Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 73 41,2%
  • erkek

OY: 92 52,0%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,4%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    177
Kızzzlat ben geldim bebetom 34+6 dayız 2180 gr olmuuş 2 haftada 450 gr almış maşallah tosunuma 😬 herşeyi gayet sağlıklıymış şükürler olsun😍 bi yerde toplanma durumu gayet sağlıklı ve hareket ettiğini gösterir dedi birkaç kişi vardı böyle olan içimiz rahat olsun yaaani😍 36 da bi daha gidicem 😍 sonra haftada çağırır sanırım bu arada baş aşaaağı pozisyonda😍
Ayy hadı sağlıkla gelsın bende bugün gıdıcem 32+2 oldum ınsallah benim kız da kilo almıştır çünkü ben uc hafta da 2.5 kaldım😂😂 artık karnım baya büyüdü bel ağrısı vs de oluyor hamılleıgın zor zamanları gelmeye başladı bebıkonun kıyafetlerını halletmeye başlamam lazım😅

Şimdi şöyle bir olay var bizim arabamız yok haliyle doğum zamanı veya çocuğu hastaneye götürme süreçlerinden araba lazım olacak kayınvalidemgilde burda ilçede oturuyorlar onlara dedikki aylar öncesinden doğum yaklaştığı zaman arabayı verirsiniz diye. Zaten çok kullanmıyorlar öyle ilçe zaten küçük motorla işlerini hallediyorlar ya da ilçe içerisindeki ulaşım kolay olduğu için öyle yatıyor araba. Geçen diyor ki işte arabanın arızası çıkmış bir sürü masraf falan dedim yatan araba nasıl masraf çıkarabilir ki işte bizde bilmiyoruz falan sinirlendim bana yer yapıyor araba arızalı diye vermeyecekler eşime de söyledim bunu hatta oda sinirlendi kırk yılın başında bir şey istedik onu da yapmazlarsa aylarca evine gitmem diye bak diyorum özellikle 18 inden sonra doğum olabilir doktor öyle söyledi falan hiç demiyor o zaman ne zaman alırsınız arabayı diye bekliyorum desin diye yok. Eşime dedim ki bu saatten sonra teklif etse dahi kabul etme taksi ne güne duruyor çok şükür arkadaşlar bile teklif ediyor lazım olduğunda alın mutlaka diye. Ya insanın kendi anne babası böyle sakınıyor o kadar sinirlendim ki Allahtan eşim bunları görüyor ona göre de tavır koyar artık
Boşver aynen istekli olan siz söylemeden teklif ederdi zaten. Gerekirse yakınınızdaki bi taksi durağıyla anlaşın hani böyle böyle biz aradığımızda mümkünse eğer hızlı bi şekilde gelebilirse vs diye bence anlayış gösterirler

Ya morku degil de bilinmezlik sen 2. Oldugu icin rahatsin anacim . Yoksa evvel Allah hallederiz bi sekil 🤣😬 benim cuma gunu kontrolum 32+6 oluyo. Bakalim bi sefer gosterecek mi kendini hanim efendi
Çok haklısın, ikincinin rahatlığı var bende, ilkinde ben de bilinmezlikle baş etmekte çok zorlanıyordum. Allah hepimizin içine ferahlık versin 🙏🏻 İnşallah gösterir 🙏🏻😍 Ben bu bebeğimin yüzünü hiç görmedim ultrasonda, doktor bundan sonra da görünmez dedi pozisyon itibariyle. Doğunca artık 😂😂

Maşallah canım 34+6 da mı özellikle baktım kız tabloda sen benden 3 gün geridesin ben 34+2 deyim sen 33+6 oluyorsun normalde aslında hesabıma göre inşallah bende gittiğim aynı bu kadar kilo almış olsun ya ben şiştim iyice yemekten yağlı kaşar yağlı süt ceviz muz yumurta yiye yiye gıdım çıktı iyice hiç alışık değilim
Bende bebek kılo alsın diye her gün muz,avakado,ceviz,süt,yumurta yiyip durdum inşallah almıştır 🥹

