- 10 Eylül 2020
- 1.524
- 1.301
canim panaroma bir tur fetal dna testi trizomiyede bakiyor ornegin. su an en erken yapilan test bu 9. haftada bebegin kani anneye karisir karismaz yapilabilabiliyoe sonuclar abdye gidiyor en gec 10 gün içinde acıklanıyor 450 euro odedim ben burda. %99 dogru sonuc veriyor. Ben ilk gebeliğimde hemen yaptırdım temiz cıkınca anneme haber verdim sadece baska kımseye değil. 5. ayımda detaylıda temiz cıkınca esımın ailesine ve arkdaslaeıma haber verdim. O zaman pandemide vardı herkes evdeydi kimse görmemişti karnımı saklamak kolay oluyordu. Şimdiki hamilelğimde de yaptırdım ordan temiz sonuc gelince bie rahatlıyorsun ilk adım gibi birsey benim için, sonra detaylıda iyi gelirse yola devamPanaroma testi nasıl birşey?
Yani mesela fetal dna testi için bile yeterli olmadıgı söyleniyor. Micro array ve wes testi şuan icin en gecerli test diye bakılıyor. Onlarda 16haftadan önce amniyosıvısı alınmadan bakılmıyor. Bu testlerinde cıkması max 6 haftayı buluyor.
Zaten bi daha ki gebeliğimde kimseye haber vermeyi düşünmüyorum herkes o kadar cok üzüldü ki. Herkes benden daha üzgün resmen.