düşünmüyorum. Bence protein de çocuğa kilo aldırır. Yarayan çocuğa her şey yarar
Ben de almadım canım hiç ama bebekler alıyor işte ama benimkinde tüm ölçümler 36-37 haftalar civarında. Yine fazla mı fazla bence yaşı 37+5 görünüyor neredeyse 1 ay önde ama yapısaldır diye düşünüyorum şekere de baktık yeniden, normal, ilk saat yükselse de ikinci saat düşüyor. Tiroid ilacı da hep kullanıyorum ve o da şükür normal seviyede geriye kalan seçenek bebeğin iri yapılı olması ne yapalımHayır şeker sınırdaydı zaten ben 3 haftadır doğru düzgün kilo da almadım. Bebek şuan 2850 olmuş ama.
Zaten protein kilo aldırıyorEvet hayırlısı olsun canım hakkımızdaBakalım seninki 35te kaça ulaşacak? Ya ben biraz karbonhidratı azaltıp protein sebze ağırlıklı beslenmeye başladım yine de ama bunun da pek bir işe yarayacağını düşünmüyorum. Bence protein de çocuğa kilo aldırır. Yarayan çocuğa her şey yarar
Benim de total kilom +10 arttı canım ve son 2 haftada hiç almadım. Ama bebek almış bir kiloya yakın. Demek ki bu durumda zayıflamışım bile. Yeme içme işine de her gün dikkat etmek imkansız ama elimizden geleni yapacağız bakalım..Eğer doktorun dediği gibi olmazsa yani gelişimi yavaşlamazsa seninki gibi bir sonuç bekliyorum ben çünkü hissediyorum hareketleri falan değişti, sertleşti bebişin.
Ben yemeye bazı gün dikkat etsem de bazı gün hiç edemiyorum vaktim olmuyor canım istemiyor vs. Zaten çok kilo da almadığım için çok takılmıyorum da. 10-11 arası şu an normal.
Bence yediğimiz şeylerle pek alakalı değil dediğin gibi. Benim mikrop kaptığım hafta kusma ishal vs oldu yeme içme olayım çok kötüydü o hafta bile öne geçmişti. Orada anladım ki büyüyeceği varsa büyüyor yani.
Biberonların akış hızı baya fazla ona alışınca bebek mücadele etmek istemiyor sütü memeden cekmekle diye meme reddi oluyor sanırım. Ama her bebekte de olmuyor ya mecbur kalınca veriyorsun ben ilk kızımda daha 10 günlükken işe gitmek zorunda kalmıştım o zaman annem vermişti biberonla sonra haftada bir gün mutlaka 3-4 saat gidiyordum. Beni de emiyordu cuk cuk biberonu da hiç sorun yasamadık. Pozitif enerji yollayalım lüffen enseyi karartmayalım hemenTamam canım kullanmayız o haldeBen sadece Avent anne memesine çok benziyor meme reddi yapmıyor falan dedikleri için almıştım öyle olduğunu sanıyordum
Yok yok korkma sonuçta yapışık ya kist biyer kapliyo zorluk yaratmadi tabiki sütüm geldi ilk sezeryanim olduğu için bilmediğim için ne olacağını bekledim ameliyatının bitmesi benimki basit kissti içi su dolu dışı şeffaf 12 cm di oldukça büyüktü dediğim gibi sadece yürürken o bacağımın adımını atarken azcik acıdı ağrı felan extra olmadıDamar ayırma felan deyince sen bana bş korku geldisenin kistten mi çikolata kistiydi. Yani ekstra bi zorluk yarattı mı sende süt gecikmesi ameliyattan geç çıkma geç iyileşme gibi
28den sonra iştahın artar çok hızlı alırsın demişti doktorum bende de öyle olmadı. O dediğinden bir buçuk ayda 1 kilo aldım sadece. Ondan fazlasını da çocuk aldı zaten. Haftaya da çalışıp öyle izne ayrılıyorum büyük ihtimal hareketli olduğum için de almıyorum çünkü bazı gün kaçırdığım oluyor karbonhidratı gayet kilo alsam alırım şaşırmam yaniBenim de total kilom +10 arttı canım ve son 2 haftada hiç almadım. Ama bebek almış bir kiloya yakın. Demek ki bu durumda zayıflamışım bile. Yeme içme işine de her gün dikkat etmek imkansız ama elimizden geleni yapacağız bakalım..
