Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 73 41,5%
  • erkek

OY: 91 51,7%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,4%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    176
bugun ustumden kamyon gecti sanki dogum gunu bitti ben de bittim bebis de sanki daha asagiya indi :) haftaya carsamba belli olacak ama ben artik agirligi da hreketleri de cook asagida hissediyorum

Kızlar bende gittim bugün doktora 34’deyim bebiş iki hafta ilerde çıkıyor ama kafası 41 ile uyumlu. Normal doğurma ihtimalimi doktor düşük görüyor kafadan dolayı. Artık hayırlısı muhtemelen Kasım annesi olacağım. Başka doktorlardan görüş alırım muhtemelen içimin rahat etmesi için. Devlette de tahlillerimi yaptırdığım doktora gözükmeyi düşünüyorum.
İki hafta önde gittiği için mi böyle düşünüyorsun. Ya ben bu önde gitme işini anlayamadım bi türlü mesela benim bebekte kilosu boyu gelişimi hep önde çıkar biraz ultrason da öyle yazar. Ama sürekli öne çekiliyor tarihler yani bazen gittiğimde iki hafta önde oluyor bazen bir bazen dört gün. Bunu da doktorum demiyor ben ultrason kağıdına bakarak anlıyorum. Yani bu duruma göre işte en son gittiğim de dört gün önde gözükmüş. Yani seninki de değişkenlik gösterir belki bilmiyorum

Kızlar ben bu dermotoloğu çok beğeniyorum, yıllardır takipteyim önerileriyle cildim baya iyiydi gebelikten önce. Çatlak için de genel olarak şu rutini uygulamaya çalışıyorum ama Lierac almamıştım Badger kullanıyordum, onun yerine Lierac alacağım belki indirime girer diye bekliyorum. Bir de Incia’dan aldım balm formunda bir ürün

Eklentiler

• IMG_5605.png
    IMG_5605.png
    369,8 KB · Görüntüleme: 18
Ayyy ağlicam 🥹🥹 Normal şartlar altında gerçekten uykuya düşkün biri değilim, zaten çok uyumam ki son bir iki aydır geceleri en az 5-6 kez uyanıyorumdur. Ama uyumayanlar daha geç iyileşiyor ve emzirme problemleri daha fazla oluyor diyorlar. Özellikle sezaryen doğumlarda.
Ya bir de bebiş sadece karnını doyurmak için uyanmıyor ki dünyaya adaptasyon sürecinde ve bildigi tanıdıgı sıgındıgı tek liman sensin tamam baba destegi önemli ama biraz daha büyüyünce o. İlk zamanlar seninle tanıyor dunyayı seninle temas kurarak alışıyor burdaki hayatına o yüzden mahrum da etmemek lazım bence. İyileşme de oluyor canım bir sekilde, Allah yardım ediyor gündüz vakti uyurken falan her fırsatta dinlenmek lazım işte ona dikkat edince tolere ediyorsun

36 ile uyumlu çıktığı için Kasımın son haftası görünüyor doğum tarihi güncel olarak kâğıtta yazıyor ya.
O doğum tarihi bende her muayenede değişiyor, doktor ekstra bi öne geriye çekme yapmadıysa sanki bebeğin boyunun kilosunun osunun busunun önde çıkması doğumu etkilemiyor demişlerdi burada ben ekstra sormadım gerçi ama bilemedim

36 ile uyumlu çıktığı için Kasımın son haftası görünüyor doğum tarihi güncel olarak kâğıtta yazıyor ya.
Doğum tarihi son adet tarihine göre belirleniyor demişti benim doktorum. Bebeğin gelişimi vs çok belirleyici değilmiş. Planlı sezaryeni de bir sıkıntı yoksa 38+5 veya 38+6 gibi tarihlerde tercih ediyorlar 🙏🏻

İki hafta önde gittiği için mi böyle düşünüyorsun. Ya ben bu önde gitme işini anlayamadım bi türlü mesela benim bebekte kilosu boyu gelişimi hep önde çıkar biraz ultrason da öyle yazar. Ama sürekli öne çekiliyor tarihler yani bazen gittiğimde iki hafta önde oluyor bazen bir bazen dört gün. Bunu da doktorum demiyor ben ultrason kağıdına bakarak anlıyorum. Yani bu duruma göre işte en son gittiğim de dört gün önde gözükmüş. Yani seninki de değişkenlik gösterir belki bilmiyorum

Benim en başından beri 10 gün-15 gün arası değişiyor ama öndeydi hep. Doğacağı son tarihte de 26 Kasım yazıyor şuan ama tabi gelişimi çok yavaşlar kilo alımı azalır duruma göre değişir bilemiyorum, şuanki duruma göre böyle dedi doktor.

