Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 73 41,5%
  • erkek

OY: 91 51,7%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,4%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    176
Şimdi şunu da aldım kızlar. Ben dükkanı kapattım. Toplam 4 gecelik+ pijama oldu benim 🤣🤣 yeter heralde artık. Lcw26 koduyla %26 indirim veriyor 😅 kasımda daha çok indirim olur da ben bekleyemedim. Şunları da aldım.
Ben bu pembe atletle gri sutyeni aldım ve ikisini de beğendim. Güzel günlerde giyelim inşallah ❤️

Sağlık ocağı idrar ve kan tahlili yapıyor ya belli aylar da. Doğuma yakın tekrar yapacaklar mı şuan 33+5 im. Kendileri yapacaklarsa onların çağırmasını bekleyeceğim. Ama artık çağırmaz derseniz gidip kendim kan tahlili vermeyi düşünüyorum.
35 de çağırcam demişti ordaki ebe hemşire

Kızlar şimdı hastanede ne giycez ya? Ben hala karar vermedim. Bende iki kolsuz gecelik+ sabahlıkları ve bir uzun kollu pijama var. Yarım kollu veya uzun kollu gecelik alıyor muyuz? Almalı mıyım bana bi akıl verin?.
Canım sezaryende ilk gün herkes ameliyat kıyafeti giyiyor, bence mantıklısı da bu. Kanama kontrolü vs için, bir de zaten ilk gün zor oluyormuş kıyafetle falan pek uğraşılmaz gibi. Benim kuzenlerim şubatta doğum yaptı ilk gün o şekilde geçti. Ben normal doğum istiyorum ama devamlı çatı muayenesi kanama kontrolü vs yapacakları için ilk gün ben de ameliyat kıyafeti giyerim diye düşünüyorum hijyenik olması açısından. İkinci gün giyerim pijama/gecelik. Ben ilk gün için gecelik aldım ne olur ne olmaz diye ama ikinci gün pijama giyeceğim

Ben de bunları aldım nasıllar

Eklentiler

• Screenshot_2024-10-29-21-46-13-789_trendyol.com.jpg
    Screenshot_2024-10-29-21-46-13-789_trendyol.com.jpg
    36,3 KB · Görüntüleme: 75
  • Screenshot_2024-10-29-21-45-41-458_trendyol.com.jpg
    Screenshot_2024-10-29-21-45-41-458_trendyol.com.jpg
    34,3 KB · Görüntüleme: 81
Ben bu pembe atletle gri sutyeni aldım ve ikisini de beğendim. Güzel günlerde giyelim inşallah ❤️
İnşallah kuzum 🙏🏼🙏🏼
Göğüs pompası alan ne aldı daha önce kullanan ne tavsiye eder. Aldım ama yedek alcam bir tane daha 🙏🏻
Mamajoo aldım tek pompalı. O öneriliyordu. Eğer sütüm gelirse şu kablosuz olanlardan alacağım. Daha pratik oluyormuş. Bence ikinciyi yedeklemek için bekle, sütün gelirse alırsın. Bi tane de yeter ilk etapta diye düşünüyorum. Tabi tecrübeli arkadaşlar daha iyi bilirler.
Canım sezaryende ilk gün herkes ameliyat kıyafeti giyiyor, bence mantıklısı da bu. Kanama kontrolü vs için, bir de zaten ilk gün zor oluyormuş kıyafetle falan pek uğraşılmaz gibi. Benim kuzenlerim şubatta doğum yaptı ilk gün o şekilde geçti. Ben normal doğum istiyorum ama devamlı çatı muayenesi kanama kontrolü vs yapacakları için ilk gün ben de ameliyat kıyafeti giyerim diye düşünüyorum hijyenik olması açısından. İkinci gün giyerim pijama/gecelik. Ben ilk gün için gecelik aldım ne olur ne olmaz diye ama ikinci gün pijama giyeceğim
Ay evet şimdi bir arkadaşım dedi. İlk gün önlük oluyormuş, sonra kendin giyiyormuşsun geceliği vs. Ben hemşireye vericez sanıyordum 😅 İnşalah doğumun gönlünden geçtiği gibi olur kuzum 🙏🏼🙏🏼
Ben de bunları aldım nasıllar
Çok güzeller kuzum. Kısa kollu mu nasıl kolları? bi de başka renk var mı hiç? Beyaz da riskli geliyor bana nedense. Benim bir tane beyazım var. Gerisini renkli aldım. Sanki kan man olacak gibi geliyor ama tabi olmuyordur heralde

İnşallah kuzum 🙏🏼🙏🏼

Mamajoo aldım tek pompalı. O öneriliyordu. Eğer sütüm gelirse şu kablosuz olanlardan alacağım. Daha pratik oluyormuş. Bence ikinciyi yedeklemek için bekle, sütün gelirse alırsın. Bi tane de yeter ilk etapta diye düşünüyorum. Tabi tecrübeli arkadaşlar daha iyi bilirler.