Yataşta eğer satmadıysa kadın teşhire koyduğunun paketini açmamış. Gelen direk alsın gitsin diye. Hemen al geç dedi ben asla böyle bi insan olmama rağmen kararsızlıkla almadım 😁 10 cm olanlardan çift taraflı kullanılan modeldi sanki. Bugün çilektekini alıp geçme fikri var ama aklıma çok yattı 😁 kapı süsü beğendiğim yer de evin dibinde çıktı. Bugün full tatiliz koştur koştur onlara bakacağım. Yine evde durmamak için sebepler 😁 hediyelik yaptırmıcam diyordum foto çekimi ile anlaştım. Dedim en azından masada bişe 3-5 dursun isimli yazan. Kararsızlıktan doğurana kadar bişey yapmazsam ağlarım🤣
Ben de Çilek’teki paket ürünü aldım valla vakumlu poşette açılmamış hiç belli zaten de yeni geldi dedi bebek yatağına da kimse uzanıp yatarak deneyemeyeceğine göre daha fazla uğraşmamak için alıp geçtik vallahi pişman değilim 😂😂 Hediyelik konusunda ben de çok kararsızım çikolata ve şerbet mi ikram etsek diyorum şerbet zaten ilk gün hastaneye gelenlere verilir onlar da iş arkadaşlarımız olur olsa olsa akraba zaten yok. Diğer türlü hediyelik 50-60 taneden az yaptırmamam lazım en ucuz şeyler 50 lira ya değmez sanki 😕 Kapı süsü yaptırmayı düşünüyordum ama sonra doğum panosu şeklinde olan kapı süsleri daha çok hoşuma gitti hayat boyu da kapısında, odasında kalır diye düşündüm. Diğerleri bir müddet sonra kapıda anlamsız. Onu da öyle eledim mecbur çocuğun doğumunu görmek lazım. Tarih saat boy kilo burç vs için 😂 Eşime sürekli bunu alınca bitti diyorum ama asla hiçbir şey bitmiyor 😂😂 Her boş günü boş anı değerlendiriyoruz biz de vallahi 🥴😂

Kızlar bi bakın hele. Bugün 32. Hafta çalışabilir raporu aldım. Normalde 37. Hafta izne ayrılmam lazımdı. Beni 36. Hafta izne ayırmışlar. Bu normal mi böyle? Tam 32+0 ı'm bugün

Eklentiler

• IMG_20241028_125422.jpg
    IMG_20241028_125422.jpg
    36,7 KB · Görüntüleme: 58
Kızlar ben kimseyi korkutmak istemiyorum, size de bahsetmiş geçen hafta cuma sezaryen olacakken çarşamba suyu geldiği için yatışı yapılan bir arkadaşım vardı diye. Sancısına, açıklığa rağmen korkmuştu normal doğumdan sezaryen olmak istemişti o şekilde yaptı doğumunu. Bebek de kendisi de sağlıklıydı çok şükür. Cumartesi beyin kanaması geçirmiş doğuma bağlı oluşmuş demişler ve üç gündür yoğun bakımdaymış 🥺🥺

