Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 75 41,0%
  • erkek

OY: 96 52,5%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,3%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    183
Slm kızlar bende yeni gebelik düşünüyordum fakat bu ay eşimin işi dolayısıyla 2 sefer ilişki oldu, sat 17 Şubat. 29 günde adetimi olurum, bazen gecikir. Diğer çocuklarımda da geç döllenme yaşadım sormak istediğim şu. 29 Şubat ve 7 mart ilişki oldu. Ama bu sefer geç yumurtladim şöyle anladım ayın 7si sağ kasığımda çok ağrı ve akıntı çoğaldı Ogün ilişkide bulunduk sonra olmadı. Bat 16 mart olmadım daha, iki sefer test yaptım negatif. Haftaya kadar bekleyecegim olmazsa kan vereceğim. Büyük ihtimalle dediğim gibi 7 veya 8 yumurtladim ,7sinde akıntı ve ağrı başladı 10una kadar sürdü sizce tutmuş mudur. Test için erke mi son ilişkiden 12 gün geçti
Canım nasıl oldu sonuç? Birkaç sayfa ilerledim ama bir şey yazmamışsın. Hamile miisn? 🥲

Eklemeyi unutmuşum 5+6 da kese 6+6 kalp atışını duyduk😍 outoffit outoffit
otuzaazkala otuzaazkala canım listede gördüm sakaryadaymışsın hangi doktora gidiyorsun ben medar aslıhan hanıma gittim😍
günaydınn :) ben reyhan kaplan hafızoğluna gidiyorum . serdivan avm nin karşısında kliniği var. adatıpla anlaşmalı çalışıyor. aşırı sevdim . zaten çoğu arkadaşım reyhan hanım takipliydi. hepsi çok memnundu. severek gidiyorum :anneadayı:

Valla ya sanki ilk defa yaşıyorum 🙄doktor da bugün şakayla bu kız çünkü tecrübeyle söylüyorum dedi güldü 😀hormonlar kızlarda,anneyi daha çok etkiliyor daha zor geçiyor dedi bakalım😀
Ay ben onlara inanmıyorum pek. Banada öyle dediler oğlumda ilk 4 ay resmen kramplar girdi mideme.9 ay su içrmemiştim 🙄 bu biraz daha hafif belirtiler. Bakalım buna kız diyorlar belirtiler hafif olduğu için. 😏

Kizlar bugün doktora gittim. Benim ileri hafta bi gebelik kaybım olduğu için doktorum 8. Haftadan sonra fetal dnanin (nipth testi) yapıldığını söyledi. Ve bugün fetal dna için konuştuk. İki farklı seçenek sundu 5 hastalığa bakılan standart test trizomi 21,18,13 ve cinsiyet kromozomuna bakiliyirmus. Bunun için fiyatı 16.000 dedi. Bir de 60 hastalığa bakılan varmış ona da 18.500 dedi. Tabiki onu önerdi ama bana fiyat olarak ikisi de aşırı pahalı geldi. Yaptıran var mi ya da yaptıracak olup fiyat alan. Dediğim gibi Yaptırmak istiyorum ama fiyat acayip fazla geldi .
Kuzum benim daha önce 16 haftalık düşüğüm oldu sonra bir oğlum oldu ama bu dediklerini bana yapmadılar. Tabi ben yurtdışında yaşıyorum belki ondan. Sonraki yine düşük oldu. 2 hafta önce Türkiye deydim ordaki doktoruma göründüm sadece düşüğe karşı progestan ve aspirin verdi o kadar. Kanamam vardı geçen hafta kullandım ilaçlarımı geçti. Senin kaç haftalık kaybın vardı?

Kuzum benim daha önce 16 haftalık düşüğüm oldu sonra bir oğlum oldu ama bu dediklerini bana yapmadılar. Tabi ben yurtdışında yaşıyorum belki ondan. Sonraki yine düşük oldu. 2 hafta önce Türkiye deydim ordaki doktoruma göründüm sadece düşüğe karşı progestan ve aspirin verdi o kadar. Kanamam vardı geçen hafta kullandım ilaçlarımı geçti. Senin kaç haftalık kaybın vardı?
16. haftadaki dusugun sebebinini ne dedi doktor? Sagliksiz embriyomu? Bana da doktor sagliksiz embriyo erken dusukle biter doguma kadar ilerlemez demisti benim de oldu 8. haftada kalbi durmustu sebep yok saglıksızdır demıstı doktor. Sımdı bekliyorum fetal dna yapılıp sonuc cıkana kadar hayal kuramıyorum

16. haftadaki dusugun sebebinini ne dedi doktor? Sagliksiz embriyomu? Bana da doktor sagliksiz embriyo erken dusukle biter doguma kadar ilerlemez demisti benim de oldu 8. haftada kalbi durmustu sebep yok saglıksızdır demıstı doktor. Sımdı bekliyorum fetal dna yapılıp sonuc cıkana kadar hayal kuramıyorum
Benimde ilk gebeliğim 14+3 kalbi durmuştu bazen vücut gebeliğin sağlıksız olduğunu anlayıp sonlandıra biliyor demişti doktorum

Benimde ilk gebeliğim 14+3 kalbi durmuştu bazen vücut gebeliğin sağlıksız olduğunu anlayıp sonlandıra biliyor demişti doktorum
evet aynen erken dusukle biter doğuma kadar ilerlemez sağlıksız gebelik demısti bana da. biz bunu duyunca genetik test yaptırdık esımde inversiyon cıkmıstı kromozomların birinde, bu sebep olabilir sağlıksız embriyoya demıstı doktor. Sonrasında sağlıklı doğumum da oldu ama yine elim kalbimde bekliyorum fetal dna testi yaptırana kadar..

Var aslında bi çok yer ama ozguveni çok düşük birisiyim. Doktorumdan başka bir yere girmek istemiyorum. Ona da gidip ben başka yerde yaptıricam desem nasıl olur bilemedim.

Yani evet sanırım arkadaşın dediği gibi ben fiyat algimi kaybettim ve gözümde büyüyor çok geliyor 😄 Gidip küçük bi ev eşyası veya mutfak eşyası alsak neredeyse o fiyatlar sağlık için düşününce de bu fiyat çok gelmiyor.
Tabi insanı o ay zorlar kesin ama em azından içiniz rahatlar. Zaten bi muayene olmuş 1600 özeller kiliniklerde yarım saat bile durmuyorsunuz. Çok acıyorum aslında o paralara ama olsun sağlık

X