Bizim Tosbiğin duruşu da iyi işte hani hem tombik hem ters olsa zorlama şansını derim kendi kendine de baş aşağı pozisyonda bekliyor çocuğum kaç aydır 🥹 Aslında müdahale ile döndürebiliyor bazı doktorlar veya ebeler diye biliyorum. Makat geliş duruyorsa. Ama yan duruyorsa hiçbir şey yapılamıyormış.
Onu da sorcam doktora ins unutmazsam salı günü randevum yapıyor mu acaba son haftalarda diye. Biraz acıyormuş galiba ama döndürebilse elle falan keşke razıyım😀 sezaryan sonrası o ilk yürüme geliyor aklıma bir ağlayasım geliyor😂

O doğum tarihi bende her muayenede değişiyor, doktor ekstra bi öne geriye çekme yapmadıysa sanki bebeğin boyunun kilosunun osunun busunun önde çıkması doğumu etkilemiyor demişlerdi burada ben ekstra sormadım gerçi ama bilemedim

Ben detaylıya girdiğim de ilk orada doktordan duymuştum. Adete göre normali 14 Aralıktı detaylıya baktığında en son doğacağı tarih 3 Aralık şu duruma göre demişti. Bende öyle hesaplanıyor diye düşünmüştüm. Yanlışda olabilir bilemiyorum.

bugun ustumden kamyon gecti sanki dogum gunu bitti ben de bittim bebis de sanki daha asagiya indi :) haftaya carsamba belli olacak ama ben artik agirligi da hreketleri de cook asagida hissediyorum
Oyy gecmiş olsun cocukla da zor ama bundan sonra kendini cok yormamaya dinlenmeye bakabilirsin inşallah

Doğum tarihi son adet tarihine göre belirleniyor demişti benim doktorum. Bebeğin gelişimi vs çok belirleyici değilmiş. Planlı sezaryeni de bir sıkıntı yoksa 38+5 veya 38+6 gibi tarihlerde tercih ediyorlar 🙏🏻

Gelişim bir hafta hızlı olup diğer hafta daha yavaş olabiliyor mantıken doğru aslında. Ölçümlere göre de fark edebiliyor. En güzeli doğumu kendilerinin başlatması aslında yine o an bir durum varsa sezeryana alınabilir. Bakalım artık sağlıkla doğsunlarda 🙏

Aynı senin düşüncende ablam diyordu. Ben arkadaşlarda görüp al diye ona çok ısrar ettim 3. Bebeğine düşün aldı. Ama türk markası 1500 tl gibi bişey fiyatı. Ve eli ayağı oldu. Bana diyo iyi ki ısrar etmişsin almışım. Ben de ona babyjörn almadığıma pişmanım bana geri gelcekti o zaman fiyat fazla geldi almadıydım 😁 ablam yatılı gittiği her yere götürdü. Yazın sıcak geliyordu bunda uyutuyordu. 11. Ayda yeni bıraktılar bebişi fazla tombik olduğu için artık ağır geliyordu. Boyut olarak küçük aslında diğer anakucaklarına göre. Bir de üzerinde uyurken çok hafif hareket etse kendisini tekrar sallıyor küçükken bile yetiyor o hareketi baya hassas. Çok övdüm çünkü ben kullanım kolaylığını görünce çok mantıklı gördüm alınabilcek en mantıklısı bu bence yani ve sevmeyen çocuk çok duymadım genelde seviyorlar 😁😁 eğer anakucağı gibi bişey yoksa bence bi düşün derim.
Var canım aldım ben ama dediğim gibi çok para verip almadım yani hepsi aynı işi görüyor düşüncesindeyim ha babybjörn olmuş ha ebebekten sıradan bir anakucağı 😂

Benim en başından beri 10 gün-15 gün arası değişiyor ama öndeydi hep. Doğacağı son tarihte de 26 Kasım yazıyor şuan ama tabi gelişimi çok yavaşlar kilo alımı azalır duruma göre değişir bilemiyorum, şuanki duruma göre böyle dedi doktor.
Anladım. Bende bi ara 2 aralığa çekilmişti tarih şimdi tekrar 10 Aralık olma ihtimali var. Ama sat a göre zaten hep 12 Aralık. Hayırlısı olsun bizler için ya.

