Bence senin sorunun cevabı da Sat canım. Ama son haftalarda suyu bile belirleyici bir faktör olabiliyor. Yani doğuma daha var ama suyu az deyip bile alabiliyorlar. Nasip bakalım artıkEvet bana da iri yapılı bi bebek demişti. Bide normal doğum aniden olabilir tam tarihi doktorlar da veremez zaten. Kafama takılan bazı bebekler doğmuyor ya artık günü doluyor mecburi sezeryana alıyorlar birgün daha bekleme hakları kalmıyor. İşte o tarih hangisi sat tarihi mi aua yazan mı 2 Aralık bana çok erken geldi sanırım tırstım ondandediğin gibi bence sat a göre zamanında doğuracağız iyi düşünelim iyi olsun
Su konusunu hiç düşünmedim bile hepimizin hakkında hayırlısı olsun kalbimizden geçen olsun sağlıkla doğuralım inşallahBence senin sorunun cevabı da Sat canım. Ama son haftalarda suyu bile belirleyici bir faktör olabiliyor. Yani doğuma daha var ama suyu az deyip bile alabiliyorlar. Nasip bakalım artık
İnşallah canım. Yazın mesela bir arkadaşım 34 haftalıkken suyu geldi doğum yapmak zorunda kaldı. Suni sancı ile de doğmayınca sezaryene aldılar. Gerçi onun da plasenta aşağıda, serviks biraz kısaydı ama yine de bu kadar erken beklemiyorlardı. Yani bu saatten sonra hepimiz her an doğurmaya adayız. İnşallah vaktinde sağlıkla gelirlerSu konusunu hiç düşünmedim bile hepimizin hakkında hayırlısı olsun kalbimizden geçen olsun sağlıkla doğuralım inşallah
kanamasi da oldu mu acaba plesanta asagidaysa?İnşallah canım. Yazın mesela bir arkadaşım 34 haftalıkken suyu geldi doğum yapmak zorunda kaldı. Suni sancı ile de doğmayınca sezaryene aldılar. Gerçi onun da plasenta aşağıda, serviks biraz kısaydı ama yine de bu kadar erken beklemiyorlardı. Yani bu saatten sonra hepimiz her an doğurmaya adayız. İnşallah vaktinde sağlıkla gelirler
Yok yahu estağfurullahAh hadsizlik patavatsızlık yapmadım umarım
İlk kıyafetlerini ütüledikten sonra çoğu insan bir daha ütülemiyor aslında, bebeğim doğduktan sonra bakarsın olmadı çok gerekirse alırsın
Benimki de öyle söylüyorYok yahu estağfurullah
Annem bende şu an, son ütülerini yaptık ağız mendillerini bile ütüleyeceksin diyor hı hı diyorum
Canım o durumun bununla alakası yok. Her şey yolundaysa bebek iri bile olsa 42. Haftaya kadar bekleyen doktor var. Ama suyun azalırsa ya da tamamen gelirse, suyun buluniklasirsa, sancı çıkarsa, açılma olursa vs. daha fazla bekleyemeyebiliyorlar. Ultrason kağıdında yazan bilgiye göre değil yani fiziksel bir bulgu olması lazım. Takılma ona.Evet bana da iri yapılı bi bebek demişti. Bide normal doğum aniden olabilir tam tarihi doktorlar da veremez zaten. Kafama takılan bazı bebekler doğmuyor ya artık günü doluyor mecburi sezeryana alıyorlar birgün daha bekleme hakları kalmıyor. İşte o tarih hangisi sat tarihi mi aua yazan mı 2 Aralık bana çok erken geldi sanırım tırstım ondandediğin gibi bence sat a göre zamanında doğuracağız iyi düşünelim iyi olsun
Valla kanamadan bahsetmedi canım. 28-38-34 diye gitmiş uzunluğu sürekli yatmış o da ağır iş yapmamış falan. Progestan kullanmış hep. Sonra beklemediği bir anda suyu gelmiş apar topar gitmişler doktor açıklık var doğum başlamış demiş. Ama sancısı yokmuş onun için de suni sancı verilmiş uzun bir süre de uğraşmışlar ama daha da olmayınca suyu az diye sezaryene almışlar.kanamasi da oldu mu acaba plesanta asagidaysa?
