Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 73 41,2%
  • erkek

OY: 92 52,0%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,4%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    177
Kızlar ben kimseyi korkutmak istemiyorum, size de bahsetmiş geçen hafta cuma sezaryen olacakken çarşamba suyu geldiği için yatışı yapılan bir arkadaşım vardı diye. Sancısına, açıklığa rağmen korkmuştu normal doğumdan sezaryen olmak istemişti o şekilde yaptı doğumunu. Bebek de kendisi de sağlıklıydı çok şükür. Cumartesi beyin kanaması geçirmiş doğuma bağlı oluşmuş demişler ve üç gündür yoğun bakımdaymış 🥺🥺
Bende muayeneye gittim çok şükür gördük bu sefer tam yüzünü en son detaylı da görmüştüm. Aynı babası çok şasırdım benden tek aldığı şey çenedeki gamze😅kilolu tombul bi bebek. 33+4 / 2250 gr olmuş. ilk defa nst ye girdim sorun yok şükür herşey yolunda. En son iki hafta önce gittim gebeliğin başından beri 81 kiloyum en son gittiğimde yine 81 dim. Bugün 85 kilo olmuşum demek yesem ben 110 u rahat görürdüm😅 aspirini sordum 35. Hafta da bırak. Kalan ilaçlara vitaminlere devam et dedi.
canim beyin kanamasi geciren bebek mi anne mi? Allah korusun herkesi

Ben de Çilek’teki paket ürünü aldım valla vakumlu poşette açılmamış hiç belli zaten de yeni geldi dedi bebek yatağına da kimse uzanıp yatarak deneyemeyeceğine göre daha fazla uğraşmamak için alıp geçtik vallahi pişman değilim 😂😂 Hediyelik konusunda ben de çok kararsızım çikolata ve şerbet mi ikram etsek diyorum şerbet zaten ilk gün hastaneye gelenlere verilir onlar da iş arkadaşlarımız olur olsa olsa akraba zaten yok. Diğer türlü hediyelik 50-60 taneden az yaptırmamam lazım en ucuz şeyler 50 lira ya değmez sanki 😕 Kapı süsü yaptırmayı düşünüyordum ama sonra doğum panosu şeklinde olan kapı süsleri daha çok hoşuma gitti hayat boyu da kapısında, odasında kalır diye düşündüm. Diğerleri bir müddet sonra kapıda anlamsız. Onu da öyle eledim mecbur çocuğun doğumunu görmek lazım. Tarih saat boy kilo burç vs için 😂 Eşime sürekli bunu alınca bitti diyorum ama asla hiçbir şey bitmiyor 😂😂 Her boş günü boş anı değerlendiriyoruz biz de vallahi 🥴😂
Ben ışıklı pano olanlardan şurayla görüştüm. Dolunay tasarımı diye söyledim bakalım nasıl bişey yapcaklar. Görselini attım böyle bişey yaptırcaktım en son tasarlarım dediler şaşırdım. Çok ilgililerdi valla eve de yakındı direk tanışmış da oldum 😁
IMG_8109.jpeg

Foto çekimi için hello world yazılı minik yuvarlaklardan alcam. En olmadı eline başına koyup çektirilir.
Hediyelik başka düşünemiyorum pek fazla kimse de gelmez. Şerbet falan zor olabilir hastanede sanki ya taşıması falan o çeşmeli şeyleri emin misin uğraşacağına 😁 genelde şerbet mevlütte daha çok içiliyor ya mevlüt yapcaksan direk ona saklayabilirsin.
Bir arkadaş ikeadaki 30 tllik mumlardan almış bardaklarda. Çok güzel olmuş kutulayınca hem de baya kaliteli bir hediye olmuş. Belki onlara bakabilirsin çok içinde kalmasın diyosan. Ya da trendyolda hazırlar baya uyguna satılıyor. Ayıcık mumlar falan 20lisi 160a bulmuşum. Kutulu setler de oluyor hiç uğraşmadan ve çok hızlı teslim etmişler arkadaşa

Benim doktor nstye gerek yok şimdi diyip almamıştı 32 de. Neye göre alıyorlar onu da bilmiyorum 🤷‍♀️
Bende 31+4 de gittim almadı iki hafta sonraya randevu verdi. 33 de aldı. Doktordan doktora fark var bazısı 36 da alıyormuş. Bence seni de 33 sonu 34 başı gibi randevun ne zamana denk gelirse artık alırlar

Ya yatsani anlamiyorum asiri fais fiyatlari cok sacma 😒
Az önce işbirden kikiyi direk elime verdiler aldım geçtim. Sanki sen de istanbuldaydın gibi hatırlıyorum. Kiki bakacaksan stok varmış depolarda. Ama internetten söylersen geç gönderebilirlermiş. Gerçi senin yatak ölçülerin kaç oluyor? 60-120 klasik ölçüler çok oluyor mağazalarda dedi satıcı. Yataş daha sıkıntı anladığım onlar direk yetişmez etmez falan konuştular.

