Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 73 41,5%
  • erkek

OY: 91 51,7%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,4%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    176
Doktorun normal diyorsa bir sorun yoktur canım bildiğim kadarıyla da 1 hafta geriliği önemsemiyorlar. Gittiğim doktorlardan biri cihazlar 1 hafta 10 gün kadar sapma gösterebilir dedi. Ben üç ayrı perinatoloğa göründüm üçü de bize aynı tanıyı koydu. Baş çevresi, karın çevresi, boy gibi ölçümlere bakıyorlar. Gebeliğin takip sıklığı değişiyor, riskli sayılıyorsun ve doğumu erkene çekiyorlar. Doktorlar bununla ilgili ayrıntılı açıklama yapıyor yani eğer tıbben bir gerilik varsa tüm riskleri açıklıyorlar. Doktorun böyle bir şey dedi mi bilmiyorum ama demediyse kağıtta yazanlara bakıp kendini üzme hiç. Bu arada şunu da söyleyeyim aynı doktorun aynı cihazı üç gün arayla bambaşka sonuç verdi bizde. Özellikle kilo konusunda çok sapma olduğunu düşünüyorum ki perinatologların cihazları muhtemelen daha hassastır. Benim 2100 gr olan bebeğim 3 gün sonra 1700 çıktı mesela. Ondan üç gün sonra da 2200 çıktı. Yani orada yazan kilolar artı eksi 300 gr sapmaya sahip genelde.
Aynen muhtemel mm ölçmeler olduğu için sapmalar oldu kilosu konusunda sadece bir hafta geriden geliyor dedi benimki onu sorun etmiyor zaten de suyu az benimkinin o yüzden her hafta nstye giriyorum erken doğma riskine karşı ciğer geliştirici falan yaptı bakalım pazartesi kontrol umarım her şey yoluna girmiştir elimden geleni yaptım bundan sonrası bebiş belirler suyu azaldıysa 37 den sonra sezaryen demişti doktor

Aynen muhtemel mm ölçmeler olduğu için sapmalar oldu kilosu konusunda sadece bir hafta geriden geliyor dedi benimki onu sorun etmiyor zaten de suyu az benimkinin o yüzden her hafta nstye giriyorum erken doğma riskine karşı ciğer geliştirici falan yaptı bakalım pazartesi kontrol umarım her şey yoluna girmiştir elimden geleni yaptım bundan sonrası bebiş belirler suyu azaldıysa 37 den sonra sezaryen demişti doktor
inşallah düzelmiştir canım güzel haberlerini bekliyoruz 🙏 durum değişmemişse de 37 de kötü bir hafta değil ciddi bir geriliği olmadığı sürece sağlıkla gelir 😊

Yok canım aç da kalma tabi ki 😅 ben de sebzenin daha dengeleyebileceğini düşünüyorum ama tabi doktora da sorulabilir. Sonuçta bebek bizden alacağını alıyor zaten bu sefer senin bünyen zayıflamasın.
Zayıflar valla dayanamam sebzeyle 😂 Yiyorum zaten sebze bu süreçte çok tükettim de tek başına olmaz 😂

Ya maşallah size ben tam gaz almaya devam tamam yani hiç yemiyor diilim ama oyle abartmıyorum da hiç. Her tartıldığımda ibre fırlıyor resmen nasıl başarıyorsunuz allasen bana su içsem yarıyo dicem artık😂😂
Hiç almayanlardan değilim aslında sadece bebeğe aldım çoğunu. 60.9 dum 4.haftada ilk tartıldığımda şu an 70-71 gidip geliyorum bakınca zaten almamalıyım yani daha fazla boyum 1.57 çünkü 🤣

İnşallah inşallah canım 3 u oldu buda olur büyük ihtimalle ama tabiki master yaptım bu konuda basedebilirim😅😅
Ama sana helal olsun 4. çocuğa kalkışabilmek çok büyük bir cesaret bana göre 🥹 Tam büyüttüm rahatladım derken sürekli başa dönmek ne bileyim çok yorucu bir döngü gibi sanki 🥹 Ben bir tane daha yapabilirsem kendimi gerçekten çok büyük bir iş başarmış gibi hissederim herhalde bu dünyada 😂😂

Halbuki doktor dediğin risk alacak yani biraz da. Anne ve bebek için sağlıklı olan bu, ben hekim olarak onlara nasıl yardımcı olabilirim diye düşünecek. Biz doktoru normal doğumu yapabileceğimize ikna etmek zorunda mıyız yani?
Epidural ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Yani vajinal doğum sırasında epidural almak hakkında? Daha önce alan oldu mu kızlar?
işte muhtemelen bebek için en iyisinin vajinal olduğunu düşünmüyorlar ve en ufak risk için sezaryen diyorlar.