Ay evet şimdi bir arkadaşım dedi. İlk gün önlük oluyormuş, sonra kendin giyiyormuşsun geceliği vs. Ben hemşireye vericez sanıyordum 😅 İnşalah doğumun gönlünden geçtiği gibi olur kuzum 🙏🏼🙏🏼

Çok güzeller kuzum. Kısa kollu mu nasıl kolları? bi de başka renk var mı hiç? Beyaz da riskli geliyor bana nedense. Benim bir tane beyazım var. Gerisini renkli aldım. Sanki kan man olacak gibi geliyor ama tabi olmuyordur heralde
Çevremde çok doğum yapan oldu doğumdan gelip pedle hasta bezi ya da herkes beyaz giydi kimsede geçmedi başka renkleri de var içi yarım ben üstüme lizöz müdür nedir ondanda aldım annem sağolsun baskılar ve baskılar 😂😂 çok renk seçeneği var link atayım sana 🙏🏻

İnşallah kuzum 🙏🏼🙏🏼

Bugün ütüleme bitti işte yerleşiyorum böyle park yatağı kurucam bitti Allah'a şükür son bir kaç parça alışverişim kaldı 🙏🏻

Eklentiler

• IMG_20241029_221535.jpg
    IMG_20241029_221535.jpg
    129 KB · Görüntüleme: 78
  • IMG_20241029_221440.jpg
    IMG_20241029_221440.jpg
    98,1 KB · Görüntüleme: 65
  • IMG_20241029_221358.jpg
    IMG_20241029_221358.jpg
    107,7 KB · Görüntüleme: 62
  • IMG_20241029_221204.jpg
    IMG_20241029_221204.jpg
    75,5 KB · Görüntüleme: 57
  • IMG_20241029_221132.jpg
    IMG_20241029_221132.jpg
    92,4 KB · Görüntüleme: 54
  • IMG_20241029_221111.jpg
    IMG_20241029_221111.jpg
    56,9 KB · Görüntüleme: 55

Eklentiler

• IMG_20241029_221059.jpg
    IMG_20241029_221059.jpg
    107,7 KB · Görüntüleme: 53
  • IMG_20241029_220848.jpg
    IMG_20241029_220848.jpg
    134,6 KB · Görüntüleme: 49
  • IMG_20241029_220835.jpg
    IMG_20241029_220835.jpg
    141,2 KB · Görüntüleme: 47
  • IMG_20241029_220818.jpg
    IMG_20241029_220818.jpg
    133 KB · Görüntüleme: 48
  • IMG_20241029_220710.jpg
    IMG_20241029_220710.jpg
    89 KB · Görüntüleme: 51
  • IMG_20241029_220659.jpg
    IMG_20241029_220659.jpg
    102,7 KB · Görüntüleme: 52
  • IMG_20241029_220648.jpg
    IMG_20241029_220648.jpg
    130,7 KB · Görüntüleme: 52
  • IMG_20241029_220835.jpg
    IMG_20241029_220835.jpg
    141,2 KB · Görüntüleme: 51
  • IMG_20241029_220818.jpg
    IMG_20241029_220818.jpg
    133 KB · Görüntüleme: 57
16/8'den başlayım, uzmanlar bunu onermiyorlar. Mindy pelz var, hatta kitabı var kadınlar için aralıklı oruç diye. Hamilelik döneminde kesinlikle önermiyorum diyor. Kısa zamanda alışırsın zaten, merak etme.

Hayır hayır hiç kendini suçlama, senin kilonla alakası yok. Yemekte zorlandığın etleri salata gibi yesen daha mı kolay olur senin için acaba? Tavuğu öyle yiyorum ben, sehriyeli tavuk salatası yapıyorum içinde bol yeşillik de var. Vitaminleri düzenli kullanmanın bebeğin kilosuna etkisini şöyle anladım, doktorum dedi ki olmazsa, bebek çok büyük olacak olursa yani, multivitamini keseriz. Yağlı peynir de ille kaşar olmak zorunda değil ki, simit ezine peyniri zeytinyağlı domates yapabilirsin, oh mis. Sadece yarım yağlı falan yeme, tam yağlı ne istiyorsan ye gitsin 😊

Bak zaten ne kadar güzel besleniyormussun, ben senden tavsiye alsam yeriymiş. Hiç sıkma canını, içeride de dışarıda da nasıl güzel bakar büyütürsün sen onu 🩷
canım aslında 16-8 çok başlarda bilinçli bir tercihti. hem enzimlerim coşmuştu, hem de ailede diabet geçmişi olduğu için gebelik şekerinden çok çekinmiştim ve biliyorum ki aralıklı oruç şekeri hemen düzenliyor.

ama sonra cidden istesem de sabah erken yiyemedim. çünkü o sırada hayatını da ona göre düzenliyorsun farkında olmadan, bir de iştahım olmadı garip bi şekilde.