Az önce işbirden kikiyi direk elime verdiler aldım geçtim. Sanki sen de istanbuldaydın gibi hatırlıyorum. Kiki bakacaksan stok varmış depolarda. Ama internetten söylersen geç gönderebilirlermiş. Gerçi senin yatak ölçülerin kaç oluyor? 60-120 klasik ölçüler çok oluyor mağazalarda dedi satıcı. Yataş daha sıkıntı anladığım onlar direk yetişmez etmez falan konuştular.
Ikisi de cok uzakta degil bir sorayim ben bakayim nexdiyecekler . 70*110 olculerim benim . Isbirde var da yatasta 70*120 var yaziyor

Canının sıkılması çok anlaşılır ama şöyle düşünmeye çalış, herkesin yaptığı ya da yapmadığı kendisiyle ilgili. Öte yandan arabalarını vermeyince sizden bir parça konfor dışında hiçbir şey eksilmeyecek. Sağlığınız, sıhhatiniz yerinde olsun yeter ki, gerisi gelir geçer. Bizim de ilk bebekte arabamız yoktu, taksiyle gittik. Çok tecrübeli olmayanlar için belki de o kadar önemli ve panik olabilecek bir anda taksiyle gitmek daha iyi bile olabilir. Bunda da vardır bir hayır diye düşünmeye çalışalım, içini ferah tutmaya çalış sen ❤️
Teşekkür ederim canım araba konusunda değil aslında bu şekilde yaklaşımları canımızı sıktı yoksa dibimizde taksi durağı var çağırırız hemen gelir böyle zamanlarda belli ediyorlar işte kendini zevk için değil sağlık için istediğimiz için zorumuza gitti yani dediğin gibi her şeyde vardır bir hayır iyi düşünelim iyi olsun

depresyona meyilli bir yapim yok allahtan ama esimin var ona cok iyi olacak gamli baykus gibidir kendisi, cocuktan sonra dusunmeye firsati olmuyor 2. cocukla hic dusunemez artik 🤣 yoksa sonbahar melankolisi bilmem nesi hepsini yasardi onceden tam bir balik burcu olarak 🙂
10 sene baya bir ara vermissiniz ama cok yardimci olur sana cocugun o konuda sanslisin.
ard arda cocuk yapan cok oluyor burda yas araligi 1-2 yas hep nasil zaptediyorlar bilmiyorum ama biraz daha bosvermis oliyorlar bakiyorsun 4-5 yasindaki cocugun agzinda hala emzik, kardesinin elinde telefon o sekilde zaptetmeye calisiyorlar iste.
O yaş aralığıyla biraz boş vermeyen yapamaz zaten herhalde. Bizimki de çok oldu ama hayat işte, bazen planlar değişiyor 😊

Eşin o haliyle iyi kendini kapatmamış, aksine çocuğunuzla gayet güzel ilgileniyor 🧿 Onun için de bir açılma fırsatı diyelim 😂

Şimdi şöyle bir olay var bizim arabamız yok haliyle doğum zamanı veya çocuğu hastaneye götürme süreçlerinden araba lazım olacak kayınvalidemgilde burda ilçede oturuyorlar onlara dedikki aylar öncesinden doğum yaklaştığı zaman arabayı verirsiniz diye. Zaten çok kullanmıyorlar öyle ilçe zaten küçük motorla işlerini hallediyorlar ya da ilçe içerisindeki ulaşım kolay olduğu için öyle yatıyor araba. Geçen diyor ki işte arabanın arızası çıkmış bir sürü masraf falan dedim yatan araba nasıl masraf çıkarabilir ki işte bizde bilmiyoruz falan sinirlendim bana yer yapıyor araba arızalı diye vermeyecekler eşime de söyledim bunu hatta oda sinirlendi kırk yılın başında bir şey istedik onu da yapmazlarsa aylarca evine gitmem diye bak diyorum özellikle 18 inden sonra doğum olabilir doktor öyle söyledi falan hiç demiyor o zaman ne zaman alırsınız arabayı diye bekliyorum desin diye yok. Eşime dedim ki bu saatten sonra teklif etse dahi kabul etme taksi ne güne duruyor çok şükür arkadaşlar bile teklif ediyor lazım olduğunda alın mutlaka diye. Ya insanın kendi anne babası böyle sakınıyor o kadar sinirlendim ki Allahtan eşim bunları görüyor ona göre de tavır koyar artık
Ay inanmıyorum zaten bir halt yaptıkları yoktu tadilat vs ayağına bi yapacakları bu vardı ona da mırın kırın ediyorlar. Yarın bebe doğunca fikir verip artistlik yapmaktan geri kalmazlar ama. Eşine de sana da çok hak verdim ne yapsanız yeridir.

X