epidural için bir kere sormuştum, doğumu biraz yavaşlatabilir demişlerdi. ama sanki zaten vajinal olursa belli açıklıktan sonra epidural neden verilmesin gibi bir yaklaşım vardı

Aynı durumdayız canım. Hatta evde kilo bile veriliyor bence ben 2 hafta önce ayrılıp verdiğime göre 🥲 Sürekli hareket halindeyiz çünkü ve devamlı bir şeyler yemiyoruz, iş yerinde daha iyi besleniyordum 😅
Ben evde daha hareketliyim ya aynen. Hatta eşim evde durmamı istemiyor çünkü iş buluyorum kendime bir sürü 🤣 Geçen halıları kaldırıp süpürüp sildim akşam 9-10 direk uyumuşum yorgunluktan.

Babyjörn biraz marka ya ama aynı mantıktakiler iyi e bebekteki diğerlerini bilemedim şimdi 😁 bebeğin totişi de neyi sevecek o var bakalım sever inşallah özellikle benim bir inat uğruna aldığım stokkeyi 🤣🤣🤣
Ay inşallah sever inşallah bir de çok para verdiğimiz şeyleri kullanmak istemezlerse insanın ekstra zoruna gidecek gibi 😂 Eşimin yeğeni 11 aylık oldu oto koltuğunda oturmam diye çatışmaya başlamış aileyle 😂 6 yaşa kadar ama en azından 3 yaşına kadar otursun diye o kadar rahat, emniyetli, havalı bir şey aldılar bebenin umrunda değil 😂😂

işte muhtemelen bebek için en iyisinin vajinal olduğunu düşünmüyorlar ve en ufak risk için sezaryen diyorlar.

epidural için bir kere sormuştum, doğumu biraz yavaşlatabilir demişlerdi. ama sanki zaten vajinal olursa belli açıklıktan sonra epidural neden verilmesin gibi bir yaklaşım vardı
Sanırım 4 cm’den sonra veriyorlar 6’yı 7’yi geçince vermiyorlar mıymış öyle bir şey duymuştum ben de. Ya arkadaşım aldı epidural mesela o çok rahat ettim dedi ama başka bir arkadaşımda da tansiyonu yükseltti, bebeğin nabzı düştü falan sezaryene aldılar o esnada. Doktorum normal doğuma az yanaşsa epidural konuşmaya çalışacağım da adam sezaryen deyip başka bir şey demediği için geçemedik hiç o muhabbete 😕

Ben evde daha hareketliyim ya aynen. Hatta eşim evde durmamı istemiyor çünkü iş buluyorum kendime bir sürü 🤣 Geçen halıları kaldırıp süpürüp sildim akşam 9-10 direk uyumuşum yorgunluktan.
Evde iş asla ama asla bitmiyor. Şu an evin yarısını dışarı atma isteği var içimde resmen. Bebekle beraber gelen gardrop, beşik, bebek arabası, oto koltuğu, anakucağı daha bir sürü ıvır zıvır, cart curt derken her yer eşya doldu ve üst üste geldi sanki. Benim gücüm de çok azalmış yetişemiyorum bir şeye. Ütüyü bile oturarak yapar oldum 😕

Ama sana helal olsun 4. çocuğa kalkışabilmek çok büyük bir cesaret bana göre 🥹 Tam büyüttüm rahatladım derken sürekli başa dönmek ne bileyim çok yorucu bir döngü gibi sanki 🥹 Ben bir tane daha yapabilirsem kendimi gerçekten çok büyük bir iş başarmış gibi hissederim herhalde bu dünyada 😂😂
Kizzz supriz oldu ya bu asla şüphem bile yokken asla düşündüğüm bişey deildi valla yumurtlama gününde bile yatmazdim okadar dikkat ederdim ben 6 ay boyunca kendimi toparlayamadim o kadar psikolojim bozulduki çok şey yaşadım panik ataklar strese bağlı ishal.kusma dışarıya cikamama dışarı çıkamıyorum mesela çocuklar gidelim deyince aşırı derecede kalp çarpıntısı ve anında ishal kusma oluyodum dile getirmek istemedim hiç bir zaman isyan etmek olur diye her zaman rabbim verdiyse hayırlısını vermiştir dedim bazı geceler bile halen carpintim olup ishal olyorum hiç bişey göründüğü gibi deil aslında hep evdeyim sağlıklı dogsunda yenemezsem bu problemi destek alicam mecburen ama 3. İsteyerek yaptım diğerlerinde bende küçüktüm hatta ev aldık dedim bitane daha yapicam onuda olsun diye ,4 ay uğraştım rabbimin hikmeti😂😂