şimdi 1 saat önce kahvaltı yapmaya çalışıyorum. zaten 1 ara öğün daha ekleyebilmem için kesin daha erken yemem lazım kahvaltıyı.

vitaminleri neyseki devam etmişim o zaman🙏 zira doktoruma kalsa hiç gerek yok, kimyasal hepsi diyor. gerçi benim vitamin gerçek yiyeceklerden elde edilen bir vitamin ama pek önemsemedi bile o ayrıntıyı:) ben de kullandım çok da üzerinde durmadan.

belki de sadece yapısı öyledir bebemin. doktor boyunun uzun olduğunu söyledi çünkü. diğer gelişimleri de beğendi, inşallah hep de iyi olur gelişimi, çok kilo almasa bile🙏

Doğum esnasında ameliyat kıyafeti giydirdiler bana ama doğum biter bitmez geceliğimi giydirdiler. Kanama kontrolü de yapılmadı. Doktor geldi, ne durumda diye sordu, konuştuk gitti 😀

Benim de aynı hafta da 1750 çıktı canım bir hafta sonra tekrar kontrole çağırmıştı 100 küsür gr almıştı her şeye abanmama rağmen doktor dedi sağlıklı sıkıntı yok muhtemelen zayıf bebek olur ama zayıf bebekler daha güçlü olur korkma bunun için dedi yinede yeme düzenine sen dikkat et dedi balık yağı önerdi balık tüket dedi et tüketimi olsun dedi karbonhidrat tüketebilirsin demişti kilom aşırı olmadığı için ben birde nette araştırma yaptım hani bu durumda olan anneler ne yapmış diye nesquik tozu varya onu her gün süt ile içmek bebeğe kilo yapıyormuş işte umut sonuçta çocuklar için olan bir şey sütle karıştırıp içiyorum haftaya randevum bakalım ne kadar işe yaramış görücez doktor 2.5 kg geçtikten sonra sıkıntı yok dedi 37 ye kadar olur gibi duruyor demişti sağlıklı olsun da doğduktan sonra da kilo aldırırız Allahın izniyle
aynen canım ben de zaten tosun gibi doğsun derdinde değilim. küveze ihtiyaç kalmasın, sağlıklı olsun yeter. senin de yaptıkların işe yaramıştır umarım iyi sonuçlar alırsın

canım aslında 16-8 çok başlarda bilinçli bir tercihti. hem enzimlerim coşmuştu, hem de ailede diabet geçmişi olduğu için gebelik şekerinden çok çekinmiştim ve biliyorum ki aralıklı oruç şekeri hemen düzenliyor.

ama sonra cidden istesem de sabah erken yiyemedim. çünkü o sırada hayatını da ona göre düzenliyorsun farkında olmadan, bir de iştahım olmadı garip bi şekilde.

şimdi 1 saat önce kahvaltı yapmaya çalışıyorum. zaten 1 ara öğün daha ekleyebilmem için kesin daha erken yemem lazım kahvaltıyı.

vitaminleri neyseki devam etmişim o zaman🙏 zira doktoruma kalsa hiç gerek yok, kimyasal hepsi diyor. gerçi benim vitamin gerçek yiyeceklerden elde edilen bir vitamin ama pek önemsemedi bile o ayrıntıyı:) ben de kullandım çok da üzerinde durmadan.

belki de sadece yapısı öyledir bebemin. doktor boyunun uzun olduğunu söyledi çünkü. diğer gelişimleri de beğendi, inşallah hep de iyi olur gelişimi, çok kilo almasa bile🙏
Sen gönlünü ferah tut, bak doktorun da güzel konuşmuş, daha ne olsun ❤️ Okuldaki bir sınıf çocuğu düşün, her boydan kilodan çeşit çeşit çocuk var, anne karnında nasıl aynı olsun bu bebeler 😊

Bu iştah olayına katılıyorum, çünkü ben de aynen senin gibi öncesinde aralıklı oruç yapıyordum, sonradan öğün ekledim. Bir bakarsın, olursa olur, olmazsa da zaten çok şükür bebeğin sağlıklı zaten 🙏🏻🧿 Kendini strese sokup zorla yemek yiyeceğin bir durumun yok ki. Kucağına sağlıkla alıp da her gün biraz daha büyüdüğünü görünce için çok ferahlayacak ❤️

X