Aynen muhtemel mm ölçmeler olduğu için sapmalar oldu kilosu konusunda sadece bir hafta geriden geliyor dedi benimki onu sorun etmiyor zaten de suyu az benimkinin o yüzden her hafta nstye giriyorum erken doğma riskine karşı ciğer geliştirici falan yaptı bakalım pazartesi kontrol umarım her şey yoluna girmiştir elimden geleni yaptım bundan sonrası bebiş belirler suyu azaldıysa 37 den sonra sezaryen demişti doktorDoktorun normal diyorsa bir sorun yoktur canım bildiğim kadarıyla da 1 hafta geriliği önemsemiyorlar. Gittiğim doktorlardan biri cihazlar 1 hafta 10 gün kadar sapma gösterebilir dedi. Ben üç ayrı perinatoloğa göründüm üçü de bize aynı tanıyı koydu. Baş çevresi, karın çevresi, boy gibi ölçümlere bakıyorlar. Gebeliğin takip sıklığı değişiyor, riskli sayılıyorsun ve doğumu erkene çekiyorlar. Doktorlar bununla ilgili ayrıntılı açıklama yapıyor yani eğer tıbben bir gerilik varsa tüm riskleri açıklıyorlar. Doktorun böyle bir şey dedi mi bilmiyorum ama demediyse kağıtta yazanlara bakıp kendini üzme hiç. Bu arada şunu da söyleyeyim aynı doktorun aynı cihazı üç gün arayla bambaşka sonuç verdi bizde. Özellikle kilo konusunda çok sapma olduğunu düşünüyorum ki perinatologların cihazları muhtemelen daha hassastır. Benim 2100 gr olan bebeğim 3 gün sonra 1700 çıktı mesela. Ondan üç gün sonra da 2200 çıktı. Yani orada yazan kilolar artı eksi 300 gr sapmaya sahip genelde.