Evde iş asla ama asla bitmiyor. Şu an evin yarısını dışarı atma isteği var içimde resmen. Bebekle beraber gelen gardrop, beşik, bebek arabası, oto koltuğu, anakucağı daha bir sürü ıvır zıvır, cart curt derken her yer eşya doldu ve üst üste geldi sanki. Benim gücüm de çok azalmış yetişemiyorum bir şeye. Ütüyü bile oturarak yapar oldum 😕
Ya benim bebişin ütülerini geçen gün iki arkadaşım geldi yaptı 🥲 29.haftada yıkamıştım bir türlü ütüleyemedim. İki kişi iki saatte yaptı ben yapsam iki gün sürerdi kesin 🙇‍♀️
Ben oda yapmadım iki seneye tayin olma durumum var diye bebişe kendi dolabımın yarısını verdim yazlık kışlık kaldırmayı sevmediğimden eşyalarım biraz sıkış tepiş oldu 🙄 Giyinme odamız var allahtan orada dolap arkalarında falan duruyor bebişin bütün eşyaları eve yayılsa çok fena olurdu 😬

Kizzz supriz oldu ya bu asla şüphem bile yokken asla düşündüğüm bişey deildi valla yumurtlama gününde bile yatmazdim okadar dikkat ederdim ben 6 ay boyunca kendimi toparlayamadim o kadar psikolojim bozulduki çok şey yaşadım panik ataklar strese bağlı ishal.kusma dışarıya cikamama dışarı çıkamıyorum mesela çocuklar gidelim deyince aşırı derecede kalp çarpıntısı ve anında ishal kusma oluyodum dile getirmek istemedim hiç bir zaman isyan etmek olur diye her zaman rabbim verdiyse hayırlısını vermiştir dedim bazı geceler bile halen carpintim olup ishal olyorum hiç bişey göründüğü gibi deil aslında hep evdeyim sağlıklı dogsunda yenemezsem bu problemi destek alicam mecburen ama 3. İsteyerek yaptım diğerlerinde bende küçüktüm hatta ev aldık dedim bitane daha yapicam onuda olsun diye ,4 ay uğraştım rabbimin hikmeti😂😂
Yaaa hamilelikten dolayı mı o kadar zaman stres oldun canım 🥹 Yani sürpriz gebelik olduğu için mi ?

Zayıflar valla dayanamam sebzeyle 😂 Yiyorum zaten sebze bu süreçte çok tükettim de tek başına olmaz 😂
Zaten düzenli protein almadığın sürece çokda etki etmez bak yani ben her gün nerdeyse et yemeğe çalışıyorum yemediğim günler balık yemeye çalışıyorum batırdı bu kız bizi et yiye yiye ekonomiyi hiç ettik 🤣

Kizlar size bi soruyla geldim suan simdi uzanirken aklima geldi🤣 ya bu ani dogum oldunda felan kisisel temizlik nasil olcak ayrica siz nasil yapiyorsunuz agda felanmi kullaniyirsunuz ne kullanuyirsunuz jiletse nasil olcak hergunmu alcaz ya anlamadim ben jiletle hemen cikiyor 😄 of nerden geldi bu aklima zaten ben gobusden goremiyirum cok zorlaniyirum sizler nasil yapiyorsunuz ne kullaniyorsunuz ve plansiz ani doguma karsi temizlik olayi nasil olcak pöffff😃

Ay açlıktan ölecekmişim gibi hissediyorum ilk defa oldu hamilelik süresince fngn çocuğum midemi kazıyor içerden sanki helppppp

Yaaa hamilelikten dolayı mı o kadar zaman stres oldun canım 🥹 Yani sürpriz gebelik olduğu için mi ?
Supriz gebelik olduğu için başka planlarım vardı çünkü çocuklar büyümüştü sonuçta kendime gelme zamanıydı aslında bide hamileligimi sağlıkli beslenmeye de bağlıyorum ben diyetisyene gittim kilo veremiyorum 10 kilo verdim hooop hamile kaldım birde benim tek tüpüm yapışık yani bu kadar dikkat etmeye tek tüple hamile kaldım diyorum ya rabbimin hediyesi o şans getirsin bize 🥰🥰

Ay açlıktan ölecekmişim gibi hissediyorum ilk defa oldu hamilelik süresince fngn çocuğum midemi kazıyor içerden sanki helppppp
Az porsiyon ve sık ye kuzum bende oyle oluyor hicbise aklima gelmezse yorgurt yiyorum basdiriyor bende 32den sonra doymak bilmiyorum😄gece bile acikiyorum kalkip biseyler atisdiryorum hic bise yemesem elma yiyip uyuyorum uyku arasinda

sen bir de buyudukce gor diyen o gruba dahil olmak istiyorum 😂😂 her yere sacilan oyuncaklar bisikleti scooteri robotu arabasi osu busu tuuuum ev alani onlarin oluyor :)

X