Ben de kentğarktan almıştım dysonı, bence iyi yapmışsınız. Ben iki yıldır sadece onu kullanıyorum. Robot süpürgemin pabucu dama atıldı robot süpürge geldikten sonra. İşbirliği ben Eylül'de aldım, ekim de hala Stok yok diyorlardı. Neyse ki geldi. Halbuki sırf yatak yapan işletme bunlar. Neden yok anlamadım. Çileğinki de güzeldir. Ben işbirden almasam çilekten alabilirdim. İki gün baya iş halletmişsin canım. Güle güle kullan. Evet bu hapı da en az bir ay düzenli kullanacağım. Bence vücudum çok eksik kalmış. Bugün gene uygulama 24-36. Hafta arasında kalsiyum ve demir çok önemli, bebek senden alıyor bu ihtiyaçlarını diye uyarı yolladı valla. Hem topallıyorum hem Dilim dökülecek diye korkuyorum.. İnşallah iyi gelir.
Bugün yattığımız yatağın çarşafını alezini vs topladım boş yatağı süpürdüm ilk burada deneyeyim diye resmen pisliğin içinde yatıyormuşuz dedim o nasıl bir tozdur öyle. Tabi ağzımız burnumuz tıkalı uyanırız yani 🥹 Evimiz biraz ormanın içinde şehir, trafik vs tozu yok çok şükür ama orman tozu var yani burada da her taraf açıklık, toprak, ağaç. Bebekten önce alabilmemiz iyi oldu çok şükür 🙏 Robotun zaten temiz süpürdüğü yoktu da bence anı kurtarıyordu. En azından yerdeki kırıntı saç vs onları alıyordu. Ama robotun süpürdüğü yerlerden lazer başlıkla geçince süpürmese daha iyiymiş dedik gerçekten 😂😂 Hapı düzenli kullandığında çok fark ediyor zaten canım ben biraz böbrekten korktuğum için kullanmadım bir haftadan sonra onu. Yine bu aralar hiçbir ilacı düzenli kullanabildiğim yok zaten sadece sabahları tiroit hapını alıyorum. Onun dışında her şeyi atlamaya başladım. Oysa kansızlık ve magnezyum eksikliği ile boğuşuyorum 🥺 Yeniden düzene koymakta yarar var..
bu arada kızlar magnezyum kasılmaları azalttığı için normal doğum düşünenlere son iki üç hafta içinde artık önerilmiyormuş. Sancı ve kasılmayı önlemesin diye aklınızda olsun 🌸

Sen hangisini almistim canim . Yatasa da mi baksam dedim hemen yakinda yeri bugun bi bakiyim ama hangi modeline baksam
Ben Çilek Odası bambu yatak aldım canım. Öncesinde İşbir’in bobo modelini, Yataş’ın Dreamy ve Milky Comfy modellerini beğendim ama bunlar mağazada da stokta da görünmedi. Düşünürsen üçü de olabilir derim. Fiyatları aynı aşağı yukarı 2-4 arası.

Kızlar ben kimseyi korkutmak istemiyorum, size de bahsetmiş geçen hafta cuma sezaryen olacakken çarşamba suyu geldiği için yatışı yapılan bir arkadaşım vardı diye. Sancısına, açıklığa rağmen korkmuştu normal doğumdan sezaryen olmak istemişti o şekilde yaptı doğumunu. Bebek de kendisi de sağlıklıydı çok şükür. Cumartesi beyin kanaması geçirmiş doğuma bağlı oluşmuş demişler ve üç gündür yoğun bakımdaymış 🥺🥺
Allah iz bırakmayan şifa versin, evladına sağlıkla kavuşsun 🙏🏻

Bu kimsenin önlem alabileceği bir şey değil maalesef, keşke hiç olmasa ama oluyor maalesef. Yuvasına, evladına sağ salim kavuşsun, evladına ve hayata dair neyin hayalini kurduysa onu yaşasın inşallah 🙏🏻

Bende muayeneye gittim çok şükür gördük bu sefer tam yüzünü en son detaylı da görmüştüm. Aynı babası çok şasırdım benden tek aldığı şey çenedeki gamze😅kilolu tombul bi bebek. 33+4 / 2250 gr olmuş. ilk defa nst ye girdim sorun yok şükür herşey yolunda. En son iki hafta önce gittim gebeliğin başından beri 81 kiloyum en son gittiğimde yine 81 dim. Bugün 85 kilo olmuşum demek yesem ben 110 u rahat görürdüm😅 aspirini sordum 35. Hafta da bırak. Kalan ilaçlara vitaminlere devam et dedi.

Ben Çilek Odası bambu yatak aldım canım. Öncesinde İşbir’in bobo modelini, Yataş’ın Dreamy ve Milky Comfy modellerini beğendim ama bunlar mağazada da stokta da görünmedi. Düşünürsen üçü de olabilir derim. Fiyatları aynı aşağı yukarı 2-4 arası.
Yataş’ın bambu alezi de çok güzel yumuşacık dokusu hışırdama falan yapmıyor kesinlikle. Aynısı Yatsan’da 850-900 lira iken Yataş’ta 500 lira.

X