- 10 Eylül 2020
- 1.471
- 1.263
burda sormustum ben neden sezeryan secemiyoruz normal dogumda israr ediliyor diye farkli bir kac doktora ilk gebeligimde, bana ilk dogumun daha dogurursun diye kolaylik olmasi acisindan demisti bir de sanirim devlet politikasi biraz, dogum tesvik ediliyor pespese dogurabiliyorsun normalde bakiyorum herkes 3-4 cocuklu hep etrafimizda burda.Olabilir canım. Ya evet doktorun öyle demesi hoş olmadı tabi ama sonra da neyse dur bakalım daha erken bunlar için falan dedi. Kuzenim var tıp fakültesi son sınıfta, dün yazışıyorduk. Sezaryen olur herhalde abla dedi, yok normal istiyorum neden öyle dedin dedim. Yani doktorlar genellikle bir şey bulup sezaryene ikna ediyorlar son anda anneleri dedi. Neden dedim. Daha zahmetsiz daha risksiz dedi. Ben korkuyorum biraz sezaryenden dedim. Çok da farkı yok ikisinin de farklı zorlukları farklı riskleri var dedi. Bilemiyorum yani hele bir o gün gelsin dedik. Diretmem normal de normal diye ama gönlümden geçen de bu yani bi yerde
Kardeşim de 4 buçuk kilo doğdu dedim sonraki gebeliklerde daha kolaydır dedi. Senin ilk doğumun olacak falan dedi. Bakalım hayırlısı yaaa
ben de her iki dogum turunden de korkuyorum acikcasi ama basa gelen cekilir modundayim. Sezeryani biliyorum cok detaylandirip endiselendirmeyim kimseyi cok rahat geciren de oluyor, benim biraz hastane korkum da var tetikliyor sanirim.
Nirmal dogumu annemden dinledim ballandira ballandira anlatiyor hep ama gorumcemin cocugunu vakumla cektiler almanyada zor dogumlar da oluyormus
Surece kendimizi birakalim en iyisi bu sanirim