bu son etkinlikti baska birsey yapman artik dogumu beklerimOyy gecmiş olsun cocukla da zor ama bundan sonra kendini cok yormamaya dinlenmeye bakabilirsin inşallah
Ben de almadım canım hiç ama bebekler alıyor işte ama benimkinde tüm ölçümler 36-37 haftalar civarında. Yine fazla mı fazla bence yaşı 37+5 görünüyor neredeyse 1 ay önde ama yapısaldır diye düşünüyorum şekere de baktık yeniden, normal, ilk saat yükselse de ikinci saat düşüyor. Tiroid ilacı da hep kullanıyorum ve o da şükür normal seviyede geriye kalan seçenek bebeğin iri yapılı olması ne yapalım
Ya maşallah size ben tam gaz almaya devam tamam yani hiç yemiyor diilim ama oyle abartmıyorum da hiç. Her tartıldığımda ibre fırlıyor resmen nasıl başarıyorsunuz allasen bana su içsem yarıyo dicem artık28den sonra iştahın artar çok hızlı alırsın demişti doktorum bende de öyle olmadı. O dediğinden bir buçuk ayda 1 kilo aldım sadece. Ondan fazlasını da çocuk aldı zaten. Haftaya da çalışıp öyle izne ayrılıyorum büyük ihtimal hareketli olduğum için de almıyorum çünkü bazı gün kaçırdığım oluyor karbonhidratı gayet kilo alsam alırım şaşırmam yani
Bana doktorumun dediği şu bebeğin yaşı adet düzensizliği vs gibi bir durum yoksa sat’tır. Önde ya da geride olması 20 yaşındaki birinin 50 ya da 70 kilo olması gibi, yani yaşı değişmez sadece görünüşü değişir gibi. O yüzden doğum tarihini sata göre belirlemek gerekiyormuş ekstrem bir durum yoksaİki hafta önde gittiği için mi böyle düşünüyorsun. Ya ben bu önde gitme işini anlayamadım bi türlü mesela benim bebekte kilosu boyu gelişimi hep önde çıkar biraz ultrason da öyle yazar. Ama sürekli öne çekiliyor tarihler yani bazen gittiğimde iki hafta önde oluyor bazen bir bazen dört gün. Bunu da doktorum demiyor ben ultrason kağıdına bakarak anlıyorum. Yani bu duruma göre işte en son gittiğim de dört gün önde gözükmüş. Yani seninki de değişkenlik gösterir belki bilmiyorum
Ben çatlamaya aşırı meyilli biriyim, yani belimde bile çatlak oldu kilo alıp verince, ama lierac kullanıyorum karnıma hamileln başında kullanmadığım sürede oluşan 3 4 çatlak dışında hiçbir şey olmadı. Kesinlikle işe yarıyorKızlar ben bu dermotoloğu çok beğeniyorum, yıllardır takipteyim önerileriyle cildim baya iyiydi gebelikten önce. Çatlak için de genel olarak şu rutini uygulamaya çalışıyorum ama Lierac almamıştım Badger kullanıyordum, onun yerine Lierac alacağım belki indirime girer diye bekliyorum. Bir de Incia’dan aldım balm formunda bir ürün
BPD kafanın şakaklardan ölçüsü, HC kafa çevresi. Önemli olan BPD diye biliyorum.Ya ben mi yanlış anladım acaba aklıma takıldı verdiği kâğıtta da hep 36-37-38 yazıyor senin dediğin gibi aslında. Bunlardan hangisi baş ile ilgili acaba.
Bence de olacaktır ihtiyaç canım. Alışkanlık haline getirmeyelim tabi ama ihtiyaç durumunda kullanılabilir. Avent için aynı yorumu yapmıyorlar bu arada. Hatta bak komşumun bebeği oldu bu yaz avent hiç akmıyor bebek sabredemiyor diye Chicco’nun daha hızlı akışlı olanını almış onlar. Bana da dedi avent almadıysan hiç alma bebek tahammül edemiyor buna dedi de ben zaten o arada almıştımBiberonların akış hızı baya fazla ona alışınca bebek mücadele etmek istemiyor sütü memeden cekmekle diye meme reddi oluyor sanırım. Ama her bebekte de olmuyor ya mecbur kalınca veriyorsun ben ilk kızımda daha 10 günlükken işe gitmek zorunda kalmıştım o zaman annem vermişti biberonla sonra haftada bir gün mutlaka 3-4 saat gidiyordum. Beni de emiyordu cuk cuk biberonu da hiç sorun yasamadık. Pozitif enerji yollayalım lüffen enseyi karartmayalım hemenhatta bak kızım 16 günlükken dogumgünümdü eşimle 2-3 saat dışarı bile cıkmıştık süt bırakıp annem kuzenim kardeşim ailenin ilk bebişiydi ayıla bayıla bakmışlardı bir de asırı uyumlu ve uslu bir bebekti sağolsun ama oluyor yani böyle seyler
Burda ultrason terimleriYa ben mi yanlış anladım acaba aklıma takıldı verdiği kâğıtta da hep 36-37-38 yazıyor senin dediğin gibi aslında. Bunlardan hangisi baş ile ilgili acaba.
Benim bebeler uzamış sarılık olduğu için ben eve gelince mama takviyesine hemen başlıyorum gündüz 2 gece 2 kez sütüm olmadigin dan deil sariliktan dolayı kuveze yollamamak için benim sütüm sarılığı arttiriyo ilk oğlumda çok araştırıldı geçmiyordu anne sütü sarılığı dediler bende öyle yaptım ama ilk 10 gün çok önemli sarilikta beyinde hasar bırakma gibi ama 10 günden sonra vermedim mama. emmeye devam ettiler benimkiler meme reddi yaşamadım bundada aynı şekilde ilerliyecegim 2 ay sonra geciyo sarilik çünkü benim ama ama ama her bebek farklıdırYa bu meme reddi olayı kesin olur mu? Ben mesela ilk zamanlar geceleri biberonla versinler, uyku sürem biraz daha uzun olsun daha hızlı iyileşeyim diye düşünüyorum. Yanlış mı düşünüyorum? Yani bir ağlamasına babası bir ağlamasına ben kalksam, ya da ağlamasa bile saati gelince bu şekilde yapsak ilk iki hafta, emmeyi bırakmak isteyebilir mi