Benim ki bi düşünce sadece zaten son güne kadar kalmam gibi yine de bilemeyizCanım o durumun bununla alakası yok. Her şey yolundaysa bebek iri bile olsa 42. Haftaya kadar bekleyen doktor var. Ama suyun azalırsa ya da tamamen gelirse, suyun buluniklasirsa, sancı çıkarsa, açılma olursa vs. daha fazla bekleyemeyebiliyorlar. Ultrason kağıdında yazan bilgiye göre değil yani fiziksel bir bulgu olması lazım. Takılma ona.
Bence de ütülemekte yarar var her şeyini yaaa ben elime ne geçtiyse ütüledim şu da kalsın demedim eldivenlerine varana kadarYok yahu estağfurullah
Annem bende şu an, son ütülerini yaptık ağız mendillerini bile ütüleyeceksin diyor hı hı diyorum
Banada öyle geliyor aralığa kalmayız gibi geliyo nedenseAy acaba kimler aynı gün doğuracak şimdi bunu da merak ettim bak1 ay sonra pat pat doğurmaya başlarız gibi sanki offf çok heyecanlı
Benim kivirciklarim bozulur diye kullanmiyorum yoksa kesin ben de alirdim bencede bir nimet kendisi ha bi de ben artk asiri iseniyorumBen hiç saç kurutmuyordum yavrum kar kış çıkıyordum öyle, yele gibi saçlarım biliyosun. Bununla 20 dkda kurutup kıvırıyorum hayat kalitem arttı yemin ederim sjfksks hele sarı olunca fönsüz olmuyor
Bana da 12 yapalim dedi doktor sonra aa 12.12.24 oluyo ogun cok isteyen olur dedibenimki de 18 aralık görünüyor, 10 aralık haftasına planlarız diyor. 12.12.24 olsa fena olmazhayat biz planlar yaparken başımıza gelenler olmasın da bari doğumda
Benim de bitti ütüm, çorabına kadar ütüledik de daha sonrası için dedim ben :)Bence de ütülemekte yarar var her şeyini yaaa ben elime ne geçtiyse ütüledim şu da kalsın demedim eldivenlerine varana kadarŞükür bugün bitti darısı başınıza
Sağol yivrumBenim kivirciklarim bozulur diye kullanmiyorum yoksa kesin ben de alirdim bencede bir nimet kendisi ha bi de ben artk asiri iseniyorumsana yakisiyo hemide babysi
Benimki de aynı. Neler attım çekmedi sadece eşimin kıyafetleri çekiyor, sürekli şişmanlaması dışında sorun yok sjfksksEvde herşeyi Kurutuyorum sadece ve sadece eşimin kıyafetlerini çekiyor tam kafayı yemelik kocamın çamaşırları diye program olmalıydı
aaaa evet isteyen çok olcak önden kapsa mıydık yaBana da 12 yapalim dedi doktor sonra aa 12.12.24 oluyo ogun cok isteyen olur dedi12 ya da 14 yapasim var 14.12.24 de guzel
Ayy çok teşekkür ederimBunların hepsini babaannesi örmüş kuzum, 2-3 tanesi eşimin bebekken giydiği yelekleribenim annem de yapmış birkaç tane daha ama onları doğuma gelirken getirecek. Dışarıda bir yere yaptırmadım yani
Ben hediye edeyim sana birini sen bana adres ver bir ara
Yaa doktorum bana da o günü yazmışBana da 12 yapalim dedi doktor sonra aa 12.12.24 oluyo ogun cok isteyen olur dedi12 ya da 14 yapasim var 14.12.24 de guzel