Kızlar bende gittim bugün doktora 34’deyim bebiş iki hafta ilerde çıkıyor ama kafası 41 ile uyumlu. Normal doğurma ihtimalimi doktor düşük görüyor kafadan dolayı. Artık hayırlısı muhtemelen Kasım annesi olacağım. Başka doktorlardan görüş alırım muhtemelen içimin rahat etmesi için. Devlette de tahlillerimi yaptırdığım doktora gözükmeyi düşünüyorum.
Bence çok enteresan bir ölçüm olmuş ya 7 hafta ileride kafa ne demek ? Sen doğumu da boşver eğer böyle diyorlarsa başka doktora kafa ölçüsünü sor öncelikle bence canım. Bir hata var o işte bence.

Kızlar doktor kontrolündeyim. 34+0’dayız. Tosbik 3.200 kg olmuş. Benim için normal doğum hayal oldu. 37 haftaya geldiğinde 4 kiloya ulaşır. Kendiliğinden gelmeye kalkışmazsa 39a kadar bekler sezaryenle alırız dedi. 4,5 kilo civarında 😕
Yeniden şekerime hemogramıma bakacak şimdi. Nst’ye bağladı şu an. Soracağım her şeyi unuttum bunları duyunca.
Ayy tosbağaya bak sen kocaman olmuş maşallah. Bizim seninle aynı gidiyordu çocuklar sanki. En son 33te gittim kontrole 2500 küsürdü. Sonraki kontrole 35+3te gideceğim ancak nstye bağlayacak beni de merak içerisindeyim. Ben de normal istiyorum ama en son gittiğimde 4ü geçerse normal düşünmeyiz demişti. Ben de düşünmem çünkü minyon bir insanım kaldıramam diye düşünüyorum öyle bir doğumu. Bazı haftalar fazla büyüyüp öne geçer bazen de durur büyümesi normale dönebilir dedi. Hayırlısı olsun canım hakkımızda.
Çıkmadığı halde şeker kontrolü yapıyorum ben de sürekli ama doktorum aynı sendeki gibi şekerden büyüyen bir bebek görünümü yok diyor her seferinde.

Onu da sorcam doktora ins unutmazsam salı günü randevum yapıyor mu acaba son haftalarda diye. Biraz acıyormuş galiba ama döndürebilse elle falan keşke razıyım😀 sezaryan sonrası o ilk yürüme geliyor aklıma bir ağlayasım geliyor😂
Ay kız deme öyle 🥹 İnşallah kendiliğinden döner de bebiş tüm bunlara hiç gerek kalmaz 🙏

Bence çok enteresan bir ölçüm olmuş ya 7 hafta ileride kafa ne demek ? Sen doğumu da boşver eğer böyle diyorlarsa başka doktora kafa ölçüsünü sor öncelikle bence canım. Bir hata var o işte bence.

Önceki gittiğimde 5 hafta ilerideydi kafa. Başka bir doktordan daha görüş alacağım dediğin gibi.

Ayy tosbağaya bak sen kocaman olmuş maşallah. Bizim seninle aynı gidiyordu çocuklar sanki. En son 33te gittim kontrole 2500 küsürdü. Sonraki kontrole 35+3te gideceğim ancak nstye bağlayacak beni de merak içerisindeyim. Ben de normal istiyorum ama en son gittiğimde 4ü geçerse normal düşünmeyiz demişti. Ben de düşünmem çünkü minyon bir insanım kaldıramam diye düşünüyorum öyle bir doğumu. Bazı haftalar fazla büyüyüp öne geçer bazen de durur büyümesi normale dönebilir dedi. Hayırlısı olsun canım hakkımızda.
Çıkmadığı halde şeker kontrolü yapıyorum ben de sürekli ama doktorum aynı sendeki gibi şekerden büyüyen bir bebek görünümü yok diyor her seferinde.
Evet hayırlısı olsun canım hakkımızda 🥰 Bakalım seninki 35te kaça ulaşacak? Ya ben biraz karbonhidratı azaltıp protein sebze ağırlıklı beslenmeye başladım yine de ama bunun da pek bir işe yarayacağını düşünmüyorum. Bence protein de çocuğa kilo aldırır. Yarayan çocuğa her şey yarar 🥹

X